Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: γενική ερώτηση περι μπαταριών

μπαταρία 1.5 volt ΑΑ αλκαλική

Re: γενική ερώτηση περι μπαταριών

Το ερώτημά σου είναι σχετικό.Εξαρτάται και το φακό, τι λαμπτήρα έχει και πόσο ρεύμα τραβάει.Επίσης εξαρτάται και από τι nimh βάζεις. Σε κάθε περίπτωση, οι eneloop είναι καλύτερες από τις αλκαλικές. Αλλιώς, μια 2500mah(όχι eneloop) είναι πιο καλή για σχετικά ταχίες εκφορτίσεις, π.χ. για φακούς που κρατάνε από 1-2 ώρες εώς έβδομάδα. ΑΝ όμως τη χρησιμοποιείς για ένα φακό στη λειτουργία ultra low ή δε τον χρησιμοιείς συχνά(μένει αχρησιμοποίητος μήνα++) , ίσως είναι καλύτερα οι αλκαλικές από τις 2500mah τις συμβατικές. Αυτό το χάσμα λύνουν οι eneloop, πέραν από την αξιοπιστία τους, που η τεχνολογία τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται ακόμη και μετά από τη πάροδο αρκετών μηνών ή χρόνων(75% στα 3 χρόνια κρατάνε λένε)

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Παιδιά το νήμα ''γενική ερώτηση περι μπαταριών'' μεταφέρθηκε στο νήμα με τις μπαταρίες μιας και εν καιρό οι συγκεκριμένες απορίες μπορεί να ενδιαφέρουν και άλλους.

Απάντηση: γενική ερώτηση περι μπαταριών

υποθέτουμε ότι έχουμε ένα φακό που τρέχει με μιά 1.5άρα ΑΑ αλκαλική. Αυτές τις κίτρινες του ΙΚΕΑ.
Αν βάλουμε μιά 2500mA επαναφορτιζόμενη Nimh τι θα πάρουμε?

περισσότερο φως?
περισσότερη διάρκεια?
μήπως και τα δυό?
λοιπον, αν εννοεις σε φακο trustfire s-a2 ( γιατι αυτον εχεις θυμαμαι ) τοτε με επαναφορτιζομενη θα εχεις 10% αυξηση φωτινοτητας και πιο σταθερη αποδοση , τα υπολιπα στα ειπε ο Εργοτελης.

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

για τον συγκεκριμένο ρωτάω.
Πήρα κάποιες energy tron από το λιντλ γιά τις φωτογραφικές μηχανές και σκέφτηκα να τις δοκιμάσω στους φακούς.
Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι το φως είναι δυνατότερο.
Όμως μου κάνει εντύπωση το ότι δεν παίζει ρόλο το χαμηλότερο βολταζ

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

για τον συγκεκριμένο ρωτάω.
Πήρα κάποιες energy tron από το λιντλ γιά τις φωτογραφικές μηχανές και σκέφτηκα να τις δοκιμάσω στους φακούς.
Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι το φως είναι δυνατότερο.
Όμως μου κάνει εντύπωση το ότι δεν παίζει ρόλο το χαμηλότερο βολταζ
υπαρχει εξηγηση: η αλκαλικη μπαταρια ( 1,5 βολτ ) υπο φορτιο πεφτει στα 1,1-1,2 βολτ, ενω η επαναφορτιζομενες σε πληρη φορτιση ειναι 1,4 βολτ και υπο φορτιο σχεδον δεν πεφτει το βολταζ.

Mαιμου Μπαταριες Trustfire 18650

για δειτε αυτο....

εν τω μεταξυ αρχισαν να εμφανιζονται αναφορες για ελατωματικα κυκλωματα προστασιας στην μαρκα (σε 14500 & 16340)

Τεο....με τοσες που εχεις σου βαζω δουλεια για το σπιτι το ξερω....

επισης πως παει το τεστ διαρκειας που κανεις?

Νεοτερα για τον Φορτιστη NiMh του Lidl

Ενα φιλαρακι τον δοκιμασε και ελεγξε καποια πραγματα που του ζητησα...

εν συντομια:

1. ανεξαρτητα καναλια
2. φορτιση σε 3,5 ωρες
3. επειδη ειναι αργος δεν ζεσταινει τις μπαταριες (σημαντικο γαι την ζωη τους)
4. τελος φορτισης στα 1,43 βολτ
5. ελεγχος φορτισης με -dV
6. λειτουργια συντηρησης
7. trickle charging

με λιγα λογια ολα τα βασικα

ξεχασα να του ζητησω να δει το ρευμα φορτισης αλλα απο τα 1& 2 δεν ειναι πολυ σημαντικο - απο το 2 φαινεται οτι ειναι 0,3C, που ειναι το χαμηλο οριο του ενδεδειγμενου ευρους

Last edited:

Ναι ετσι ειναι, εγω δουλευω μονο το 3-4 που ειναι 500mA.
Εχω κι'εγω στο τελος της eneloop στα 1.43V.
Τα καναλια 1-2 δεν τα δουλευω γιατι το 2 μου κολλαει ειναι προβληματικο(με το που το βαζω στην πριζα αναβοσβηνει το led λες και εχει μπαταρια,θα το βγαλω γιατι μου εχει σπασει τα νευρα),αλλα και δεν θα εβαζα να φορτισω με 1000mA,.
O προηγουμενος που ειχα ηταν ενας της GP και ειχε 2.8V 130mA τελιωνε η φορτιση μετα απο 24ωρο.Τα 500mA νομιζω οτι ειναι καλα.
Μετα απο μερικες φορτισεις εμενα μου φαινετε καλος,ο χρονος θα δειξει.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Mαιμου Μπαταριες Trustfire 18650

για δειτε αυτο....

εν τω μεταξυ αρχισαν να εμφανιζονται αναφορες για ελατωματικα κυκλωματα προστασιας στην μαρκα (σε 14500 & 16340)

Τεο....με τοσες που εχεις σου βαζω δουλεια για το σπιτι το ξερω....

επισης πως παει το τεστ διαρκειας που κανεις?
τα αποτελεσματα του τεστ θα τα ανακοινωσω μαλλον σημερα.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ναι ετσι ειναι, εγω δουλευω μονο το 3-4 που ειναι 500mA.
Εχω κι'εγω στο τελος της eneloop στα 1.43V.
Τα καναλια 1-2 δεν τα δουλευω γιατι το 2 μου κολλαει ειναι προβληματικο(με το που το βαζω στην πριζα αναβοσβηνει το led λες και εχει μπαταρια,θα το βγαλω γιατι μου εχει σπασει τα νευρα),αλλα και δεν θα εβαζα να φορτισω με 1000mA,.
O προηγουμενος που ειχα ηταν ενας της GP και ειχε 2.8V 130mA τελιωνε η φορτιση μετα απο 24ωρο.Τα 500mA νομιζω οτι ειναι καλα.
Μετα απο μερικες φορτισεις εμενα μου φαινετε καλος,ο χρονος θα δειξει.

και ομως το κανονικο ειναι φορτιση σε 1C....οση η χωρητικοτητα δηλαδη 2000 για τις eneloop

με την προυποθεση να μην ζεσταινονται.....

ψαξτε να δειτε αυτο που σας ειχα πει..την δοκιμη του μοντελου -5 της eneloop.....

και καλα....τωρα που πρπεει να φυγω σπιτι τα λες....

δηλαδη θα περιμενω μεχρι αυριο το μεσημερι!

γι'αυτο το τεστ χρειαστηκα 9 ευδομαδες: απο 23.01.11 μεχρι 27.03.11 και τα αποτελεσματα βγηκαν πολυ ενδιαφερον. ελπιζω να σας φανουν χρησιμα.

2nuozfc.jpg

στο τεστ χρησιμοποιησα απο δυο μπαταριες καθε ειδους για να βγουν πιο σωστα αποτελεσματα

Πολυ ωραιο τεστ. Σε αυτο το τεστ βλεπουμε οτι τελικα οτι πληρωνεις παιρνεις.