Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Μισο....αν υπηρχε παρασιτικο drain, τοτε το πιο πιθανο ειναι να ΜΗΝ ενεργοποιηθηκε η προστασια γιατι οι πολυ μικρες καταναλωσεις της ξεφευγουν. Οποτε η μπαταρια απλα ξεφορτιστηκε τελειως.
και αυτο συμβαινει συχνα σε φακους που εχουμε 2 μπαταριες σε σειρα, η εκφορτιση μπορει οφειλεται σε γαλβανικη αντισταση (και παω στοιχημα οτι ηταν η μπροστα μπαταρια)

εδω θελουμε βολτομετρο και ξυπνημα (το κανεις με την αλλη μπαταρια ενωνοντας θετικο με θετικο και αρνητικο με αρνητικο)
αν ξυπνησει θα δειξει καποια βολτ στον Οπους.
οτι και να γινει, αν δειξει κατω απο 2.5 βολτ ΤΗΝ ΠΕΤΑΣ......3 μηνες σε τετοια χαμηλη αποφορτιση ειναι επικινδυνη!

Τα νεώτερα της μπαταρίας: Αρχικά με τον opus όση ώρα και την άφησα δεν ξύπνησε οπότε προχώρησα στην τελευταία λύση και της έβγαλα την προστασία:

IMG_20160618_240825737.jpg
[/url]image url[/IMG]
(Στη φωτο φαίνεται ή διάφορα στο μήκος, περίπου 4-5 χιλιοστά είναι ή πλακέτα)

IMG_20160618_240956374.jpg
[/url]image url[/IMG]
(Δεν είχα ξαναδεί πλακέτα προστασίας οπότε να και ένα καλό που είχε ή όλη "ζημιά")

Μετά την ξαναεβαλα στον opus και ξύπνησε αλλά μου έδειξε μόλις 1.430 volt και σε κατάσταση φόρτισης μέσα σε 10 δευτερόλεπτα έδειξε 1.940 volt και full. Την έβαλα σε charge test όπου την έφτασε στο 1.9 volt, μετά την κατέβασε στα 0.8 volt και στο τέλος την έφτασε στο 1.45 volt όπου εκεί έγραψε full. Ή μπαταρία λοιπόν παρέδωσε πνεύμα και πάει στην ανακύκλωση.
Ήταν ή μπροστά μπαταρία στον φακό. Πλέον αφού δεν τον χρησιμοποιώ πολύ τον συγκεκριμένο φακό θα τις έχω απέξω δίπλα του και όταν είναι να τον δουλεψω απλά θα τις βάζω.

Και όμως έγινε το απίστευτο, η μπαταρία επανήλθε πλήρως και είναι λειτουργική. Πως; Με τον lii-100. Στην αρχή την αναγνώριζε NiMh και αφού την έβαλα-εβγαλα 3-4 φορές την αναγνώρισε λιθίου και άρχισε να τη φορτίζει κανονικά, από το 0. Την έβαλα στον opus όπου τελείωσε η φόρτιση και μου έδειξε 4.21 volt και full. Την βάζω σε φακό και λειτουργεί κανονικά. Θα της κάνω δοκιμές αυτή τη βδομάδα και αν κρατάει το φορτίο της θα την χρησιμοποιώ σε φακο.
Απλά μου φαίνεται περίεργο να επανέλθει μπαταρία λιθίου από το 0 ουσιαστικά. Εκτός και αν είχε κάποια volt μέσα αλλά οι φορτιστες επειδή την αναγνώριζαν NiMh δεν έδειχναν τα πραγματικά volt. Τι να πω;

Κίνδυνος να μην κάνει κάποιο μπαμ ή να αποφορτίσει και να με αφήσει όταν χρησιμοποιώ τον φακό;

μπαμ....

διαβασε αυτο

If the cells have dwelled at 1.5V/cell and lower for a few days, however, a recharge should be avoided. Copper shunts may have formed inside the cells, leading a partial or total electrical short. The cell becomes unstable. Charging such a battery would cause excessive heat and safety could not be assured.

μπαμ....

διαβασε αυτο

Αυτό μόνο για τις μπαταρίες που δεν έχουν προστασία?

Μπαταρίες με προστασία που τις έχουμε βγάλει απο φακό λόγω οτι έκλεισε λόγω αποφόρτισης και δεν τις φορτίσουμε κατευθείαν υπάρχει κίνδυνος να κατέβει κάτω απο 1.5v?

για ολες..το θεμα ειναι τι γινεται με την εσωτερικη χημεια τους.

μιλας για φυσιολογικη αποφορτιση απο το οριο της πλακετας στα 1,5? δυσκολα, θελει αρκετο χρονο.

βασικα το θεμα ειναι συνθετο. παιζει ρολο και το βολταζ και ο χρονος που παραμενει μια μπαταρια σε αυτο.
μια στα 2 βολτ που την φορτιζεις αμεσα δεν θα εχει θεμα (πιθανον ετσι?) αλλα μια στα 2,5 για 3+ μηνες...
Αν ο χαρης ελεγε οτι η μπαταρια επιασε το μηδεν μεσα σε εμρικες μερες θα του εδινα διαφορετικη απαντηση

αλλο παραδειγμα..οι χωρητικοτητα των Πανασονικ ειναι υπολογισμενη γα αποφορτιση στα 2,75 βολτ

Η συνιστωμενη πρακτικη για μπαταριες βγαλμενες απο λαπτοπ ειναι τα 2,5 βολτ οταν εχουμe αγνωστο χρονο παραμονης.
μετα εχει 2 ακομa τεστ να κανει καποιος, για αυατ δειτε στο CPF

Μάλιστα, χρήσιμες οι πληροφορίες Κωστα ευχαριστώ. Τώρα την έβαλα στον opus και μου έδειξε στην εσωτερική αντίσταση 60 (αρκετά καλη ένδειξη) και 4.14 volt, δηλαδή δεν έχασε καθόλου φορτίο από χθες το βράδυ. Την έχω στον convoy s2+ και ο φακος λειτουργεί κανονικά.
Τέλος πάντων, αφού την τσεκαρω 2-3 μέρες ακόμα, θα την βγάλω από τον φακό και θα την αφήσω για μπαταρία έκτακτης ανάγκης.

Tronic Energy AA Long Time Rest Test

Μιας και είχα πάρα πολλές Tronic ΑΑ στην κατοχή μου είχα βάλει στην άκρη μια τετράδα από τον κάθε τύπο (Κόκκινες 2500mAh και πράσινες ECO LSD 2300 mAh) στην άκρη για να δούμε πως θα τα πάνε μετά από αρκετό χρόνο αποθήκευσης. Ο χρόνος αποθήκευσης ήταν λίγο παραπάνω από χρόνος (14 μήνες για την ακρίβεια) και στις μπαταρίες είχαν γίνει από 5 πλήρης κύκλοι φόρτισης για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Η διαδικασία που έκανα ήταν η εξής, φόρτιση τις μπαταρίες μέχρι να γεμίσουν και μετά ένας πλήρης κύκλος φόρτισης για να πιστοποιήσω ότι δεν άλλαξε η χωρητικότητα τους με την πάροδο του χρόνου.

Τα αποτελέσματα ήταν μια απώλεια της τάξης των 380mAh (±10mAh) για τις πράσινες ECO LSD και 500 (±10mAh) για της "απλές" κόκκινες.

Στα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών να αναφέρω ότι η απόκλιση των απωλειών ανάμεσα στις μπαταρίες του ίδιου πακέτου ήταν ελάχιστη, όπως και ότι η αρχική χωρητικότητα που είχα μέτρηση ήταν σχεδόν ίδια με την τωρινή.

Λεω να παρω μια 2αδα button top και μια 4αδα ή 6αδα flat top.Υπαρχει κανενα κουπονι για τις flat top απο gearbest;
Μου ηρθαν οι 2 Samsung 30Q button top απο bangood και μπηκαν οπως ηταν φυσικο για αναλυση στον opus.Η νεκροψια εδειξε 2965 και 2999 με ρευμα φορτισης-εκφορτισης 500mA.Αναμενω και τις 6 ιδιες flatop απο gearbest μαλλον αυριο απο οτι ειδα στο tracking να τις δοκιμασω και αυτες.Σαν διαστασεις ειναι ιδιες οπως οι trustfire 2400 protected (6,8cm) για οποιον ενδιαφερεται...

Ηρθαν χθες και οι 6 flatop που περιμενα απο gearbest.Μπηκαν στον opus για αναλυση με ευχαριστα αποτελεσματα και σε mAh και εσωτερικη αντισταση.

Attachments

• DSCF0608.JPG
    DSCF0608.JPG
    92.6 KB · Views: 251
  • DSCF0609.JPG
    DSCF0609.JPG
    187.9 KB · Views: 252
  • DSCF0610.JPG
    DSCF0610.JPG
    215 KB · Views: 252
  • DSCF0611.jpg
    DSCF0611.jpg
    96.2 KB · Views: 252

Πολύ καλά αποτελέσματα, τα ίδια περίπου έλαβα και εγώ σε δυο samsung 30Q που είχα παραλάβει από gearbest.
Τώρα περιμένω δύο samsung 25r τις οποίες και θα τεσταρω.
Πολύ καλά σχόλια διάβασα για τις LG HG2 και λέω στην επόμενη παραγγελία να βάλω δύο.

Σε 26650 high drain υπαρχει καποια οικονομικη επιλογη ? Γιατι απο banggood που βλεπω , πρεπει να αγοραστουν μια ανα φορα , +2.5 μεταφορικα σε καθε μπαταρια .

Μπαταρίες-φορτιστές

Καλημέρα στην παρέα!

Είμαι σε φάση άμεσης αγοράς 8x eneloop pro για το φλας της dslr μου και θα ήθελα να μου προτείνετε έναν φορτιστή καθώς απο όσο διάβασα πρέπει να πάρω έναν καλό ώστε να γίνεται σωστή φόρτιση..

Διαβάζω για τους maha 401-800-9000 πολυ καλα σχόλια αλλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια φθηνότερη και αξιόπιστη λύση για 4θεσιο ή 8θεσιο φορτιστή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

From Outer Space - Tapatalk

Οχι...θα πρεπει να δεις φορτιστες που ΔΕΝ κανουν trickle charge. H χημεια των Ενελοοπ ειναι ασυμβατη με αυτη την λειτουργια, και ειναι ο συντομοτερος τροπος να γερασουν.
τσεκαρισε για το trickle charge και για δοκιμες εδω http://www.lygte-info.dk/info/indexBatteriesAndChargers UK.html

ναι....
http://lygte-info.dk/review/Review Charger Opus BT-C3100 V2.1 UK.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χωρις να προλαβαινω να το ψαξω περισσοτερο η λυσεις ειναι
Η φορτιστης της panasonic/eneloop
Η βγαλσιμο των μπαταριων πριν πανε σε tricle charge

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πχ αυτος
http://lygte-info.dk/review/Review Charger Panasonic BQ-CC17 UK.html

Conclusion
The charger is very good at filling the batteries. No trickle charge is an advantage for LSD cells.