Μάστορες τα φώτα σας!!

Ειναι απο αλατα αλλα εγώ λέω ότι το μωσαϊκό βγάζει ανερχόμενη υγρασία και όχι αρμοστοκος(δεν το εχω ακούσει ποτέ αυτο)....ειναι συχνό φαινόμενο το μωσαικο κάπου να εκτωνονεται..
Η ασπριλα υποδηλώνει ότι η υγρασία είναι σε έναρξη.. Η μούχλα δεν είναι ποτέ εξωτερική αλλά εσωτερική.

Στα μωσαϊκά εξωτερικα αν ειναι να καλυφθούν παντα περνιεται επαλειφομενο στεγανωτικο και τα πλακάκια τοποθετούνται με υδροφυλλη κόλλα πλακιδιων...γνωστός μου πλάκας μου τα έχει πει αυτά..
Λύση 100% εγώ προσωπικα δεν εχω βρει...εποιτα από διάστημα θα ξαναβγεί...γιατι "δουλευει" από κάτω..

• Like
Reactions: mikemtb
Μια ερωτηση λιγο εξειδικευμενη

Θελω να πιασω με βιδες δυο ξυλα που θα κολληθουν με εποξικη ρυτινη και μετα αφου κολλησουν να αφαιρεσω τις βιδες. Ειναι για τη βαρκα που φτιαχνω.
(100 περιπου βιδες)

Σκεφτομαι να τις λιπανω για να μη κολλησουν. Ειναι οι κλασικες ξυλοβιδες.

Διαβαζω για κερια, για σαπουνια (υγρα, στερεα) παραφινες, κερια μελισσων κλπ.

Διαβαζω οτι δε χρειαζεται αν βγουν οι βιδες στο 12ωρο που δεν εχει σκληρυνει παρα πολυ η ρυτινη.
Καποιοι δε βαζουν γιατι μπορει να λερωθει το ξυλο και να μην πιανει η ρυτινη μετα πανω του (σε επομενες εργασιες)
Απο την αλλη την πατησα σε προηγουμενη εργασια και εσπασαν μεσα βιδες (ηταν βεβαια πολυ λεπτες) και τρομαξα να τις βγαλω.

Εχει καποιος εμπειρια; Ποιο ειναι το πιο καταλληλο υλικο χωρις να λερωσω πολυ; Σκεφτομαι να τις βιδωνω σε στερεο σαπουνι αλλα δε ξερω αν γινεται σωστη λυπανση ετσι. Τα υγρα σιγουρα θα λερωσουν περισσοτερο.

Καμια ιδεα; Ευχαριστω

Πολυ ωραια ευχαριστω. Καλη λυση φαινεται. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Στερεοποιειται η σιλικονη φανταζομαι ετσι; Κανει μια πολυ λεπτη κρουστα;

Ολες μαζι σε καποιο δοχειο και ψεκαζω; Ή θα γινει ενα μασιφ σωμα;

Όχι, δεν στερεοποιείται, παραμένει υγρή και κάπως γλοιώδης.
Επειδή όταν βιδώνεις τη βίδα σχεδόν όλη η σιλικόνη θα φύγει απ’τη βίδα, λόγω τριβής, εγώ θα έκανα διπλό κόπο για πιο σίγουρα αποτελέσματα.
Θα βίδωνα τη βίδα, και λίγο πρίν την καργάρω, θα την ξεβίδωνα εντελώς κι αφού είχε δημιουργηθεί η τρύπα, θα έριχνα λίγο spray στη τρύπα και λίγο στη βίδα και θα έσφιγκα.
Ρίξε τις βίδες σ´ένα κεσεδάκι κι απλά ψέκασε με το spray. Δεν χρειάζεται πολύ.

Καλησπέρα σε όλους,

Για πείτε μια καμιά γνώμη ή ακόμα καλύτερα καμιά συμβουλή γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Στον όροφο έχω 6 σώματα καλοριφέρ, ένα 3πλό συλλέκτη για κρύο-μπλε σπιραλ, ένα 3πλό συλλέκτη για το ζεστό-κοκκινα σπιραλ και προηγείται ηλεκτροβάνα συνδεμένη με θερμοστάτη. Τα σωματα δουλεύουν μια χαρά πολλά χρόνια. Σήμερα όμως τα 3 από τα 6 σώματα είναι παγωμένα !!! ενω τα άλλα 3 δουλεύουν μια χαρά, χωρις βέβαια να καταφέρνουν να ζεστάνουν τον όροφο. Εκανα εξαέρωση αλλά δεν προέκυψε κάτι, ανοιξα έκλεισα τον ρυθμιστη του κάθε σώματος αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Τι σκατά έπαθαν ?

Last edited:
Υγρασια απο κατω ειναι,
Καλησπέρα σε όλους,

Για πείτε μια καμιά γνώμη ή ακόμα καλύτερα καμιά συμβουλή γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Στον όροφο έχω 6 σώματα καλοριφέρ, ένα 3πλό συλλέκτη για κρύο-μπλε σπιραλ, ένα 3πλό συλλέκτη για το ζεστό-κοκκινα σπιραλ και προηγείται ηλεκτροβάνα συνδεμένη με θερμοστάτη. Τα σωματα δουλεύουν μια χαρά πολλά χρόνια. Σήμερα όμως τα 3 από τα 6 σώματα είναι παγωμένα !!! ενω τα άλλα 3 δουλεύουν μια χαρά, χωρις βέβαια να καταφέρνουν να ζεστάνουν τον όροφο. Εκανα εξαέρωση αλλά δεν προέκυψε κάτι, ανοιξα έκλεισα τον ρυθμιστη του κάθε σώματος αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Τι σκατά έπαθαν ?
Στο κολεκτερ έξω είναι όλοι οι σωλήνες καυτοί;

Το κολεκτερ με τα κοκκινα είναι καυτό (το επάνω στην φωτο με την μπλέ ηλεκτροβάνα) ενώ το δεύτερο είναι παγωμένο

Attachments

• 1642367310736.jpg
    1642367310736.jpg
    294.4 KB · Views: 38
Μήπως λείπει νερό από το σύστημα και δεν υπάρχει αρκετή πίεση για να ζεστάνει όλα τα σώματα;

Το κολεκτερ με τα κοκκινα είναι καυτό (το επάνω στην φωτο με την μπλέ ηλεκτροβάνα) ενώ το δεύτερο είναι παγωμένο
Ξεβιδωσε το μηχανισμό της ηλεκτροβανας και άνοιξε την χειροκινητα με κάνα γαλλικό.Αν ζεστάνει, ή δεν πάει εντολή ή θέλει κάνα 50αρικο για άλλον.
Μετά,αν δεν έχεις άλλο κολεκτερ που δουλεύει σωστά,κοιτάς για κυκλοφορητή.

Last edited:
Αφού τα 3 από τα 6 σώματα λειτουργούν η ηλεκτροβάνα πρέπει να είναι εντάξει.
Το κολεκτέρ της επιστροφής όμως το μπλε δεν θα έπρεπε να είναι εντελώς κρύο αφού το νερό επιστρέφει από τα 3 σώματα που λειτουργούν.
Πρώτη κίνηση θα πιάσεις τις σωλήνες μία μία μετά τα κολεκτέρ ζεστού και κρύου να δεις σε πιο κύκλωμα δεν κυκλοφορεί το νερό.
Μετά πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν πειραχτεί οι διακόπτες που είναι μετά τα κολεκτέρ αυτοί που έχουν τα άσπρα καπάκια.
Βάλε και μια φωτογραφία ένα σώμα να δούμε πως είναι συνδεδεμένο αν είναι εξωτερικού βρόγχου (με σωληνάκι στον διακόπτη) ή εσωτερικού.
Και κάτι άλλο βασικό.... είναι εντελώς παγωμένα αυτά που δεν λειτουργούν ή απλώς χλιαρά ??

• Like
Reactions: Χιωτης
Μια ερωτηση λιγο εξειδικευμενη

Θελω να πιασω με βιδες δυο ξυλα που θα κολληθουν με εποξικη ρυτινη και μετα αφου κολλησουν να αφαιρεσω τις βιδες. Ειναι για τη βαρκα που φτιαχνω.
(100 περιπου βιδες)

Σκεφτομαι να τις λιπανω για να μη κολλησουν. Ειναι οι κλασικες ξυλοβιδες.

Διαβαζω για κερια, για σαπουνια (υγρα, στερεα) παραφινες, κερια μελισσων κλπ.

Διαβαζω οτι δε χρειαζεται αν βγουν οι βιδες στο 12ωρο που δεν εχει σκληρυνει παρα πολυ η ρυτινη.
Καποιοι δε βαζουν γιατι μπορει να λερωθει το ξυλο και να μην πιανει η ρυτινη μετα πανω του (σε επομενες εργασιες)
Απο την αλλη την πατησα σε προηγουμενη εργασια και εσπασαν μεσα βιδες (ηταν βεβαια πολυ λεπτες) και τρομαξα να τις βγαλω.

Εχει καποιος εμπειρια; Ποιο ειναι το πιο καταλληλο υλικο χωρις να λερωσω πολυ; Σκεφτομαι να τις βιδωνω σε στερεο σαπουνι αλλα δε ξερω αν γινεται σωστη λυπανση ετσι. Τα υγρα σιγουρα θα λερωσουν περισσοτερο.

Καμια ιδεα; Ευχαριστω
μια δικια μου υποθεση...η δουελια γιενται με καβιλιες που θα μεινουν μετα μεσα?

Καλησπερα στην παρεα, εκανα αγορα το συγκεκριμενο καθαριστικο https://www.cleansmart.gr/p/idi-katharismou/peripiisis-aftokinitou/karcher-rm-619/ αλλα βλεπω να μην κανει δουλεια, το βαζω στο δοχειο στο πλυστικο και δεν κανει καθολου αφρο ,αλλα ουτε και καθαριζει ,σαν να μην εχω βαλει ,εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο και δοκιμασμενο ;

Σε αυτό που έχει το Stihl 100, είναι μισό λίτρο το συγκεκριμένο και έχω βάλει 55ml καθαριστικό και μισό λίτρο νερό

Το θέμα είναι πως όχι μόνο δεν κάνει αφρό αλλά δεν καθαρίζει καν

Last edited by a moderator: