Μάστορες τα φώτα σας!!

Κυριάκο, αυτό εξήγησαν τα παιδιά παραπάνω απλά είναι δύσκολο να φτιάξεις μόνος σου live center που να περιστρέφεται και να μπορεί να μετακινηθεί μπρος πίσω για να σφίξεις.

• Like
Reactions: enduras1
Εχω φτιαξει αυτο για 6 μετρα γκαραζοπορτας. Θα πεσει μπετο γυρω στους 15 ποντους. Θα κανω μια ραμπα εξω μελλοντικα αλλα ειναι χωματοδρομος. Ισως το γεμισω/μπαζωσω προσωρινα απεξω /μεσα. Δε μπαινει αμαξι ακομα αλλα στο μελλον θα μπαινει λογικα.
Εχω βαλει σιδερα φ10 ενα επιπεδο για να κραταει τις ρωμγες. Το εδαφος κατω εχει μπετο και ειναι συμπυκνωμενο.
Στην αλλη γκαραζοπορτα το μπετο ειναι της πλακας εσπαγε με απλο τρυπημα και ειχε 1-2 σιδερακια. Ειχα ριξει λιγο απο πανω 5 ποντους. Παρολα αυτα εχει μπει φορτωμενη βαρελα με μπετο 10 κυβικα και δεν εχει παθει τιποτα.

Αυτο που εχω κανει εδω ειναι οκ πιστευετε;

Attachments

• 20230501_133428.jpg
    20230501_133428.jpg
    4.2 MB · Views: 54
15 πόντους ύψος η πλατος...;
Το ύψος μέχρι την ραγα της γκαραζοπορτας πόσο είναι...;
Εάν ειναι πάνω από 10 πόντους θέλει και δεύτερο πλέγμα...

Κυριάκο, αυτό εξήγησαν τα παιδιά παραπάνω απλά είναι δύσκολο να φτιάξεις μόνος σου live center που να περιστρέφεται και να μπορεί να μετακινηθεί μπρος πίσω για να σφίξεις.
dk31 πές μου τι άξονα έχεις πάρει για να φτιάξεις την ακίδα. Και τι τρύπα έχεις κατά νου να κάνεις για να περάσεις ρουλεμάν όπως στο βίντεο. Επειδή δεν θα βγάλεις άκρη άν δεν έχεις πρόσβαση σε κάποιο τόρνο, μήπως μπορέσω να σε καλύψω να κάνεις την δουλειά σου σωστά όσο αφορά το συγκεκριμένο.

dk31 πές μου τι άξονα έχεις πάρει για να φτιάξεις την ακίδα. Και τι τρύπα έχεις κατά νου να κάνεις για να περάσεις ρουλεμάν όπως στο βίντεο. Επειδή δεν θα βγάλεις άκρη άν δεν έχεις πρόσβαση σε κάποιο τόρνο, μήπως μπορέσω να σε καλύψω να κάνεις την δουλειά σου σωστά όσο αφορά το συγκεκριμένο.
Γιάννη, κατ' αρχάς ευχαριστώ για την προσφορά και μόνο. Ο άξονας είναι Φ12 και το ρουλεμάν Φ32. Αλλά θεωρώ ότι δεν αξίζει να βάλεις μπροστά να φτιάξεις κινητό άξονα για την συγκεκριμένη κατασκευή. Έχουμε την λύση του Μπάμπη (λάδι/κερί) και του osatosa (μπίλια), βάζω και μια τρίτη που ίσως δουλέψει:

Αν αφού σπρώξεις την ακίδα σφίγγοντας την βίδα (όπως δείχνει το βίντεο του JSK) κσι την φτάσεις εκεί που θες, αν μπλοκάρεις τα δύο παξιμάδια που φαίνονται τέρμα αριστερά στην φωτογραφία να κρατάνε κόντρα στο ρουλεμάν, δεν είσαι εντάξει; (στην φωτογραφία, το μοτέρ θα είναι δεξιά).
20230501_202018.jpg

Αν ρωτάς εμένα, δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά..... Η πράξη θα σου δείξει που (πονάει) και (διορθώνεις - βελτιώνεις ) ανάλογα. Αλλωστε είναι απλή κατασκευή και δεν θα σε δυσκολέψει για βελτιώσεις.

• Like
Reactions: dk31
Μεχρι και το δραπανο επανω στη βαση του μετετρεψα σε καθετο τορνο-εξπρες
και δεν ειχα προβλημα με την ακιδα.
(εφτιαξα μια ξυλινη λαβη κατσαβιδιου )
Η ακιδα ηταν σταθερα βιδωμενη στο κεντρο του πλατω της βασης.
(τροχισμενη 8αρα βιδα)
Της εριξα και ελαχιστο λαδακι στη μυτουλα.
Η συγκρατηση του δοκιμιου για την περιστροφη εγινε με ενα τετοιο
και με την βιδα του σφιγμενη στο δραπανο.

• Like
Reactions: dk31
Ευχαριστώ φίλε. Βάζω και ένα βιντεάκι από αυτό που περιγράφεις, δείχνει σαν μια καλή λύση για μικρά τορνίσματα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

IMG-66f52cb0dfbf2e7fa5a77a114914b68b-V.jpgIMG-3a408405daa7740bf731584a4f570261-V.jpg
Κωστή 2 ερωτήσεις!
1.Σε μάρμαρα την επάνω πλευρά των σοβατεπί, την βάφουμε η την αφήνουμε να φαίνεται το μάρμαρο.
2 Στην άλλη φώτο οι οδηγοί από τον έτοιμο σοβά έχουν σκουριάσει, περνάμε κάποιο υλικό ή στοκαρο και βάφω απ ευθείας.

View attachment 214892View attachment 214893
Κωστή 2 ερωτήσεις!
1.Σε μάρμαρα την επάνω πλευρά των σοβατεπί, την βάφουμε η την αφήνουμε να φαίνεται το μάρμαρο.
2 Στην άλλη φώτο οι οδηγοί από τον έτοιμο σοβά έχουν σκουριάσει, περνάμε κάποιο υλικό ή στοκαρο και βάφω απ ευθείας.
1. Όπως σου αρέσει αλλά εγώ θα το άφηνα αβαφτο
2. Γιατι νομίζω πως έπρεπε να βγει ο οδηγός πριν στεγνώσει τελείως ο σοβάς και να κλειστεί το κενό με σοβά?

1. Όπως σου αρέσει αλλά εγώ θα το άφηνα αβαφτο
2. Γιατι νομίζω πως έπρεπε να βγει ο οδηγός πριν στεγνώσει τελείως ο σοβάς και να κλειστεί το κενό με σοβά?
Έχεις δίκιο αλλά πριν 20 χρόνια που σοβατιστικε δεν τους βγάζανε τους οδηγούς, τώρα πλέον τους βγάζουνε και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να τους βγάλω, προσπαθώ να το αποφύγω αν και μου είπαν ότι καλο θα ήταν να τους βγάλω.

• Like
Reactions: mitsubae
Έχεις δίκιο αλλά πριν 20 χρόνια που σοβατιστικε δεν τους βγάζανε τους οδηγούς, τώρα πλέον τους βγάζουνε και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να τους βγάλω, προσπαθώ να το αποφύγω αν και μου είπαν ότι καλο θα ήταν να τους βγάλω.
Πολύ φοβάμαι πως ότι και να κάνεις πάντα θα βγάζει σκουριά εκεί η θα ριγματωνει.
Εγώ θα τους έβγαζα και σήμερα.
Με γάζα και καλό σπατουλαρισμα δε θα φαίνεται τίποτα.
Αν δεν τους βγάλεις ίσως με σταθεροποιητη σκουριάς και αστάρι μετάλλου να κάνεις δουλειά.
Θα σου δώσουν και τα άλλα παιδιά σίγουρα κάποιες λύσεις!

Καλημερα Βασίλη...!!!

1. Το πάνω μέρος από το μάρμαρο δεν βάφεται καθώς χάνεται η ομορφιά του...θα βάψει ως εκεί που φαινεται η φωτο με σοβά...

2. Oι οδηγοί του σοβά όντως έμεναν μέσα και ήταν για έρθει ευθεία το λασπωμα...Ο σοβάς έρχονταν και το κάλυπτε αλλά αρκετά και δεν φαινοταν μετά...
Τωρα θα πρέπει να τριφτει πολύ καλά, δεν χρειαζονται να βγουν και να περαστεί αντισκωριακο ασταρι μεταλου 1-2 χερια και επειτα να μπει γάζα γυψοσανιδας με στοκο από πάνω για καλυφθεί και να μην ρηγματωσει ξανά όπως είπε περίπου ο φίλος από πάνω. .

Εγω έχω μια άλλη παρατήρηση που μπορεί να σχετίζεται με το σκουριάσμα του μεταλλικού οδηγού...
Βλέπω περιμετρικά του σοβά νωπο το σημειο, σαν βρεγμενο...μήπως έχει πάρει υγρασία που την έχει μεταφέρει και στο οδηγό...;
Το τοιχίο είναι εξω (το πιο πιθανο) η μέσα...;

Ναι Κωστή έχει πάρει υγρασία επειδή είχε κοπή ο τοίχος για να βγει εξωτερικό τζάκι, από τοτε μαζεύει υγρασία δεξιά και αριστερά από το τζάκι. Γιαυτο έχουν σκουριάσει μόνο αυτοί οι οδηγοι που είναι δεξιά και αριστερά του τζακιού. Αλλά δεν ριφματωνει ο τοίχος.

Ναι Κωστή έχει πάρει υγρασία επειδή είχε κοπή ο τοίχος για να βγει εξωτερικό τζάκι, από τοτε μαζεύει υγρασία δεξιά και αριστερά από το τζάκι. Γιαυτο έχουν σκουριάσει μόνο αυτοί οι οδηγοι που είναι δεξιά και αριστερά του τζακιού. Αλλά δεν ριφματωνει ο τοίχος.
Οποτε πρεπει πρωτα να μαζεψεις την υγρασια απο το εξωτερικο σημειο η οποια μπορει να εχει και ρηγματωση...
Ρηγματωση εγω λεω μεταξυ του οδηγου και του σοβα και κατα συνεχεια ενδεχομενος εσωτερικα αυτου που δεν φενεται...
Οποτε αμα μπορεσεις βαλε και μια φωτο απο το εξωτερικο σημειο αν δουμε πως ειναι....

Για να στεγνωσει απο μεσα καλο ειναι να βαλεις καποιο ανεμιστηρα η αεροθερμο να δουλευει..γαι στεγνωσει καλα και θα βαφτε αφου εχεις δει τι γινεται και απο εξω....γιατι συνεχεια θα σου βγαζει θεματα...

• Like
Reactions: mitsubae
Καλησπέρα.
Έκανε ζημιά ο ηλεκτρολόγος που ήρθε στο σπίτι για μαι ανακαίνιση που κάνουμε και έσπασε μια γυψοσανίδα που κάλυπτε σωλήνες. Δε ξέρω τι δουλειά είχε εκεί πάνω. Κάτι με την κουζίνα φαντάζομαι. Δείτε τις φωτογραφίες

Σκέφτομαι να βάλω ένα κόντρα πλακέ -mdf-osb κλπ ή μια γυψοσανίδα.
Δεν έχω ιδέα πως κολλάμε "ξύλο" σε τοίχο και ακόμα περισσότερο γυψοσανίδα. Κάτι σα σιλικόνη - sicaflex σκέφτηκα για το ξύλο....

Τι λέτε να κάνω; Δώστε καμία ιδέα;. Όπως το σκέφτομαι λέω να βάλω ένα μόνο κομμάτι που να πατάει στους δύο τοίχους. Η επιλογή για ορθή γωνία με δύο κομμάτια μου φαίνεται τσάμπα κόπος. Τι λέτε; Τι υλικό προτιμάτε;

Ευχαριστω
7d5df24f09aa79928fe28c893d3b0c4c.jpg
488df575bbfedbc46c2f97f33e2aa900.jpg
37ea59dab1f52bf66d4bbe8923f32eb2.jpg
393b2886d1cf32099c8ea19fb883ebe3.jpg

Μόνο με σκελετό μπαίνει γυψοσανιδα η ξύλο...
Χρειάζονται Π ορθοστάτες 4×5 να στερεθουν στο τοίχο φτιαχνοντας σκελετο οπως εχεις κανει σχεδιο στην 3 φωτο και εποιτα να βιδωθεί η γυψοσανιδα ειδάλλως δεν γίνεται...
Εποτα στοκαρεται και βάφεται...

Ξεχνάς σιλικόνες και συναφή...απλα δεν γίνεται..