Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Όσο αφορά το IS έλαβα ένα κουλό μήνυμα:

Two or more of these images are very similar in subject matter, perspective or style. We would like to see a demonstrated range of diversity in technical ability and a variety in subject matter. So if you have anything else you can show us we would love to see it. We welcome you to return after the number of days specified and upload fresh samples of your work and we will re-process your application. Please note that you will not be able to upload new samples until this waiting period has passed

Δεν ξέρω πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες εδώ. Η μία δείχνει μια ντομάτα η άλλη αυγά και η τρίτη εξαρτήματα. Ούτε το θέμα, ούτε η γωνία λήψης, χρώματα κλπ δεν είναι ίδια. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που έχουνε είναι το isolation.

Τώρα αυτό το μήνυμα που έλαβα είναι καλό ή κακό;

Όσο αφορά το IS έλαβα ένα κουλό μήνυμα:

Two or more of these images are very similar in subject matter, perspective or style. We would like to see a demonstrated range of diversity in technical ability and a variety in subject matter. So if you have anything else you can show us we would love to see it. We welcome you to return after the number of days specified and upload fresh samples of your work and we will re-process your application. Please note that you will not be able to upload new samples until this waiting period has passed

Δεν ξέρω πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες εδώ. Η μία δείχνει μια ντομάτα η άλλη αυγά και η τρίτη εξαρτήματα. Ούτε το θέμα, ούτε η γωνία λήψης, χρώματα κλπ δεν είναι ίδια. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που έχουνε είναι το isolation.

Τώρα αυτό το μήνυμα που έλαβα είναι καλό ή κακό;

Το έχω λάβει κι εγώ φίλε μου τέσσερις φορές, οπότε τους βαρέθηκα, κι επειδή όπως λέει ο Βλάσης παραπάνω, έχουμε και δουλειές να κάνουμε, τους παράτησα...

Μπορεί να θέλουνε φωτογραφίες υπό διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες. Θα το δοκιμάσω σε 3 μέρες και θα σου πω.

Όσο αφορά το SS και στις 4 φωτογραφίες που απέρριψαν έλαβα την αιτιολογία "focus is not located where we feel it works best".

Μπορεί να θέλουνε φωτογραφίες υπό διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες. Θα το δοκιμάσω σε 3 μέρες και θα σου πω.

Όσο αφορά το SS και στις 4 φωτογραφίες που απέρριψαν έλαβα την αιτιολογία "focus is not located where we feel it works best".

Θέλουνε φωτογραφίες διαφορετικού χαρακτήρα, π.χ. μια macro, σπόρ, μοντέλο. Το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θέλουν άλλους φωτογράφους γενικώς, παρά μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά το ShutterStock, έχουν ένα θέμα με την αξιολόγηση της εστίασης, διότι φωτογραφίες ελεγμένες 100% με το Capture One που έχει ειδικό εργαλείο ελέγχου, μου τις βγάλαν out of focus. Οπότε μην το ψάχνεις...

Το focus τους πείραξε... Το γεγονός πως πουλάνε φωτογραφίες TIFF από JPEG και UPSIZED που το πάτε;

Έχει πουλήσει κανείς σας τίποτα από το 123RF;

Στο fotolia ενώ είχα πωλήσεις στην αρχή και συνέχιζα να ανεβάζω καινούργιο υλικό ξαφνικά έχουνε πέσει και τα views και δεν κινείται τίποτα...

To πιο απαιτητικό είναι και με μεγάλη διαφορά το Istockphoto.

Εκεί θα πάρεις σχόλια προσωπικά, όχι τυποποιημένα, για την κάθε φωτο χωριστά. Πολλές φορές πήρα Noise ή artifacts σε συγκεκκριμένα μέρη της φωτογραφίας και μου έκοβαν κι έστελναν το συγκεκριμένο κομμάτι. Ή επίσης έλεγαν μη νόμιμη χρήση logo κι εγώ δεν ήξερα πουτ ήταν το logo και μου έστειλαν κομμάτι με μια ξεθωριασμένη επιγραφή σε μεσοτοιχία 100 μέτρα μακριά από το θέμα.

Ακόμη πιο αυστηροί με τη χρήση των λέξεων κλειδιών, όπου η υπερβολή στη χρήση τους ή η κακή χρήση επιφέρει και την απόρριψη της φωτογραφίας.

Θα πρότεινα να στείλεις ξανά στο SS φωτογραφίες με τις θεματικές διαφορές που προτείνει ο cacau Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωί. Μη ρωτάς γιατί....

Δεν ρωτάω και θα το κάνω :a0210: από οτι έχω καταλάβει είναι και αυτοί να βρεθούν σε καλή ημέρα.

Απάντηση: Micro Stock Agencies

Σήμερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα:

Congratulations! The iStockphoto administrators have determined that your files are commercially and technically ready for iStockphoto.com. Please begin uploading at your convenience. There is currently a limit of 18 uploads per 168 hour period.

Πέρασααααα!!!

Καλύτερες πωλήσεις πιο έχει; Το shutterstock ή το Istock; Επίσης η μηχανή αναζήτησης είναι τύπου Shutterstock, δηλαδή έχεις καλύτερες πωλήσεις στην αρχή και θα πρέπει να τροφοδοτείς το portfolio σου με νέες φωτογραφίες για να κρατιέται σε καλή θέση;

Με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις δεν ξέρουμε πια τί γίνεται.

Πάντως στο istock μπορείς να ανεβάσεις λιγότερες φωτογραφίες, γι αυτό να στέλνεις τις καλύτερες.

Ε ναι έπαθα ένα μικρό σοκ όταν διαπίστωσα πως μπορώ να ανεβάζω μόνο 18 φωτογραφίες την εβδομάδα οπότε δεν το ρισκάρω με τα σετ.

Στο IS είχες πωλήσεις από την πρώτη εβδομάδα; Έχεις πάρει επιταγή και αν ναι σε πόσο καιρό;

PS: Δεν κατάφερα να βρω που είναι το Tax Center τους να συμπληρώσω την σχετική φόρμα να φεύγει κ αυτό.

Re: Απάντηση: Micro Stock Agencies

Σήμερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα:

Congratulations! The iStockphoto administrators have determined that your files are commercially and technically ready for iStockphoto.com. Please begin uploading at your convenience. There is currently a limit of 18 uploads per 168 hour period.

Πέρασααααα!!!

Μπράβο! Εγώ έφαγα πόρτα τρείς φορές και τους βαρέθηκα, τώρα σκέπτομαι να το παλέψω άλλη μια. Βάλε κάποιο link όταν έχεις gallery, να σε χαζέψουμε... :SFGSFGSF:

Τους έστειλα τρεις από, food photography, isolated object & portrait. Και αυτή τη φορά έσβησα τη μάρκα της μηχανής μου από το Exif - γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως κρίνει ο καθένας και καθόλου απίθανο να έχουν ανεπίσημα κάποιο blacklist όπως η alamy.

Στείλε δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Φωτογραφίες πως μπορώ να ανεβάσω εδώ δεν γνωρίζω.

Re: Απάντηση: Micro Stock Agencies

Ε ναι έπαθα ένα μικρό σοκ όταν διαπίστωσα πως μπορώ να ανεβάζω μόνο 18 φωτογραφίες την εβδομάδα οπότε δεν το ρισκάρω με τα σετ.

Στο IS είχες πωλήσεις από την πρώτη εβδομάδα; Έχεις πάρει επιταγή και αν ναι σε πόσο καιρό;

PS: Δεν κατάφερα να βρω που είναι το Tax Center τους να συμπληρώσω την σχετική φόρμα να φεύγει κ αυτό.

Έχω σηκωμένες 939 φωτογραφίες στο SS http://www.shutterstock.com/cat.mhtml?gallery_id=128611και 97 στο IS http://www.istockphoto.com/file_search.php?action=file&userID=2423517&order=6&fileTypeSizePrice=[{%22type%22%3A%22Image%22%2C%22size%22%3A%22All%22%2C%22priceOption%22%3A%221%22}%2C{%22type%22%3A%22Illustration+[Vector]%22%2C%22size%22%3A%22Vector+Image%22%2C%22priceOption%22%3A%22All%22}%2C{%22type%22%3A%22Flash%22%2C%22size%22%3A%22Flash+Document%22%2C%22priceOption%22%3A%22All%22}%2C{%22type%22%3A%22Video%22%2C%22size%22%3A%22All%22%2C%22priceOption%22%3A%221%22}%2C{%22type%22%3A%22Standard+Audio%22%2C%22size%22%3A%22All%22%2C%22priceOption%22%3A%221%22}%2C{%22type%22%3A%22Pump+Audio%22%2C%22size%22%3A%22All%22%2C%22priceOption%22%3A%221%22}] . Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα batch processing στο IS άρα χάνω πολύ περισσότερο χρόνο.

Oι εισπράξεις από το IS είναι το 1/8 του SS .

Μμμ...

Καλά αυτό το uploading στο Istock είναι σκέτη αυτοκτονία. Έκανα παραπάνω από 1,5 ώρα για να ανεβάσω και να φτιάξω 18 φωτογραφίες.

939 φωτογραφίες; Μπράβο!

Το IS σε σχέση με το Fotolia πόσο καλύτερο είναι σε πωλήσεις;

Last edited: