Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα. Στο youtube είδα μόνο ένα που το έφτιαξε με κουτα και το έντυσε με ένα αλουμινο-πανι. Δε ξέρω πώς λέγεται. Το έχω αγοράσει ήδη αυτό αν και ο πετροβάμβακας είναι σίγουρα καλύτερος. Ήταν το μισό σε μέγεθος και είχε μια λάμπα 300 watt περίπου. Δεν έλεγε όμως τη θερμοκρασία που ήθελε.
Έκανα μια ερώτηση στο google Gemini αν λέγεται έτσι και μου είπε 800 watt χωρίς μόνωση 200 περίπου με μόνωση 2 cm. Για 50 βαθμούς. Και για 40 βαθμούς 1200 και 170 αντίστοιχα. Προφανώς και δε περιμένω να είναι σωστά τα νούμερα. Το έχω πιάσει πολλές φορές να λέει χαζομάρες εντελώς.

Σαν πρώτη προσέγγιση και με δεδομενο οτι πας ψάχνοντας, θα πρότεινα να φτιάξεις το κουτί από τον πετροβάμβακα στις διαστάσεις που θες και βάλεις ένα dimmer με μια λαμπα αυτού του τύπου: R7s (και όχι spot οπως χρησιμοποιούνται σε κοτετσια ή πατατιέρες για να μην εστιάζει σε ένα σημείο μόνο) σε μια αντιστοιχη βάση. να βάλεις ένα θερμόμετρο (θα πρότεινα ένα thermocouple με ένα πολύμετρο αυτού του τύπου για να βλεπεις τι γινεται. από εκεί και πέρα μπορεί να χρειαστεί να βάλεις περισσότερες από 1 λάμπες (πχ μια απο κάθε πλευρά του αντικειμενου που θα ζεστάνεις). στην αρχη κανεις δοκιμες να ζεστάνεις ένα κομματι ξυλο για να δεις ποση ωρα θελει να πιασει θερμοκρασια κλπ και όταν αποκτήσεις εικόνα πως λειτουργεί όλο το σύστημα το χρησιμοποιείς.
όλα τα προιόντα που έχω βάλει είναι ενδεικτικά.

Έμπλεξα!!!
Έχει χαλασει ο μηχανισμος ρομαν της κουρτινας στο σαλονι και με εχει φαει η συζυγος να τον παμε για φτιάξιμο.Ελα ομως που ενω ειμαι κρεμασμενος στην σκάλα εδω και μιση ωρα,δεν μπορω να τον βγαλω απο τα @%@&@ τα γαντζακια.
Μπας και ξερει κανεις πως βγαινει ο μηχανισμος απο δαυτα;

Attachments

• 20251114_103523.jpg
    20251114_103523.jpg
    538.7 KB · Views: 34
  • 20251114_105859.jpg
    20251114_105859.jpg
    700 KB · Views: 34
  • 20251114_105833.jpg
    20251114_105833.jpg
    556.1 KB · Views: 33
Tσεκαρε κανα βιντεακι στο γιούτιουμπ με search key words "how to remove a roman blind"

Aυτο εδω πχ., βοηθαει?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδή εδώ και 1 χρόνο έχω απελπιστεί με το παρακάτω πρόβλημα και έχοντας φέρει ήδη 2 υδραυλικούς που δεν έδωσαν λύση,είπα να το αναφέρω και εδώ μπας και έχει συμβεί το ίδιο σε κάποιον.
Πριν από 1 χρόνο,άλλαξα boiler για 3η φορά στα 12 χρόνια που είμαι σπίτι.
Από τότε συμβαίνουν τα παρακάτω ανεξήγητα.
Περιμένω περίπου +1 λεπτό για να κατέβει ζεστό νερό και έχοντας ανοίξη τέρμα την βρύση.Η διαδρομή που τρέχουν οι σωλήνες από τον ηλιακό έως το μπάνιο είναι περίπου 6 μέτρα.
Αφού κατέβει το ζεστό νερό,κάνεις πχ 1 αντρικό-έχει σημασία-λούσιμο και ανοίγοντας πάλι το ντούζ,τρέχει ζεστό για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά ξανά παγωμένο και φτου από την αρχή.
Άλλο επίσης κουφό,ενώ έχει έρθει το ζεστό έχοντας το ντουζ/βρύση στην μεγάλη σκάλα,όταν μειώσω την ροή του νερού χωρίς να κλείσω την βρύση,πάλι τα ίδια.
Ξανά παγωμένο και ξανά αναμονή να κατέβει ζεστό...
Ο πρώτος Μπομπ (ο μάστορας) που έφερα για έλεγχο,τα βρήκε όλα σωστά.
Ο δεύτερος τα βρήκε λιγότερο σωστά και μου πρότεινε-και έκανε- να μειώσει την ένταση του κρύου νερού πάνω στο boiler γιατί λέει το κρύο είχε υψηλή πίεση και "καβαλούσε" το ζεστό.
@@
Δεν άλλαξε τίποτα.
Πριν από 1 μήνα περίπου ήρθε ο δήμος και έβαλε ψηφιακό ρολόι μέτρησης της κατανάλωσης.
Όταν έβγαλε το ρολόι και ενώ είχε κλείσε την παροχή,το φρεάτιο γέμισε νερά και μου είπε ότι έρχονται από τον θερμοσίφωνα γιατί δεν έχει ανεπίστροφη.
Υπέθεσα ότι ίσως αυτό να δημιουργούσε το πρόβλημα με την καθυστερημένη έλευση του ζεστού και με χαρά τηλεφώνησα στον 2ο υδραυλικό.
Μου είπε ότι δεν έχει σχέση η έλλειψη ανεπίστροφης και όταν του ζήτησα να βάλουμε,μου είπε ότι αν βάλει,το boiler θα τρυπάει καθε 3-4-5 χρόνια...
Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο βρε παιδιά γιατί είναι αμαρτία να χαλάω ένα σκασμό νερό για να κάνω ένα μπάνιο ή ένα λούσιμο.
Έχω απελπιστεί τόσο πολύ που σκέφτομαι να βάλω -με πολλά μερεμέτια- ταχυθερμοσίφωνα.

Θα ήταν ενδιαφέρων να μας έλεγε ο 2ος υδραυλικός γιατί θα τρυπήσει το μπόιλερ αν υπάρχει βαλβίδα αντεπιστροφής !!!!!

Απαιτείται βαλβίδα αντεπιστροφής στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Συνήθως, είναι ενσωματωμένη στην κύρια βαλβίδα ασφαλείας (duo valve) που βρίσκεται στην είσοδο του κρύου νερού της δεξαμενής.
Ο κύριος σκοπός της είναι:
  • Πρόληψη της αντίστροφης ροής: Εμποδίζει το ζεστό νερό της δεξαμενής να επιστρέψει στη γραμμή παροχής κρύου νερού, κάτι που θα συνέβαινε καθώς η πίεση στο εσωτερικό της δεξαμενής αυξάνεται κατά τη θέρμανση.
  • Προστασία του δικτύου: Προστατεύει το δίκτυο ύδρευσης από πιθανή μόλυνση και από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στους συλλέκτες.
  • Διατήρηση της θερμοκρασίας: Διασφαλίζει ότι το νερό που έχει ήδη θερμανθεί παραμένει στη δεξαμενή και δεν χάνεται άσκοπα.
Συστήνεται η χρήση ειδικών βαλβίδων αντεπιστροφής υψηλής θερμοκρασίας, κατάλληλων για ηλιακά συστήματα, λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που μπορεί να αναπτυχθούν.

Εγώ στον δικό μου έχω φτιάξει το μεγάλο "σουβλάκι" του Στράτου. ;)

IMG_5304m.jpg

IMG_5296m.jpg

• Like
Reactions: PONDINOS and dk31
Το μπλε είναι δοχείο διαστολής.
Και χωρίς όλα αυτά ο ηλιακός θα λειτουργεί. Απλώς έτσι λειτουργεί καλύτερα και με περισσότερη ασφάλεια.

Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας.Καταλαβαινω οτι δεν υπάρχει καποια εξηγηση για το χάλι της ροής ζεστού νερού εκτος αν η αιτία ειναι η μη υπαρξη της αντεπίστροφης.Παρολα αυτα ειναι σιγουρο οτι και οι 2 υδραυλικοί ειναι μόνο για καζανακια και βρύσες.Οταν ζητησα απο ενα μεγαλο καταστημα που πουλαει υδραυλικα να μου συστησει υδραυλικό που να νοιώθει απο ηλιακούς,μου εδωσε τα τηλεφωνα μονο απο 2.
Ο ένας δεν το σηκωσε ποτέ,ο άλλος απαντησε,μου ειπε ότι θα ερθει αλλα ακομα περιμενω εδω και 6 μήνες.

Καλημέρα στην ομάδα.Προσφατα και μετά από κάποιες εργασίες στο χώρο της αποθήκης(τριψηματα) γέμισε σκόνη. Με ποιο τρόπο να καθαρίσω τους τοίχους της αποθήκης και τη επάλειψη να κάνω μετά για να σταθεροποιηθούν τυχόν σαθρά;Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ1000008405.jpg1000008404.jpg

Μαστόρια καλημέρα.
Θέλω ν' αλλάξω το μεταλικό καπάκι του σιφωνιού στο μπάνιο.
Δηλαδή να κάνω αυτό που κάνει στο βίντεο:

Το καινούριο να το κολλήσω με στόκο;
Ή με κόλλα πλακιδίων;
Ή και τα δύο είναι εξίσου καλά;

Γιατί και στα σχόλια οι απόψεις διίστανται.

Last edited:
Μαστόρια καλημέρα.
Θέλω ν' αλλάξω το μεταλικό καπάκι του σιφωνιού στο μπάνιο.
Δηλαδή να κάνω αυτό που κάνει στο βίντεο:

Το καινούριο να το κολλήσω με στόκο;
Ή με κόλλα πλακιδίων;
Ή και τα δύο είναι εξίσου καλά;

Γιατί και στα σχόλια οι απόψεις διίστανται.
Θα κάνεις ότι κάνει στο μέχρι βιντεο το καθάρισμα και θα το κολλήσεις με κόλλα πλακιδίων..όλοι αυτό βάζουν...
Δεν ξέρω τι άλλο στοκο εννοείς.
Εποιτα από πάνω την ραφή περιμετρικά θα την κλείσεις είτε με αρμοστοκο είτε με πολυρεθανικη σιλικονη που εγώ σαφώς προτιμάω.

• Like
Reactions: aetosa
Εγώ με τσιμέντο ταχείας πήξεως το είχα φτιάξει, αλλά πιστεύω οποιοδήποτε τσιμεντοειδές θα κάνει δουλειά.
Αν είναι τετράγωνο όπως του βίντεο, προσωπικά θα ξεκινούσα με τροχάκι, επειδή με το καλέμισμα είναι εύκολο να σπάσεις κάποια άκρη από το πλακάκι.

• Like
Reactions: KOSSTV and aetosa
Στα σχόλια διάβασα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν στόκο. Υποθέτω αρμόστοκο.
Το δικο μου το κολλησα με ετοιμο αρμοστοκο πλακιδιων, σε σωληναριο. Πανε πολλα χρονια και ειναι βραχος.
Διαφωνω...ο αρμοστοκος δεν εχει συγκολλητικη ιδιοτητα ειναι υαλοστοκος επιφανιακης χρησης..απο εκει και περα ο καθενας το κανει οπως θελει...

Απο ΑΙ.
Ο αρμόστοκος (grout)
έχει ιδιότητες όπως υψηλή αντοχή σε υγρασία, χημικά & φθορά, υδαταπωθητικότητα, βακτηριοστατικές ιδιότητες για υγιεινή, χρωματική σταθερότητα, ευκολία εφαρμογής/καθαρισμού (ιδιαίτερα οι εποξειδικοί) και γεφύρωση ρωγμών, προσφέροντας λεία, ανθεκτική επιφάνεια σε διαφορετικά πλάτη αρμών, κατάλληλος για εσωτερική/εξωτερική χρήση, ακόμη και σε πισίνες/υγρούς χώρους.

Βασικές Ιδιότητες & Χαρακτηριστικά

• Υδρατμομόνωση & Υδατοαπώθηση: Αποτρέπει την διείσδυση νερού, προστατεύοντας από υγρασία και μούχλα.
  • Αντοχή: Υψηλές μηχανικές αντοχές, αντοχή σε χημικά (ειδικά οι εποξειδικοί) και φθορές.
  • Υγιεινή: Βακτηριοστατικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηριδίων και μούχλας.
  • Εφαρμογή: Εύκολη εφαρμογή (μαλακή υφή) και καθαρισμός κατά την εφαρμογή (ειδικά εποξειδικοί).
  • Αισθητική: Ομοιόμορφο χρώμα, χρωματική σταθερότητα, λεία/γυαλιστερή επιφάνεια (υαλώδης).
  • Ευελιξία: Κατάλληλος για διάφορα πλάτη αρμών (π.χ. 1-12mm) και επιφάνειες (δάπεδα, τοίχοι, εσωτερικά/εξωτερικά).
  • Συντήρηση: Εύκολος καθαρισμός, ανθεκτικός σε λεκέδες, δεν χρειάζεται σφράγισμα (οι ποιοτικοί).

Διαφορές ανά Τύπο

• Τσιμεντοειδείς (Ενισχυμένοι): Περιέχουν πολυμερικές ρητίνες, δίνουν υαλώδη/υδαταπωθητική επιφάνεια, κατάλληλοι για εσωτερική/εξωτερική χρήση.
  • Εποξειδικοί: Δύο συστατικών (μίγμα), αδιαπέραστοι από νερό, εξαιρετικά ανθεκτικοί σε χημικά/λεκέδες, ιδανικοί για χώρους υγιεινής (βιομηχανίες, πισίνες).