Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Συμφωνω, εχω hobby charger και ξερω, αλλα τo θεμα ειναι να υπαρξει ενας universal που να τις φορτιζει ολες (μα ολες) στο στυλ "βαλε-περιμενε-βγαλε", ουτε ρυθμισεις ουτε τιποτα.

Εμ μακάρι! Φαντάσου να κάνει και autodetect τα πάντα και να εφαρμόζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις. Ε κάποια στιγμή θα βγει που θα πάει.

Πάντως αυτό ο SkyRC φαινεταί ωραίος κι απ'ότι είδα έχει και μεγαλύτερο μοντέλο 200Watt που βέβαια μόνο για μεγάλα battery packs χρειάζεται.

Εγώ έχω βάλει στο μάτι αυτόν:

4010.png

1400Watt στο κάθε κανάλι! Μεγάλη υπερβολή και θες και ακριβό τροφοδοτικό αλλά πολύ τον γουστάρω σαν gadget! Αν είχα λόξα με RC οχήματα θα τον αγόραζα αλλά για χρήση σε φακούς είναι αστείο να το συζητάμε καν.

Δεν κάνει κάτι παραπάνω από τον iCharger που έχω (λιγότερα μάλλον) και ολοι οι Hobby μπορούν να φορτίσουν αυτές που λες Χιώτη το ίδιο και ο δικός μου.

Στα 7 amp 55 Watt είναι απλά entry level για το κοινό στο οποίο απευθύνεται με ενσωματομένο τροφοδοτικό ενώ η τιμή του είναι καλή και έχει ωραιο interface.

Το θέμα αρχίζει αν θες battery holders γιατί αυτοί που κυκλοφορούν είναι.................

Για τις NiMH ο MAHA είναι η πιο εύχρηστη λύση εκτός κι αν μπεις στον κόπο να κατασκευάσεις Battery Cradles με χαμηλή αντίσταση για τους Hobby ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά ο αλγόριθμος φόρτισης Delta Peak. Αλλιώς μια μια πρέπει να τις φορτίζεις για 100% σωστό αποτέλεσμα.

*ΕΔΙΤ* Μάλλον δεν έχει τροφοδοτικό το οποίο θα πρέπει να πάρει κανείς έξτρα.

Ο skyrc έχει τροφοδοτικο ενσωματωμένο.

Είναι απαραίτητο να είναι NiCd? Τι volt χρειάζεται? Ίσως να μπορείς να βάλεις και NiMH αν τα volt ταιριάζουν.

δοκιμασα κατι παλιες NiMH που ειχα να χρησιμοποιησω χρονια κ ουτε επαιζαν, ουτε οταν το βαλα στην φορτιση πηρε χαμπαρι,
να τις βαλω να φορτισουν σε δικο τους φορτιστη και να τις βαλω μετα στο ασυρματο;

Δεν έχουν τον ίδιο τρόπο φόρτισης οι NiMH και απαιτούν σαφώς πιο πολύπλοκο κύκλωμα ειδικά σε σχέση με τους τελείως απλούς παλαιού τύπου NiCd. Το πιο πιθανό είναι να μην φορτιστούν πλήρως η NiMH ή και να πάθουν και ζημιά αναλόγως της μπαταρίας και του φορτιστή.

Φόρτισε τες στον δικό τους και δοκιμασέ τες μετά αλλά δεν ξέρω αν σου κάνει η τάση τους μιας και η παλιά συσκευή αποκλείεται να έχει κύκλωμα ανόρθωσης. Τι τάση είχαν οι NiCd που είχες και πως ήταν τοποθετημένες (εν σειρά, παράλληλα?).

Αυτές που δοκίμασες θέλουν σίγουρα φόρτιση αν τις είχες στην άκρη.

Βαλε μια φωτο των μπαταριων που να φαινονται οι τιμες τους.

Μαλλον θα χρειαστει να παρεις παλι ΝιCd γιατι αμφιβαλλω αν ο παλιος φορτιστης, ιδιαιτερα αν ειναι παλιο το μοντελο, θα φορτιζει ΝιΜΗ.
Προσφατα εκανα τη δουλεια μου στον Γερμανο που ειχε καποιες ειδικες μπαταριες λιθιου που χρειαζομουν για μια συσκευη.

Αρα εκει θα πας εκτος αν οι μπαταριες NiCd ειναι μεγεθους κοινων ΑΑ οποτε τις παιρνεις και απο αλλου, φτηνοτερα.

τα μπερδεψατε λιγο παιδια, εχω δυο φορτιστες ας πουμε, εχω εναν φορτιστη που φορτιζει NiMH (και ΝιCd νομιζω) κι
ο αλλος ειναι ο φοριστης-βαση του ασυρματου τηλεφωνου (που φορτιζει μονο ΝιCd μαλλον),
εγω ρωτησα που θα παρω ΝιCd γιατι δεν ειδα να πουλιουνται online κι
ενας συναδελφος μου ειπε οτι εχουν αποσυρθει, θα βρω στον γερμανο λετε;
2 μπαταριες παιρνει το ασυρματο ΝιCd, αναποδα η μια απο την αλλη, 600 ή 700 γραφει πανω απ οσο θυμαμαι,
mah πρεπει να ειναι αυτο, φωτογραφιες να σας βαλω αν θελετε, αλλα αργοτερα απ το σπιτι

Εγω μιλουσα για τον φορτιστη του ασυρματου τηλεφωνου που μαλλον δεν φορτιζει ΝιΜΗ.
Eαν ειναι ΝιCd ΑΑ τυπου, που μαλλον ειναι, τοτε υπαρχουν καταστηματα που τους εχουν ξεμεινει καποια κομματια.
Ο Γερμανος ειχε πριν ενα χρονο (καταστημα Μελισσιων) και πιθανον να εχει και τωρα.

Διαφορετικα δοκιμασε ΝιΜΗ ΑΑ αλλα θα πρεπει να τις φορτιζεις αλλου. Δεν πρεπει να υπαρχει κανενα θεμα, το ιδιο βολταζ εχουν.

Παιδια τα mah μιας μπαταριας ΑΑ ή 18650 μπορώ να τα μετρήσω με πολύμετρο, δηλαδη βραχυκυκλώνοντας την?

χμ.. μην το δοκιμασεις καθολου, μπορει να καψεις το πολυμετρο η την ασφαλεια του ακομα και αν το εχεις βαλει στα 10Α!!
Τα μΑω ειναι η ενεργεια μπορει να δωσει η μπαταρια σε μια ωρα. Δεν μετριεται σε 1 δευτερολεπτο :)
ΣΚετη η ενεργεια (τα μΑ), μετριεται, οπως και το βολταζ.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Λοιπόν, έχω μια ερώτηση για εσάς που είσαστε ειδικοί σε μπαταρίες.

Θέλω νέα μπαταρία για το λαπτοπ μου, ένα fujitsu amilo xi2528, 4400 mAh είναι νομίζω. Να εγχειρίσω το battery pack και να αλλάξω τα στοιχεία (και τι στοιχεία να να βάλω), να παραγγείλω από κάπου ένα καινούριο, τι λέει η ομήγυρης;

Ευχαριστώ και καλημέρα!

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

εγω παντος για ενα φιλο πηρα απο ebay,καμια 20 (πανω-κατω)ευρω και τελος.
και μην αφηνετε την μπαταρια επανω στο λαπτοπ,ενοειται οτι θα χαλασει ποιο γρηγορα.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Λοιπόν, έχω μια ερώτηση για εσάς που είσαστε ειδικοί σε μπαταρίες.

Θέλω νέα μπαταρία για το λαπτοπ μου, ένα fujitsu amilo xi2528, 4400 mAh είναι νομίζω. Να εγχειρίσω το battery pack και να αλλάξω τα στοιχεία (και τι στοιχεία να να βάλω), να παραγγείλω από κάπου ένα καινούριο, τι λέει η ομήγυρης;

Ευχαριστώ και καλημέρα!
προσοχη λιγο γιατι πολλα λαπτοπ εχουν μνημη στην μπαταρια τους
και αν βγαλεις τα στοιχεια και βαλεις καινουρια δεν τα ξαναφορτιζει

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

εγω παντος για ενα φιλο πηρα απο ebay,καμια 20 (πανω-κατω)ευρω και τελος.
και μην αφηνετε την μπαταρια επανω στο λαπτοπ,ενοειται οτι θα χαλασει ποιο γρηγορα.

Τι εννοεις να μην αφηνουμε τη μπαταρια επανω στο λαπτοπ? Ελπιζω να εννοεις βγαλμενη και ακουμπισμενη ετσι? :afro:

Μπαταρίες BTY ΑΑ 3000mah. Είχα πάρει κάποια στιγμή καμιά 15αριά τέτοιες (δεν ήξερα) για παιχνίδια των παιδιών και εχθές έπρεπε να φορτίσω κάποιες. Τις βάζω στο MAHA και γέλιο!

Α) 429mah
B) 384mah
Γ) 445mah (καλά αυτή μα.....μαει!)

Δεν έχουν το θεό τους οι άνθρωποι όχι μάπα! Ούτε για τον γκοτζίλα δεν κάνουν.:flipout: