Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Προσφατα μου ηρθαν με USPS (United States Postal Service) 2 δεματα πανω απο $50 και το ποσο ειναι γραμμενο στο φακελλο. Δεν ειχα προβλημα ουτε τωρα ουτε στο παρελθον.

D7K_9101.jpg

Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

Μάλλον δεν περνάει από πουθενά και ας είναι με κούριερ.

παιδιά προσοχή από κούριερ μπορεί να περάσει από τελωνείο, είναι ιδιωτικοί εκτελωνιστές και έχουν όφελος να το φορολογήσουν, οι δημόσιοι είτε βαριούνται είτε δε προλαβαίνουν από τον όγκο των δεμάτων...

Όλα τα δέματα από Αμερική με κούριερ περνάνε από το τελωνείο και ας είναι μικρό το ποσό;

Ή από 50$ και πάνω;

Με κούριερ δεν ξέρω τι γίνετε αν η αξία είναι μικρή με USPS ξέρω.

Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

Μάλλον δεν περνάει από πουθενά και ας είναι με κούριερ.

Έφτασε κανονικά χωρίς τελωνείο.

παιδια πως πατε απο παραλαβες?
Εγω περιμενω ακομα δεμα στις 8/9 απο αμερικη και μερικα ακομα απο κινα

Τωρα που το λες, και εγω δεν εχω παραλαβει τιποτα τις τελευταιες 3 βδομαδες! Και εχω ξεχασει και τι περιμενω.

Δέμα από Αμερική που έφυγε 30-08 ήρθε 01-10.

Άλλο από Κίνα καθηστέρησε λίγο παραπάνω αλλά περίπου στον μήνα και κάτι φτάνουν.

Last edited:
Τωρα που το λες, και εγω δεν εχω παραλαβει τιποτα τις τελευταιες 3 βδομαδες! Και εχω ξεχασει και τι περιμενω.
Μπορει και ναναι η δηλωση του μηνα!!!!!!!!

Παραλαβη σημερα με USPS αντικειμενο αξιας 3600ευρω!!! ανασφαλιστο για να περασει απαρατηρητο....
μπουρμπουαρ 3 ευρω και η καρδια στη θεση.
Τοχω ξανακανει καμποσες φορες!!! ποτε δεν ειχα προβλημα εως τωρα...
Αναχωρηση 25/9 αφιξη χθες 2/10
Πληρης παρακολουθηση με tracking number.

Καλησπέρα
Ηρθε σήμερα με usps ένα power regenerator αξιας 4500 $ για φίλο μαζί με την συσκευασια 42 kg....
δηλωμένο 82 $ σα μεταχειρισμενο ups..... και πέρασε αερα:smile:
Το πήρα το μεσημέρι.Πρώτη φορά .... είπα να το ρισκαρω και πέτυχε ! Αφου φάγαμε μιση ώρα τηλεφώνα με το αμερικανακι για να πεισθει να το στείλει έτσι....

Last edited:
Ερωτηση
Ποσοι ειχατε παραγγελιες που εφυγαν 8-15 (περιπου) Σεπτεμβριου απο εκει? Εφτασαν ή οχι?

εχω 3 που ακοαμ δεν εχουν σκασει μυτη. πηρα τηλεφωνο στο κεντρο διαλογης των ΕΛΤΑ στο αεροδρομιο μηπως κολλησαν σε τελωνειο και εμαθα το εξης.

Υπαρχουν προβληματα με καποιες εταιριες που διεκοψαν τις πτησεις για Ελλαδα. καποια δεματα ξεφορτωθηκαν αλλου και ψαχνουν τροπο (οι αεροπορικες) να φορτωθουν σε αλλες για να ερθουν.

Περιμενω ακομα 2 παραγγελιες απο DX (shipped 17/9) και DD (shipped 14/9).

Ελαβα ομως σημερα απο Thrunite (Σινγκαπουρη) ενα ανταλακτικο σωμα για τον Τ10 (το αρχικο ηταν ελλατωματικο/στενο) που εφυγε απο κει στις 21/9

αρα υπαρχει κενο...και εγω παρελαβα πραγματα που εφυγαν αργοτερα