Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα ήθελε όμως να κάνω 2 ερωτήσεις. .
Το ταβάνι είναι χαμηλωταβανο...;
Παράθυρο έχει αρκετό για εξαερισμό.. ;
Παίζει τεράστιο ρόλο στο εάν θα ξαναδημιουργηθει πάλι..

Το ταβάνι είναι ψηλό και υπάρχει καλό παράθυρο για εξαερισμό.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Για αρχή θα πάρω το σπέυ της Bison ή Klinex (όποιο βρω) και αν δεν γίνει δουλειά θα προχωρήσω και στις άλλες προτάσεις.

Να στε καλά.

• Like
Reactions: KOSSTV
Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό νήμα, αν είναι να μεταφερθεί.
Σε ένα ανεμιστήρα δαπέδου με ορθοστατη rowenta, δεν μπορώ να ξεβιδώσω το πλαστικό παξιμαδι που ρυθμίζεις τον ανεμιστήρα σε ύψος. Φαίνεται να έχει κολλήσει.
Μάλλον την τελευταία φορά το έσφιξα αρκετά.
Για πέστε κανένα τρόπο να το ξεβιδώσω;
Σκέφτομαι να το ζεστάνω λίγο μήπως ξεκολλήσει.
Τι λέτε rowenta-vu5690.jpg

Ζεσταμα χρειαζεται νομιζω μονο οταν υπαρχει κολλα στις ενωσεις των πλαστικων.

Σε αυτη την περιπτωση θελει ειτε χερι ειτε σωληνοκαβουρα/γκαζοταναλια. Παντα ξεβιδωντας προς την σωστη φορα βεβαια.. :)

Στη wikipedia, στο λήμμα "Χτύπημα κάτω από τη μέση" πρέπει να έχει αυτή τη φράση ως παράδειγμα...

:p
Ωχ!!!!
Πάω για μόνιμο ban....................

Μιχάλη, δεν εννοούσα εσένα. Είναι άλλος Μιχάλης, δεν τον ξέρεις 😇

Η μπαταρία στον νεροχύτη "παίζει" πάρα πολύ.Προσπάθησα να σφίξω το παξιμάδι που την κρατάει,αλλά ρε παιδιά,δεν μπαίνει τίποτα από εκεί κάτω.Δοκίμασα με κάβουρα,κλειδί,γκαζοτανάλια,αλλά είναι αδύνατον.Πως στα διάλα έβαλε αρχικά την βρύση ο υδραυλικός;Tην έβαλε πριν βάλει τον νεροχύτη;
Yπάρχει κάποιο κόλπο ή εργαλείο για να μπορέσω να σφίξω το παξιμάδι ή θα πρέπει να ξεκολλήσω όλο τον νεροχύτη;
To βίντεο και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένα κάτω από το ντουλάπι που από εκεί υποτίθεται ότι έχω πρόσβαση στο παξιμάδι.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

• 20241110_134411.jpg
    20241110_134411.jpg
    1.4 MB · Views: 19
  • 20241110_134138.jpg
    20241110_134138.jpg
    1.8 MB · Views: 19
  • 20241110_134324.jpg
    20241110_134324.jpg
    987.1 KB · Views: 19
Για δώσε λινκ

Από το LEROY

Αλλά είναι εύκολο να το φτιάξεις με αλφαδολάστιχο ή και λάστιχο νερού. Αν έχεις κάποια παλιά γκαζοτανάλια, πέρασέ της μερικά θερμοσυστελλόμενα και την έχεις και για σωλήνες που δεν θέλεις να "τραυματίσεις".

20241110_143239.jpg

20241110_143241.jpg

• Like
Reactions: nik187 and nikfor
Η μπαταρία στον νεροχύτη "παίζει" πάρα πολύ.Προσπάθησα να σφίξω το παξιμάδι που την κρατάει,αλλά ρε παιδιά,δεν μπαίνει τίποτα από εκεί κάτω.Δοκίμασα με κάβουρα,κλειδί,γκαζοτανάλια,αλλά είναι αδύνατον.Πως στα διάλα έβαλε αρχικά την βρύση ο υδραυλικός;Tην έβαλε πριν βάλει τον νεροχύτη;
Yπάρχει κάποιο κόλπο ή εργαλείο για να μπορέσω να σφίξω το παξιμάδι ή θα πρέπει να ξεκολλήσω όλο τον νεροχύτη;
To βίντεο και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένα κάτω από το ντουλάπι που από εκεί υποτίθεται ότι έχω πρόσβαση στο παξιμάδι.

Θέλεις αυτό το κλειδί, αλλά πρέπει να επιλέξεις το σωστο μέθεθος με βάση το παξιμάδι.

Θέλεις αυτό το κλειδί, αλλά πρέπει να επιλέξεις το σωστο μέθεθος με βάση το παξιμάδι.
Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Προσπαθώντας να καταλάβω πως δουλεύει,βρήκα το παρακάτω βίντεο (δες στο 04:16) στο οποίο όμως ο υδραυλικός το κρατάει και με τα 2 χέρια για να πιάσει πάνω στο παξιμάδι,κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην δική μου περίπτωση.
Τεσπά,φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο,οπότε θα το αγοράσω και ότι γίνει.

Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Προσπαθώντας να καταλάβω πως δουλεύει,βρήκα το παρακάτω βίντεο (δες στο 04:16) στο οποίο όμως ο υδραυλικός το κρατάει και με τα 2 χέρια για να πιάσει πάνω στο παξιμάδι,κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην δική μου περίπτωση.
Τεσπά,φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο,οπότε θα το αγοράσω και ότι γίνει.

Υπάρχουν και άλλες λύσεις, αλλά πιθανόν να ξεφύγεις στο κόστος. Δεν ξέρω αν στην Σ. Πάτση βρείς κάτι φθηνό.
Μιλάω για κατσικοπόδαρο (ΟΚ αστείο το όνομα, αλλά στην αγορά έτσι τα βρείς).
1731249188520.jpeg

Εναλλακτικά, δες κάτι τέτοιο. Μικρό κόστος, αλλά ίσως χρειαστεί να λύσεις τα σπιράλ από την άλλη πλευρά (θεωρώ ότι εκεί έχεις πρόσβαση) ώστε να είναι πιο εύκολο το σφίξιμο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει να ξέρεις το μεγεθος του παξιμαδιού.

Υδραυλικός δεν είμαι.
Με μία αναζήτηση βρήκα αυτό , για δες αν σου κάνει

Πως στα διάλα έβαλε αρχικά την βρύση ο υδραυλικός;Tην έβαλε πριν βάλει τον νεροχύτη;
Ναι.
Και στον δικό μας το ίδιο έχει κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτηση, ότι "αν χρειαστεί να βγει τη γ@μησαμε".

• Haha
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Υδραυλικός δεν είμαι.
Με μία αναζήτηση βρήκα αυτό , για δες αν σου κάνει

Το πρώτο που γνώριζα ήταν αυτό το κλειδί,αλλά είναι πολύ μικρή η διάμετρός του.

Υπάρχουν και τέτοια παξιμάδια ( το μαύρο) που σφίγγουν με το χέρι. Είναι πλαστικά με μεταλλικό σπείρωμα και αρκετό μήκος, ώστε να μπορείς να το πιάσεις. Μάλλον σε εξειδικευμένα καταστήματα υδραυλικών θα τα βρείς.

20241110_191840.jpg

Υπάρχουν και τέτοια κλειδιά
1731261512499.png

Αυτό φτάνει μέχρι 40mm. Πλαστικό μεν, αλλά θα την κάνει την δουλειά.
1731262270488.png

Υπάρχει και αυτό που φτάνει μέχρι 46mm, αλλά το κόστος ........... https://www.statheros.gr/shop/εργαλεία/sinkfix/σωληνωτό-κλειδί-μπαταρίες-νεροχύτη/

1731262753117.png

Πάντως, δεν υπάρχει βίδα που να μην σφίγγει ή να μην λύνει. Δεν νομίζω ότι οι υδραυλικοί (και όχι μόνο) είναι υπεράνθρωποι.
Όσες φορές έχω αναγκαστεί να ασχοληθώ με παξιμάδια σαν το δικό σου, έχω αδειασει το ντουλάπι, έχω βάλει ένα μαξιλάρι, φακό κεφαλής, το σπαστό το κλειδί και χώνομαι μέσα.
Σίγουρα έχω αναγκαστεί κάποιες φορές να "τροποιήσω" εργαλεία. Πχ έκοψα σωληνωτό, τόσο ώστε να χωράνε ένα-ένα τα σπιράλ,του άνοιξα επιπλέον τρύπες και με σχεδόν μισή στροφή κάθε φορά, τα κατάφερα.

Last edited:
Περιγράφεις ακριβώς αυτό που έκανα όσες φορές επιχείρησα να σφίξω το παξιμάδι.

Αν κατεβαινεις Σ. Πάτση, κοίταξε μήπως βρείς κάποιο φτηνό Κινέζικο κατσικοπόδαρο (νομίζω Crows foot Spanner τα λένε).
Σε οποιοδήποτε κλειδί πάρεις, πρεπει να ξέρεις το μέγεθος του παξιμαδιού.