Michell GyroDec η αναγέννηση.

Τριβή από κίνηση τεράστιο κεφάλαιο. Έρχεται στο μυαλό μου η κατάσταση του γράσου που είχε μέσα ο πυλώνας των ελατηρίων. Μόνο γράσο δεν ήταν πλέων. Η στερεά του κατάσταση σε αυτό το σημείο πια θα δημιουργούσε παρόμοιες και χειρότερες φθορές από τις παραπάνω εικονιζόμενες. Χρόνο ήθελε μόνο.
Απλά συμπληρώνω για το παραπάνω ⬆️
Η συγκεκριμένη βλάβη προέρχεται από Ακινησία (χρόνων )και ΟΧΙ από Κίνηση.
Και για να είμαι πιο σαφής …Ο κατασκευαστής του οχήματος δεν σου λέει αντικατάσταση λαδιών ακόμη και αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο πάνω στον χρόνο ;😉

Απλά συμπληρώνω για το παραπάνω ⬆️
Η συγκεκριμένη βλάβη προέρχεται από Ακινησία (χρόνων )και ΟΧΙ από Κίνηση.
Και για να είμαι πιο σαφής …Ο κατασκευαστής του οχήματος δεν σου λέει αντικατάσταση λαδιών ακόμη και αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο πάνω στον χρόνο ;😉
Το κάνω πάντα και ας λέει ο μηχανικός μου ότι σπαταλάω χρήματα, αν περάσει περίοδος ακινησίας μεγαλύτερη των 3-4 μηνών αλλάζω τα λάδια (εκτός κι αν είναι εντελώς φρέσκα)

Μετρήθηκε με σεισμογραφο :cool:. Το έχω γράψει και πιο πάνω το συγκεκριμένο πικαπ το είχα και το πούλησα. Ο λόγος που το έδωσα ήταν ακριβώς αυτή η εκνευριστική ταλάντωση των ελατηρίων τη στιγμή που ασκείς πιεση στο κλαμπ για να το βιδώσεις με το που το ελευθερώσεις - μπαμ- ξεκινά αν δεν έχεις υπομονή να περιμένεις 15-20 δευτερόλεπτα μέχρι να κατεβάσεις τη βελόνα εχουμε αναπηδήσεις πάνω στο δίσκο.
Σφιγκοντας αρκετά τα ελατήρια, χωρίς να φτάσουν στο τέλος τους η αναμονη κατεβενει στα 10-15. Μετά την τοποθέτηση των derlin 5-8.
Έτσι μετρήθηκε η μείωση.
Θεός!! Δηλαδή βρήκες ένα Σεισμογράφο ( από τον Τσελέντη ; ) , τον έβαλες πάνω στο πλατό του Πικάπ, έριξες μια μπουνιά στο σεισμογράφο/πλατό και μέτρησες τις ταλαντώσεις, το πλάτος τους και την απόσβεσή τους στο χρόνο; Μήπως θυμάσαι ποιος ήταν ο σεισμογράφος που χρησιμοποίησες, θέλω ένα τέτοιο και εγώ.

Θεός!! Δηλαδή βρήκες ένα Σεισμογράφο ( από τον Τσελέντη ; ) , τον έβαλες πάνω στο πλατό του Πικάπ, έριξες μια μπουνιά στο σεισμογράφο/πλατό και μέτρησες τις ταλαντώσεις, το πλάτος τους και την απόσβεσή τους στο χρόνο; Μήπως θυμάσαι ποιος ήταν ο σεισμογράφος που χρησιμοποίησες, θέλω ένα τέτοιο και εγώ.
Όπως τα γράφεις, μόνο που αντί για τη μπουνιά, έβαλα τη πεθερά που είναι 160 κιλά να χορεύει χοροπηδώντας.

Πιστεύω ότι εδώ έχω πιάσει τη φθορά της ακίδας η οποία έχει ξεπεράσει τις 800 ώρες.
Είναι η γνήσια βελόνα της A&R Cambridge με ονομασία P77.
IMG00003.jpg
Παρατηρήστε την αριστερή πλευρά έχει αρχίσει να γίνετε πιο επίπεδη από την δεξιά πλευρά.
Πάντως παίζει πολύ καλά χωρίς πρόβλημα. Φυσικά δεν έχω μια ίδια καινούργια για να ξέρω ακριβώς.
Αρχίζω να γίνομαι καλός στη φωτογραφία.

Πιστεύω ότι εδώ έχω πιάσει τη φθορά της ακίδας η οποία έχει ξεπεράσει τις 800 ώρες.
Είναι η γνήσια βελόνα της A&R Cambridge με ονομασία P77.
View attachment 248932
Παρατηρήστε την αριστερή πλευρά έχει αρχίσει να γίνετε πιο επίπεδη από την δεξιά πλευρά.
Πάντως παίζει πολύ καλά χωρίς πρόβλημα. Φυσικά δεν έχω μια ίδια καινούργια για να ξέρω ακριβώς.
Αρχίζω να γίνομαι καλός στη φωτογραφία.
Μπερδεύτηκα εντελώς.
Η αριστερή πλευρά (στη φωτογραφία) είναι η επίπεδη, σωστά;
Η δεξιά πλευρά με τα οδοντωτά εξογκώματα μου φαίνεται -σε μένα- η φθαρμένη. Κάνω λάθος;
Πραγματικά δεν γνωρίζω. Ας αποφανθούν οι γνώστες.

Στη φωτογραφία Δημήτρη έχεις γίνει πολύ καλός. Και πολύ γρήγορα! :)

Επιτέλους jico sas στο σύστημα μου πολλά χρόνια είχα να ακούσω.
View attachment 248834

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, αξίζει να δωθεί το κόστος της SAS για την συγκεκριμένη; Έχω την ίδια γεννήτρια αλλά αγοράστηκε χωρίς βελόνα και δεν την έχω ακούσει ακόμα.

H Βελόνα θέλει καθάρισμα.
είναι η κόλλα που κρατάει την ακίδα στο στέλεχος.
λέγεται cement

IMG-1b4dfec54f2c6c40881031dace7c2b9a-V.jpg

Οι πληροφορίες είναι από κουβέντα με τον AUDIOLYTIC
Σε αυτόν ανήκουν τα "πνευματικά δικαιώματα" ;)

Στη φωτο σου δεν υπαρχει αριστερη και δεξια πλευρα .
Η κοκκινη γραμμη ειναι το "line contact" που λενε και ειναι το μονο κομματι της ακιδας που ερχεται σε επαφη με το αυλακι.
Στη φωτο σου ειναι η πλευρα της ακιδας στην εξω πλευρα του δισκου , ακριβως πισω ειναι το αλλο καναλι.
Η αναλυση δεν ειναι αρκετη για να δειξει "flat spots" στη γραμμη αυτη .
Πιστευω η ακιδα της φωτο ειναι shibata και απο τη σχεδιαση της δεν ειναι συμμετρικη μπρος/πισω οπως ειναι μια micro ridge.
H διαφορα αυτη στη συμμετρια ΔΕΝ ειναι φθορα. Ειναι οι κλισεις που εχει το σχημα της shibata.
Φθορα μονο στην κογχη που ειναι η κοκκινη γραμμη μπορει να γινει.
Για να καταλαβουμε τα μεγεθη, η κοκκινη γραμμη στην ακιδα εχει ακτινα περιπου 1-3 χιλιοστα της ιντσας.

IMG00003.jpg

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις και τις γνώσεις σας.
Άρα το συμπέρασμα δυστυχώς είναι ότι θέλουμε πιο δυνατό εργαλείο με αυτό το παιχνιδάκι όσο και να εστιάζω δεν αρκεί για να βγάλουμε συμπεράσματα για τη φθορά.
Σωστά?

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, αξίζει να δωθεί το κόστος της SAS για την συγκεκριμένη; Έχω την ίδια γεννήτρια αλλά αγοράστηκε χωρίς βελόνα και δεν την έχω ακούσει ακόμα.
Ακόμη και για τα χρήματα που κοστίζει σήμερα μια jico sas παρέα με τη συγκεκριμένη γεννητρια είναι ένας πολύ δυνατός συνδιασμος.
Ναι αξίζει

• Like
Reactions: Kostas P.
Μια jico sas boron κοστίζει 275 € για όλες τις γεννήτριες για τις οποίες βγαίνει. Μια πολύ καλή γεννήτρια κοστίζει από 70-80 € και άνω .
Γύρω στα 80-120 € υπάρχουν πολλές καλές γεννήτριες από shure, elac, excel , Panasonic, nivico, Philips.
Το αποτέλεσμα τις πλείστες φορές είναι τουλάχιστον εξ ίσου καλό με τα σημερινα τοπ μοντέλα όλων των κατασκευαστων, συνήθως κατα τη γνωμη και εμπειρία μου, είναι καλύτερο. Επομένως, με 350-400 € είναι εύκολο να στηθεί μια κορυφαία ΜΜ , που ταυτόχρονα θα είναι και εξαιρετικό vfm . Οι τοπ βελόνες όλων σχεδόν των κατασκευαστων σήμερα, είναι ακριβότερες από μία jico sas boron και δεν είναι micro ridge/boron.

Μια jico sas boron κοστίζει 275 € για όλες τις γεννήτριες για τις οποίες βγαίνει. Μια πολύ καλή γεννήτρια κοστίζει από 70-80 € και άνω .
Γύρω στα 80-120 € υπάρχουν πολλές καλές γεννήτριες από shure, elac, excel , Panasonic, nivico, Philips.
Το αποτέλεσμα τις πλείστες φορές είναι τουλάχιστον εξ ίσου καλό με τα σημερινα τοπ μοντέλα όλων των κατασκευαστων, συνήθως κατα τη γνωμη και εμπειρία μου, είναι καλύτερο. Επομένως, με 350-400 € είναι εύκολο να στηθεί μια κορυφαία ΜΜ , που ταυτόχρονα θα είναι και εξαιρετικό vfm . Οι τοπ βελόνες όλων σχεδόν των κατασκευαστων σήμερα, είναι ακριβότερες από μία jico sas boron και δεν είναι micro ridge/boron.
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω και προσθέτω ότι ο συγκεκριμενος συνδυασμός ξεπερνάει στα σημεία την (ίσως λίγο υπερτιμημένη) ortofon Black.

όχι "ίσως"...
όλες οι 2m είναι υπερτιμημένες
Ανάλογα τον συνδυασμό.
Θα έλεγα καλύτερα ανάλογα τον βραχίονα .
Η bronze δύσκολα φεύγει από τον βραχίονα του EAT .

Ανάλογα τον συνδυασμό.
Θα έλεγα καλύτερα ανάλογα τον βραχίονα .
Η bronze δύσκολα φεύγει από τον βραχίονα του EAT .
Δεν είπα να φύγει η bronze..
Είπα ότι όλες οι 2m είναι υπερτιμημένες.. μαζί και η bronze.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές κεφαλές.
Έχω blue και η μόνη που δεν έχω ακούσει είναι η black.

Δεν είπα να φύγει η bronze..
Είπα ότι όλες οι 2m είναι υπερτιμημένες.. μαζί και η bronze.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές κεφαλές.
Έχω blue και η μόνη που δεν έχω ακούσει είναι η black.
Η blue είναι πιο αναλυτική φωτεινή και κάπου με κούρασε ,bronze πιο ισορροπημένη με καλύτερο το χαμηλό .
Αυτή που νομίζω ότι ξεφεύγει είναι η πιο πάνω LVB 250 αλλά πανάκριβη .