Νικολας Πλουμάκης
Established Member
- 14 July 2006
- 259
Σε,μελαμινη τρυψιμο με ατσαλοσυρμα η 220 grid και ασταρωμα μέ wash primer πρώτα....Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
Θέλω να βάψω το καπάκι ενος τραπεζιού απο μελαμίνη. Αναρωτιέμαι αν αφου το αγριέψω/θαμπώσω καλά με γυαλόχαρτο, μπορω σαν αστάρι να εφαρμόσω βελατούρα νερου ή αστάρι μετάλλων που τα έχω διαθέσιμα.
Θέλω να αποφύγω τα χρώματα κιμωλίας και ιδανικά σαν τελικό χρώμα να εφαρμόσω την ριπουλίνη νερού της βιβεχρώμ που έχω μαθει και την δουλεύω πολύ καλα.
ευχαριστώ
Η ριπολινη δεν μπορει να αντεξει απο μονη της πανω στο wash primer...μιλαμε για καπακι μελαμινης που θα δεχεται ισως φθορα..οποτε καλυτερα πιο safe λυσεις παρα κορωνα γραμματα..!!Το wash primer είναι το ιδανικό.
Κώστα κατευθείαν βάφεις πάνω από το wash primer, γιατί να βάλει επιπλέον αστάρι από πάνω;
Ακριβως...Μια μεγαλύτερη ανοξείδωτη φλάτ ροδέλα πίσω απ’τη ροζέτα.
Με παλμικό έκκεντρο τριβείο θα κάνω δουλειά;2. Όπου υπάρχουν σκουριές και σκασίματα στο χρώμα θέλει καλό τρίψιμο (με τροχό)
Είναι 20+ χρόνια, από την κατασκευή της οικοδομής. Δεν έχει ασχοληθεί άλλο διαμέρισμα.Ας πω και εγώ την γνώμη μου...
1)Ο μόνος τρόπος για να τα επιδιορθωσεις είναι να τα υλεκτροκολλησεις...όπως σου είπαν και τα παιδιά.
Καμία κόλλα η ειδική ριτηνη δεν έχει την δύναμη να συγκρατήσει το 2 κομματια ενωμένα...
Α)Οιι καιρικες συνθήκες θα τις αποτελειώσουν..
Β)Όλες αυτές οι.κολλες κάνουν γυαλιστερή επιφάνεια και τα χρώματα δεν κάνουν πρόσφυση..
2)Το χρωμα έχει ξεθωριάσει και ξεφλυδισει οπως φενεται και από την φώτο...Ειδικά αυτό το ξεθώριασμα οφείλεται κυρίως στη λεπτή στρώση του χρώματος...εκτος και αν είναι λαμω από 15χρονια που θα το θεωρήσω λογικό...
Θέλει πολύ καλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο(freecut) 100-120 grid σε ολα τα καγκελα και η συρματοβουτσα όπου χρειαστεί.. παλμικο η εκκεντρο τριβειο δεν μπορεί να βοηθήσει...
Έπειτα σκούπισμα με πανί καλά...
Όπως είναι η κατάσταση τους θέλει ολο περασμα με αντισκουριακο ασταρι..δεν μπορείς να κάνεις τοπικά γιατί το χρώμα έχει "αδυνατισει" πάντου
Προτείνω Oxidol της VECHRO..Είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει...
Αραίωση ως 10% ώστε να μείνει κρουστα για αντιδιαυρωτικη προστασία...
Για χρωμα(ντουκο) προτείνω της Vitex το Corrolux(όχι το metal silicone) 2 χέρια με 10% αραιωση πρώτο χέρι.. 5% το δευτερο..
3)Εάν βρίσκεσαι σε πολυκατοικία και έχει βάψει κάποιος μπορεί να ρωτήσεις τι κωδικό έχει βάλει και από ποια εταιρία....
Αν όχι μπορείς να πάρεις δειγματολογια από διάφορες εταιρίες και να δεις πιο είναι κοντά..
Έχει υπόψιν ότι από αυτό που είναι στο κάγκελο το κανονικό του χρωμα ήταν 3-4 τόνους πιο σκούρο γιατί έχει ξεθωριάσει..
Επεισης υπάρχουν βεντάλια με ral χρώματα που 100% θα βρεις κάτι από εκεί..
..και κάτι τελευταίο..
Η εποχή από εδώ και πέρα δεν είναι και η πιο κατάλληλη..
Τα σιδερα με τη. ζέστη κρατανε μεγάλες θερμοκρασίες και τα χρώματα διαλυτου/νεφτιού δεν κάνουν λογικη χρονική διάρκεια στεγνώματος ,παρα πολυ γρηγορα,για σωστή και πλήρη ωρίμανση για να γίνει σκληρό..εάν τα βαράει συνέχεια η ζέστη θα έχεις θέμα..θέλει πολύ πρωί η απόγευμα..
Εάν δεν τα "χτυπαει" συνέχεια δεν υπάρχει πρόβλημα..
Ας πω και εγώ την γνώμη μου...
1)Ο μόνος τρόπος για να τα επιδιορθωσεις είναι να τα υλεκτροκολλησεις...όπως σου είπαν και τα παιδιά.
Καμία κόλλα η ειδική ριτηνη δεν έχει την δύναμη να συγκρατήσει το 2 κομματια ενωμένα...
Α)Οιι καιρικες συνθήκες θα τις αποτελειώσουν..
Β)Όλες αυτές οι.κολλες κάνουν γυαλιστερή επιφάνεια και τα χρώματα δεν κάνουν πρόσφυση..
2)Το χρωμα έχει ξεθωριάσει και ξεφλυδισει οπως φενεται και από την φώτο...Ειδικά αυτό το ξεθώριασμα οφείλεται κυρίως στη λεπτή στρώση του χρώματος...εκτος και αν είναι λαμω από 15χρονια που θα το θεωρήσω λογικό...
Θέλει πολύ καλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο(freecut) 100-120 grid σε ολα τα καγκελα και η συρματοβουτσα όπου χρειαστεί.. παλμικο η εκκεντρο τριβειο δεν μπορεί να βοηθήσει...
Έπειτα σκούπισμα με πανί καλά...
Όπως είναι η κατάσταση τους θέλει ολο περασμα με αντισκουριακο ασταρι..δεν μπορείς να κάνεις τοπικά γιατί το χρώμα έχει "αδυνατισει" πάντου
Προτείνω Oxidol της VECHRO..Είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει...
Αραίωση ως 10% ώστε να μείνει κρουστα για αντιδιαυρωτικη προστασία...
Για χρωμα(ντουκο) προτείνω της Vitex το Corrolux(όχι το metal silicone) 2 χέρια με 10% αραιωση πρώτο χέρι.. 5% το δευτερο..
3)Εάν βρίσκεσαι σε πολυκατοικία και έχει βάψει κάποιος μπορεί να ρωτήσεις τι κωδικό έχει βάλει και από ποια εταιρία....
Αν όχι μπορείς να πάρεις δειγματολογια από διάφορες εταιρίες και να δεις πιο είναι κοντά..
Έχει υπόψιν ότι από αυτό που είναι στο κάγκελο το κανονικό του χρωμα ήταν 3-4 τόνους πιο σκούρο γιατί έχει ξεθωριάσει..
Επεισης υπάρχουν βεντάλια με ral χρώματα που 100% θα βρεις κάτι από εκεί..
..και κάτι τελευταίο..
Η εποχή από εδώ και πέρα δεν είναι και η πιο κατάλληλη..
Τα σιδερα με τη. ζέστη κρατανε μεγάλες θερμοκρασίες και τα χρώματα διαλυτου/νεφτιού δεν κάνουν λογικη χρονική διάρκεια στεγνώματος ,παρα πολυ γρηγορα,για σωστή και πλήρη ωρίμανση για να γίνει σκληρό..εάν τα βαράει συνέχεια η ζέστη θα έχεις θέμα..θέλει πολύ πρωί η απόγευμα..
Εάν δεν τα "χτυπαει" συνέχεια δεν υπάρχει πρόβλημα..
Με παλμικό έκκεντρο τριβείο θα κάνω δουλειά;
Μαλιστα..Είναι 20+ χρόνια, από την κατασκευή της οικοδομής. Δεν έχει ασχοληθεί άλλο διαμέρισμα.
Θεωρείς δηλαδή ότι με φύλλα γυαλόχαρτου (χειροκίνητα) και με συρματόβουρτσα μπορούν να καθαρίσουν χωρίς ηλεκτρικά εργαλεία (τροχό) ;
Ναι εχεις δικιο δεν το διευκρινησα..το δευτερο....βγαινει και σε γκρι που θελει...
Έχεις δίκιο το Verolac ειναι της Vitex...Συμφωνώ με Κωστή
Βέβαια το corrolux είναι της Vechro όχι της Vitex..
Γιατί όχι metal silicon?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.