Μαύρη..μαύρη..μαύρη μου'χεις κάνει την σκεπή μου, μαύρη....!!!

Καλά Γιάννη έχεις νομίζω υπό κατασκευή το πιο πολυαναμενόμενο σινεμά στην Ελλάδα, άντε βιαστείτε να δούμε πως θα'ναι!!!!!!!

Ερωτηση, που πάντα είχα... Ο "εντοιχισμός" του ηχείου, δεν του χαλάει τον ηχητικο χαρακτήρα (πίσω δεν έχει οπή ανάκλασης χαμηλών κλπ??)

Σωστός ο Τάσος.

(εννοείται ότι μετά περνάς και μία μαύρη παχιά παχιά λαδομπογιά και τα βελούδα :p)

Last edited:
Και εννοειται πως η πρεμιερα επιβαλεται να γινει με.... ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ.:grinning-smiley-043

Συγχαρητηρια συνονοματε Γιαννη για τον σχεδιασμο και την υλοποιηση του project σου,
ελπιζω να εχεις συμπεριλαβει παροχες κρυφου φωτισμου μεταξυ κουρτινας και γυψοκατασκευης με dimmer.
Μια ερωτηση, τα πλαινα που ενσωματονουν τα κυριως μπροστινα ηχεια εχουν κλιση
προς το hotspot για τους ευνοητους λογους?

Απάντηση: Re: Μαύρη..μαύρη..μαύρη μου'χεις κάνει την σκεπή μου, μαύρη....!!!

Καλά Γιάννη έχεις νομίζω υπό κατασκευή το πιο πολυαναμενόμενο σινεμά στην Ελλάδα, άντε βιαστείτε να δούμε πως θα'ναι!!!!!!!

Ερωτηση, που πάντα είχα... Ο "εντοιχισμός" του ηχείου, δεν του χαλάει τον ηχητικο χαρακτήρα (πίσω δεν έχει οπή ανάκλασης χαμηλών κλπ??)

Σε ευχαριστώ πολύ γιά τα λόγια σου...
Οσο γιά αυτό που ρωτάς θα πρέπει να σημειώσω ότι τα ηχεία μπορεί να φαίνονται πρόσωπο με την γυψοσανίδα, αλά απο πίσω έχουν πολύ ελεύθερο χώρο μέχρι τον πλαινό και πίσω τοίχο.Γιά αυτό και με την ολοκλήρωση της κατασκεύης που δεν φαίνεται στις foto αφου η κατασκευή ολοκληρώθηκε μετά δεν νομίζω ότι θα υπέρξει πρόβλημα.Εαν πάλι υπάρξει, έχω προβλέψει τρόπο λύσης του προβλήματος.

Γιάννη δεν επενδύεις τις ψυψοσανίδες με κανά μαύρο βελούδο; Αλλά χροιά θα δώσεις με το ύφασμα και άλλη με ένα ξερό βάψιμο.

Τάσο μου, μάλλον δεν θα επιλέξω αυτο τον τρόπο γιατί ήδη το δωμάτιο απο κάποιες δοκιμές που εκανα είναι σχεδό studio!!!και πολύ φοβάμαι μήπως στο τέλος θα πρέπει να αφαιρέσω κάποιες απο τις μπασοπαγιδες.Οπως ξερεις άλλωστε στο Home Cinema ένας στουντιακός χώρος απο άποψη ήχου δηλαδή σχεδόν νεκρός είναι απορρηπτέος.

Συγχαρητηρια συνονοματε Γιαννη για τον σχεδιασμο και την υλοποιηση του project σου,
ελπιζω να εχεις συμπεριλαβει παροχες κρυφου φωτισμου μεταξυ κουρτινας και γυψοκατασκευης με dimmer.
Μια ερωτηση, τα πλαινα που ενσωματονουν τα κυριως μπροστινα ηχεια εχουν κλιση
προς το hotspot για τους ευνοητους λογους?

Φυσικά και υπάρχει πρόβλεψη γιά αυτό που λές.Αύριο θα τοποθετήσω και τα spots 4 στο σύνολο.
Κουρτίνα τελικά λέω να μπεί σε μπλέ βελούδο γιά να δέσει με τα καθίσματα και τα πάνελ στους τοίχους.
Τα πλαινά της γυψοσανίδας ,ναι έχουν κλήση γιά να ενσωματώσουν τα κυρίως ηχεία προς την σωστή κατέυθυνση και έτσι το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται αρμονικά δεμένο.

Αμεσα πρέπει να γίνει αλλαγή στην βάση και στο ύψος τοποθέτησης του προβολέα, και αυτό γιατί μετά την τοποθέτηση γυψοσανίδας στην αυλαία ο προβολέας χρειάζεται να κατέβει αρκετά γιά να χωρέσει η δέσμη του ,να περάσει κάτω απο το τελείωμα της επάνω μεριάς γυψοσανίδας και γιά καλύτερη απόδοση του hd1.
Αυτό σημαίνει ότι πάω αύριο γιά αγορά βάσης τοίχου και πλέον ο προβολέας θα τοποθετηθεί κανονικά και όχι ανάποδα όπως έιναι τώρα.

Σήμερα έκανα κάποιες συνδέσεις και στον ήχο και δοκίμασα μερικά πράγματα.
Είχα μεγάλη αγωνία και περιέργεια πως θα συμπεριφερθούν τα ηχεία κυρίως στον συγκεκριμένο χώρο, αν και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ήξερα τι θα με περίμενε.
Το μαύρο δωμάτιο, εκτός απο μάυρη τρύπα με όλα τα θετικά που αυτό μπορεί να έχει στην εικόνα ,έχει επίσης και μερικά ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα γιά το θέμα του ήχου...
1) Πλύνθρινη κατασκευή με πολύ μεγάλο φάρδος οι τοίχοι...
2) Μοκέττα σε όλο το δάπεδο...
3) Ξύλινη οροφή...
4) Κανένα παράθυρο, ακόμη και η πόρτα είναι μασίφ ξύλο χωρίς τζάμι..
5) 14 καρέκλες κινηματογράφου επενδυμένες με χοντρό ύφασμα και δύο πολυθρόνες...
6) Κουρτίνα 4χ1,80 μέτρα, βελούδο κατά μήκος και ύψος της οθόνης προβολής...
7) Διαχυτές ήχου και μπασοπαγίδες στις γωνίες και όπου αλλού χρειάζεται...
8) Γυψοσανίδα κατά ολόκληρο το μήκος και ύψος ,του ενός τοίχου με αρκετό κενό ανάμεσα τους...

Οι πρώτες σημερινές συνδέσεις ήχου αφορούσαν τα Kipslch KLIPCH RF83, CENTER SPEAKER:RC64, REAR SPEAKERS:RS62 (x4)

Προενισχυτής ο DENON A1SE και τελικός το επτακάναλο θηρίο ,SHERBOURN 7/2100A.
Οι δοκιμές είχαν σαν player το Marantz MARANTZ DV12S2 και επειδή δεν έχω ακόμη συνδέσει το sub SUNFIRE TRUE EQ SIGNATURE κυρίως άκουσα δικάναλο πρόγραμμα.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ KLIPCSH ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟ....ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Η ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!

Τι να πω ρε παιδιά...γιά εμένα είναι πρωτόγνωρα αυτά τα πράγματα.Σήμερα μόνο που δεν τα έκανα επάνω μου απο την χαρά και την ικανοποίηση που πήρα ,και ας λείπουν ακόμη πολλά πράγματα απο συνδέσεις και σεταρίσματα.Τόσο καλή συμπεριφορά έχει αυτός ο χώρος που με άφησε με ανοιχτό το στόμα.Τέτοιο συναίσθημα είχα να νοιώσω απο τότε που είχα βρεθεί στο panic room του Τάσου.Σήμερα ένοιωσα ξανά κάπως έτσι, αν και δεν περίμενα ποτέ στην ζωή μου ότι θα μπορούσα να έχω η να πλησιάσω κάπως και εγω στον χώρο μου τέτοια απόδοση.
Υπ'όψιν ότι τα ηχεία είναι ακόμη άστρωτα και ο τελικός άναψε γιά πρώτη φορά σήμερα!!!
Τέτοιο χαμηλό απο τα ηχεία αυτά δεν περίμενα να ακούσω και μάλιστα πλέον, αναρωτιέμαι τι να το κάνω το sub ,ποιός εγω...εγω που είχα κανόνα το ότι, home cinema χωρίς sub είναι σαν κ^&%*()& χωρίς βρακί!!!
Η σημασία της σωστής απόδοσης των χαμηλών απο τα κυρίως ηχεία γιά εμένα είναι τόσο μεγάλη, όσο μεγάλη είναι και η σημασία του μαύρου στην προβολή.Γιά τις υψηλές, δεν είχα καμιά αμφιβολία στο τι μπορεί να κάνουν οι κόρνες.
Ο συγκεριμένος τελικός βγάζει μάτια και μπορεί να σηκώσει τα πάντα, πόσο περισσότερο τα συγκεκριμένα ηχεία που είναι και εύκολα στην οδήγηση.
Σκεφτείτε ότι ενώ είχα ένα κάρο δουλειές, κόλησα γιά περισσότερο απο 3 ώρες εκεί μέσα, ακούγοντας μουσική...στο τέλος απο την πολύ μαυρίλα βγήκα απο το δωμάτιο αράπης!!!
Οι πίσω θέσεις προς τον τοίχο είναι γιά εμένα και οι καλύτερες στην ακρόαση αφού το χαμηλό είναι τόσο καθαρό-στακάτο και δυνατό που εκεί νοιώθεις περισσότερο τις γροθιές στο στομάχι.
Τα συγκεκριμένα ηχεία όταν τα είχα ακούσει στην παρουσίαση που κάποτε κάναμε στο club κάπου στο Ιλιον, δεν μου άρεσαν σχεδόν καθόλου, αλά εκτός του χώρου που ήταν ακατάλληλος, ήμουν σίγουρος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα σεταρίσματα που τους είχαν κάνει και τα παντρέματα με τα ενισχυτικά.Αυτό όμως δεν στάθηκε αφορμή, ούτε αιτία να μην τα αποκτήσω και ευτυχώς δικαιώθηκα.Να λοιπόν μιά κλασσική περίπτωση απο εκείνες που μπορεί να ακούσουμε κάτι χάλια σε ένα χώρο και στον δικό μας να λάμψει η και το αντίθετο.
Ο τελικός;....τι να πω;ατέλειωτη δύναμη με καθαρότητα και ησυχία που με τρόμαξε!!!
Sory αν σας ζάλισα ,αλά είμαι σοκαρισμένος απο την σημερινή δοκιμή και όσο σκέφτομαι τι θα γίνει όταν σεταριστούν σωστά όλα ,μαζί με το sub και κυρίως όταν ο ήχος συνοδευτεί με εικόνα στην σκηνή ,κάτι με πιάνει!!!

Τέλος το μαύρο δωμάτιο εχει αρχίσει και διακοσμείται με πολλά διάφορα περίεργα και παράξενα πράγματα σε όλα τα σημεία του,δάπεδο-τοίχοι-οροφή ,αποκτώντας έτσι ένα πολύ ιδιόμορφο χαρακτήρα γιά την συγκεκριμένη χρήση...εκτός απο μαύρο θα είναι παραμυθένιο αλά συνάμα νοσταλγικό,μυστήριο,μαγικό και γεμάτο απο προσωπικές αναμνήσεις και κειμήλια απο τα χρόνια εκείνα που έκοβα εισητήρια στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ του παππού μου, μάζευα τα κινηματογραφικά καρούλια στο δωματιάκι προβολής και χτυπούσα με το χέρι το γκόνγκ γιά τα διαλλείματα.....νοιώθω απίστευτα όμορφα που η στιγμή αυτη πλέον είναι μιά πατούσα δρόμος μπροστά μου!!!

Last edited:
Γιάννη τα ηχεία τα άκουσες τοποθετημένα μέσα στις τρύπες ή έξω στον χώρο;

Μέσα στις τρύπες Τάσο, κανονικά δηλαδή στην θέση τους όπως θα είναι.
Ομως πρέπει εδω να σημειώσω ότι επειδή υπάρχει αρκετός χώρος ελεύθερος στο πίσω μέρος τους, έως τον πίσω και πλαινό πίσω τοίχο ,έχω τοποθετήσει στις γωνίες πίσω, απο έναν διαχυτή ήχου, εκτός του ότι σε εκείνο το σημείο θα μαζεύει και η κουρτίνα αυλαίας όταν θα ανοίγει η οθόνη.

μπραβο ρε Γιαννη,σαν να το βιωσα κι εγω μαζι σου,μπραβο,γι αυτο τα περνουμε τα ρημαδομηχανηματα και ψαχνομαστε ολη την ωρα,για να νοιωσουμε καποια στιγμη ετσι οπως και συ.:a0210:

Γιαννη τα ηχεια ειναι τα RF-63 η τα RF-83 της Klipsh?
εχουμε γινει μανιακοι με το νημα σου!!! θελουμε φωτος απο ολες τις γωνιες της αιθουσας αλλιως θα κανουμε καταληψη του σερβερ :P

Γιαννη τα ηχεια ειναι τα RF-63 η τα RF-83 της Klipsh?
εχουμε γινει μανιακοι με το νημα σου!!! θελουμε φωτος απο ολες τις γωνιες της αιθουσας αλλιως θα κανουμε καταληψη του σερβερ :P

Τα ηχεία είναι...
FRONT SPEAKERS:KLIPCH RF83
CENTER SPEAKER:RC64
REAR SPEAKERS:RS62 (x4)
SUB WOOFER: SUNFIRE TRUE EQ SIGNATURE

Που ειναι οι φωτο οεο...........μεγαλη αγωνια μιλαμε.........

Φωτογραφίες θα μπούν σε ξεχωριστό νήμα ΜΟΝΟ όταν τελειώσω με τα εξής...
1) Κατασκευή επίπλου μηχανημάτων κάτω απο την αυλαία της σκηνής και τοποθέτηση των μηχανημάτων
2) Τοποθέτηση της βελούδινης κουρτίνας κάτι το οποίο θα γίνει μετά το τέλος της προηγούμενης δουλειάς.....
3) Τρίψιμο και ψάψιμο της πόρτας
Υπομονή παιδιά, μόνο η ουρά έμεινε!!!

Σήμερα μπορεί να ταλαιπωρήθηκα πολύ, αλά τελικά άξιζε τον κόπο, αφού τελείωσα με το θέμα τοποθέτησης του προβολέα.Υπήρχε πολύ μεγάλη δυσκολία και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση μέσω laser γιά να παίξω στο χιλιοστό, έτσι ώστε να πετύχω την τέλεια τοποθέτησή του σε σχέση με την οθόνη.
Το πρόβλημα ήταν στο ότι έπρεπε να περάσει ο φακός σε ευθεία, κάτω απο την προεξοχή της γυψοσανίδας αυλαίας, αφού σε διαφορετική περίπτωση η όποια προσπάθεια απλώς κατεβάζοντας τον φακό θα είχε τραγική αποτυχία μιά και θα έβρισκε επάνω στην γυψοσανίδα.Παράλληλα δεν ήθελα να τοποθετήσω το προβολικό πολύ χαμηλά γιά να μην τον έχουμε ακριβώς επάνω απο τα κεφάλια μας....τέλως πάντων μην σας ζαλίζω, αφού η ουσία είναι ότι τα κατάφερα, μόνο που έφαγα μιά ολόκληρη ημέρα γιά αυτό!!!μόνο να πω ότι τελικά ο hd1 τοποθετήιηκε πάνω σε ράφι και σε κανονική θέση, όχι ανάποδα δηλαδή, όπως ήταν πριν.
Αύριο ...τι αύριο δηλαδή...σήμερα ακολουθούν κάποιες αισθητικές-διακοσμητικές προσθήκες/βελτιώσεις όπως γιά παράδειγμα η τοποθέτηση μιάς καδραρισμένης αφίσσας σήμα κατατεθέν του σινεμα, η οποία θα είναι <CINE PARADISO>!!!και κάποια 45άρια παλιά δισκάκια <καρφωμένα> σε διάφορα νεκρά σημεία των τοίχων...άλλωστε μην ξεχνάμε ότι εκεί μέσα εκτός απο ταινίες θα ακούμε και μουσική.

Σας ευχαριστώ πολύ γιά το ενδιαφέρον σας και την συμμετοχή σε μία απο τις πιό όμορφες στιγμές της ζωής μου!!!!!