Μάστορες τα φώτα σας!!

Πλακάκια η τα τεράστια πλακάκια 2 Χ 1 μέτρο που σου δίνουν την αίσθηση μαρμάρου αν θες να το τερματίσεις.
Σε αυτά προσανατολίζομαι. Οχι ακριβώς πλακάκια αλλά wall panels (SPC ή PVC).

Μιας και είστε τόσο καλά και εξυπηρετικά παιδιά🤪 θα σας βάλω πιο δύσκολα τώρα.
Ψάχνω Ελληνικές καλλιτεχνικές γραμματοσειρές.
Έχετε τίποτε καλό στο μυαλό σας σε free download?

Μακάρι να δούλευαν Τάσο....
Τέτοια sites έχω βρεί πολλά αλλά ελάχιστα καλλιτεχνικά fonts δουλεύουν στα Ελληνικά.
Κατέβασα κι εδώ τα Amsterline και τα NCL Bujho Orgnist έτσι για δοκιμή και, εννοείται, δεν δουλεύουν στα Ελληνικά.
Ψάχνω να βρώ άν υπάρχουν κάποια που να αξίζουν και να είναι και δοκιμασμένα.

Μακάρι να δούλευαν Τάσο....
Τέτοια sites έχω βρεί πολλά αλλά ελάχιστα καλλιτεχνικά fonts δουλεύουν στα Ελληνικά.
Κατέβασα κι εδώ τα Amsterline και τα NCL Bujho Orgnist έτσι για δοκιμή και, εννοείται, δεν δουλεύουν στα Ελληνικά.
Ψάχνω να βρώ άν υπάρχουν κάποια που να αξίζουν και να είναι και δοκιμασμένα.
Για δες αυτο...μπας και..

• Like
Reactions: vespas
καλημέρα
σε ένα ντουλάπι βγήκε ο μεντεσές μέσα από το πορτάκι, είχε κάτι σαν ούπα που τραβήχτηκαν και βγήκαν από το ξύλο:
1768380485613.png

το πορτάκι είναι δύο κομμάτια, το πλαίσιο και ο ταμπλάς που και αυτα έχουν ξεκολλήσει μεταξύ τους:
1768380555892.png1768380573546.png

επειδή είμαι άσχετος με τα ξυλουργικά: έχω δει κιτ επισκευής αυτού του είδους, κάνουν για εδώ ή χρειάζεται κάτι άλλο;
με τι κόλλα να κολλήσω το πλαίσιο με τον ταμπλά; απλή ξυλόκολλα; χρειάζεται τρίψιμο;

καλημέρα
σε ένα ντουλάπι βγήκε ο μεντεσές μέσα από το πορτάκι, είχε κάτι σαν ούπα που τραβήχτηκαν και βγήκαν από το ξύλο:
View attachment 264594

το πορτάκι είναι δύο κομμάτια, το πλαίσιο και ο ταμπλάς που και αυτα έχουν ξεκολλήσει μεταξύ τους:
View attachment 264595View attachment 264596

επειδή είμαι άσχετος με τα ξυλουργικά: έχω δει κιτ επισκευής αυτού του είδους, κάνουν για εδώ ή χρειάζεται κάτι άλλο;
με τι κόλλα να κολλήσω το πλαίσιο με τον ταμπλά; απλή ξυλόκολλα; χρειάζεται τρίψιμο;

Αν βλέπω καλά, δεν έχουν χαλάσει οι τρύπες στην μελαμίνη. Με ούπατ θα λύσεις το πρόβλημα.
Θα χρειαστείς ειδικά ούπατ, όπως τα παρακάτω (ασήμαντο κόστος), ανάλογα της διαμέτρου της τρύπας.
20260114_121854.jpg

Για το κόλλημα, θεωρώ ότι οποιαδήποτε καλή ξυλόκολλα θα σε καλύψει απόλυτα. Εγώ χρησιμοποιώ την Tidebond, αλλά σίγουρα υπάρχουν και φθηνότερες. Ένα απαλό τρίψιμο, μόνο καλό θα κάνει.
Όταν θα βάλεις την κόλλα, πρέπει να σφίξεις για να πετύχεις την σωστή προσαρμογή. Εδώ χρειάζεται προσοχή ώστε να μην παραμορφωθει το πορτάκι από υπερβολικό σφίξιμο. Συνήθως έχει την τάση να σηκώνεται. Επίσης σημαντικό, να μετρήσεις τις χιαστί πριν και μετά το σφίξιμο.
Η κόλλα σίγουρα θα βγει έξω, οπότε αφού σφίξεις πρέπει να την καθαρίσεις καλά με ένα βρεγμένο πανί γιατί μετά δεν βγαίνει από την μελαμίνη. Για να αποφύγεις τον κίνδυνο να σου κολλήσει το πορτάκι στην επιφάνεια που έχεις ακουμπήσει, βάλε μεμβράνη κουζίνας ή stretch film.
Το παρακάτω, έχει μεν μια δόση υπερβολής, αλλά θα δεις τα σημεία που πρέπει να σφίξεις.
20201112_195815.jpg

Αν έχεις απορίες, εδώ είμαστε

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor and dk31
Πρώτα κολλάς με οποιαδήποτε ξυλόκολλα, titlebond, atlacol, mercola είναι γνωστές μάρκες και θα βρεις παντού.

Από την φωτογραφία καταλαβαίνω ότι το πλαίσιο έχει εσοχή/πατούρα η οποία κουμπώνει με την αντίστοιχη εσοχή του εσωτερικού πάνελ. Οπότε για να σφίξεις το κομμάτια (αλλιώς δεν πιάνει καλά η κόλλα) θα χρειαστείς μικρά σφιγκτηράκια (πχ) με βάθος που να φτάνει να σφίξεις το πάνελ (δηλαδή μεγαλύτερο από το πλάτος του πλαισίου). Θα χρειαστείς πολλά σφιγκτηράκια, οπότε αν δεν είναι μεγάλο το απαιτούμενο βάθος, κοίταξε για τύπου μανταλάκι (σε λαϊκές αγορές τα πουλάνε γύρω στο ευρώ το τεμάχιο).

Για τις τρύπες, ότι σου γράφει ο Στέλιος. Πλαστικά ούπα , ή στην ανάγκη διευρύνεις την τρύπα με τρυπάνι, ταπώνεις με καβίλια& ξυλόκολα και μετά βάζεις απλές ξυλόβιδες.

• Like
Reactions: newbie