MPC-HC thread

Προσωπικά έχω δει διάφορα περίεργα κατά τις αλλαγές refresh rates, τόσο μέσω του CCC όσο και μέσω των Windows. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει γενικά προτιμότερος τρόπος..

Ο προτιμότερος είναι αυτός που δουλεύει σωστά για τον κάθε χρήστη.

Έχω ίδια κάρτα γραφικών με τον avige και στο CCC δεν βγάζει καν 23Hz και με τα 24Hz είχα σκαλώματα.Το πρόβλημα λύθηκε με απενργοποιηση του GPU scaling και επιλογή 23Hz απο τα Windows

Εγώ πάντως προτείνω το autofrequency, το οποίο μου δουλεύει χωρίς προβλήματα και δε δημιουργεί πρόβλημα στο mpc-hc.

Παιδιά, πρώτα απ´όλα σας ευχαριστώ όλους πάρα-πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, είστε φοβεροί.

Ακόμα να σας ρωτήσω το εξής:

Όταν βάζω την ανάλυση 1920χ1080 @ 23Ηz, μου λέει το CCC ότι ίσως να πάθει ζημιά το πάνελ ή η τηλεόραση μου. Εγω έχω αυτήν Samsung UE37C6000. Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά στην TV; Συγχωρέστε με αν λέω σαχλαμάρες αλλά ειμαι καινούριος και είναι η πρώτη μου επαφή με htpc και mpc-hc.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Έχω ίδια κάρτα γραφικών με τον avige και στο CCC δεν βγάζει καν 23Hz και με τα 24Hz είχα σκαλώματα.Το πρόβλημα λύθηκε με απενργοποιηση του GPU scaling και επιλογή 23Hz απο τα Windows

Φίλε μου, στο CCC, δοκίμασε να πας στο: My Digital Flat Panels --> HDTV Support (Digital Flat Panel) και στο HDTV modes supported by this display επέλεξε το Add 1080p24 format to the display manager (HD), λογικά μετα θα στην εμφανίζει την ανάλυση και τη συχνότητα.

Παιδιά, πρώτα απ´όλα σας ευχαριστώ όλους πάρα-πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, είστε φοβεροί.

Ακόμα να σας ρωτήσω το εξής:

Όταν βάζω την ανάλυση 1920χ1080 @ 23Ηz, μου λέει το CCC ότι ίσως να πάθει ζημιά το πάνελ ή η τηλεόραση μου. Εγω έχω αυτήν Samsung UE37C6000. Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά στην TV; Συγχωρέστε με αν λέω σαχλαμάρες αλλά ειμαι καινούριος και είναι η πρώτη μου επαφή με htpc και mpc-hc.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Οταν ανοιγεις στα Windows τη λιστα με τις υποστηριζόμενες αναλυσεις (Screen resolution>Advanced Settings>Monitor) σου βγάζει 24 ή 24Hz. Μου φαίνεται βέβαια λίγο τρελό να μην βγάζει τέτοια rates η Samsung.

Φίλε μου, στο CCC, δοκίμασε να πας στο: My Digital Flat Panels --> HDTV Support (Digital Flat Panel) και στο HDTV modes supported by this display επέλεξε το Add 1080p24 format to the display manager (HD), λογικά μετα θα στην εμφανίζει την ανάλυση και τη συχνότητα.

Μόνος σου το είπες 1080p24 , αυτό δίνει 24Hz όχι τα σωστά 23.976.

Μόνος σου το είπες 1080p24 , αυτό δίνει 24Hz όχι τα σωστά 23.976.

Ναι sorry,

Πάντως σε αυτές τις επιλογές ούτε σε μένα έχει 1080p23.

Επίσης, στον CCC μπορεί να σετάρω τα Hz στα 23 αλλά στο DropDown δείχνει πάλι 24Hz, αυτό απ´ότι βλέπω είναι bug του CCC.

Πάντως στα Properties των Windows βλέπω ότι έχω 23Hz και όλες οι ταινίες στον MPC με DXVA παίζουν στα 23.976.

Ερώτηση:

Πώς κάνουμε delay στον ήχο με τον mpc??

Έχω το Νέμο που θέλει να δει η ανιψιά, αλλά, ο ήχος (πρόσθετος μεταγλωττισμένος) είναι για DVD. Δοκίμασα με τον ΚΜ και έρχεται πολύ όμορφα με την καθυστέρηση. Που βρίσκεται η αντίστοιχη ρύθμιση στον mpc?

Παιδιά μια βοήθεια θα ήθελα σχετικά με mpc-hc/madvr. Ενώ στο km player και στο pot player δουλεύει κανονικά, στο mpc μου βγαίνει γκριζαρισμένο (δεν μπορώ να το επιλέξω δηλ.). Δοκίμασα την έκδοση x86 από xvidvideo.ru μήπως και φταίει αυτό, αλλά τίποτα. Πειραματίστηκα με τα φίλτρα ffdshow, lav και core avc (βάλε-βγάλε δηλ.), αλλά πάλι δεν βρήκα άκρη. Επίσης, έχω και ένα πρόβλημα με την dxva αναπαραγωγή από ffdshow. Αν όμως ξανατικάρω τις επιλογές vc1/h264 κτλ και, βγάλω εκτός το ffdshow και συνεχίσω την αναπαραγωγή με τα ενσωματωμένα φίλτρα του mpc-hc, δεν έχω κανένα πρόβλημα και το dxva φαίνεται κανονικά στην κατω αριστερή γωνία της οθόνης. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω οτι δεν έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις (έχει;) του madvr - εκτός από την επιλογή της εμφάνισης (ή μη εμφάνισης) του tray icon. Μήπως δεν κανω σωστά την εγκατάσταση; Αν όχι - ποιός είναι ο σωστός τρόπος;

Όταν έκανες την εγκατάσταση, σου έβγαλε μήνυμα "The DirectShow filter MadVR.ax was registered successfully"? Αν όχι, η εγκατάσταση δεν έγινε σωστα.

Απλά τρέχεις το install.bat και δίνεις το ΟΚ στο μήνυμα του UAC.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Όταν έκανες την εγκατάσταση, σου έβγαλε μήνυμα "The DirectShow filter MadVR.ax was registered successfully"? Αν όχι, η εγκατάσταση δεν έγινε σωστα.

Απλά τρέχεις το install.bat και δίνεις το ΟΚ στο μήνυμα του UAC.
Καταρχήν Κώστα σε ευχαριστώ...
Όχι - δεν μου έβγαλε αυτό το μήνυμα - άρα προφανώς η εγκατάσταση δεν έγινε σωστά. Με προβληματίζει όμως που μπορώ να το ορίσω ως προτίμηση στο kmplayer/potplayer. Βέβαια όταν κανω αναπαραγωγή μεσω kmplayer, δεν εμφανίζεται το εικονίδιο στο tray. Επίσης, στο kmplayer/potplayer το βρίσκω στα external filters, ενώ στον mpc-hc - όχι. Και κάτι άλλο... Επειδή δεν είμαι και γκουρού της πληροφορικής - το install.bat - αν θυμάμαι καλά έχει κατάληξη _dll. Αυτά τα αρχεία πως τα "τρέχουμε" (και μην απαντήσει κάποιος, πατώντας γκάζι);

Τώρα με έχασες λίγο :smile:

Αυτό είναι το install.bat και δεν έχει σχέση με τρέξιμο .dll

attachment.php

Τα Pot και KMPlayer εμφανίζουν επιλέξιμο το MadVR, ακόμα κι αν δεν είναι σωστά εγκατεστημένο.

Attachments

• install.jpg
    install.jpg
    71.2 KB · Views: 138
Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Τώρα με έχασες λίγο :smile:

Αυτό είναι το install.bat και δεν έχει σχέση με τρέξιμο .dll

attachment.php

Τα Pot και KMPlayer εμφανίζουν επιλέξιμο το MadVR, ακόμα κι αν δεν είναι σωστά εγκατεστημένο.
Και πάλι ευχαριστώ Κώστα, θα το κοιτάξω σε επειτα και αν δεν τα καταφέρω θα επανέλθω.

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ εγώ θαύμαζα την εικόνα στην 55άρα με kmplayer, κι έλεγα: "super εικόνα με τον mad - τρομερή διαφορά".

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ εγώ θαύμαζα την εικόνα στην 55άρα με kmplayer, κι έλεγα: "super εικόνα με τον mad - τρομερή διαφορά".

Πηγαίνεις και εσύ για HiEndας της εικόνας βλέπω.. :D

Την έχει πατήσει κόσμος και κοσμάκης έτσι.. :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Πηγαίνεις και εσύ για HiEndας της εικόνας βλέπω.. :D

Την έχει πατήσει κόσμος και κοσμάκης έτσι.. :D
Κανονικά... Συνέχεια τα "σκαλίζω" (mpc-hc/km/gom/pot & foobar) - ενίοτε τα κανω μαντάρα - απεγκατάσταση/εγκατάσταση και φτου κι απ´την αρχή. Αν τελικά καταφέρω να τα "συνεφέρω", τα παρατάω και πηγαίνω στο άλλο δωμάτιο που έχω την plasma-τάρα συνδεδεμένη με ένα egreat και τότε σκέφτομαι: "Τι κάθομαι και παιδεύομαι - αφού είναι απλό - μια κίνηση με το control και έχεις super εικόνα χωρίς πολλά-πολλά". Το σίγουρο είναι ότι δεν βαριέσαι εύκολα με το htpc. Ειδικά το χειμώνα. Απλά μερικές φορές πελαγώνεις. Προχθές με το foobar, ψαχνόμουνα για κανα εξάωρο. Κλειστήκαμε και μέσα τώρα με την κρίση...

Υ.Γ. Thanks Portioli.

Χθες εγκατέστησα στον φορητό τα Windows 7 τα οποία σύμφωνα και με το διαγνωστικό του συστήματος έρχονται με DirectX 11.

Πέρασα και την τελευταία έκδοση του mpc, αλλά όταν ανοίγω κάποιο αρχείο παίρνω αυτό το μήνυμα αν και η αναπαραγωγή δείχνει να γίνεται κανονικά χωρίς προβλήματα:

a2cb9936101349468aa4915.png

Καμιά πιθανή εξήγηση και τρόπος επίλυσης ? Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο γεγονός ότι τα 7 μπήκαν πάνω από Vista και όχι με clean install ?

Ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται σαν htpc. Απλά θα γίνεται περιστασιακή αναπαραγωγή αρχείων βίντεο.