MPC-HC thread

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Ωραια...
Εγω αυτα τα Filters βλεπω.

Ενταξει ειναι? Παιρνω δηλαδη το καλυτερο δυνατο σε ηχο και εικονα, συμφωνα με τα τελευταια δεδομενα?

Δεν χρησιμοποιείς τα Lav Filters (Splitter - Audio). Εγκατέστησε τα, απενεργοποίησε τον εσωτερικό Switcher του MPC-HC και πρόσθεσε στα external filters τον Lav Audio Decoder και είσαι κομπλέ.-bye-

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Δεν χρησιμοποιείς τα Lav Filters (Splitter - Audio). Εγκατέστησε τα, απενεργοποίησε τον εσωτερικό Switcher του MPC-HC και πρόσθεσε στα external filters τον Lav Audio Decoder και είσαι κομπλέ.-bye-

O Lav Audio Decoder που ειναι φυσικα για audio decoding, θα μου κανει εμενα κατι ομως?

Εγω ακουω ως εξης: PC--> MAGNUM IA120 ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ--> SENNHEISER HD 600 ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.

Ουτε ηχεια ουτε τιποτα δεν εχω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

O Lav Audio Decoder που ειναι φυσικα για audio decoding, θα μου κανει εμενα κατι ομως?

Εγω ακουω ως εξης: PC--> MAGNUM IA120 ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ--> SENNHEISER HD 600 ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.

Ουτε ηχεια ουτε τιποτα δεν εχω

Όχι, δεν θα έχεις τίποτα το αρνητικό. Μια χαρούλα είσαι. Ο Lav Audio Decoder απλά βγάζει αβίαστα HD Formats.

Ενταξει, παω τωρα να τα κανω ολα!

Μου λες σε παρακαλω πως κανω αυτο---> " απενεργοποίησε τον εσωτερικό Switcher του MPC-HC " ?

απο που το κανω?

Επειδή η ιωανα λέει για στερεοφωνικο ήχο.
Ο lav audio κάνει downmix σε stereo?

Ιωανα έχεις άδεια jr mc16.
Κατέβασε ένα πακέτο που λέει red October.
Και είσαι έτοιμη . Τα έχει όλα μέσα.
Ο jr έχει πολυ καλη σχέση και με τον nevcairel και με τον madshi
Μην μου πεις πως και τι, δεν έχω jr mc16, Δες στο forum του jr.

Last edited:
Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Επειδή η ιωανα λέει για στερεοφωνικο ήχο.
Ο lav audio κάνει downmix σε stereo?

Ιωανα έχεις άδεια jr mc16.
Κατέβασε ένα πακέτο που λέει red October.
Και είσαι έτοιμη . Τα έχει όλα μέσα.
Ο jr έχει πολυ καλη σχέση και με τον nevcairel και με τον madshi
Μην μου πεις πως και τι, δεν έχω jr mc16, Δες στο forum του jr.

Αγαπητε μου, το ξερω πολυ καλα για τον J. River Media Center... Και το Red October το ξερω. Αλλα αν ηταν να αρκουμαι εγω σε "αυτοματοποιημενες" επιλογες, δεν θα ημουν καν εδω να ρωταω...

Εγω θα στησω σωστα τον MPC-HC και μετα (μαλλον) θα τον ορισω ως external media player στο J. River...

Μπορει παρακαλω πολυ καποιος να μου πει τι εννοει ο Αυγερινος με το "απενεργοποίησε τον εσωτερικό Switcher του MPC-HC "...?? Απο ΠΟΥ το κανω αυτο?

Λοιπον...

Κατεβασα τα Luv Filters και τα εγκατεστησα.

Τα screenshots τα λενε ολα...

Αν εχετε την καλωσυνη προσεξτε λιγο τα screenshots και πεστε την γνωμη σας.

Στο ελαχιστο που προλαβα να δω, Τα ΠΑΝΤΑ (= ολα τα ειδη αρχειων που διαθετω εγω) παιζουν αψογα!

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ΑΝ εχω απενεργοποιησει τα σωστα Internal: Source και Transform filters.

Attachments

• avi.jpg
    avi.jpg
    45.9 KB · Views: 37
  • wmv.jpg
    wmv.jpg
    43.4 KB · Views: 24
  • output.jpg
    output.jpg
    77.6 KB · Views: 21
  • mkv.jpg
    mkv.jpg
    42.7 KB · Views: 24
  • m2ts.jpg
    m2ts.jpg
    45.3 KB · Views: 25
  • LUV.jpg
    LUV.jpg
    111.5 KB · Views: 25
  • internal2.jpg
    internal2.jpg
    75.7 KB · Views: 28
  • Internal1.jpg
    Internal1.jpg
    75.7 KB · Views: 31
  • external.jpg
    external.jpg
    53.2 KB · Views: 27
  • BD.jpg
    BD.jpg
    45.9 KB · Views: 32
Last edited:

Λοιπον...

Κατεβασα τα Luv Filters και τα εγκατεστησα.

Τα screenshots τα λενε ολα...

Αν εχετε την καλωσυνη προσεξτε λιγο τα screenshots και πεστε την γνωμη σας.

Στο ελαχιστο που προλαβα να δω, Τα ΠΑΝΤΑ (= ολα τα ειδη αρχειων που διαθετω εγω) παιζουν αψογα!

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ΑΝ εχω απενεργοποιησει τα σωστα Internal: Source και Transform filters.

Μια χαρά είσαι. Αν η κίνηση που βλέπεις είναι ομαλή χωρίς σπασίματα είσαι ΟΚ.

Υ.Γ. Ωραίο ταινιάκι για καλοκαίρι χρησιμοποείς για τεστάρισμα. Γουστάρω τρελά χαζοκομεντί με Sadler.

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Μια χαρά είσαι. Αν η κίνηση που βλέπεις είναι ομαλή χωρίς σπασίματα είσαι ΟΚ.

Υ.Γ. Ωραίο ταινιάκι για καλοκαίρι χρησιμοποείς για τεστάρισμα. Γουστάρω τρελά χαζοκομεντί με Sadler.

Ενταξει Αυγερινε! Σε εμπιστευομαι!
Βεβαια, οπως ειπα, ελαχιστα μπορεσα να δω! Ομως παιζουν ολα αψογα, ο ηχος βγαινει απο τα ακουστικα μου υπεροχος, οι Ελληνικοι ενσωματωμενοι υποτιτλοι (οπως και ολοι οι αλλοι, οπου προυπηρχαν, παιζουν αψογα) κλπ...

Να διευκρινησω κατι: Γιατι απενεργοποιησα τοσα πολλα Internal Transform Filters? Περισσοτερα και απ' οσα προτεινει ο Portioli...

Επειδη, οπως φαινεται στο screen-shot του LUV CUVID Decoder, αυτος αναλαμβανει τα H264, VC-1, MPEG-2 και MPEG-4 formats... Οποτε οπου εβλεπα τετοια στο Internal Transform filters τα απενεργοποιουσα. Ελπιζω να επραξα σωστα...

Αυτα!

Ελπιζω οτι τελειωσα με το σεταρισμα του MPC-HC, το καλυτερο δυνατο στον παροντα χρονο και βαση του δικου μου hardware και του υλικου που αναπαραγω! Αν δεν υπαρξουν ενστασεις, απο δω και στο εξης απλα ελεγχω για τις τελευταιες stable versions και....απλα απολαμβανω!

:)

Ενταξει Αυγερινε! Σε εμπιστευομαι!
Βεβαια, οπως ειπα, ελαχιστα μπορεσα να δω! Ομως παιζουν ολα αψογα, ο ηχος βγαινει απο τα ακουστικα μου υπεροχος, οι Ελληνικοι ενσωματωμενοι υποτιτλοι (οπως και ολοι οι αλλοι, οπου προυπηρχαν, παιζουν αψογα) κλπ...

Να διευκρινησω κατι: Γιατι απενεργοποιησα τοσα πολλα Internal Transform Filters? Περισσοτερα και απ' οσα προτεινει ο Portioli...

Επειδη, οπως φαινεται στο screen-shot του LUV CUVID Decoder, αυτος αναλαμβανει τα H264, VC-1, MPEG-2 και MPEG-4 formats... Οποτε οπου εβλεπα τετοια στο Internal Transform filters τα απενεργοποιουσα. Ελπιζω να επραξα σωστα...

Αυτα!

Ελπιζω οτι τελειωσα με το σεταρισμα του MPC-HC, το καλυτερο δυνατο στον παροντα χρονο και βαση του δικου μου hardware και του υλικου που αναπαραγω! Αν δεν υπαρξουν ενστασεις, απο δω και στο εξης απλα ελεγχω για τις τελευταιες stable versions και....απλα απολαμβανω!

Και πολύ καλά έκανες όσον αφορά τα φίλτρα. Απλά εγώ τα απενεργοποίησα όλα διότι όλες οι ταινίες και σειρές που έχω είναι σε .mkv, .m2ts, .ts κ.λ.π.

Ξεκίνα να απολαμβάνεις και αν βρεθεί κατι δραματικό μπροστά μας θα το αναφέρουμε.

030501_Bush_MissionAccomplished.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Και πολύ καλά έκανες όσον αφορά τα φίλτρα. Απλά εγώ τα απενεργοποίησα όλα διότι όλες οι ταινίες και σειρές που έχω είναι σε .mkv, .m2ts, .ts κ.λ.π.

Ξεκίνα να απολαμβάνεις και αν βρεθεί κατι δραματικό μπροστά μας θα το αναφέρουμε.

Οκ καταλαβαινω!

[OFFTOPIC]
Εγω βασικα δεν εχω τιποτα... Αντε να εχω 10-15 ταινιουλιες, ισως και 20, μπα ουτε τοσες...
Εγω τωρα ξεκιναω να βλεπω = οτι θελω εγω θα προμηθευομαι, οχι οτι μου τυχει... Ασε δε που οπως τα βλεπω τα πραγματα, εγω μαλλον ποτε δεν θα γινω συλλεκτρια ταινιων: 2 δισκους του 1 terabyte ο καθενας πηρα προσφατα, και ο ενας κοντευει να γεμισει... Δεν με πειραζει ομως, μου αρκει η Μουσικη συλλογη μου και να βλεπω και ταινιες οποτε θελω (και μετα να σβηνονται).

Δυο προβληματακια εχω ακομη να λυσω (το ενα απο τα οποια αναφερεται εδω) και μετα θα ειμαι 100% ΟΚ!!
[/OFFTOPIC]

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Πάντως το Mad-VR με Lav CUVID την καταπίνει την κάρτα γραφικών. Η ταπεινή μου GT 430 φτάνει στο Blu-Ray Rip του Avatar το 86% GPU Load με Lanczos 4 tap.

Δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα, αλλα οριστε τι παιρνω εγω εχοντας θεσει LANCZOS 8 taps σε ολα (chroma upscaling, luma upscaling, luma downscaling)
σημειωση: δεν ξερω γιατι, αλλα τα screen-shots φαινονται αθλια εδω περα... Ας γραψω λοιπον οτι εχω GPU load = 14 % και CPU load = 7%

Attachments

• 8.jpg
    8.jpg
    80 KB · Views: 39
Last edited:
Άρχισα να παίζω με το reclock και θα ήθελα μια ναι/όχι απάντηση στο παρακάτω θεμελιώδες ερώτημα: το reclock κάνει τίποτα όταν περνάω ήχο TrueHD/DTS-MA στον ενισχυτή?
Η απάντηση σας ίσως με σώσει από διάβασμα πολλών σελίδων :smile:

να κάνω και γω λίγο το κομάτι μου? (... να την πω και λιγο στους nvidi-άκηδες?)

ειναι μεγαλη η φωτο, λιγο υπομονή θέλει!
μια προσοχή στα κοκκινα τετραγωνα

MerAs.jpg

Άρχισα να παίζω με το reclock και θα ήθελα μια ναι/όχι απάντηση στο παρακάτω θεμελιώδες ερώτημα: το reclock κάνει τίποτα όταν περνάω ήχο TrueHD/DTS-MA στον ενισχυτή?
Η απάντηση σας ίσως με σώσει από διάβασμα πολλών σελίδων :smile:

αν κανεις passthrough(bitstream) δεν χρειάζεται.
αν δεν εχεις χικ-απ παλι δεν χρειάζεται
αν εικονα - ηχος πανε μαζί πάλι δεν χρειάζεται
αν παιζεις με madVR θελει λιγο προσοχή οπότε καλυτερα να μην το βαλλεις.
αν δεν βλεπεις DVD 50αρια Παλι δεν χρειάζεται.

αν πάλι θες να το βάλλεις απο περιέργεια
διαβασε μονο αυτό απο το doom9

επειδη λειπουν πολλες εικόνες ριξε και εδω μια ματια που λεει τι κανει καθε ρυθμιση.

τιποτα παραπανω δεν χρειάζεται