Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδια, οι αποστατες που στερεωνεις πλεξιγκλας κλπ, γινεται να μπουν σε κοντρα πλακε 15αρι πχ ;
Θελω να στερεωσω μια επιγραφη, αλλα δεν βρισκω κατι αντιστοιχο..
Μαλλον για καμια πατεντα θα παω..

Αν θες να κάνεις πατέντα (για πιο φτηνά), έχει το Leroy βολικούς σωλήνες Φ6,Φ8,Φ10 και πιο χοντρούς, από αλουμίνιο και από ατσάλι, που μπορείς να τους κόψεις στο μήκος που θες και να φτιάξεις δικούς σου αποστάτες (πχ). Για πιο καλή εμφάνιση μπορείς να τους συνδυάσεις με inox ροδέλες και inox βίδες.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
παιδια πως γινονται οι συνδεσεις των καλωδιων σε αυτον τον διακοπτη? (διπλος για φωτα)

με το πολυμετρο τον εψαξα και βρηκα οτι (οπως βλεπουε την εικονα
Αριστερος διακοπτης Α θεση - 4+5 κλειστο κυκλωμα
Αριστερος διακοπτης Β θεση - 1+5
Δεξης διακοπτης Α θεση - 2+6
Δεξης διακοπτης Β θεση - 2+3

Attachments

• web-082342.jpg
    web-082342.jpg
    491 KB · Views: 20
Νομίζω, όπως θα έχεις καταλάβει και εσύ,
το 5 είναι είσοδος φάσης με έξοδο το 1 ή το 4
το 2 είναι είσοδος φάσης με έξοδο το 3 ή το 6

επιλέγεις αν τα φωτα θα είναι ανοικτά στην θέση Α ή στην θέση Β και κάνεις την ανάλογη καλωδίωση.

ευχαριστω...
επειδη ομως το διαμερισμα δεν εχει ρευμα για να τσεκαρω στην πραξη, δεν θα τους τοποθετησω.
Αλλα ητανε καλη ευκαιρια να μαθω

Όταν χρησιμοποιήσεις συλλέκτες υγρασίας πχ σαν αυτόν
το νερό που συγκεντρώνεται δεν είναι επιβαρυντικό για τον χώρο;
Δυστυχώς δεν μπορώ να πηγαίνω συχνά και να το αδειάζω και θα μείνει έτσι όλο το χειμώνα

Αν πρόκειται για σπίτι τότε τον τοποθετείς σε νεροχύτη, νιπτήρα κτλ και ανοίγεις μια τρύπα στο κάτω μέρος του πλαστικού για να φεύγουν τα νερά στο σιφώνι

• Like
Reactions: KOSSTV
Αν πρόκειται για σπίτι τότε τον τοποθετείς σε νεροχύτη, νιπτήρα κτλ και ανοίγεις μια τρύπα στο κάτω μέρος του πλαστικού για να φεύγουν τα νερά στο σιφώνι
Το σκέφτηκα αυτό, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι το νερό που συγκεντρώνεται δεν ενισχύει την υγρασία

αν είναι να μείνει έτσι όλο τον χειμώνα δεν θα κάνεις κάτι. Κάπουα στιγμή θα λιώσει το υλικό και μετά θα είναι σαν αν μην το είχες.

αν είναι να μείνει έτσι όλο τον χειμώνα δεν θα κάνεις κάτι. Κάπουα στιγμή θα λιώσει το υλικό και μετά θα είναι σαν αν μην το είχες.
Αυτό ρωτάω, όταν λιώσει το υλικό μετά αυτό το υγρό που απομένει θα δημιουργήσει πρόβλημα;

δεν νομιζω, αλλα θα δημιουργήσει πρόβλημα η υγρασια που θα μείνει (δεν θα έχει δεσμευτεί) καθώς και η νέα υργασια στον χώρο.

• Like
Reactions: apotin
Κάνω το ίδιο που αναφέρει ο Γιώργος σε σπιτι στην Λημνο βάζοντας και σε μπανιερα συγχρονως και την επόμενη χρονιά δεν αντιμετωπίζω θέμα δυσοσμίας η κάτι άλλο από υγρασία...
Όμως αφήνω 2 παραθυρα ανοικτα με ανακλιση ωστε να αναπνεει και να παιρνει αερα ωστε να ανακυκλώνεται εντός του σπιτιου...το θεωρω σημαντικη κίνηση ως προς την υγρασια...

Κι εγώ αφήνω 2 μικρά παραθυράκια ανοικτά στο ισόγειο και στον 1ο όροφο που δημιουργούν ρεύμα αέρος και όντως δεν υπάρχουν μυρωδιές κλπ.
Βάζω και 2 συσκευές στους παραπάνω χώρους, αρχές Οκτωβρίου, και κάθε χρόνο προς τον Μάιο που ξαναπάω πετάω τα νερά που έχουν μαζευτεί.
Δεν θέλω να αφήσω ανοιχτά σιφώνια για τα διάφορα ζωήφια που κυκλοφορούν, δλδ βάζω τις τάπες στους νιπτήρες και στο ντους.
Απλώς φέτος από κάποια προβλήματα των διπλανών ήρθαν νερά και στο δικό μου σπίτι (πιστεύω ότι στέγνωσαν) και έχω μια ανησυχία.

Ξερει κανεις αρμοστοκο που να ειναι μαύρος; Ειχα παρει της kerakoll και μονο μαυρο δεν ειναι αλλα γκρι θα ελεγα σκουρο. Βαζοντας διπλα σε σκουρο γκρι αρμοστοκο που ειχα για αλλο χωρο ειναι πανομοιοτυπο!
Σκεφτομαι εποξειδικο μαυρο της durostic μιας και πιστευω να ειναι πιο μαυρο. Εχω δει σε μαγαζια που ειχαν μαυρο στοκο. στα πλακακια σε τοιχο. Εψαξα να δω σε μαγαζιά τοπικα δειγματα αλλα ηταν πανασχετοι. Δεν ηξερε καν τι ειναι εποξειδικος αρμοστοκος και παρολα αυτα ειχε μονο το χρωματολογιο με εποξειδικά και εχει μαγαζι 20 χρονια με πολυ πελατεία.

Δεν εχω δει ποτε μαυρο αρμοστοκο.
Π.χ. το leroy εχει μπολικα χρωματα, αλλα μαυρο (νομιζω) οχι.
Αναρωτιεμαι, παντως, αν στον πιο σκουρο που θα βρεις, προσθεσεις στο μειγμα λιγο μαυρο βερνικι, α) θα μαυρισει αρκετα; και β) θα επηρεαστει καπως το τελικο;

Ξερει κανεις αρμοστοκο που να ειναι μαύρος; Ειχα παρει της kerakoll και μονο μαυρο δεν ειναι αλλα γκρι θα ελεγα σκουρο. Βαζοντας διπλα σε σκουρο γκρι αρμοστοκο που ειχα για αλλο χωρο ειναι πανομοιοτυπο!
Σκεφτομαι εποξειδικο μαυρο της durostic μιας και πιστευω να ειναι πιο μαυρο. Εχω δει σε μαγαζια που ειχαν μαυρο στοκο. στα πλακακια σε τοιχο. Εψαξα να δω σε μαγαζιά τοπικα δειγματα αλλα ηταν πανασχετοι. Δεν ηξερε καν τι ειναι εποξειδικος αρμοστοκος και παρολα αυτα ειχε μονο το χρωματολογιο με εποξειδικά και εχει μαγαζι 20 χρονια με πολυ πελατεία.
Να παρεις κανονικο αρμοστοκο και οχι εποξειδικο..
Βαραω ακομη το κεφαλι μου για την λαλακια που εκανα σε εξωτερικα πλακακια με αυτον....ξερεις γιατι..;
Γιατι ενω ειναι συμπαγης και δυνατο σαν υλικο με τον πολυκαιρισμο ρηγματωνει,κρακελαρει και δεν αντεχει οπως ο απλος αρμοστοκος που εχει πολυσυνθετες ιδιοτητες...
Ειδικα εαν μιλαμε για εξωτερικο χωρο απλως το ξεχνας...!!!!

Βαζεις τον απλο και τον φερνεις με χρωστικες εκει που θες οπως λεει ο Κυριακος....

Παιδες πηρα εναν φακο σημερα αργα το απογευμα απο εναν φιλο που ειναι κυλινδρικος και δεν μπορουσε να βγαλει την μπαταρια(τυπος D) απο μεσα....εχει κολλησει για τα καλα...
Εριξα αντισκουριακο σε πρωτη φαση αλλα δεν εγινε τιποτε...
Βαζω φωτο απο τον φακο για να καταλαβαιτε πως ειναι μηπως πεσει καμια καλη ιδεα....

φακος επισκευη.jpg φακοσς επισκευη2.jpg

Last edited:
ωχ σκουρα τα πραγματα....δοκιαμσε με ξυδι, (τρωει τα αλκααλικα αλατα των μπαταριων αλλα δεν νομιζω στην καταστασ που ειναι>

η καλυτερη λυση ειναι αποσυναρμολογηση απο μπροστα (ειναι αργα αλλιως θα εψαχνα εγω στο candlepowerforums, δες Maglite cell dissasembly)...βγαζεις τον μηχανισμο απο μπροστα και μετα τρυπανι ή ξυλο και χτυπημα

Χιωτης, μηπως να το παμε στο νημα των φακων?

Last edited:
αυτα αν στο πλαι εχει νουεμρο που αρχιζει απο C/D..αλλιως θελει αλλη μεθοδο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.