Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

στο κανει σε ολες τις εστιακες ή μονο στις ευρυγωνιες ληψεις ?

Σε όλες το κάνει, απλά κάποιες φορες είναι λιγότερο ορατό, κάποιες γίνεται χαμός.

Και ένας συμφορουμίτης κατάφερε να το αναπαράγει, αλλά με προσπάθεια και όχι σε τετοιο βαθμο με τις δικες μου photos.

Το εχω εντοπισει και σε φωτογραφίες στο flickr το προβλημα αυτο. Άρα η προδιάθεση σαφώς και υπάρχει στη συγκεκριμένη μηχανη, απλά στη δική μου δείχνει λίγο υπερβάλλοντα ζηλο.

Solution or refund! :violent-smiley-030:

Φιλε atari για το flare που φαινεται στην φοτο που παραθετεις, δοκιμασες παρομοιου τυπου ληψεις ( ηλιοβασιλεματα κλπ) με αλλες γωνιες, εστιακα μηκη καθως και manual ρυθμισεις σχετικα με f και sht speed να δεις εαν επιμενει τοσο εντονα? Γιατι φαινεται οντως υπερβολικο

Ναι, οπως ειπα καποιες φορες ειναι λιγοτερο ορατο. Εχω καταφερει βαζοντας και ND φιλτρο να ειναι μονο μοβ ο ηλιος περιμετρικα. Αλλα εχω καταφερει και με ND φιλτρο να γινεται χαμος. Εχει υπάρξει και ηλιοβασίλεμα που δε προλαβα να το βγαλω χωρις flare.

Τελος παντων, οπως ειπα περιμενω επισημη απαντηση απο Olympus και θα ξανακανω προσπάθεια με το καταστημα απο Σεπτεμβρη.

Διαφορετικα θα παει για πουλημα. Και θα την πουλησω και ακριβότερα γιατι θα ειναι διπλοτσεκαρισμενη, διπλοελεγμενη απο Olympus με τα πιστοποιητικα, με τα technical repair form της, με τα ολα της!:flipout:

Τελος παντων, οπως ειπα περιμενω επισημη απαντηση απο Olympus και θα ξανακανω προσπάθεια με το καταστημα απο Σεπτεμβρη.

Πες μου τι σου είπαν για να πάρω και εγώ σειρά μετά αν είναι...

P7130103_zpsda7224fe.jpg

Βρε καλως τα παιδια!

Παιζει ναναι ολες ετσι, σε αλλους περισσοτερο σε αλλους λιγοτερο, απλα δε τις εχουν τεσταρει ολοι.

Εστειλα reminder σημερα, μου ειπαν οτι αναλυει τα δειγματα το τεχνικο τμημα κ θα με ενημερωσουν!

Θα ηθελα να δώ και μερικες φωτογραφίες με το πώς θα έπρεπε να ειναι το καδρο με τον ηλιο μεσα και να το νομιζατε κανονικοτατο flare γιατι βλεπω και διαβαζω τεστ φακων των 500-1000 Ευρω που οταν ο ηλιος μπει στο καδρο σε συγκεκριμενες γωνιες -ειδικα στους ευρυγωνιους και φωτεινους φακους- που δίνει χειρότερα αποτελέσματα απο το καδρο του jpil,

εχω π.χ. τον Panasonic 7-14 που στοιχιζει οσο 4 ΧΖ2 που οταν πεσει υπο συγκεκριμενη γωνια ο ηλιος ή αλλη φωτιστικη πηγη γινεται χαμος απο διασπαρτο και μη ελεγχομενο flare το οποιο γινεται magenta σε σωματα Ολυ με αισθητηρα Sony, αυτη ειναι η extreme περιπτωση αλλα και ο SHG Ζuiko 7-14 /4 που ειχα παλια, φακος των 2000Ευρω ηταν επιρρεπης στο flare , αυτοι οι φακοι ειναι σουπερ ευρυγωνιοι με καμπυλωτα μπροστινα οπτικα στοιχεια και το δικαιολογουν εως ενα σημειο αλλα υπαρχουν αλλες πολλες περιπτωσεις φακων που δινουν υπο προυποθεσεις flare ειδικα αν προσπαθει κανεις να βαλει τον ηλιο μεσα στο καδρο του οπως οι φωτο που δειχνετε,

μεγαλυτερο προβλημα για εμενα ειναι αν το παρουσιαζει αυτο συνεχως στα βραδυνα με πολλες φωτιστικες πηγες κατι που δεν μπορεις να αποφυγεις ευκολα στο καδρο σου και μονο αν το flare δεν ειναι ελεγχομενο αλλα διασπαρτο με κηλιδες ολουθε, δηλαδη να μην μπορεις να το περιορισεις βλεποντας το στο EVF ή στην οθονη στρεφοντας καταλληλα την μηχανη.

Last edited:
Χειροτερο απο το δικο μου οχι ομως ε;

Πες μου οτι εννοεις οτι δεν υπαρχει προβλημα, να βαλω τα γελια.

Το δικο σου το βλεπω υπερβολικο αλλα αμα σου δειξω του 7-14 (ξερω πλεον πως να το ελεγχω στο 80%) θα κλαψεις απο χαρα.

Καλα δε το παμε συμφωνα με το "στους τυφλους ο μονοφθαλμος". Το θεμα ειναι να εχει 2 μάτια. ;)

*βαλε μας ενα δείγμα ομως να δούμε

Καλα δε το παμε συμφωνα με το "στους τυφλους ο μονοφθαλμος". Το θεμα ειναι να εχει 2 μάτια. ;)

*βαλε μας ενα δείγμα ομως να δούμε

Γιατι θα αγοράσεις 7-14 ?

αν θέλεις να σε καθοδηγησω στα σχετικα forum να διαβασεις περισσοτερα και να δεις δειγματα οσα θελεις,

αλλα για να μην σε κακοκαρδισω να σου δειξω τι εννοω ως μη ελεγχομενο και διασπαρτο: http://www.dpreview.com/forums/thread/3260969

εγω ζητησα να μου δειξεις πιο flare θεωρεις εσυ ή καποιος αλλος αποδεκτο και πιο οχι με τον ηλιο να σε κοιτα καταματα και ανοιχτο διαφραγμα, π.χ. του jpil ειναι κατα την γνωμη μου κατι που πολλες μηχανες θα δωσουν

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Γιατι θα αγοράσεις 7-14 ?

Σιγα μην αγοράσω. :flipout:

Εσύ πρότεινες να μου δείξεις για να κλάψω από χαρα.

αλλα αμα σου δειξω του 7-14 (ξερω πλεον πως να το ελεγχω στο 80%) θα κλαψεις απο χαρα.

*οκ, έβαλες, και πάλι του ρίχνω! :)

Πες μου τι σου είπαν για να πάρω και εγώ σειρά μετά αν είναι...

P7130103_zpsda7224fe.jpg

δεν βλέπω κατι το ανησυχητικό πάντως. Σε τι διάφραγμα ειναι τραβηγμένη? Θα δοκιμάσω απο περιέργεια στην δικιά μου nikon 1 να δω πως ειναι το flare.

Να περάσουν οι διακοπές και μετά.
Τώρα είμαι σε mood διακοπών ...:Banane0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό το pattern στο flare είναι που θεωρώ απαράδεκτο κι όχι το flare αυτό καθεαυτό που είναι αναμενόμενο σε τέτοιες συνθηκες

και στην j3 με τον 18.5/1.8 μια χαρα flare βλεπω παντως! δεν νομίζω οτι ειναι κατι το μη φυσιολογικο... φακος χωρις flare δεν νομιζω να υπαρχει!

DSC_3630 by sfortis, on Flickr