Μάστορες τα φώτα σας!!

Οπωσδηποτε τριψιμο Δημήτρη...

Θα πρότεινα μαύρο πατοχαρτο,συρματοβουρτσα χειρος και στοκαδορο για τα χοντρά και σκουριασμένα..
Ενα τριψιματακι/ χάιδευα θα το κάνεις σχεδόν παντού..
Σταθεροποιητη σκουριας,όχι μετατροπέα, θα βαλεις μονο στα σημεια που εχει σκουριασει...μετα Εάν είναι τόσα πολλά καλύτερα να περάσεις όλο το κάγκελο ασταρι μεταλλου...
Εάν θες να γίνει καλή δουλειά 2 χέρια ντούκο οπωσδήποτε....10% αραίωση στο πρώτο και και 5 % στο δεύτερο σε ότι χρώμα και να επιλέξεις...

Ευχαριστώ φίλε. Είναι πολλά τα σημεία οπότε προχωράω σε αστάρωμα/βάψιμο σε όλα.

Παιδιά μια βοηθεια. Ψάχνω την ονομασία του παρακάτω

Όπως στο έγραψε ο Μιχάλης. Το συγκεκριμένο στην φωτογραφία σου σαν να το έχουν κοπανήσει στην πάνω άκρη του - κανονικά είναι ίσιο σε εκείνο το σημείο. Ψάξε και για βιδωτό/χωνευτό παξιμάδι/βύσμα (το λινκ είναι τυχαίο). Κάνει περίπου την ίδια δουλειά και είναι πιο νοικοκυρεμένη λύση.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ παιδιά. Όντως είναι χρησιμοποιημένο αυτό στην φωτογραφία. Γι'αυτό είναι έτσι. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται σε μια gaming καρέκλα το γιου μου. Εκει πιανουν οι βίδες της ανακλινομενης πλατης και επειδή δέχονται αρκετή πίεση υποθετω ότι είναι φτιαγμένες έτσι , ώστε να ανοίγουν αν χτυπηθούν και να μην χωρούν να περάσουν μέσα από την τρύπα .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τώρα που ξαναβλέπω την φωτογραφία σου, όντως φαίνεται να είναι έτσι φτιαγμένο για να ανοίγει και από την πλευρά που είναι απέναντι από τα δόντια. Δεν έχω δει να πουλάνε με αυτήν την παραλλαγή.

Αυτό φαίνεται να έχει διαμορφωθεί έτσι για να χρησιμοποιηθεί σαν πριτσίνι, και είναι για συγκεκριμένο πάχος ξύλου.
Μπορείς κι εσύ να το φτιάξεις έτσι αρκεί να χαράξεις, με τροχάκι ή λάμα σιδεροπρίονου, την άλλη πλευρά και μόλις χωθεί στο ξύλο να το χτυπήσεις ώστε μα ανοίξουν τα χείλια.

Αυτό φαίνεται να έχει διαμορφωθεί έτσι για να χρησιμοποιηθεί σαν πριτσίνι, και είναι για συγκεκριμένο πάχος ξύλου.
Μπορείς κι εσύ να το φτιάξεις έτσι αρκεί να χαράξεις, με τροχάκι ή λάμα σιδεροπρίονου, την άλλη πλευρά και μόλις χωθεί στο ξύλο να το χτυπήσεις ώστε μα ανοίξουν τα χείλια.

Σωστό αλλά θέλει "χειρούργο".

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά μια βοηθεια. Ψάχνω την ονομασία του παρακάτω:
Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αυτα θα τα βρεις ως χτυπητα - καρφωτα παξιμαδια ξυλου
το συγκεκριμενο, μαλλον ειναι ειδικη κατασκευη και ειναι δυσκολο να βρεθει στο εμποριο γιατι ειναι πολυ μακρυ το σπειρωμα του, επισης με καποιο τροπο (εαν δεν υπαρχει προσβαση) το πισω μερος ανοιγει!!!
εαν αυτο της φωτογραφιας εχει βγει απο τρυπα, τοτε σημαινει οτι η τρυπα εχει διευρυνθει οσο ειναι το πισω μερος του περικοχλιου, οποτε η τρυπα θελει και αλλα πραγματα ... "γεμισμα"

Καλημέρα!

Έχω μία σκηνή κάμπινγκ περίπου 25 χρονών που έχω μπόλικες αναμνήσεις και τη χρησιμοποιώ κάθε χρόνο.
Εσωτερικά έχει σίδερα σωλήνες που κουμπώνουν και είναι οι κολόνες και κάθετες και μία οριζόντια στην κορυφή.
Είχαν λίγες σκουριές και επειδή δεν μπορούσα να τα βλέπω έτσι τα έτριψα να φύγει η σκουριά και το χρώμα και τα πέρασα σταθεροποιητή σκουριάς.

Τώρα όμως δε ξέρω με τί να τα περάσω.

Μίνιο και χρώμα ή κάτι άλλο?

Σημαντικό σε ένα μήνα να μή μυρίζουν γιατί σίγουρα θα την στήσω, αν όχι κάπου αλλού στον κήπο με τα παιδιά :)

Καλημερα.
Χωρις να γνωριζω πολλα απο σιδερα....
Υπαρχουν χρωματα που εχουν μαζι και το αντιστοιχο "μινιο". Προσφατα περασα κατι καγκελα. Σε ενα μηνα θα εχει φυγει η οποια μυρωδια πιστευω.

Να θεσω και εγω ενα θεματακι καθως χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

Θελω να φτιαξω μια θηκη για μουσικο οργανο που εχει καμπυλο σκαφος. Πχ μπουζουκι ουτι κλπ....

Θελω στα σημεια που ακουμπανε στο σκαφος να υπαρχει φελιζολ για να ειναι μαλακο.

Οι ερωτησεις μου ειναι δυο.

1. Πως αντιγραφω την Καμπυλη. Σκεφτηκα να καλυψω το σκαφος με την ζελατινη που εχουμε για τα φαγητα για να μη λερωθει και να βαλω αλουμινοχαρτο και μετα εφημεριδες με κολλα πανω του για να γινει η αντιγραφη. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος καλυτερος; Αυτο το θελω για να μην ταλαιπωρησω το οργανο στη συνεχεια με δοκιμες κλπ...

2. Θελω να φτιαξω ενα ορθογωνιο παραλληλογραμμο που μεσα θα κατσει το σκαφος (αρα να ταιριαζει το αντιγραφο). Στο κατω μερος να γεμισει με κατι ελαφρυ. Μετα να μπει το αφρολεξ και ολα αυτα να ακολουθουν το σχημα του σκαφους για να κουμπωσει μεσα. Σκεφτηκα αφρο πολυουρεθανης για το γεμισμα, αφου εχω πιασει με καποιο τροπο το αφρολεξ πανω στο καλουπι απο τις εφημεριδες.
Ακομα καλυτερα να βαλω κομματια απο φελιζολ στα μεγαλα κενα και μετα να το γεμισω με τον αφρο.

Σκεψτεστε κατι καλυτερο; Θα γινει δουλεια ετσι; Δεν εχω ιδεα απο πολυουρεθανη. Κολαει πανω στο ξυλο, στο φελιζολ και στο αφρολεξ; Θελει κατι επιπλεον; Κολλα πχ;

Δε ξερω πως να το περιγραψω καλυτερα. Φοβαμαι οτι δε θα καταλαβαινετε τι λεω
5ea9883a5ca08ecfe08b3950a1d311b5.jpg

Το "μινιο" νομιζω εχει μισοαπαγορευτει, γιατι εχει μεσα μολυβδο. Ισως, βεβαια, καποια που γραφουν τη λεξη, δεν ειναι το κλασσικο μινιο.
Ενα αντισκωριακο ασταρι και μπογια, ή εστω και μπογια 2 σε 1, οπως λεει ο φιλος, θα ηταν μια χαρα.
Δε νομιζω οτι τιθεται θεμα μυρωδιας αν στο ενδιαμεσο μεινει εξω.
Τωρα, αν υπαρχουν ασταρι και μπογια "οικολογικα" (ισως νερου π.χ.), πιθανον να ηταν καλυτερα, αλλα ας μας το πει καποιος που ξερει πιο πολλα.

Καλημέρα!

Έχω μία σκηνή κάμπινγκ περίπου 25 χρονών που έχω μπόλικες αναμνήσεις και τη χρησιμοποιώ κάθε χρόνο.
Εσωτερικά έχει σίδερα σωλήνες που κουμπώνουν και είναι οι κολόνες και κάθετες και μία οριζόντια στην κορυφή.
Είχαν λίγες σκουριές και επειδή δεν μπορούσα να τα βλέπω έτσι τα έτριψα να φύγει η σκουριά και το χρώμα και τα πέρασα σταθεροποιητή σκουριάς.

Τώρα όμως δε ξέρω με τί να τα περάσω.

Μίνιο και χρώμα ή κάτι άλλο?

Σημαντικό σε ένα μήνα να μή μυρίζουν γιατί σίγουρα θα την στήσω, αν όχι κάπου αλλού στον κήπο με τα παιδιά :)

Αφου τα εχεις περασει σταθεροποιητη σκουριας μπορεις καλυστα να περασεις ασταρι μεταλλου και εποιτα 2 χερια ντουκο για να αντεξουν...
Σε 4-5 μερες και με τις καλες καιρικες συνθηκες που υπαρχουν απο εδω και περα μια χαρα θα ξεμυρισουν βαφοντας τα σε εξωτερικο χωρο....

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αγγελε το μινιο ζει και βασιλευει και μαλλον δυσκολο εως αδυνατον προς ωρας να καταργηθει αφου αντικαταστατης για την δουλεια που προοριζεται δεν υπαρχει...
Πληθωρα στην αγορα παντως..
https://www.skroutz.gr/c/1895/Ypostromata-Astaria.html?keyphrase=μινιον

Να γίνω ποιο σαφής.

Κάποτε όταν θέλαμε να βάψουμε καινούργιες μεταλλικές επιφάνειες, πριν τη λαδομπογιά τις περνούσαμε ένα χέρι μίνιο.
Σήμερα πολλοί λένε ότι είναι καλύτερο αντί για μίνιο να τις περνάμε με αστάρι μετάλλων που έχει μέσα και αντισκωριακό.
Τι απ τα δύο ισχύει ; αυτό ρωτάω

Καλησπέρα σας,

Αναγνωρίζει κανείς τι ξύλο είναι το αριστερό ? Ήταν δύσκολο στο κόψιμο.
16ea5107579bdd680027c0cbeb11ddf5.jpg

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Να γίνω ποιο σαφής.

Κάποτε όταν θέλαμε να βάψουμε καινούργιες μεταλλικές επιφάνειες, πριν τη λαδομπογιά τις περνούσαμε ένα χέρι μίνιο.
Σήμερα πολλοί λένε ότι είναι καλύτερο αντί για μίνιο να τις περνάμε με αστάρι μετάλλων που έχει μέσα και αντισκωριακό.
Τι απ τα δύο ισχύει ; αυτό ρωτάω

Το ασταρι μετάλλου η το αντισκουριακο είναι ασταρια επιδιόρθωσης και μπορούν να περαστούν και πάνω από ήδη βαμμένη επιφάνεια ώστε να καλύψουν λερωματα απο λασπες,λεκέδες,οπωξεραμενα λύπη και λοιπα..
Το μινιο είναι το μοναδικό προϊόν που έως τώρα χρησιμοποιηται κατά κόρον σε καινούργιες επιφανείες κατα της οξείδωσης για αυτό και μπαίνει πρώτα από όλα...

Είναι εντελώς λάθος η λογική αντί μινιου σε εντελως καινούργιο ολόκληρο σιδερο να μπαίνει ασταρι μετάλλου η αντισκουριακο..
Αντισκουριακο υπό προϋποθέσεις ναι...Αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μινιο..

Η διαφορά του ασταριου μεταλλου με το αντισκουριακο είναι ότι το δεύτερο έχει επιπλέον οξειδωτικες ιδιότητες για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί...

Με τον πατέρα μου από 1995 που δουλεύω χρησιμοποιούμε 4 χέρια μέχρι το τελικό αποτέλεσμα...
Η 2 χέρια μινιο και 2 χρώμα...
Η 1 μινιο και 1 αντισκουριακο και 2 χέρια χρώμα...
Όπου κάναμε τα παραπάνω καθυστερούσε πολύ περισσότερο να πάθει κάτι από ότι σε αλλά...

Καλημερα.
Χωρις να γνωριζω πολλα απο σιδερα....
Υπαρχουν χρωματα που εχουν μαζι και το αντιστοιχο "μινιο". Προσφατα περασα κατι καγκελα. Σε ενα μηνα θα εχει φυγει η οποια μυρωδια πιστευω.

Να θεσω και εγω ενα θεματακι καθως χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

Θελω να φτιαξω μια θηκη για μουσικο οργανο που εχει καμπυλο σκαφος. Πχ μπουζουκι ουτι κλπ....

Θελω στα σημεια που ακουμπανε στο σκαφος να υπαρχει φελιζολ για να ειναι μαλακο.

Οι ερωτησεις μου ειναι δυο.

1. Πως αντιγραφω την Καμπυλη. Σκεφτηκα να καλυψω το σκαφος με την ζελατινη που εχουμε για τα φαγητα για να μη λερωθει και να βαλω αλουμινοχαρτο και μετα εφημεριδες με κολλα πανω του για να γινει η αντιγραφη. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος καλυτερος; Αυτο το θελω για να μην ταλαιπωρησω το οργανο στη συνεχεια με δοκιμες κλπ...

2. Θελω να φτιαξω ενα ορθογωνιο παραλληλογραμμο που μεσα θα κατσει το σκαφος (αρα να ταιριαζει το αντιγραφο). Στο κατω μερος να γεμισει με κατι ελαφρυ. Μετα να μπει το αφρολεξ και ολα αυτα να ακολουθουν το σχημα του σκαφους για να κουμπωσει μεσα. Σκεφτηκα αφρο πολυουρεθανης για το γεμισμα, αφου εχω πιασει με καποιο τροπο το αφρολεξ πανω στο καλουπι απο τις εφημεριδες.
Ακομα καλυτερα να βαλω κομματια απο φελιζολ στα μεγαλα κενα και μετα να το γεμισω με τον αφρο.

Σκεψτεστε κατι καλυτερο; Θα γινει δουλεια ετσι; Δεν εχω ιδεα απο πολυουρεθανη. Κολαει πανω στο ξυλο, στο φελιζολ και στο αφρολεξ; Θελει κατι επιπλεον; Κολλα πχ;

Δε ξερω πως να το περιγραψω καλυτερα. Φοβαμαι οτι δε θα καταλαβαινετε τι λεω
5ea9883a5ca08ecfe08b3950a1d311b5.jpg

Γιατί δεν παίρνεις ένα ήδη έτοιμο αφρώδες υλικό και να το διαμορφώσεις μόνος σου όπως θές.
Φοβάμαι οτι θα μπλέξεις μ´ αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις.

Καλησπέρα σας,

Αναγνωρίζει κανείς τι ξύλο είναι το αριστερό ? Ήταν δύσκολο στο κόψιμο.
16ea5107579bdd680027c0cbeb11ddf5.jpg

Για λεύκα ή καρυδιά μου φαίνεται αλλά δεν είμαι και ο πλέον ειδικός.
Νομίζω όμως οτι δεν ήταν μόνο το ξύλο που ήταν τόσο σκληρό αλλά και κατεύθυνση που έκοβες σε σχέση με τα νερά του (παράλληλα).

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για λεύκα ή καρυδιά μου φαίνεται αλλά δεν είμαι και ο πλέον ειδικός.
Νομίζω όμως οτι δεν ήταν μόνο το ξύλο που ήταν τόσο σκληρό αλλά και κατεύθυνση που έκοβες σε σχέση με τα νερά του (παράλληλα).
Και εμένα η πρώτη σκέψη ήταν λεύκα.
Το έκοψα και κατά μήκος των νερών (rip) και διαγώνια (cross). Ακόμα και με τη ρασπα ήταν πιο δυσκολη στη κατεργασία από τα άλλα δύο μαδερια. Και τα τρία είναι από την ίδια παλέτα που ήταν όλη με βίδες.
Ευχαριστώ!
dd9aa6940102726868b510c6e9a1ea6b.jpg
8fa8eaf3bb5e6509aaa14d5f9a8b80f5.jpg

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk