Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

τεο με πολλα τσιπακια, ναι γινεται ετσι....γιατι η ταση της μπαταριας πεφτει ακτω απο την συνδυασμενη ταση των τσιπ και των λεντ...

Αλλα με ενα τσιπακι ειναι αδυνατον αν γινει αυτο...το βολταζ θα ειναι μονο 3,25

Εκτός απροόπτου το επόμενο Σ/Κ θα έχω τον imax B6 ενός φίλου για δοκιμές και μετρήσεις, αν και η ιδέα του Soshine σαν δεύτερος εφεδρικό και παράλληλα δοκιμαστή δεν ακούγεται άσχημα. Ο Opus BT-C3100 v2.1 τι λέει, αξίζει να δώσω τον i4 και να βάλω την διαφορά να τον πάρω η αφού είναι να ανέβω κατηγορία να πάω και εγώ σε iMax η ακόμα καλύτερα να κάτσω στα αυγά μου :slapface:;

Εκτός απροόπτου το επόμενο Σ/Κ θα έχω τον imax B6 ενός φίλου για δοκιμές και μετρήσεις, αν και η ιδέα του Soshine σαν δεύτερος εφεδρικό και παράλληλα δοκιμαστή δεν ακούγεται άσχημα. Ο Opus BT-C3100 v2.1 τι λέει, αξίζει να δώσω τον i4 και να βάλω την διαφορά να τον πάρω η αφού είναι να ανέβω κατηγορία να πάω και εγώ σε iMax η ακόμα καλύτερα να κάτσω στα αυγά μου :slapface:;

Τον κοιταω και εγω αυτον τον φορτιστη,αλλα απο οτι διαβαζω απο τα test του Henrik

http://lygte-info.dk/review/Review Charger Opus BT-C3100 V2.1 UK.html

Εχει ενα θεματακι στις λιθιου 16340 στο 1Α ,και στις 18650 2600 mΑh στο 1Α ,κανει υπέρταση πανω απο τα 4,2 volt για να μπει ο κόφτης.

Επισης το fan κανει λεει θόρυβο

Ασε οσο βλεπουμε τα τεστ του Henrick τοσο δέν αποφασίζουμε ,τον maha c9000 πχ αναφερει οτι μπαινει ο κοφτης νωρις και οι eneloop ΑΑ 2000 mAh φορτιζονται μεχρι τα 1750 mAh δειχνη το γραφημα ,και πρεπει να αφησουμε τις μπαταριες αλλες 2 ωρες απο οταν δειξη done για να φορτιστουν με trickle charge μεχρι τα 2000 mah.Δηλαδη αν τις φορτιζουμε με 1 Α ρευμα αν ειναι εντελως αδειες γυρω στις 2 ωρες μπαινει ο κοφτης και μας λεει οτι ειναι ετοιμες στα 1750 mAh ,αλλα πρεπει να τις αφησουμε αλλες 2 ωρες στο trickle charge για να φορτιστουν πληρως. :frusty:.Απορίπτεται και αυτος ο φορτιστης,μονο και μονο γιατι δεν φορτιζει πληρως τις μπαταριες,και σου τρωει ασκοπο χρονο να τον αφηνεις επιπλεον να φορτιζει.Το μονο που αξιζει ειναι σαν αναλυτης.

Πλάκα πλάκα αν οι nitecore ειχαν να δωσουν ρευμα και στα 2 (D2) η στα 4 (D4) slots 1 Α ,θα ειχαν τα καλυτερα αποτελεσματα,για καποιον που θελει να κανει μια απλη φορτιση με μπαταριες λιθιου-λιθιου πολυμερους-νικελιου υβριδιου μεταλλου.Τα γραφήματα τους ειναι διαμάντι.Θα τους στειλω ενα mail να τους προτρέψω να ανεβασουν το ρευμα στο 1 Α και πιστεύω εμπορικα θα πανε καλυτερα.

Last edited:

παιδια βοηθεια.στα ποσα βολτ πρεπει να πεσουν οι μπαταριες 2αα 1.2v για να τις ξαναφορτισω? και στα ποσα βολτ να τις βγαλω από τον φορτιστη?

παιδια βοηθεια.στα ποσα βολτ πρεπει να πεσουν οι μπαταριες 2αα 1.2v για να τις ξαναφορτισω? και στα ποσα βολτ να τις βγαλω από τον φορτιστη?

Περιπου στο 1,1 volt και κατω θελουν φορτισμα,γιατι να τις βγαλεις ;δεν εχει αυτοματο τερματισμο ο φορτιστης σου ;οι φορτιστες κοβουν την ταση καπου στα 1,48 - 1,52 volt συνηθως.

Τωρα ξεκινησα να δουλευω με επαναφορτιζόμενες και δεν εχω κανει ακομα φορτιση στις eneloop pro aa που αγορασα.Φορτιστη πηρα τον nitecore d4,ελπιζω να κοβει την φορτιση όταν φορτιστουν οι μπαταριες.

Τωρα ξεκινησα να δουλευω με επαναφορτιζόμενες και δεν εχω κανει ακομα φορτιση στις eneloop pro aa που αγορασα.Φορτιστη πηρα τον nitecore d4,ελπιζω να κοβει την φορτιση όταν φορτιστουν οι μπαταριες.

Καλοριζικος ο φορτιστης,και καλές φορτίσεις.
Τόν ιδιο φορτιστη εχω και εγω,ειναι πολυ καλος και κοβει καπου στο 1,48 - 1,52 volt ,ειναι αυτοματος φορτιστης και οταν φορτιστουν ολες οι μπαταριες θα σου βγαλει ενδειξη charge finish ALL .Τοτε θα τις βγαλεις τις μπαταριες απο τον φορτιστη.Το μονο μειονεκτημα που εχει ο φορτιστης ειναι οταν εχεις επανω 4 μπαταριες για φορτισμα τοτε τις φορτιζει με ρευμα 375 mA και αν ειναι αδειες οι δικες σου θα χρειαστουν περιπου 6,5 - 7 ωρες να φορτισουν.

Αν βαλεις 2 μπαταριες στις θεσεις (slots) 1-2 η 1-3 η 2-4 η 3-4 τοτε θα τις φορτιζει τις 2 μπαταριες με ρευμα 750 mA και ετσι θα φορτιστουν στον μισο χρονο απο οτι πριν .Eδω αν επιλεξεις το low ρευμα θα εχεις 300 mA

Aν θες τωρα να φορτισεις 2 μπαταριες στα 375 mA θα διαλεξεις τις θεσεις (slots) 1-4 και 2-3 .Επισης σε αυτες τις θεσεις αν διαλεξεις το low ρευμα θα τις φορτισει με 150 mA ,κατι που ενδείκνυται μονο για πολυ μικρες χωρητικοτητες μπαταριας

Last edited:

Αυτην την στιγμη ο nitecore d4 εκτος απο τον μικροτερο d2 ειναι ο ποιο εξελιγμενος και συγχρονως ασφαλης για φορτιση μπαταριων λιθιου 3,7V και ειδικοτερα των 18650 που κυριως χρησιμοποιουμε;

Ευχαριστω sakisap,δεν τα ηξερα αυτά.Ο χρονος τον 7 ωρων για να φορτιστουν και οι 4 μαζι δεν κανει και καλο στις μπαταριες από το να τις φορτιζω πολύ γρηγορα για την ζωη τους?Οι μπαταριες θα δουλευουν σε φακο femix ld41.Ελπιζω να μεινω ευχαριστιμενος από την αλλαγη από Energizer Ultimate Lithium που είναι Super και Νο1 για εμενα σε απλες, σε eneloop pro.

Αυτην την στιγμη ο nitecore d4 εκτος απο τον μικροτερο d2 ειναι ο ποιο εξελιγμενος και συγχρονως ασφαλης για φορτιση μπαταριων λιθιου 3,7V και ειδικοτερα των 18650 που κυριως χρησιμοποιουμε;

Υπαρχουν και αλλοι σαφως καλοι για μπαταριες λιθιου 18650 οπως ο opus btc3100 ,xtar vp4,xtar vp2,xtar vc2

Ευχαριστω sakisap,δεν τα ηξερα αυτά.Ο χρονος τον 7 ωρων για να φορτιστουν και οι 4 μαζι δεν κανει και καλο στις μπαταριες από το να τις φορτιζω πολύ γρηγορα για την ζωη τους?Οι μπαταριες θα δουλευουν σε φακο femix ld41.Ελπιζω να μεινω ευχαριστιμενος από την αλλαγη από Energizer Ultimate Lithium που είναι Super και Νο1 για εμενα σε απλες, σε eneloop pro.

Η πολυ γρηγορη φορτιση των επαναφορτιζομενων μπαταριων απλα μειωνει την ζωη της μπαταριας ,δηλαδη οι δικες σου εχουν χωρητικοτητα 2500 mah δεν θα πρεπει να τους δωσεις ρευμα πανω απο 2,5 Α (amber).Μια χαρα ειναι το ρευμα 375 mA απλα θα κανουν αργη φορτιση και θα περιμενεις παραπανω ,αλλα δεν θα ζεστενονται , η ζεστη ειναι ο εχθρος της μπαταριας.
Θα μεινης ευχαριστημενος και οι energizer ultimate lithium ειναι πολυ καλες μπαταριες,αλλα με τις eneloop θα γλυτωσεις χρηματα γιατι οι energizer ειναι ακριβες,ενω οι επαναφορτιζομενες eneloop XX θα σε βγαλουν για 500 φορτισεις (θεωρητικα)

Διαβασε στο παρακατω λινκ και θα καταλαβεις πολλα στο θεμα μπαταριες και φορτιση

http://www.dpgr.gr/index.php?page=nimh_faq

Last edited:

Σήμερα έβαλα για φόρτιση την τετράδα Tronic Energy 2500 AA που έχω στον ΕΑ41 και σύγκρινα τιμές με την άλλη τετράδα που έχω αποθηκευμένη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν Tronic Energy 2500 AA (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ LSD) η τετράδα που μόλις βγήκε από τον φορτιστή είναι 1,45v ενώ η άλλη που είναι ένα μήνα αποθηκευμένη (ενώ ήταν και αυτή φουλ φορτισμένη) είναι 1,35v μιλάμε δηλαδή για μια απώλεια 0,10v ή αλλιώς 7%.

Tο πακετάκι ξαναμπήκε συρτάρι και θα μετρηθεί ξανά μετά από ένα μήνα πάλι. Λογικό είναι να υπάρχει αυτή η απώλεια αλλά δεν ξέρω εάν είναι σε λογικά η όχι πλαίσια. Πάντως εμένα για την χρήση που κάνω με καλύπτουν και περιμένω από εβδομάδα και τις ECO που είναι LSD για άμεση σύγκριση , Ευχαριστώ :D

Ειχα κατι Tronic μεγεθος C πριν απο 5-6 χρονια αγορασμενες. Οχι LSD. Την εβαλα να φορτισουν για πρωτη φορα προχθες αλλα παπαλα. Απο τα 4500mah μονο 100-200mah πηγαινε η μια. Η αλλη ουτε που αναγνωριζοταν απο τον OPUS C3100. Της εβαλα στο σακουλι να πανε για ανακυκλωση.
Κατι ΑΑ TRONIC LSD που εχω, το πρωι ειχαν 1,48V οταν βγηκαν απο τον φορτιστη και το μεσημερι 1,38 εώς 1,40 ειχαν.

Πληροφοριακα το lidl στις 9 Μαρτιου εχει παλι προσφορα μπαταριες tronic ready to use LSD δηλαδη με 2,99

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=30071

Τι λενε αυτες οι tronic παιδια ? γιατι με 2,99 να παρεις 4 Χ ΑΑ μπαταριες LSD ξερω εγω ειναι καπως !!!

Last edited:

Ειναι δελεαστικη προσφορα αλλα επειδη 9 στα 10 ηλεκτρικης-ηλεκτρονικης μορφης προιοντα που εχω παρει ειναι συνηθως σαβουρες εχω τις επιφυλαξεις μου. Πλεον καλυτερα να δινω κατι παραπανω και να ειμαι ποιο σιγουρος αλλα και ποιο ασφαλης.
Υπαρχουν δυο ρητα που λενε "κλαψε μια φορα καλα και τελος, παρα να κλαις πολλες φορες" και το "το ακριβοτερο σχεδον παντα βγαινει φθηνοτερο".

Ειναι δελεαστικη προσφορα αλλα επειδη 9 στα 10 ηλεκτρικης-ηλεκτρονικης μορφης προιοντα που εχω παρει ειναι συνηθως σαβουρες εχω τις επιφυλαξεις μου. Πλεον καλυτερα να δινω κατι παραπανω και να ειμαι ποιο σιγουρος αλλα και ποιο ασφαλης.
Υπαρχουν δυο ρητα που λενε "κλαψε μια φορα καλα και τελος, παρα να κλαις πολλες φορες" και το "το ακριβοτερο σχεδον παντα βγαινει φθηνοτερο".

+1

ενώ η άλλη που είναι ένα μήνα αποθηκευμένη (ενώ ήταν και αυτή φουλ φορτισμένη) είναι 1,35v μιλάμε δηλαδή για μια απώλεια 0,10v ή αλλιώς 7%.

χαρακτηριστικη συμπεριφορα...
εγω εχω αρκετες μονο και μονο για να μην με απασχολει η κατασταση φορτισης μετα απο καιρο...πχ σε καποιους φακους που βρισκονται στο ραφι, και στο φλας της μηχανης

Κατι ΑΑ TRONIC LSD που εχω, το πρωι ειχαν 1,48V οταν βγηκαν απο τον φορτιστη και το μεσημερι 1,38 εώς 1,40 ειχαν.

αυτο ειναι χαρακτηριστικο ΚΑΘΕ μπαταριας ,μετα την φορτιση

Μια μικρή βοήθεια παιδιά με τον imax πως μετράμε την χωρητικότητα, κοιτάζω κάτι βιντεάκια στο youtube και μπερδεύτηκα χειρότερα μπορώ να πω

Νεότερα από τον OPUS BT-C3100 που παρέλαβα πριν 2-3 μέρες...
Οι πρώτες μπαταρίες που έβαλα στο refresh mode ήταν 2 ΑΑ Ni-Mh GP3200 και 2 ΑΑA Ni-Mh Energizer , όλες παλιές (τουλάχιστον 5ετίας) και αχρησιμοποίητες εδώ και 2-3 χρόνια. Τις ΑΑ τις φόρτισα με 300mAH και τις ΑΑΑ με 200mAH. Η όλη διαδικασία κράτησε πάνω από ένα 24ωρο στην διάρκεια του οποίου έτυχε (δεν ήμουν και συνέχεια δίπλα στον φορτιστή) να ακούσω κατά περιόδους να δουλεύει και το ανεμιστηράκι του φορτιστή, με διακριτό μεν αλλά όχι ενοχλητικό θόρυβο...
Τα αποτελέσματα (σύμφωνα με τον φορτιστή) ήταν ευχάριστα θα μπορούσα να πω... Στις 2 ΑΑ έδειξε χωρητικότητα 1968mAH και 1929mAH και 1,46V - 1,45V αντίστοιχα. Και στις 2 ΑΑΑ έδειξε χωρητικότητα 918mAH και 908mAH και τάση 1,47V . Μια χαρά δηλαδή γι' αυτές τις παλιές και αχρησιμοποίητες εδώ και καιρό μπαταρίες...

Το μόνο αρνητικό που έχω για την ώρα για τον OPUS είναι ότι στερείτε κάποιου led που να διακρίνεται από μακριά για να βλέπεις αν έχει τελειώσει η όποια διαδικασία ή όχι (όπως έχει π.χ ο Xtar VP-2 για την φόρτιση). Δηλαδή πρέπει να πας στον φορτιστή και να πατήσεις το desplay, να φωτιστεί η οθόνη, για να δεις σε τι φάση βρίσκεται...

Παιδιά ήθελα νά ρωτήσω το εξής :
Oί μπαταρίες LSD eneloop 4 generation αναγράφουν ότι σε ιδανικές συνθήκες 20 C θερμοκρασία μπορούν νά φορτιστούν μέχρι 2100 φορές .

Το ερώτημα μου ειναι πόσο είναι ο χρόνος ζωής τους ? δηλαδη αν καποιος τις φορτιζει μια φορα τον μηνα τουτέστην 12 φορες τόν χρονο θα εχουν διαρκεια ζωης 175 χρονια ? !!!!!!!!! ούτε μία στο εκατομύριο .
Αρα ποιος ειναι ο πραγματικος χρονος ζωής τους ?
Οσοι φιλοι εχουν μπαταριες απο την πρωτη γενια π.χ καπου στο 2005 αν δεν κανω λαθος μπορουν να πουν σε αυτα τα 10 χρονια μεχρι σημερα ,σε τι κατασταση ειναι οι μπαταριες.

Μην ξεχνας ομως οτι λεει πως στα πεντε πρωτα χρονια κρατα το 70% της χωρητικοτητας. Επομενως σε μερικα χρονια θα αρχιζει να μειωνεται η χωρητικοτητα.
Ποιο πρακτικο θα ειναι πχ να τις χρησιμοποιεις πολλες ωρες την ημερα και να χρειαστει να τις φορτισεις 2-3 φορες την μερα. Ετσι σε ενα χρονο χονδρικα θα τις εχεις φορτισει 700-1000 φορες και στα 2-3 χρονια θα εχουν πιασει αυτα που ισχυριζονται (αν τα πιασει βεβαια και δεν χαλασουν ποιο γρηγορα).