Μια βραδιά με Wolfson

1ο) 6xOPA627 αδύνατο να κάνουν 25 δολάρια παραπάνω από τον 134 εκτός
κι αν ο Κινέζος κάνει ψυχικό.-

2ο)Ο OPA637 δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον OPA627/134 σε υλοποιήσεις
χαμηλού κέρδους με τίποτα.

Στο link που παράθεσα με το συγκριτικό των op-amps αναφέρει και ενδεικτική τιμή. Η διαφορά μεταξύ 627 ( Cost, single: $18.38 (OPA627AP) ) και 134 (Cost, dual: $2.63 ) είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια η σελίδα έχει καιρό να ανανεωθεί και πιθανόν οι τιμές να έχουν αλλάξει αλλά φαντάζομαι όχι τόσο πολύ ώστε να καλύπτεται αυτή η διαφορά. Φοβάμαι ότι πλησιέστερη στην πραγματικότητα είναι η εκτίμηση του κ. Δημητρακούδη οπότε και προχωράω στην παραγγελία του DAC ως έχει, έχω ήδη στείλει email και περιμένω απάντησή του για τα μεταφορικά.

Για τους κακόπιστους το απόσπασμα από την απάντηση του Κινέζου στη ερώτηση ποιός opa amp είναι καλύτερος να τοποθετηθεί.

"Dear Sir ,

Definitely, 637 will be better. But in this dac it use only a single 637, not dual."

4 opa δεν γίνεται με τόσα λεφτά.
Επίσης, μιά και το μηχανάκι παίζει όπως παίζει καλά, γιατί ασχολείστε με ανώμαλα ρήματα?
Αφού το πάρετε και βαρεθείτε αλλάξτε μόνοι σας ό,τι θέλετε.

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

1ο) 6xOPA627 αδύνατο να κάνουν 25 δολάρια παραπάνω από τον 134 εκτός
κι αν ο Κινέζος κάνει ψυχικό.-

Ψυχικό ? :D εκεί δεν μένουν κινέζοι ....

Μάλλον θα πρόκειται για 627 κατασκευασμένους στην κίνα :jester:

Επίσης, μιά και το μηχανάκι παίζει όπως παίζει καλά, γιατί ασχολείστε με ανώμαλα ρήματα?

εγω το εχω κανα 6μηνο!

Για αυτό ρωτάω... τι μπορώ να αλλάξω!
Λόγω του οτι ομως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ξεκουμπώσω τα "παλια" opamps και να κουμπώσω τα καινούρια χωρίς καμία άλλη τεχνική-θεωρητικη γνώση για αυτό ρωτάω τι μπορώ να αλλάξω με ασφάλεια...

Τελικά μόνο 627;;

Απο που;;;;;

+1

Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

εγω το εχω κανα 6μηνο!

Για αυτό ρωτάω... τι μπορώ να αλλάξω!
Λόγω του οτι ομως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ξεκουμπώσω τα "παλια" opamps και να κουμπώσω τα καινούρια χωρίς καμία άλλη τεχνική-θεωρητικη γνώση για αυτό ρωτάω τι μπορώ να αλλάξω με ασφάλεια...

Τελικά μόνο 627;;

Απο που;;;;;

627 - 637 μονο απο επωνυμα μαγαζια.
πχ digikey απο εξωτερικο , rsonline Ελλαδα.
Προσωπικα θα πηγαινα για 637.

Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

627 - 637 μονο απο επωνυμα μαγαζια.
πχ digikey απο εξωτερικο , rsonline Ελλαδα.
Προσωπικα θα πηγαινα για 637.

Μα ο tonal πιο πάνω λέει οτι ο 637 δεν μπορεί να μπει ... ή μηπως τελικά το DAC δεν είναι τόσο χαμηλού κερδους οπότε να μπορεί;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Μα ο tonal πιο πάνω λέει οτι ο 637 δεν μπορεί να μπει ... ή μηπως τελικά το DAC δεν είναι τόσο χαμηλού κερδους οπότε να μπορεί;

Ενα ιδιο dac εχω την εντυπωση οτι παιζει με τους 637 ηδη.
Σε ενα zhaolu D3 που το εχω σαν δευτερο , μου ειχαν πει οτι δεν θα παιξει με τους 637 και ομως μετα τους 627 , οχι μονο επαιξε αλλα ειχε και καλυτερη αποδοση.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο ασχετο... γινεται να εχεις συδεδεμένες στο dac πάνω απο μια πηγη (μια στην οπτική είσοδο και μια στην ομοαξονική) και να είναι και οι δύο πηγες ενεργοποιημένες;

Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Να ρωτήσω και κάτι άλλο ασχετο... γινεται να εχεις συδεδεμένες στο dac πάνω απο μια πηγη (μια στην οπτική είσοδο και μια στην ομοαξονική) και να είναι και οι δύο πηγες ενεργοποιημένες;

Δεν το εχω δοκιμασει αλλα δεν πιστευω, γιατι κλειδωνει αυτοματα μονο του σε μια πηγη.

Δεν το εχω δοκιμασει αλλα δεν πιστευω, γιατι κλειδωνει αυτοματα μονο του σε μια πηγη.

Δηλαδή δεν παίζει να μπλοκάρει κατα κάποιο τρόπο λες;
Θέλω να έχω και τις δυο πηγες ενεργες και το dac να αναγνωρίζει απο ποια δεχεται σημα και να παίζει αναλόγως...

ΩΠΑ ρε παιδιά o ΟPAς 637 κάνει 35,50 το κομμάτι... (και ο 627 κάπου τόσο εχει)
http://gr.rsdelivers.com/product/te...e-precision-op-amp-opa637ap-dip8/0809942.aspx

για να αλλάξεις και τους 6 θα πληρώσεις όσο άλλο ενα dac...

Τελικά μου φαίνεται οτι το dacακι παίζει σουπερ ως έχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θέλω να έχω και τις δυο πηγες ενεργες και το dac να αναγνωρίζει απο ποια δεχεται σημα και να παίζει αναλόγως...

Ναι ετσι το εχω και εγω και με coaxial και με οπτικη.
Σορρυ μπερδευτικα ετσι οπως το ειπες.

ΩΠΑ ρε παιδιά o ΟPAς 637 κάνει 35,50 το κομμάτι... (και ο 627 κάπου τόσο εχει)
http://gr.rsdelivers.com/product/te...e-precision-op-amp-opa637ap-dip8/0809942.aspx

για να αλλάξεις και τους 6 θα πληρώσεις όσο άλλο ενα dac...

Τελικά μου φαίνεται οτι το dacακι παίζει σουπερ ως έχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχως τοσο εχουν οι γνησιοι...

Νομίζω πως ο κινέζος εννοεί ότι μπορεί να τυπώσει οτιδήποτε πάνω στα TL072 που χρησιμοποιεί
:antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Μιχάλη έτσι έχω το oppo83 (coaxial) και το media player (optical)...
έχω δοκιμάσει ταυτόχρονα και τρίτη συσκευή από την USB...

Κλειδώνει σε μία απ' όλες... Ανάβεις - σβήνεις συσκευή και είσαι εντάξει...

-bye-

Δεν ξέρει ο Κινέζος που το έφτιαξε και ξέρει ο Tonal.
Μην λέμε ότι θέλουμε...