Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

καλημέρα και πάλι.
Μπορείτε να προτείνετε ένα πάχος σωλήνα ιστού αρκετό για να μην "παίζει" κ να μην υπάρχουν αποκλίσεις για ένα <πιάτο 1,2μ + μοτέρ> βάρους 14 κιλών? Για μήκος φαντάζομαι 1μ είναι αρκετό.
Έχω ένα παλιό κλασικό διαμέτρου 4,5cm αλλά δεν ξέρω αν φτάνει.

ρε παιδιά δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά του DM600s (αυθεντικός) αν έχει DiSEqC 1.2 & usals για να ξέρω τι μοτέρ να διαλέξω.

Κοιτα η επιλογη σου για μοτερ να ειναι με βαση το μελλον με βαση εναν καινουργιο δεκτη, μιας και κακα τα ψεμματα ο DM600s ειναι αρκετα ξεπερασμενος ηδη.

Αν εννοείς ένα δέκτη πχ HD, γιατί, τι το ιδιαίτερο ως προς αυτό πρέπει να έχει ένα μοτέρ?

Πλεον ολα τα μοτερ υποστηριζουν και DiSEqC 1.2 και usals, με το diseq να ειναι πιο ακριβες. Απο μια γρηγορη αναζητηση παντως φαινεται πως ο δεκτης σου χειριζεται και τα 2.

Σωστά, το είδα τωρα στη DreamMultimedia το αναφέρουν έτσι
Count of active satellite position:
DiSEqC 1.0/1.1/1.2 and USALS (Rotor Control)

Όλοι οι enigma1 δέκτες χειρίζονται diseqc1.2 και USALS ακόμα και με χρήση συμβατού positioner για κάτοπτρα μεγάλων διαστάσεων. Ακόμα και ο γερόλυκος Dbox2 τα δουλεύει μια χαρά.

Ο 500ράκης είχε κάποια θέματα λόγω οριακής τροφοδοσίας, αλλά σε γενικές γραμμές κι αυτός δουλεύει.

το ξέρει κανείς αν έχει μεταλικά γρανάζια? για φασόν των Μoteck 2100 με τα πλαστικά φαίνεται...

http://www.ebay.co.uk/itm/Digipower...e-Dish-Motor-SG-2100A-Brand-New-/140632859708
images

Dunno. Αν πας απο ebay.co.uk, δες το TECHNOMATE TM-2600. Το εχω 3 χρονια και δουλευει απο -25οC εως +30 με αερα κτλ χωρις θεμα.

Για την τροφοδοσία του actuator τί καλώδιο συνήθως χρησιμοποιείται;
Επίσης επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα για positioner, μπορούν να συνδεθούν με τον δέκτη για αυτόματη λειτουργία ή χρειάζεται να χρησιμοποιείται πρώτα το remote τους για χειροκινητη μετάβαση στο δορυφόρο; Αν μπορούν με τί καλώδιο γίνεται η σύνδεση δέκτη με positioner;

έχω εγκαταστήσει δυο τέτοια σε 80ρια, δεν είχα κάποιο πρόβλημα τζόγου δυο χρόνια τώρα...

Δείτε λίγο και αυτό το μοτερ η μία έκδοση δε θέλει positioner.
Και μάλλον σε αυτό θα πάω και εγώ αν μεγαλώσω (πότε όμως?) το πιάτο μου.

Attachments

• 1224_superjack.jpg
    1224_superjack.jpg
    17 KB · Views: 114
Απάντηση: Re: Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

Για την τροφοδοσία του actuator τί καλώδιο συνήθως χρησιμοποιείται;
Επίσης επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα για positioner, μπορούν να συνδεθούν με τον δέκτη για αυτόματη λειτουργία ή χρειάζεται να χρησιμοποιείται πρώτα το remote τους για χειροκινητη μετάβαση στο δορυφόρο; Αν μπορούν με τί καλώδιο γίνεται η σύνδεση δέκτη με positioner;
προσωπικά αγόρασα πρόσφατα καλώδιο 4κλωνο 4χ1.5 .ναι το positioner μπορεί να συνδεθεί απευθείας στον δέκτη - δεν το έχω τοποθέτησή ακόμη-

Dunno. Αν πας απο ebay.co.uk, δες το TECHNOMATE TM-2600. Το εχω 3 χρονια και δουλευει απο -25οC εως +30 με αερα κτλ χωρις θεμα.
ενδιαφέρον φαίνεται. Αυτό που γράφω τελικά τι γρανάζια να έχει?