MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Ρε παίδες, έχω ένα κουφό πρόβλημα με τους υπότιτλους. Στις σειρές εμφανίζονται μιά χαρά και στις ταινίες μικρότεροι. Εννοώ η γραμμαροσειρά.
Μιλάω πάντα για mkv και δεξί κλίκ filters μου δείχνει madVR + LAV Audio decoder +Lav Splitter.
Οι σειρές είναι όλες 720p. Οι ταινίες άλλες 720p κι άλλες 1080p.
Τι έχω κάνει;:nounder:

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Όταν γίνεται downmix χωρίς SUB , ο ήχος από το LFE μηδενίζεται και τα υπόλοιπα ηχεία παίζουν κανονικά όλες τις άλλες συχνότητες.
Στην δική σου περίπτωση (από ό,τι έχω καταλάβει μιλάμε για 2.1 για PC) το SubWoofer θα παίξει τις χαμηλές από τα δύο ηχεία.

Όλα γίνονται κυρίως για την αποφυγή προβλημάτων πχ tearing και μικρών βλαβών κατά την παρουσίαση.
Δοκίμασε και βάλε ότι σε βολεύει.
Αν αντέχει η κάρτα εγώ προτιμώ FSE.
Νομίζω έχει ελαφρά καλύτερα συμπεριφορά το σύστημα γενικότερα.

Οκ, ευχαριστώ.
Μάλλον θα πρέπει να πάρω ηχεία 5.1 όπως φαίνεται.
Αν και τώρα ακόμα, ακούω το μπάσο καλά, δηλαδή μπορεί να τραντάζεται το σπίτι κάποιες στιγμές..

Κάτι τελευταίο, για όποιον γνωρίζει:
Γιατί το graphstudio δε δουλεύει όταν βάζω connect to remote graph?
Όταν κάνω δεξί κλικ πάντως πάνω στον MPC, στα filters μου δείχνει:

Default DirectSound Device
madVR
AC3 Filter
LAV Video decoder
LAV Splitter Source

(οπότε φαντάζομαι σωστά τα δείχνει αφού μου χρησιμοποιεί αυτά που θέλω)
(πάντως το poppage.dll το έκανα register που είδα κάπου που έλεγαν για να λειτουργεί το graphstudio)

Ρε παίδες, έχω ένα κουφό πρόβλημα με τους υπότιτλους. Στις σειρές εμφανίζονται μιά χαρά και στις ταινίες μικρότεροι. Εννοώ η γραμμαροσειρά.
Μιλάω πάντα για mkv και δεξί κλίκ filters μου δείχνει madVR + LAV Audio decoder +Lav Splitter.
Οι σειρές είναι όλες 720p. Οι ταινίες άλλες 720p κι άλλες 1080p.
Τι έχω κάνει;:nounder:

Δεν ξέρω γιατί σου αλλάζει, αλλά το μέγεθος της γραμματοσειράς μπορείς να το αλλάξεις στο:

View->options-> Subtitles->Default Style-> font

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προ

Γιατί το graphstudio δε δουλεύει όταν βάζω connect to remote graph?

Eδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το GraphStudioNext το οποίο είναι fork του GraphStudio του RadScorpion.

Το GraphStudioNext το κατεβάζουμε από εδώ: [Download].
Aναλόγως τα φίλτρα και τον MPC-HC που χρησιμοποιούμε, περνάμε και την αντίστοιχη έκδοση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω MadVR πρέπει να κατεβάζουμε την x86 έκδοση.

Αν θέλουμε απλά να δούμε ποια φίλτρα είναι δηλωμένα στη registry
ή να αλλάξουμε την σειρά με την οποία τα βλέπουν τα windows δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Αν όμως θέλουμε να ενώσουμε το GraphStudio Next με τον MPC-HC πρέπει να κατεβάσουμε 2 ακόμα αρχεία
Το proppage.dll και το DirectShowSpy.dll

Τα proppage τα έχω ανεβάσει εδώ :
(i) proppage 32.zip
(ii) proppage 64.zip

Tο DirectShowSpy.dll το κατεβάζουμε από έδώ: [Download]

Φτιάχνουμε ένα φάκελο πχ C:\ProgramData\GraphStudioNext\ και αντιγράφουμε μέσα σε αυτόν και τα 3 αρχεία.
Προσοχή πάντα στις x32 & x64 εκδόσεις αναλόγως τo Setup.
Στην συνέχεια δηλώνουμε με όποιον τρόπο μας βολεύει τα .dll στη registry.
Νομίζω το πιο γρήγορο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να φτιάξετε ένα .bat με το εξής περιεχόμενο:

Code:
cd /d %~dp0
regsvr32.exe proppage.dll

Για να δούμε ποια φίλτρα δουλεύουν , ξεκινάμε την αναπαραγωγή του αρχείου με τον MPC-HC
και συγχρόνως τρέχουμε το GraphStudioNext.
Στην συνέχεια πατάμε Control+G (ή από το πρόγραμα File Menu --> Connect to Remote Graph...)
και επιλέγουμε τον MPC.

connect.png

και στην πράξη...

gsn.png

Last edited:
Ευχαριστώ, αναλυτικότατος όπως πάντα, αλλά δε λειτουργεί πάλι.
Έκανα register και τα αρχεία, όλα οκ μου έδειξε, αλλά δε λειτουργεί.
Μήπως φταίει το ότι έχω Windows 7 x64 και εγώ τα έκανα όλα αυτά με τις x32 εκδόσεις; (και τα dll και το πρόγραμμα)

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Ευχαριστώ, αναλυτικότατος όπως πάντα, αλλά δε λειτουργεί πάλι.
Έκανα register και τα αρχεία, όλα οκ μου έδειξε, αλλά δε λειτουργεί.
Μήπως φταίει το ότι έχω Windows 7 x64 και εγώ τα έκανα όλα αυτά με τις x32 εκδόσεις; (και τα dll και το πρόγραμμα)

δοκίμασε να περάσεις και τις x64 εκδόσεις των .dll

Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

δοκίμασε να περάσεις και τις x64 εκδόσεις των .dll

πρέπει να κατεβάσω και το x64 του προγράμματος;
και επίσης όταν κάνω register, γράφω πάλι regsvr32 ή regsvr64;

(το πάω από cmd και τα γράφω εκεί να κάνει register)

Edit: Α, επίσης επειδή τα 64 και 32 dll έχουν το ίδιο όνομα, θα πρέπει να σβήσω τα 32 από το φάκελο για να βάλω τα 64.

Last edited:
όχι, το GraphStudioNext πρέπει να είναι πάντα το 32bit.
Βάλτα όλα στον ίδιο φάκελο.
Φτιάξε καλύτερα ένα αρχείο με κατάληξη .bat

Code:
cd /d %~dp0
regsvr32.exe proppage.dll

Για το Proppage κάνε Copy & Replace.
To DirectShowSpy τα έχει έτοιμα.
Η εντολή είναι regsvr32.exe και στις δυο περιπτώσεις.

Last edited:
Συγνώμη σε τρέλλανα σήμερα, αλλά τα έκανα όλα αυτά (δεν άγγιξα τίποτε άλλο!) και τώρα πάω να ανοίξω mkv και μου βγάζει ο MPC "Failed to query the needed interfaces for playback"!
με VLC ανοίγει το αρχείο!!
Μάλλον να κάνω κανα registry cleaner με CCleaner να δω τί θα γίνει!

Last edited:
Τίποτα!!
Ούτε το TotalMediaTheater μου παίζει τώρα, ούτεPowedDVD! Μόνο το VLC!
Μα τί στο καλό έγινε, δεν έκανα απολύτως τίποτα εκτός από τα 2 register των dll..
Και δε μπορώ να κάνω και επαναφορά συστήματος.. :-(

Last edited:
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Τι κάδρο έχουν? Μήπως οι σειρές είναι 16:9 και οι ταινίες 2,35?

:bang: :bang: :bang: :bang: Α ρε Γιάννη..... Είδες τι γίνεται άμα τα παρατάς;

Είναι και τα γαμω-γεράματα..... :furious3:

Για πείτε μου κάτι άλλο.... Στα external filters έχω madvr - Lav video - Lav audio - Lav splitter και Lav splitter source. Κανένα άλλο.
Στην αναπαραγωγή τι πρέπει να βλέπω; (Αυτή τη στιγμή σε ματρόσκα 720p βλέπω MadVr - Lav audio και Lav splitter).

Για πείτε μου κάτι άλλο.... Στα external filters έχω madvr - Lav video - Lav audio - Lav splitter και Lav splitter source. Κανένα άλλο.
Στην αναπαραγωγή τι πρέπει να βλέπω; (Αυτή τη στιγμή σε ματρόσκα 720p βλέπω MadVr - Lav audio και Lav splitter).

Στα external δεν παίζει ρόλο να έχεις το madVR.
Κανονικά στην αναπαραγωγή θα έπρεπε να έχει και εναν lav video κάπου.

Και κολπάκι για τον παλιό που θα του αρέσει.

Με Ctrl + Alt + Shift + G ανεβάζεις και με Ctrl + Alt + Shift + B κατεβάζεις Gamma On-The-Fly.

Τίποτα!!
Ούτε το TotalMediaTheater μου παίζει τώρα, ούτεPowedDVD! Μόνο το VLC!
Μα τί στο καλό έγινε, δεν έκανα απολύτως τίποτα εκτός από τα 2 register των dll..
Και δε μπορώ να κάνω και επαναφορά συστήματος.. :-(

Δεν έχω ιδέα.
Στο google το ψάχνω λίγο.
Πέρνα ξανά DirectX και άλλαξε θέση τον MPC-HC.

Και γω το ψάχνω αλλά δε βρίσκω τίποτα.. :-(
έκανα unregister τα dlls, τίποτα. μα αφού πριν δούλευε μια χαρά!
Όταν έκανα register τα x64 χάλασαν όλα!

Τίποτα και με DirectX και αλλαγή θέσης..

Σκέφτομαι μήπως να κάνω uninstall όλο το Κ-Lite codec pack, αλλά αφού τώρα δεν παίζουν ούτε PowerDVD ούτε TotalMedia Theater, άρα το πρόβλημα είναι κάπου αλλού.

Last edited by a moderator:
Άι στο καλό! ΕΦΤΙΑΞΕ!!!!

Έκανα unregister και τα x32 dlls, και τώρα όλα μια χαρα!!!
Δεν το ξαναπειράζω!
Τρομάρα μου, ήθελα να βλέπω και το σχηματάκι στο Graphstudio!

Ευχαριστώ πάντως για όλα μέχρι τώρα!!

Στα external δεν παίζει ρόλο να έχεις το madVR.
Κανονικά στην αναπαραγωγή θα έπρεπε να έχει και εναν lav video κάπου.

Σωστός ο παίχτης !!! :music-smiley-005:

Τώρα έχω αυτό:

1-4.jpg

...καί παίρνω αυτό:

2-3.jpg

Το Default DirectSound Device όμως θα έπρεπε να εμφανίζεται;

Και κολπάκι για τον παλιό που θα του αρέσει.

Με Ctrl + Alt + Shift + G ανεβάζεις και με Ctrl + Alt + Shift + B κατεβάζεις Gamma On-The-Fly.

:grinning-smiley-043 :ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Αυτό που δεν βλέπω να έχει ο mpc είναι πως να μεγαλώνεις τους υπότιτλους με hot key. Π.χ. στον Pot υπάρχει και το έχω αναθέσει στη ροδέλα (πάνω-κάτω) για να μεγαλώνουν/μικραίνουν οι υπότιτλοι. Έχει βρει κάποιος κάτι αντίστοιχο στον mpc?

καλημερα...δεν ξερω αν θα παρω απαντηση μετα απο τοσο καιρο που ειναι ποσταρισμενο το θεμα αλλα ας δοκιμασω...και θα εξομολογηθω ενα προβλημα που εχω βασει αλλων ρυθμισεων που εχω κανει,με το ffd του media pc...ενω εχω ενισχυτη που υποστηριζει ολα τα τελευταια φορματ ηχου,ενω εχω συνδεσει το pc με hdmi επανω στον ενισχυτη και απο εκει στην tv με το hdm out του ενισχυτη,ενω εχω μαρκαρει καθε επιλογη dts-dts hd master και dolby digital kai ενω πλεον απολαμβανω στο μεγιστο απο κατεβασμενο αρχειο καθε μορφη φορματ ηχου που το συνοδευει,οποτε παω να παιξω dts hd master τοτε ΣΕΡΝΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΕΕΙΝΑ αλλα ο ηχος ακουγεται κανονικα σαν dts hd master audio...υποψην οτι το συστημα μου ειναι καινουριο με amd καρτα σειρα 7 και i7 intel με 8g ram ...τι μπορει να φταιει?

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

καλημερα...δεν ξερω αν θα παρω απαντηση μετα απο τοσο καιρο που ειναι ποσταρισμενο το θεμα αλλα ας δοκιμασω...και θα εξομολογηθω ενα προβλημα που εχω βασει αλλων ρυθμισεων που εχω κανει,με το ffd του media pc...ενω εχω ενισχυτη που υποστηριζει ολα τα τελευταια φορματ ηχου,ενω εχω συνδεσει το pc με hdmi επανω στον ενισχυτη και απο εκει στην tv με το hdm out του ενισχυτη,ενω εχω μαρκαρει καθε επιλογη dts-dts hd master και dolby digital kai ενω πλεον απολαμβανω στο μεγιστο απο κατεβασμενο αρχειο καθε μορφη φορματ ηχου που το συνοδευει,οποτε παω να παιξω dts hd master τοτε ΣΕΡΝΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΕΕΙΝΑ αλλα ο ηχος ακουγεται κανονικα σαν dts hd master audio...υποψην οτι το συστημα μου ειναι καινουριο με amd καρτα σειρα 7 και i7 intel με 8g ram ...τι μπορει να φταιει?

έχεις δοκιμάσει με τελευταίο madVR;
Exω ακούσει και άλλο παιδί με 7άρα να έχει πρόβλημα.

Αν παραμείνει το πρόβλημα δοκίμασε να παίξεις με αυτές τις εκδόσεις του Mpc-HC
Έχουν διάφορα κόλπα όπως ο Madvr. Πχ scaling , dithering κτλ
Στην κάρτελα output βαζεις EVR-CP και μετά παίζεις με ότι ρυθμίσεις θέλεις.

επειδη ειμαι λιγο ασχετος,τους τελευταιους μηνες εχω ψαξει καποια πραγματακια που εφτιαξα το καινουριο pc,οποτε συγνωμη αμα φαινομαι σπασα....ης χαχα...λοιπον το mad vr που εχω συναντησει βρισκεται στο options-playback-outup,σωστα?αν εννοεις αυτο και οχι κατι αλλο απο καποιο εξωτερικο προγραμμα,ναι το χω πειραξει και τιποτα...και κατι ακομα,προτου κατεβασω αλλη εκδοση,να κοιταξω μπας και στην εκδοση mpc που εχω οταν παω σπιτι μπας και εχει στην καρτελα output evr-cp να βαλω,πιστευεις οτι παιζει να λυθει το θεμα με το κολημα η πρεπει να κανω και περαιτερο ρυθμισεις??να τονισω οτι μονο στο dts hd master κολαει το συμπαν...