Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Σε ποιον Φακο τις χρησιμοποιείς?

Εχω και εγω τις ιδιες αλλα δεν εχω αλλες να τις συγκρινω, δεν μου φαινονται καθολου αδυναμες.

Μου ήρθαν οι Panasonic Protected 18650 Lithium Batteries και έχουν ένα προστατευτικό πλαστικό γύρω τους, το βγάζω ή όχι;

Αν όχι, από την μια μπαταρία το ένα έχει σπάσει σε ένα σημείο, να το κολλήσω με σελοτειπ;

Διότι από την χρήση θα φύγει όλο.

εννοεις το διαφανες ετσι? ΟΧΙ
ετοιμος για αλλαγη του εισαι...

αν χρειαστεις σου στελνω

καλα πως τις ειχαν συσκευασμενες?

Ναι το διαφανες εννοώ, τις είχαν σε κουτί αλλά ήταν σπασμένο (κατεστραμένο) και από την μια μπαταρία έχει ανοίξει ένα μικρό σημείο.

Με σελοτειπ δεν θα κάνω κάτι (είναι λίγο κάτω κάτω);

Να πάρω άλλο διάφανο πλαστικό;

Από που; (ένα λινκ)

εχει και απο ebay, εχει και το fastetch εχω και εγω μερικα μετρα.

Παρέλαβα σήμερα τον φορτιστή Nitecore i4 και έχω μερικές απορίες - καθότι τώρα αρχίζω να μαθαίνω κάποια πράγματα...

1. Διαβάζοντας το manual που ήταν στην συσκευασία (στο site της Nitecore δεν βρήκα manual του i4) λέει κάπου "When charging two batteries in the i4, be sure to always place them in either slot 1 and 3 or slot 2 and 4" Αυτό ισχύει για όλες τις μπαταρίες (π.χ και 18650) ή μόνο για ΑΑΑ και 10440 ? Επίσης αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το "Each of the i4's four microcomputer-controlled charging slots is capable of monitoring and charging batteries independenty...
2. Επίσης αναφέρει "When charging a single battery in the i4, the charging current can reach as high as 750mA, which exceeds the current many Ni-MH/Ni-Cd AAA or 10440 lion batteries can withstand. For thiw reason, under no circumstances should a single AAA or 10440 battery be charged on its own, as potential overheating, damage or even explotionmay occur" Αυτό μου έκανε άσχημη εντύπωση γιατί (νομίζω ότι) έρχεται σε αντίθεση με το "The i4 is able to automatically identify Li-on, Ni-MH and Ni-CD rechargeable batteries and apply an appropriate charging mode...

Προφανώς κάπου κάτι δεν καταλαβαίνω, κάπου κάνω λάθος... γι' αυτό και θα ήθελα τα φώτα ενός έμπειρου από εσάς...

Α, και κάτι τελευταίο. Όταν η φόρτιση ολοκληρώνεται υποθέτω ότι και τα 3 κίτρινα led παραμένουν σταθερά αναμμένα, σωστά ?

Last edited:

http://www.taskulambid.eu/uploads/1/0/8/9/10891558/i4_charger_usermanuals.pdf

1. Μόνο για τις για ΑΑΑ και 10440.

2. Καλό είναι οι συγκεκριμένες να φορτίζονται δύο μαζί και όχι μια μόνη της.

Ναι τα 3 κίτρινα led παραμένουν σταθερά αναμμένα όταν η φόρτιση ολοκληρώνεται.

Δεν ειμαι εξπερ, αλλα θα δωσω τη δικη μου ερμηνεια στο ερωτημα σου.

Και τα δυο θεματα που γραφεις, αναφερονται στις ΑΑΑ μπαταριες.

Ο φορτιστης εχει μεν 4 slots "capable of charging batteries independently", αλλα προφανως εχει μονο 2 καναλια φορτισης που αναλαμβανουν τα 1-3 & 2-4 slots.

Διαβαζοντας το μανουαλ, αναφερει να αποφευγουμε να φορτιζουμε 1 μονο μπαταρια των ΑΑΑ διοτι η ενταση των μαξ. 750μΑ μπορει να καταστρεψει την μπαταρια, ενω φορτιζοντας 2 μπαταριες στο ιδιο καναλι (slots 1-3 η slots 2-4) μοιραζουμε το φορτιο. Αν βαλεις μια μπαταρια ΑΑΑ στο σλοτ 1 και μια στο σλοτ 2 (2 μπαταριες αλλα σε διαφορετικα καναλια) δεν μοιραζεις το φορτιο, οποτε η καθε μια θα φορτιστει με μαξ. 750μΑ. Δηλαδη ειναι σαν να βαζεις παλι 1 μπαταρια ΑΑΑ στον φορτιστη.

Για το τελευταιο, ναι οταν ολοκληρωνεται η φορτιση, τα 3 λεντακια παραμενουν ολα αναμμενα. Επισης οταν βαλεις την μπαταρια λαθος τοτε αναβοσβηνουν και τα 3.

Το φορτιστακι ειναι πολυ καλο. Το εχω τσεκαρει (και ακομα αυτο κανω) πολυ σχολαστικα φορτιζοντας, ελεγχοντας και μετρωντας ολων τον ειδων τις μπαταριες και συνδυασμο αυτων, διοτι θελω να το αφηνω overnight και να κοιμαμαι ησυχος... :))

Ξεχασα να σου πω, Καλοριζικος!

Δεν ειναι μεγαλη δουλεια. Απλα μη βαζεις 1 ΑΑΑ στον φορτιστη, βαλε 2. Και αυτες στις θεσεις 1-3 ειτε 2-4.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2, jpil και Χιωτη, για τις απαντήσεις σας... σας είμαι υποχρεωμένος ! :smile:

Αν ηταν protected σιγουρα θα τις δοκιμαζα, οπως εχω δοκιμασει ολες τις protected Panasonic της FastTech χωρις κανενα απολυτως θεμα εως σημερα.

Σε φακό που παίρνει μπαταρία 2 X CR123A μπορούμε να βάλουμε RCR123 ? Βλέπω ότι οι CR123A είναι 3V ενώ οι RCR123 είναι 3,6-3,7V... Υπάρχουν διαφορετικές RCR123 ?

Συγνώμη που οι ερωτήσεις μου μπορεί να είναι αφελείς.... αλλά άμα δεν ρωτήσω πως θα μάθω ? :rolleyes:

YΓ. Διάβασα τον πολύ κατατοπιστικό οδηγό "Οδηγό μπαταριών για φακούς" αλλά σ' αυτό το θέμα δεν βρήκα κάτι σχετικό...

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Εξαρτάται από τον φακό!
ΑΝ έχει εύρος λειτουργίας ως 8.4Volt, μπορείς!

ναι ετσι ειναι....για πιο φακο μιλας? ισως να ξερουμε τι παιζει

παντςω καλα εκανες και το ειπες...πρεπει αν δω πως θα το ενσωματωσω το ερωτημα στην επομενη εκδοση

http://www.fasttech.com/products/1/...onic-cgr18650-e-rechargeable-2600mah-37v-1865

ξερει κανεις τιποτε γι'αυτες τις panasonic 18650? στα 7.8$ ειναι τσαμπα....

εγω το ομολγω εχω χασει τη μπαλα με τις τοσες εκδοσεις...
παντως αυτες που λες ειναι Λιθιου μαγγανιου με αγνωστη εκδοση αλλα εχει και διαφορες....
http://www.candlepowerforums.com/vb...c-CGR18650CH&p=3807414&viewfull=1#post3807414

ναι ετσι ειναι....για πιο φακο μιλας? ισως να ξερουμε τι παιζει

παντςω καλα εκανες και το ειπες...πρεπει αν δω πως θα το ενσωματωσω το ερωτημα στην επομενη εκδοση

Τον φακό τον πήρα πριν 1-1,5 μήνα από το E-shop σε τιμή προσφοράς (έλεγε) ~18-19 και η συσκευασία τον αναφέρει ως Maxlite ALC-2012L με led XR-E (Q4). Στην συσκευασία το μόνο που αναφέρει για την μπαταρία είναι ότι λειτουργεί με 2 CR123A οι οποίες και συμπεριλιμβάνοταν. Δεν κατάφερα να βρω τίποτα σχετικό στο google γι αυτόν πέρα από το ότι τον διαθέτουν διάφοροι στην Ελλάδα με τιμή μέχρι και 38 !! Πάντως είναι πολύ συμπαθητικό φακουδάκι, καλοφτιαγμένο, στιβαρό, δουλεύει απροβλημάτιστα στο διάστημα που το έχω και με βολεύει πολύ το dimmer που έχει. Δηλαδή πατώντας ελαφρά το κουμπί στο καπάκι μειώνεις αδιαβάθμητα την ισχύ του από το max μέχρι στο 10% (πλάκα-πλάκα αυτό το χαρακτηριστικό εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξανασυναντήσει σε άλλον φακό). Έχει ακόμη mode για sos και strobe. Γράφει για 235lm αλλά δεν νομίζω να είναι παραπάνω από 150-160lm
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.560725

αγνωστες οι βουλες του κυριου...με αυτους τους Nuwai/Favorlight δεν βγαζεις ακρη...μπες στο σαιτ τους μπας και βρεις καμμια παραπανω πληροφορια

παιδια γεια σας.ειμαι νεος και χρειαζομαι βοηθεια.Εχω την μπαταρια Ultra Fire BRC 18650 3000mAh 3.7V li.ion η οποια αφου εμεινα ανοιχτος ο φακος Fenix TK11 αποφορτιστηκε πληρως.Ο φορτιστης Ultra Fire wf137 δεν μπορει να την φορτισει.Απο το καταστημα που την πηρα το μονο που μου λενε ειναι να την στειλω για να την επαναφερουν.Αυτο μπορω να το κανω μονος μου και πως.ευχαριστω εκ των προτερων