Μάστορες τα φώτα σας!!

Είχε συνδέσει προβολέα για φωτισμό..
Πράγματι, τα μικρά καλωδιάκια είναι πολύ λεπτά. Καμία σχέση με τα κλασικά τρίκλωνα του ρεύματος. Επίσης, όπως είπατε , δεν είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο.
Μου θύμισε κάποιο που έχω δει σε εγκατάσταση συναγερμού...

Το μπλενταζ ειναι θωρακιση. Χρησιμοποιειται σε συστηματα ασφαλειας, συναγερμους και μεταφορά σημάτων ελέγχου και ήχου.
(ταδε εφη ΑΙ και δεν εχουμε λογο να μην την πιστεψουμε)

Το συγκεκριμένο μπλεντάζ αν βλέπω καλά είναι ατσάλινο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εκεί κυρίως για μηχανική αντοχή και αντοχή σε κοψίματα κτλ.

Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο καλώδιο είναι τηλεφωνικό, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για 230V. Δεν έχει κατάλληλες προδιαγραφές.

• Like
Reactions: newbie and vespas
Το internet στο σπίτι μου (100άρι Cosmot;e),συγχρονίζει στα 50 mbps.Το τελευταίο 2μηνο όμως είχα πολλές αποσυνδέσεις με άπειρα CRC και FEC Errors αλλά και θόρυβο.Έκανα κάποιες αλλαγές στην συνδεσμολογία μέσα στο σπίτι και κατάφερα σχεδόν να μηδενίσω τα errors,όμως όμως ο θόρυβος παραμένει.Ήρθε τεχνικός από την Cosmote και μέτρησε 70mbps στην κολώνα,69mbps στο σημείο που ενώνεται το καλώδιο την κολώνας με αυτό του σπιτιού μου αλλά μέσα στο σπίτι,μόνο 45mbps.Μου είπε ότι αυτό οφείλεται στο καλώδιο που φέρνει το σήμα μέσα στο σπίτι λόγω παλαιότητας αλλά και στο ότι έρχεται μαζί με καλώδιο ρεύματος.Το καλώδιό μου είναι μαύρο UTP CAT6.
Τέλος ο άσκοπος ίσως πρόλογος.
Αγόρασα από ΚΑΥΚΑ,πορτοκαλί shield cat 6 για να αντικαταστήσω το μαύρο.
Δεν ρισκάρω να το φέρω κολλώντας το στο παλιό και να το τραβήξω μη τυχόν και σφηνώσει πουθενά.
Θα το περάσω ανοίγωντας μια μόνο μικρή τρύπα σε έναν εξωτερικό τοίχο και μετά θα το οδηγήσω από το ταβάνι,πίσω από την μαρκίζα.
ΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ;;;
Φοβάμαι ότι η διάφανη σιλικόνη με τον καιρό δεν θα το κρατήσει.
Υ.Γ.1
Υπάρχει και αυτή η ομορφιά που σε γλυτώνει από τρύπες και την βάζεις στο παράθυρο,αλλά φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει πάλι προβλήματα στην σύνδεση.
Y.Γ.2
Οπτική ίνα στο Λαγονήσι δεν βλέπω να έρχεται αν δεν περάσουν κανένα δυάρι χρόνια.

Σωστή η απόφαση για χρήση shielded καλωδίου καθώς η παράλληλη όδευση καλωδίων UTP παρέα με καλώδιο ρεύματος δεν είναι ότι καλύτερο. Προσοχή όμως διότι θα πρέπει το ένα τουλάχιστον από τα δύο άκρα του σύρματος θωράκισης του καλωδίου SFTP να είναι γειωμένο, διαφορετικά η θωράκιση είναι άχρηστη. Οσο αφορά ττη στερέωση του καλωδίου θα σου πρότεινα τη χρήση λεπτού διακοσμητικού καναλιού της Viokar από τη σειρά Viokanali. Eίναι λεπτά, αυτοκόλλητα και κυκλοφορούν σε 5 αποχρώσεις.

Και εμένα Σωκράτη το καλώδιο από την κολώνα έξω από την μάνδρα του σπιτιού μέχρι το ρούτερ είναι περίπου 70-80 μέτρα. Τα υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ στην περιοχή είναι στο μαύρο χάλι και η ταχύτητα και οι αποσυνδέσεις ήταν μαρτύριο. Μου έλεγαν ότι έφταιγε το καλώδιο μέχρι το σπίτι. Το άλλαξα το πέρασα υπογείως στο χώμα μέσα σε σπιράλ και τσάμπα τα έξοδα και ο κόπος γιατί τα προβλήματα συνεχίζονταν. Επόμενη λύση το 5G....Περίμενα μέχρι πέρυσι τον Αύγουστο που η Cosmote θα μπορούσε να μου δώσει μαζί με το 5G και την γραμμή του σταθερού το έβαλα και από το τότε δεν έχει κοπεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. 30,90€ τον μήνα με ταχύτητα 50Mbps και απεριόριστα σταθερά και κινητά.
Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση σε περιπτώσεις χάλια καλωδιακής και καμπίνων υποδομής του OTE.
Τώρα σε εσένα μπορεί να λύσει το πρόβλημα γιατί πιθανώς να είναι καλύτερη η υποδομή στην περιοχή σου.

Last edited:
Το internet στο σπίτι μου (100άρι Cosmot;e),συγχρονίζει στα 50 mbps.Το τελευταίο 2μηνο όμως είχα πολλές αποσυνδέσεις με άπειρα CRC και FEC Errors αλλά και θόρυβο.Έκανα κάποιες αλλαγές στην συνδεσμολογία μέσα στο σπίτι και κατάφερα σχεδόν να μηδενίσω τα errors,όμως όμως ο θόρυβος παραμένει.Ήρθε τεχνικός από την Cosmote και μέτρησε 70mbps στην κολώνα,69mbps στο σημείο που ενώνεται το καλώδιο την κολώνας με αυτό του σπιτιού μου αλλά μέσα στο σπίτι,μόνο 45mbps.Μου είπε ότι αυτό οφείλεται στο καλώδιο που φέρνει το σήμα μέσα στο σπίτι λόγω παλαιότητας αλλά και στο ότι έρχεται μαζί με καλώδιο ρεύματος.Το καλώδιό μου είναι μαύρο UTP CAT6.
Τέλος ο άσκοπος ίσως πρόλογος.
Αγόρασα από ΚΑΥΚΑ,πορτοκαλί shield cat 6 για να αντικαταστήσω το μαύρο.
Δεν ρισκάρω να το φέρω κολλώντας το στο παλιό και να το τραβήξω μη τυχόν και σφηνώσει πουθενά.
Θα το περάσω ανοίγωντας μια μόνο μικρή τρύπα σε έναν εξωτερικό τοίχο και μετά θα το οδηγήσω από το ταβάνι,πίσω από την μαρκίζα.
ΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ;;;
Φοβάμαι ότι η διάφανη σιλικόνη με τον καιρό δεν θα το κρατήσει.
Υ.Γ.1
Υπάρχει και αυτή η ομορφιά που σε γλυτώνει από τρύπες και την βάζεις στο παράθυρο,αλλά φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει πάλι προβλήματα στην σύνδεση.
Y.Γ.2
Οπτική ίνα στο Λαγονήσι δεν βλέπω να έρχεται αν δεν περάσουν κανένα δυάρι χρόνια.

Το καλώδιο της οπτικής μέσα στο σπίτι, το πέρασαν με ένα ειδικό πιστόλι σιλικόνης στο οποίο το καλώδιο περνάει μέσα από το πιστόλι. Η ποσότητα της σιλικόνης ρυθμίζεται αυτόματα. Μετά από περίπου 1 χρόνο δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το μέγεθος του UTP, αλλά αν πετύχεις κάπου συνεργείο του ΟΤΕ, κάνε μια ερώτηση.

από τη στιγμή που στην κολώνα πιάνεις μόνο 70, αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο της cosmote είναι σε κακή κατάσταση και δε θα σε σώσει η αναβάθμιση του καλωδίου μέχρι το σπίτι. μονόδρομος είναι νομίζω να ζητήσεις downgrade σε 50άρα σύνδεση που θα είνια πιο αργή αλλά πιο σταθερή (χωρίς αποσυνδέσεις). Για να κάνεις τη δουλειά σου, ίσως το 5G είναι η λύση.

καλημερα σε ολους...εχω μια καρεκλα γραφειου με αρμοτισερ που μου εχει σπασει τα νευρα.....

σιγα σιγα ανεβαινει μονη της μεχρι το τερμα...φταινει το αρμοτισερ κια να παω σε αλλαγη, ή μηπως κατι στον μηχανισμο ρυθμισης?

Last edited:
Τρέχει μία προσφορά για 5G με ταχύτητα 300mbps με απεριόριστα σταθερα και 2 μήνες δώρο με 35,90/μήνα,αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει κάμερες και καταγραφικό.

Υπάρχουν λύσεις για τις κάμερες. Δεν είναι για τον απλό χρήστη όμως.

Και με μικροτικ
ξεκινούν απο ~€25 αλλά προτείνω δυνατότερο/ακριβότερο για VPN

Υπάρχουν λύσεις για τις κάμερες. Δεν είναι για τον απλό χρήστη όμως.

Και με μικροτικ
ξεκινούν απο ~€25 αλλά προτείνω δυνατότερο/ακριβότερο για VPN
Σ΄ευχαριστώ πολύ,όμως,όπως πολύ σωστά γράφεις,δεν είναι για εμένα.