Νέοι JVC 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Και ποιες είναι οι διαφορές; Τεχνικά μιλάω.
Από ότι λέει εδώ, ο 1200 έχει απλώς ένα χρυσό δαχτυλίδι και όλα τα άλλα είναι ακριβώς τα ίδια. Και γενικά, όπου και να δεις, το μοντέλο το γράφουν NZ500/RS1200. Απλά ο ένας είναι για πώληση μέσω απλών μαγαζιών και ο άλλος για εταιρείες που κάνουν εγκαταστάσεις home cinema.

"JVC offers two different series of 4K D-ILA projectors, which differ mainly in their cosmetic appearance and are sold through different channels. For example, the NX (Procision) Series projectors are sold through retailers like BestBuy and Crutchfield, while the RS (Reference) Series models are available through the custom installation dealer network."

• Like
Reactions: billpeppas
Εγώ εντυπώσεις κι εσείς καμιά συμβουλή για ρυθμίσεις.
Λογικά (αν κρίνω από τον 700), έρχεται από το εργοστάσιο τέλεια (και σε SDR και σε HDR)

Από λοιπές ρυθμίσεις, παίξε να δεις ποιο mode ίριδας σου αρέσει περισσότερο.

Το default (low) είναι ελάχιστα επεμβατικό (και αυτό έχω κρατήσει προς το παρόν).

Το balanced θυμίζει την κλασική μηχανική ίριδα (κερδίζεις black level / χάνεις σε φωτεινότητα / punch εικόνας).

Οσον αφορά την 4096 ανάλυση, δοκίμασε να μας πεις αν και με zoom έρχεται ακριβώς στην οθόνη (το σχετικό ενσωματωμένο pattern έχει σχετικό 16/9 «όριο» οπότε τον ρυθμιζεις από εκεί) και δεν αφήνει ελάχιστες μικρές μπάρες πάνω κάτω (εμένα αυτό μου κάνει αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ να το δω αναλυτικά).

Και εννοείται βάζεις άμεσα το 1.02 firmware (λύνει προβλήματα σταθερότητας του hdmi).

Το ελπίζω Μπάμπη.
Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στη βάση και είναι Κυριακή αύριο.
Από Δευτέρα θα δούμε.
Δεν τίθεται θέμα ελπίδας. 15 χρόνια διαφορά τεχνολογίας μιλάμε.
Μην αγχώνεσαι αν θα δεις διάφορες.
Πόσες ίντσες οθόνη έχεις;

Από θόρυβο πως πάει; Σε τι ποσοστό έχεις το laser ;

Last edited:
Τάσο, για να μετριάσω λίγο το σόκ της αλλαγής του Θωμά λέω να θυσιαστώ.
Να του δώσω τον 700 για κανένα 6-μηνο ώστε να μπεί σιγά-σιγά στο κόλπο κι αυτός, αυτό το διάστημα, να μου δώσει τον καινούριο για ρυθμίσεις και δοκιμές. 😁

Τάσο, για να μετριάσω λίγο το σόκ της αλλαγής του Θωμά λέω να θυσιαστώ.
Να του δώσω τον 700 για κανένα 6-μηνο ώστε να μπεί σιγά-σιγά στο κόλπο κι αυτός, αυτό το διάστημα, να μου δώσει τον καινούριο για ρυθμίσεις και δοκιμές. 😁
Τι να τον κάνεις, να πιάνει αράχνες (όσο εσύ γυαλίζεις κάνα τασάκι από οξυά; ) 😋

Δεν τίθεται θέμα ελπίδας. 15 χρόνια διαφορά τεχνολογίας μιλάμε.
Μην αγχώνεσαι αν θα δεις διάφορες.
Πόσες ίντσες οθόνη έχεις;

Από θόρυβο πως πάει; Σε τι ποσοστό έχεις το laser ;
Η οθόνη μου είναι 132 ίντσες Τάσο.
Ο προβολέας από το κουτί του είχε το laser στο 100% κι εγώ το κατέβασα στο 75 πιο πολύ για να δω το θόρυβο. Ο θόρυβος ακούγεται σε όλο το δωμάτιο. Όχι πολύ αλλά τον ακούς με απόλυτη ησυχία στο
χώρο. Σε σύγκριση με τον παλιό που τον δούλευα όμως στην ψηλή σκάλα αυτός ακούγεται λιγότερο.
Θα το δούμε καλύτερα αυτό σε θέαση ταινίας.

Μάλλον πρέπει να εφαρμόσω αυτό που λέει ο Μπάμπης.
"Όταν όλα αποτύχουν δοκίμασε να διαβάσεις τα manual":)

• Like
Reactions: Babis K.
Μάλλον πρέπει να εφαρμόσω αυτό που λέει ο Μπάμπης.
"Όταν όλα αποτύχουν δοκίμασε να διαβάσεις τα manual":)
Υπάρχει πάντα και το γνωστικό του Avclub. Όταν δεν ξέρω πως να ρυθμίσω έναν προβολέα (ειδικά επιπέδου τιμής D-ILA) , καλώ τον ISF Certified Μανώλη Καστρουνή να μου τον κάνει calibrate όσο καλύτερα γίνεται και όπως ταιριάζει στο μάτι μου και την αισθητική μου.

Η οθόνη μου είναι 132 ίντσες Τάσο.
Ο προβολέας από το κουτί του είχε το laser στο 100% κι εγώ το κατέβασα στο 75 πιο πολύ για να δω το θόρυβο. Ο θόρυβος ακούγεται σε όλο το δωμάτιο. Όχι πολύ αλλά τον ακούς με απόλυτη ησυχία στο
χώρο. Σε σύγκριση με τον παλιό που τον δούλευα όμως στην ψηλή σκάλα αυτός ακούγεται λιγότερο.
Θα το δούμε καλύτερα αυτό σε θέαση ταινίας.
Τώρα εξηγείται (132") γιατί έχει πάει το κεντρικό σχεδόν στο πάτωμα. Ακούγεται ΟΚ τόσο χαμηλά;

Δώσε μεγάλη προσοχή στα καλώδια HDMI πάρε 2.1 είχα προβλήματα με τα παλιά καλώδια δεν κλείδωνε εύκολα ο Epson τα άλλαξα και όλα ok

Έχω πάρει καλώδια 4Κ 2.1.
Είδα σήμερα αποσπάσματα από διάφορες ταινίες και δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα όλα φαίνονται καλά.

Άρα θα έλεγες ότι ο θόρυβος στο 75% είναι σαν low lamp κλασσική λάμπα;
Τάσο, σήμερα είδα κάποιες ταινίες, σκηνές δηλαδή όχι ολόκληρες, και μπορώ να πω οτι στο ελάχιστο να έχεις τον ήχο της ταινίας δεν ακούγεται ο προβολέας καθόλου, παρόλο που κάθομαι ακριβώς από κάτω. Το Lazer στο 75%