Μια βραδιά με Wolfson

Αλήθεια υπάρχουν απο firewire σε coaxial ή optical;
Γιατί και εγώ εχω μια firewire εξοδο στο laptop που δεν την χρησιμοποιώ πουθενά...

Σε firewire συνήθως συνδέεις απευθείας dac με αντίστοιχη είσοδο.
Υπάρχουν firewire κάρτες ήχου που μετατρέπουν και σε spdif, αλλά σαν απόδυση / τιμή μάλλον δεν είναι συμφέρουσα επιλογή. Εξαρτάτε και σε ποιο dac θές τελικά να δώσεις spdif και γενικά από ολόκληρη την αλυσίδα.

Υπάρχουν firewire κάρτες ήχου που μετατρέπουν και σε spdif, αλλά σαν απόδυση / τιμή μάλλον δεν είναι συμφέρουσα επιλογή. Εξαρτάτε και σε ποιο dac θές τελικά να δώσεις spdif και γενικά από ολόκληρη την αλυσίδα.

Για το συγκεκριμένο dac μιλάω...
Ναι δεν λέει...
Ευχαριστώ!

Επειδή το Firewire είναι ταχύτερο(ίσως, δεν ξέρω, ρωτάω για να μάθω). Επίσης γιατί στη μοναδική θύρα usb του πισί μου έχω ήδη ένα hub, ενώ η Firewire είναι σχεδόν ελεύθερη.

Ετσι ακριβως, η καλυτερη λυση μιας και μιλαμε για laptop ειναι το Hiface

Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι το firewire -> USB. Δεν κυκλοφορούν τέτοιοι αντάπτορες. :)

Κι όμως...

Βέβαια δεν ξέρω τι απόδοση έχουν αυτές οι κινεζιές. Οπότε, αφού μετατροπή του firewire σε ομοαξονικό δεν γίνεται, καταλήγω σε μετατροπή του usb σε οπτικό ή ομοαξονικό (μάλλον το δεύτερο).

να ξεχάσεις την οπτική.
Να πάρεις δυό μέτρα RG59 καλώδιο και δυό πρεσσαριστά rca και να χρησιμοποιήσεις την ομοαξονική.
Κόστος 4 ευρώ.

Για Αθήνα μηπως ξέρει κανεις που θα βρω τα παραπάνω;

Στην Κάνιγγος εκει παραδίπλα απο τα γνωστά σουβλάκια :) ας πουμε παραδίπλα απο την εισοδο της στοας Φεξη;

Ναι καλα ειναι εκει που λες...
Για καλωδια βεβαια υπαρχει και αυτος εδω (σιγουρα πιο φτηνος).

Τωρα για RCA πρεσσαριστα 75 Ohm... θα σε γελασω... εγω δεν βρηκα κατι οταν εψαξα για λιγο... οποτε πηγα σε BNC.

EDIT: Οταν εψαξα απο Ελλαδα, γιατι απο internet εχει αρκετα.

Last edited:
Ναι καλα ειναι εκει που λες...
Για καλωδια βεβαια υπαρχει και αυτος εδω (σιγουρα πιο φτηνος).

Τωρα για RCA πρεσσαριστα 75 Ohm... θα σε γελασω... εγω δεν βρηκα κατι οταν εψαξα για λιγο... οποτε πηγα σε BNC.

EDIT: Οταν εψαξα απο Ελλαδα, γιατι απο internet εχει αρκετα.

Ευχαριστώ πολύ!
Δεν έχω ουτε εισοδους ουτε εξόδους bnc ... η άλλη λύση είναι να πάρω κολλητά δηλαδή (δεν έχω πιάσει κολλήτηρι ποτέ... :( )

Αλλους που ενδεχομένως μπορέι να έχουν πρεσσαριστά rca ξέρει κανεις;

Βασικά δεν θελω να μπλέξω με internet γιατί θέλω να φτιάξω κάτι φτηνο άμμεσα για να τσεκάρω πως παίζει και απο την ομοαξονική είσοδο το dacακι και μετά βλέπουμε για κάτι καλύτερο...

Το τσίμπησα κι εγώ. Το παράγγειλα με απλό ταχυδρομείο, συστημένο και αεροπορικώς. Για να δούμε...

Κατέφτασε!:award::award:έκανε κάπου 20 μέρες να έρθει από το Χονγκ Κονγκ, αλλά ήρθε άθικτο από ότι φαίνεται και με μόλις 3 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού. :firstprize::firstprize: Ζήτω τα ΕΛΤΑ:Banane0::Banane0: ηχητικές εντυπώσεις σύντομα στις οθόνες σας.

Καλοάκουστο και από μένα.

Δυό συμβουλές από την δική μου εμπειρία
- Άστο να παίξει πολλές ώρες. Το δικό μου ήρθε στα αναμενόμενα επίπεδα μετά τις εκατό ώρες (!) και η σταθεροποίηση στις επιδόσεις του ήρθε αρκετά αργότερα.
- Δοκίμασε διάφορα καλώδια τροφοδοσίας! Κάνε πειράματα με ότι έχεις σε άλλα μηχανήματα σε pc ότι βρείς και θα με θυμηθείς!!! Δοκίμασα πάνω του διάφορετικά οπτικά και ομοαξονικά (φτηνά και λιγότερο φθηνά) και τη διαφορά που άκουσα από τα καλώδια τροφοδοσίας δεν την άκουσα... Μη ρωτήσεις γιατί... απλά δε ξέρω...

ΥΓ. Ζήτω τα ΕΛΤΑ και ας αργήσανε!

Καλοακουστο !!!
Περιμενουμε εντυπωσεις γιατι και το δικο μου στον δρομο ειναι και ερχεται:drummer:

Πρώτες εντυπώσεις: το συνέδεσα με διάφορα dvd player που έχω στο σπίτι για πηγή, το πισί θα περιμένει λίγο ακόμα μέχρι να έρθει ο κονβέρτορας από Κίνα και/ή να αγοράσω μακρύ καλώδιο usb. Οι διαφορές στην ψηφιακή πηγή είναι άνετα ακουστές, το Pioneer DV 300 από ομοαξονική δε λέει πολλά, δεν άκουσα καμία διαφορά ανάμεσα στο πλέιερ και το DAC. Συνδεδεμένο με το Marantz SA 7001 είναι ελαφρά καλύτερο του Marantz, που δεν είναι και ότι χειρότερο από πηγή πιά! Αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα το άκουσα με το Denon DVD 2200. Αυτή τη φορά το άκουσα από ομοαξονική και οπτική έξοδο. Η ομοαξονική μου άρεσε περισσότερο, πιό καθαρή και λεπτομερής, η οπτική ήταν πιό γλυκιά και ευφωνική. Να διευκρινίσω ότι δεν περίμενα να ακούσω τόσες διαφορές από ψηφιακές πηγές και ψηφιακά καλώδια. Αλλά πάλι μπορεί όλα να είναι ιδέα μου...:D

Το οπτικό καλώδιο είναι ένα monster, το ομοαξονικό ένα no name αγορασμένο ως interconnect από Αγγλία μέσω ebay λόγω χαμηλής τιμής (4-5 ευρώ).
edit: το μηχάνημα δεν έχει στρώσει ακόμη, δεν έχει συμπληρώσει πάνω από 75 ώρες λειτουργίας.

Κώστα καλημέρα!
Μην συνδέσεις το pc κατευθείαν στο DAC. Η usb είσοδος του δεν είναι ίδιας ανάλυσης με την ομοαξονική ή την οπτική... εγώ το συνδέω μέσω της Prodigy Cube αλλά πολύ καλά (ή και καλύτερα) αποτελέσματα θα πάρεις αν το συνδέσεις μεσω του M2Tech ή άλλου τέτοιου converter usb σε ομοαξονικό!

Eυχαριστώ Μιχάλη, το έχω υπόψη μου και έχω ήδη παραγγείλει αυτό εδώ από ebay. Ελπίζω να μην έκανα ανοησία.

Ε χμ Κώστα κακως το πήρες!!!
Δεν σου προσφέρει τιποτα αυτό... η ανάλυση του είναι χαμηλότερη απο την ανάλυση που έχει το DAC αν συνδέσεις το PC κατευθείαν στην USB... ευτυχώς που είναι τόσο φτηνό...

Μάλλον το M2tech είναι ο φτηνότερος υψηλής ανάλυσης μετατροπέας....

Εγω είδα μεγάλη διαφορα με το M2tech σε σχέση με το Trends Usb Dac που έχω όταν συνδέθηκαν με το Dac που έχω!!Μιλάμε για μεγάλη διαφορά σε όλους τους τομείς! Οσοι παίζουν απο υπολογιστη για να εκμεταλευτούν το Dac τους νομίζω οτι χρειάζονται το M2tech!!

Ε χμ Κώστα κακως το πήρες!!!
Δεν σου προσφέρει τιποτα αυτό... η ανάλυση του είναι χαμηλότερη απο την ανάλυση που έχει το DAC αν συνδέσεις το PC κατευθείαν στην USB... ευτυχώς που είναι τόσο φτηνό...

Ωχ, έχεις δίκιο, την πάτησα. Γιά να μάθω άλλη φορά να μένω στα πικάπ μου.:bang: