Michell GyroDec η αναγέννηση.

Διαγραψτε το κυριοι - τι σοι κονε - εχω με τους moderators.
δεν χρειάζεται να διαγράψουμε τίποτα..
απλά στο nick name μου να βάζεις και το 66 (vlad66)

Πάμε στα δικά μας. Πολλες φορές εχω κάνει λάθος και εχω πει - μα αυτο θα κάνει διαφορά? Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορουσα να κάνω μεγαλυτερο λάθος.
Τι να πω σαν να παίζει άλλος βραχίονας.
Αυτό το ADC δειχνει και παίζει σαν να είναι ενα κομμάτι πλεον ο βραχίονας. Δείχνει και να είναι το ιδιο υλικο στο μάτι.
Μαζι με τα καλωδια Audiolytic aπόδοση απο αλλο πλανητη.
έχει "μαλλιάσει η γλώσσα μας" να λέμε για το ADC LMG1 και πόσες φορές δεν σου έχω πει από κοντά για τα 7Ν του Πανίκου ;;

το ίδιο και για τα καλώδια βραχίονα και interconnect που φτιάχνει (7Ν πάλι)..

γιατί έχω σταματήσει να ψάχνομαι με καλώδια εδώ και χρόνια νομίζεις ;;; :p

Οκ ναι το παραδέχομαι μου το εχεις πεί πολλές φορες, αλλα δεν φανταζομουν ποτε τοσο μεγαλη βελτιωση.

• Like
Reactions: vlad66
.......... έβαλα τον προτρακτορα μου για έλεγχο αν και οι περισσότερες κεφαλές ακριβώς στο χείλος είναι τέλειες .........
Υπαρχουν πολλοι λογοι που η θεση της κεφαλης στο headshell αλλαζει .
Οποτε καλη ειναι παντα η χρηση προτρακτορα.
Μερικοι λογοι ειναι , το ενεργο μηκος του βραχιονα , η γεωμετρια βασει της οποιας στηνεται η κεφαλη, η αποσταση μεταξυ ακιδας και τρυπων για τις βιδες στην κεφαλη , το μηκος των σχισμων στο headshell για το μπρος-πισω της κεφαλης (η λεγομενη αποσταση " C " που αναφερεται στο πιο πισω σημειο των σχισμων στο headshell ) .............. κυριως αυτα. Η αποσταση C κυμαινεται καπου μεταξυ 33 - 38 μμ περιπου. Στο ADC ειναι περιπου στα 37 μμ

Attachments

• slots.png
    slots.png
    50.5 KB · Views: 7
Last edited:
Υπαρχουν πολλοι λογοι που η θεση της κεφαλης στο headshell αλλαζει .
Οποτε καλη ειναι παντα η χρηση προτρακτορα.
Μερικοι λογοι ειναι , το ενεργο μηκος του βραχιονα , η γεωμετρια βασει της οποιας στηνεται η κεφαλη, η αποσταση μεταξυ ακιδας και τρυπων για τις βιδες στην κεφαλη , το μηκος των σχισμων στο headshell για το μπρος-πισω της κεφαλης (η λεγομενη αποσταση " C " που αναφερεται στο πιο πισω σημειο των σχισμων στο headshell ) .............. κυριως αυτα. Η αποσταση C κυμαινεται καπου μεταξυ 33 - 38 μμ περιπου. Στο ADC ειναι περιπου στα 37 μμ
Πολύ σωστό και χρήσιμο το παραπάνω εχω ενα μεγάλο σκονάκι σε ραφι γειτονικό του πικάπ που γράφω το βάρος της κάθε κεφαλοβελονας που εχω καταλήξει ότι μου αρέσει ηχητικά. Θα συμπληρώσω και το παραπάνω.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Εδω μια φωτογραφια που δειχνει και εν πολλοις "εξηγει" τα πιο πανω.
Η ιδια κεφαλη που στο αριστερο κελυφος ειναι σωστη εντελως πανω , στο κατω θα ειναι πιο "μπροστα" , λογω της διαφορετικης αποστασης C.
Αρα μονο ο προτρακτορας βοηθαει.

SLOTS 2.jpg

Εδω μια φωτογραφια που δειχνει και εν πολλοις "εξηγει" τα πιο πανω.
Η ιδια κεφαλη που στο αριστερο κελυφος ειναι σωστη εντελως πανω , στο κατω θα ειναι πιο "μπροστα" , λογω της διαφορετικης αποστασης C.
Αρα μονο ο προτρακτορας βοηθαει.

View attachment 259930
Μια διορθωση .
Η δευτερη προταση επρεπε να ηταν

Η ιδια κεφαλη που στο πανω κελυφος ειναι σωστη εντελως πισω , στο κατω θα ειναι πιο "μπροστα" , λογω της διαφορετικης αποστασης C.

Εχω πάρει άδεια Παρασκευή Δευτέρα, ήταν να φύγω αλλά ακυρώθηκε τελευταία στιγμή. Καλύτερα πιο πολύς χρόνος για ακροάσεις.
Εχω πάθει πλάκα το γράφω και το ξαναγράφω θεαματική διαφορά απο κάτι τόσο μικρό και σχετικά οικονομικό.
Εχω ξεκινήσει την αναζήτηση να βρω κι άλλα ADC για τις άλλες μου κεφαλοβελονες.

Ενω το LMG1 ειναι ενα απο τα καλυτερα headshells που ξερω, δεν νομιζω οτι ειναι σωστη τακτικη ολες οι κεφαλες να συνδυαζνται με αυτο, διοτι υπαρχει η πιθανοτητα να μην ειναι εξ'ισου καλο το αποτελεσμα με ολες. Ο λογος ειναι διοτι η καθε κεφαλη λογω μαζας/ενδοτικοτητας της, χρειαζεται headshell με μαζα που να της ταιριαζει. Αλλες ισως να θελουν πιο βαρυ , αλλες πιο ελαφρυ. Μια προσεκτικη αναλυση του τι ειναι αναγκαιο/προτιμοτερο για καθε κεφαλη , ειναι καλο να κανουμε , ωστε να κανουμε και τις οσο το δυνατο καλυτερες επιλογες. Σιγα σιγα :love:

Ενω το LMG1 ειναι ενα απο τα καλυτερα headshells που ξερω, δεν νομιζω οτι ειναι σωστη τακτικη ολες οι κεφαλες να συνδυαζνται με αυτο, διοτι υπαρχει η πιθανοτητα να μην ειναι εξ'ισου καλο το αποτελεσμα με ολες. Ο λογος ειναι διοτι η καθε κεφαλη λογω μαζας/ενδοτικοτητας της, χρειαζεται headshell με μαζα που να της ταιριαζει. Αλλες ισως να θελουν πιο βαρυ , αλλες πιο ελαφρυ. Μια προσεκτικη αναλυση του τι ειναι αναγκαιο/προτιμοτερο για καθε κεφαλη , ειναι καλο να κανουμε , ωστε να κανουμε και τις οσο το δυνατο καλυτερες επιλογες. Σιγα σιγα :love:
Στην clearaudio κλείδωσαν ολα τα παραπάνω, εκεί μονάχα θα αλλάξω βελόνα με ντουικο φυσικά τρόπο και θα ανεβάσω τη διαδικασία, σε κάθε περίπτωση αυτο δεν αλλάζει καθόλου το συγκεκριμένο setup.
Πάμε στο επόμενο headshell lmg1 που να μπει εχω 3 αγαπημένες που ακολουθούν goldenote vasari gold, A&R με jico SAS, ortofon 2m black, ποια να διαλέξω?

Ευτυχώς που έχουμε όσα έχουμε ήδη, γιατί εσύ θα εκτοξεύσεις τις τιμές....
:ROFLMAO:
Τι σε πειράζει θα πάρω ολες τις LMG1 της αγοράς και θα ανέβουν οι τιμές (και των δικών σου) για σένα δουλεύω.

Για πες τη γνώμη σου στο παραπάνω, εσυ ποια θα διάλεγες.

Θέλουν υπολογισμούς και δεν είμαι σε θέση να κάνω..

Να προσθέσεις τα βάρη, να υπολογίσεις την απόκλιση της πραγματικής ενεργής μάζας ή να φτιάξεις προσομοίωση με πραγματικά βάρη, να μπεις στον τύπο να δεις τι σου βγάζει , αν πέφτεις πολύ πάνω ή κάτω να δεις τι μπορείς να κάνεις για να φέρεις την ΣΣ εκεί που σου αρέσει και πάντα δοκιμή στο αντίβαρο μη τυχόν πέφτει μικρό ή μεγάλο...

Θέλουν υπολογισμούς και δεν είμαι σε θέση να κάνω..

Να προσθέσεις τα βάρη, να υπολογίσεις την απόκλιση της πραγματικής ενεργής μάζας ή να φτιάξεις προσομοίωση με πραγματικά βάρη, να μπεις στον τύπο να δεις τι σου βγάζει , αν πέφτεις πολύ πάνω ή κάτω να δεις τι μπορείς να κάνεις για να φέρεις την ΣΣ εκεί που σου αρέσει και πάντα δοκιμή στο αντίβαρο μη τυχόν πέφτει μικρό ή μεγάλο...
Οκ, οπότε απλά οταν μπορέσεις στείλε μου εκείνο το πινακάκι που κάνει τον υπολογισμό.
Ευχαριστώ