Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα. Στο youtube είδα μόνο ένα που το έφτιαξε με κουτα και το έντυσε με ένα αλουμινο-πανι. Δε ξέρω πώς λέγεται. Το έχω αγοράσει ήδη αυτό αν και ο πετροβάμβακας είναι σίγουρα καλύτερος. Ήταν το μισό σε μέγεθος και είχε μια λάμπα 300 watt περίπου. Δεν έλεγε όμως τη θερμοκρασία που ήθελε.
Έκανα μια ερώτηση στο google Gemini αν λέγεται έτσι και μου είπε 800 watt χωρίς μόνωση 200 περίπου με μόνωση 2 cm. Για 50 βαθμούς. Και για 40 βαθμούς 1200 και 170 αντίστοιχα. Προφανώς και δε περιμένω να είναι σωστά τα νούμερα. Το έχω πιάσει πολλές φορές να λέει χαζομάρες εντελώς.

Σαν πρώτη προσέγγιση και με δεδομενο οτι πας ψάχνοντας, θα πρότεινα να φτιάξεις το κουτί από τον πετροβάμβακα στις διαστάσεις που θες και βάλεις ένα dimmer με μια λαμπα αυτού του τύπου: R7s (και όχι spot οπως χρησιμοποιούνται σε κοτετσια ή πατατιέρες για να μην εστιάζει σε ένα σημείο μόνο) σε μια αντιστοιχη βάση. να βάλεις ένα θερμόμετρο (θα πρότεινα ένα thermocouple με ένα πολύμετρο αυτού του τύπου για να βλεπεις τι γινεται. από εκεί και πέρα μπορεί να χρειαστεί να βάλεις περισσότερες από 1 λάμπες (πχ μια απο κάθε πλευρά του αντικειμενου που θα ζεστάνεις). στην αρχη κανεις δοκιμες να ζεστάνεις ένα κομματι ξυλο για να δεις ποση ωρα θελει να πιασει θερμοκρασια κλπ και όταν αποκτήσεις εικόνα πως λειτουργεί όλο το σύστημα το χρησιμοποιείς.
όλα τα προιόντα που έχω βάλει είναι ενδεικτικά.

Έμπλεξα!!!
Έχει χαλασει ο μηχανισμος ρομαν της κουρτινας στο σαλονι και με εχει φαει η συζυγος να τον παμε για φτιάξιμο.Ελα ομως που ενω ειμαι κρεμασμενος στην σκάλα εδω και μιση ωρα,δεν μπορω να τον βγαλω απο τα @%@&@ τα γαντζακια.
Μπας και ξερει κανεις πως βγαινει ο μηχανισμος απο δαυτα;

Attachments

• 20251114_103523.jpg
    20251114_103523.jpg
    538.7 KB · Views: 34
  • 20251114_105859.jpg
    20251114_105859.jpg
    700 KB · Views: 34
  • 20251114_105833.jpg
    20251114_105833.jpg
    556.1 KB · Views: 33
Tσεκαρε κανα βιντεακι στο γιούτιουμπ με search key words "how to remove a roman blind"

Aυτο εδω πχ., βοηθαει?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλημέρα στην ομάδα.Προσφατα και μετά από κάποιες εργασίες στο χώρο της αποθήκης(τριψηματα) γέμισε σκόνη. Με ποιο τρόπο να καθαρίσω τους τοίχους της αποθήκης και τη επάλειψη να κάνω μετά για να σταθεροποιηθούν τυχόν σαθρά;Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ1000008405.jpg1000008404.jpg