Νέοι JVC 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Αυτό με το χρώμα δεν μου κάθετα καλά… κάτι συμβαίνει, κάτι έχει μπεί λάθος.
Αυτό που λέει ο Σύριος για το HDR θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση αλλά άμα παίζει υλικό 720p τι 4Κ και SDR λέμε;

Με το Nvidia TVShielrd pro δεν χρειάζονται και lπολλά.πραγματα μόλις το.συνδεσεις στον προβολέα θα αναγνωρίσει μόνο του το 4k μετα θα φτιάξεις τους ήχους θα κατεβάσεις και το Kodi και όλα ok ότι απορίες έχεις για το Nvidia εδώ είμαστε
Επίσης αν έχεις Netflix και έχεις το πακέτο με 4K θα δεις και 4k

Οι φωτογραφίες είναι εντελώς χάλια
Στις καρτέλες των ρυθμίσεων πουθενά δε βλέπω να γράφει HDR
Μάλλον κάτι δεν πάει καλά.20250128_235341.jpg20250128_235429.jpg20250128_235627.jpg20250129_000000 (1).jpg20250129_000000.jpg20250128_235915.jpg

• Like
Reactions: djmnv81
Μα στο λέει ξεκάθαρα βρε Θωμά.
Picture Mode (SDR).

Τι υλικό παίζεις και από ποιά πηγή; Για να δείξει HDR και πιθανότατα τα πολύ κορεσμένα χρώματα που αποζητάς, πρέπει να του δώσεις video με HDR (HDR10/HDR10+/DV) υλικό είτε από δισκάκι, είτε από disc rip, είτε από Netflix 4K.

Μα στο λέει ξεκάθαρα βρε Θωμά.
Picture Mode (SDR).

Τι υλικό παίζεις και από ποιά πηγή; Για να δείξει HDR και πιθανότατα τα πολύ κορεσμένα χρώματα που αποζητάς, πρέπει να του δώσεις video με HDR (HDR10/HDR10+/DV) υλικό είτε από δισκάκι, είτε από disc rip, είτε από Netflix 4K.
Από youtube 4K HDR είνει το υλικό.

Κανονικά με το SDR και στα 1920/1080 πρέπει να δείχνει πολύ καλύτερα απο ότι με το HDR

Μήπως φταίει το καλώδιο από το nvidia στον ενισχυτή; Δε θυμάμαι αν είναι 4Κ
Το YouTube χρησιμοποιεί ένα profile το οποίο δεν υποσιτίζεται από το shield ακόμα. Για αυτό και δεν ενεργοποιείται το HDR.

Μπες στο demolandia.net πήγαινε και κατέβασε κανένα trailer της Dolby όπως το chameleon και το core universe και θα σου δείξει HDR κανονικά.

Συγνώμη, και κλειστό να είναι το HDR στο Nvidia, δεν μετατρέπει αυτόματα το HDR->SDR ;
Οπως έχω ξαναγράψει, τα έχω κλειστά τα HDR παντού στα players κι έχω βρει την ησυχία μου. Μια χαρά φως έχει και δυναμική και όλα.
Θωμά όταν περάσει η εποχή των δοκιμών θα δεις ότι είναι μπελάς το hdr. Κανένα νόημα σε προβολέα.

Συγνώμη, και κλειστό να είναι το HDR στο Nvidia, δεν μετατρέπει αυτόματα το HDR->SDR ;
Οπως έχω ξαναγράψει, τα έχω κλειστά τα HDR παντού στα players κι έχω βρει την ησυχία μου. Μια χαρά φως έχει και δυναμική και όλα.
Θωμά όταν περάσει η εποχή των δοκιμών θα δεις ότι είναι μπελάς το hdr. Κανένα νόημα σε προβολέα.
Δεν είναι έτσι Τάσο, πλέον.

Ο 700 (και ο 500 προφανως) παίζει καταπληκτικά HDR (ότι πιο κοντά έχω δει σε oled).

Προφανώς βοηθάει ο συνδυασμός υψηλού ansi και on/off contrast.

Οι μετατροπές HDR σε SDR είναι πάντα θέμα (και γι αυτό μάλλον βλέπει ξεθωριασμένα χρώματα).

Οταν βάλει σωστό hdr υλικό και ρυθμίσει και το player σωστά, θα δείτε (τι θα πάθετε / Χλαπατσας mode 😋)

Πάνω κάτω ισχύει.

Στους νεότερους και με "άπλετο φως" έχει νόημα το HDR (και θα είχε τρομερά περισσότερο νόημα αν υπήρχαν τα cinematic releases διαθέσιμα για το κοινό :D ). Ενώ στους παλιότερους, JVC και μη, έχει τεράστιο νόημα το DTM (Dynamic Tone Mapping to SDR) μέσω madVR.

• Like
Reactions: takisot
Μεγάλο λάθος κανείς το Nvidia TVShielrd pro.2019 οι εικόνες που βγάζει σε HDR από τον προβολέα Epson Q1000B είναι.απιστευτες και ειδικά από τα μπλου Ρέι ακόμη καλύτερες
Οι ρυθμίσεις που έχει ο epson ειδικά για το.HDR είναι πάρα πολλές και στις σκοτεινές εικόνες βλέπεις και την παραμικρή λεπτομέρεια
Αλλά το Nvidia πρέπει να τροφοδοτήσει με καλό υλικό τουλάχιστον 20 giga και μετά θα δει εικόνα παρά πολύ καλή.

Στην περίπτωση μου , όταν παίζω βιντεάκια HDR από το youtube 4Κ , είτε στην Oled μέσω mecool bb2 pro , είτε στο laser LG μου μέσω nvidia shield , βγάζει κατευθείαν ο LG το κλασικό σηματάκι. Όταν δεν θέλω HDR το απενεργοποιώ απλά από το Shield.

Mήπως είναι κ θεμα ρύθμισης AVR passthrough και τέτοια ...δεν ξέρω.

Μεγάλο λάθος κανείς το Nvidia TVShielrd pro.2019 οι εικόνες που βγάζει σε HDR από τον προβολέα Epson Q1000B είναι.απιστευτες και ειδικά από τα μπλου Ρέι ακόμη καλύτερες
Οι ρυθμίσεις που έχει ο epson ειδικά για το.HDR είναι πάρα πολλές και στις σκοτεινές εικόνες βλέπεις και την παραμικρή λεπτομέρεια
Αλλά το Nvidia πρέπει να τροφοδοτήσει με καλό υλικό τουλάχιστον 20 giga και μετά θα δει εικόνα παρά πολύ καλή.

Πού ακριβώς κάνω λάθος;
Θες να μας το αναλύσεις;

Στην περίπτωση μου , όταν παίζω βιντεάκια HDR από το youtube 4Κ , είτε στην Oled μέσω mecool bb2 pro , είτε στο laser LG μου μέσω nvidia shield , βγάζει κατευθείαν ο LG το κλασικό σηματάκι. Όταν δεν θέλω HDR το απενεργοποιώ απλά από το Shield.

Mήπως είναι κ θεμα ρύθμισης AVR passthrough και τέτοια ...δεν ξέρω.
Μπαίνει στο κάδρο και ο Μαραντζ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί ούτε έχω κάνει κάποια ρύθμιση. Να το ρίξουμε μια ματιά και αυτό.
Θα παραγγείλω τώρα ένα καλώδιο 4Κ 2.1 για το shield, να κάνω και μια συνδρομή netflix το ακριβό πακέτο να βρίσκεται, και οι δοκιμές συνεχίζονται.
Μέχρι να έρθει ο ειδικός να το ρυθμίσει γιατί δε βλέπω να γίνεται σωστή δουλειά αλλιώς.

Μπαίνει στο κάδρο και ο Μαραντζ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί ούτε έχω κάνει κάποια ρύθμιση. Να το ρίξουμε μια ματιά και αυτό.
Θα παραγγείλω τώρα ένα καλώδιο 4Κ 2.1 για το shield, να κάνω και μια συνδρομή netflix το ακριβό πακέτο να βρίσκεται, και οι δοκιμές συνεχίζονται.
Μέχρι να έρθει ο ειδικός να το ρυθμίσει γιατί δε βλέπω να γίνεται σωστή δουλειά αλλιώς.
Θωμά, δοκίμασε να συνδέσεις την πηγή κατευθείαν στον προβολέα γιατί πιθανόν να δημιουργεί πρόβλημα ο AV ή οι ρυθμίσεις του.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον Θωμά να λύσει το πρόβλημα της εικόνας Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι με το άγχος που έχει με τις συνδέσεις όλοι το έχουμε πάθει αυτό
Πιστεύω ότι με ηρεμία θα το λύσει τα μικροπρόβλημα και θα απολαύσει τον προβολέα όπως πρέπει
Δεν είναι σκοπός να αναλύουμε διάφορα πράγματα και να λέμε που είναι λάθος ο ένας που έχει δίκιο ο άλλος γιατί έτσι δεν βγαίνει άκρη στο πρόβλημα του Θωμά.
Πιστεύω ότι ο Θωμάς θα πρέπει. Να κοιτάξει πρώτα τις συνδέσεις του ενισχυτή μετά το media player ο προβολέας μια χαρά είναι ότι υλικό του δίνεις παίζει.