Μάστορες τα φώτα σας!!

νομιζω οτι θα πρεπει να ανοιξετε το φερμουαρ απο την αλλη πλευρα
η (οχι τοσο καλη εναλλακτικη) ειναι να χρησιμοποιησετε "επισκευαστικο" φερμουαρ σε δυο κομματια που κουμπωνει

Ναι, αυτη θα ηταν μια λυση (οπως ειπε και ο Μιχαλης), αν και ειναι ραμμενο απο την αλλη πλευρα το φερμουαρ. Λυθηκε, ομως, αυτο, με τα πολλα.
Το θεμα μου τωρα ειναι πως να "επισκευασω" τα σκισιματα του ξυλου, κατα προτιμηση χωρις να βγαλω την επενδυση αλλο.

Μια λυση ειναι λαμακια λαμαρινας <0.5μμ λγο ευκαμπτα δηλαδη που τα βιδωνεις με βιδα πανω απο το αφρολεξ. Tα διχαλα που λες ειναι πολυ κοντα στη ρωγμη και δεν θα κρατησουν καθολου λογω μεγαλης τοπικης πιεσης.

Αν δεν εχεις ευκαμπτα λαμακια περνα να σου πουλησω λιγα ρεταλια :)

Ναι, αυτο σκεφτομουν και εγω. Στην πισω πλευρα (αυτη στις φωτο) δεν χρειαζεται πισω απο το αφρολεξ, αφου το εχω βγαλει. Απλως σκεφτομαι οτι σωστη δουλεια θα γινει αν βαλω και απο μπροστα (στο καθισμα), εαν και εφοσον εχει ραγισματα και εκει. Αλλα για αυτο πρεπει να βγαλω ολη τη επενδυση και το φοβαμαι.
Λαμακια εχω, αν και ισως οχι τοσο λεπτα, οποτε μπορει να χρειαστει μια καταδρομικη απο την μαγικη υπογα :)

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αφου εισαι διπλα, αν θες, περνα να παρεις την βαση γωνιακου (parkside, παντως, δεν ορκιζομαι για την καθετοτητα).
Περνας με το αυτοκινητο, ανοιγεις το πορτμπαγκαζ, την ακουμπαω μεσα, περιμενεις 3-4 μερες να πεθανουνε οι γιοι και την παιρνεις μετα.
Την επιστρεφεις οποτε αδειασεις.
Σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά.

Έκοψα με τον τροχό (έκανα αυτοσχέδια βάση) αλλά βγαίνει χάλια:
sol_kom_me_troho.jpg

Οπότε το έκανα με το σωληνοκόφτη ως εξής:
1. τύλιγμα του σημείου κοπής με σελοτέηπ
2. ο σωληνοκόφτης σφιχτός από την πρώτη στροφή. Όσες φορές δοκίμασα με χαλαρό το σωληνοκόφτη ο κύκλος δεν έβγαινε σωστός
3. σε μια - δυο στροφές η σελοτέηπ χάλαγε οπότε την αντικαθιστούσα με νέα και συνέχιζα το κόψιμο

Έτσι τις έκοψα ίσια και με λίγες γρατζουνιές. (αν ήμουνα ακόμα προσεκτικότερος θα τις έκοβα χωρίς καμία γρατζουνιά)
Μια χαρά μου βγήκανε, ευτυχώς!

Άρα ο σωληνοκόφτης κάνει γι αυτή τη δουλειά, ακόμα και αυτός ο φτηνός που πήρα εγώ. Οκ, δεν δίνει την ποιότητα που θα έδινε ένα φαλτσοπρίονο για μέταλλα, αλλά σίγουρα κόβει ικανοποιητικά και σίγουρα πολύ καλύτερα από τον τροχό.

Μια χαρα εγινε...
Μπορεις εαν εχεις δισκο λειανσης σιδηρου να το "στρωσεις" το αγριο προφιλ και θα εισαι μια χαρα...
Απο την αλλη εαν η ταπα μπαινει ομοιομορφα μην ασχολησαι καθολου....

Μια χαρά δεν το λες, μάλλον χάλια θα το 'λεγα. :laugh:
Αλλά συμφωνώ, με δίσκο λείανσης μετά πρέπει να γίνεται αρκετά καλό (δεν το δοκίμασα).

Αλλά οκ, όπως προανέφερα το έκανα με το σωληνοκόφτη και βγήκε πολύ καλό.

Μπραβο, καλη ιδεα φαινεται να ειναι η ταινια που προφυλασσει και αντικαθίσταται οποτε φθειρεται, καθε λιγες στροφες:a0210:.

Στο κατάστημα Μου είχαν πει σιλικόνη.
Αλλά κράτησε 1.5 χρόνο.
Σκέφτομαι να βάλω στιγμής τώρα 1-2 σταγόνες.

Aν η ταπα ειναι μεταλλικη τοτε θα χρησιμοποιουσα εποξικη 2 συστατικων για μεταλλα για να πιασει καλα στον αλουμινοσωληνα.
Αν η ταπα ειναι πλαστικη θα εβαζα κυανοακρυλικη η βενζινοκολλα, οπως επισης και στην περιπτωση που η ταπα σφηνωνει πολυ καλα στον σωληνα, οποτε η κολλα δρα επικουρικα.

Παντως εαν σφηνωνει η ταπα με την σωληνα δεν ξερω εαν χρειαζεται κατι για κολληση αν και δεν ξερω εαν θα χρειαστει να ξαναβγει...
Εχουν περιθωριο Παναγιωτη...;...η ειναι τσιμα-τσιμα....

Έχουν περιθώριο.
Αλλά έβαλα μια στρώση μονωτική ταινία και ψιλοσφηνώνουν.
Τα κόλλησα με βενζινόκολλα.
Πιστεύω αν χρειαστεί κάποια στιγμή να τα βγάλω, θα βγαίνουνε.

Λοιπον, αποστολη εξετελεσθη.
Το φερμουαρ ειναι ok.
Ανοιξα, λοιπον, το πισω μερω της επενδυσης. Δισταζω να την βγαλω ολοκληρη, μηπως δεν μπορω να την ξαναβαλω μετα. Φαινεται, παντως, να ειναι ραμμενη ολοκληρη, και περασμενη στην καρεκλα, με πιασιμο με διχαλα στο τελος. Οποτε, μαλλον, ξαναμπαινει.

Παμε στο κυριως προβλημα τωρα

Η καρεκλα φαινεται να εχει σκελετο απο μασιφ ξυλο, κουρμπαρισμενο, περιπου 5-10mm παχυ.
Στις φωτο και μια ολοκληρη, για δειγμα.

Στην πραξη, ενω ολες οι καρεκλες εχουν λιγο μποσικο για να γερνεις πισω (λογω της κουρμπας), η συγκεκριμενη, μετα απο ενα ΚΡΑΚ, εχει αρκετα περισσοτερο μποσικο.

Το προβλημα, λοιπον, ισως ειναι οτι εσπασε-ραγισε το ξυλο, κατα μηκος, σε 2-3 σημεια, οπως (μαλλον) φαινεται στις φωτο.
Δεν νομιζω να υπαρχει αλλος σκελετος, ή κατι αλλο που να εχει φυγει-σπασει.

Λεω, λοιπον, να ενωσω, να "ραψω", με καποιον τροπο τα σημεια που εχουν ραγισει. Ειτε με μπολικα διχαλα, ή με αυτα τα μεταλλικα ελασματακια με βιδες (σα γωνιές, αλλα πλακε), ή με καποιον αλλο τροπο.
Θα ηθελα να κανω το ιδιο και απο την μεσα πλευρα, αλλα οπως ειπα φοβαμαι να βγαλω ολη την επενδυσης. Ειναι και κολλημενο το κιτρινο "αφρολεξ" και διαλυεται οπως το ξεκολλαω.

Τι λετε;
a05e2738bb6554cf5a7f5195ffc298f4.jpg
9271859d14e30cf5add34d524c090b41.jpg
11253027976b07c73ba919c2e9f00ce4.jpg
aeb2eca7c2aee926f14c9a388316f07e.jpg
3e20ef66179bdf01bde1aa84f8d65447.jpg
5804d204e9883f3664e705f39429b018.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυστυχως, τζιφος.
Εβαλα 4-5 λαμακια με βιδες, στα σημεια που φαινεται να εχει ανοιξει το ξυλο, αλλα δεν ειδα σημαντικη διαφορα.
Παλι η πλατη παει πιο πισω στην συγκεκρινενη καρεκλα, σε σχεση με τις αλλες.
Ισως να εχει σπασιματα και στα πλαϊνα, ισως μπροστα.
Ισως, βεβαια, τα λαμακια να κρατησουν καπως, οταν/αν παει να σπασει τελειως.
Παντως, δουλεια καλη δεν εγινε.

Επειδη κολλησα το αφρολεξ και γενικα επειδη ειναι φασαρια να βγαλω ολη την επενδυση, θα την αφησω ετσι, προς το παρον.
Οταν βρω νεο αφρολεξ και ξεβαρεθω, μπορει να την παλεψω απο την αρχη.

Για να δεις που είναι το πρόβλημα πρέπει να γυμνωθεί όλη η καρέκλα για ακτινογραφία. Αυτές οι ρωγμές που δείχνεις είναι προφανώς οι ενώσεις της σύνθετης ξυλείας της καρέκλας και πιθανώς να είναι έτσι και σε όλες τις υπόλοιπες καρέκλες και να μην επηρεάζουν την ελαστικότητα του ξύλου. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα...πιθανώς στην μπροστινή μεριά ή στα ακραία πλαϊνά της καρέκλας.

Θαναση, ο Μπερνι ειναι προσεκτικος, δεν τον φοβαμαι 😁
Νικολα, ναι, μαλλον εχει και αλλου προβλημα. Οι ρωγμες, οχι, σιγουρα δεν ειναι οι ενωσεις, παντως. Θα δουμε.