Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Καλοθέατος και από εμένα, σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς. Εγώ πάντως συμφωνώ με τον jl_?, πολλά τα λεφτά για dlp, όταν μάλιστα με ένα χιλιάρικο λιγότερο που κοστίζει ο 1070+ έχεις την ίδια απόδοση.

Καλοθέατος και από εμένα, σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς. Εγώ πάντως συμφωνώ με τον jl_?, πολλά τα λεφτά για dlp, όταν μάλιστα με ένα χιλιάρικο λιγότερο που κοστίζει ο 1070+ έχεις την ίδια απόδοση.

Δεν ξερεις σε τι τιμη τον χτυπησα!

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Καλοθέατος Αντρέα. Να τον ευχαριστηθείς.

Να σαι καλα Γιαννη, και σ ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου!
Οταν με το καλο στηθει και τελειωσω με καποιες εργασιες του χωρου, κερναω πιτσα για οποιον ενδιαφερεται να τον δει απο κοντα!

Να σαι καλα Γιαννη, και σ ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου!
Οταν με το καλο στηθει και τελειωσω με καποιες εργασιες του χωρου, κερναω πιτσα για οποιον ενδιαφερεται να τον δει απο κοντα!

Δηλώνω από τώρα ενδιαφέρον και εννοείται ανταποδίδω!!!!:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Είδες, και μετά μου λες γιατί σου την πέφτω...

Που την έχεις?
Στο παραπάνω φως?
Στο μεγαλύτερο κόντραστ λόγω ίριδας?
Στον καλύτερο φακό?
Στην άνετη τοποθέτηση λόγω μεγάλου lens shift?
Στο interpolation?

Κατά τα άλλα εγώ είμαι ο οπαδός ή φίλαθλος ή whatever...

Ο Γιάννης το γράφει διότι είναι ακραιφνής πολέμιος κάθε τύπου δυναμικής ίριδας και σιχαίνεται το interpolation. Εσύ την ίδια απόδοση που την είδες? Το έχεις δει το μηχάνημα να παίζει? Και ένα τελευταίο επειδή πριν ήσουν με τα χίλια υπέρ του 9200. Έγραψες πουθενά στον Αντρέα να πάει να πάρει τον 7200 ή τον 6600? Δυο 9200 είναι χωρίς ίριδα και interpolation, κοστίζουν δε αρκετά χαμηλότερα...ή μήπως του πρότεινες τον 9200 να βλέπει με ίριδα, η οποία κατά τα άλλα δεν έχει καμμία διαφορά στην εικόνα, όμως μόνο όσον αφορά τα DLP...

Τι να σου πω?

Δηλώνω από τώρα ενδιαφέρον και εννοείται ανταποδίδω!!!!:ernaehrung004:

Καποια πιτσα θα φαμε, ειμαστε και κοντα, περιστεριοτης και γω!

καλορίζικος και καλές προβολές. ο 1070 και ο 7500 παίζουν περίπου το ίδιο αν δεν χρησιμοποιείται η ίριδα. Όταν μπεί η ίριδα που στον 7500 δουλεύει πολύ καλά και δεν την καταλαβαίνεις αντίο ζωή στον μικρό....

Re: Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Μεγειά και καλοθέατος, Αντρέα !!! :ernaehrung004:

Έγραψες πουθενά στον Αντρέα να πάει να πάρει τον 7200 ή τον 6600? Δυο 9200 είναι χωρίς ίριδα και interpolation,

Είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις φοράνε τα ίδια πάνελ/οπτικά κι έχουν ίδιο native contrast; :chinscratch:

δεν έχουν τα ίδια πάνελς και δεν έχουν το ίδιο κοντραστ. 0 9200 είναι σαφώς ανώτερος σε contrast τουλάχιστον από τον 6600 που έχω δεί. τον 7200 δεν τον έχω δεί.

o 7200 έχει 0,74 inch with C2 Fine
0 6600 έχει 0,61 inch with C2 Fine
0 9200 έχει 0,74 inch with MLA (D9)

2400 lumens ο 9200, 2000 ο 7200, 2500 o 6600. καλιμπαρισμένοι που καταλήγουν δεν ξέρω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Μεγειά και καλοθέατος, Αντρέα !!! :ernaehrung004:

Είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις φοράνε τα ίδια πάνελ/οπτικά κι έχουν ίδιο native contrast; :chinscratch:

Πες μου εσύ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να μην σε παιδεύω...:D

https://www.youtube.com/watch?v=G5bDUE1CYE8#t=15

Βάζω στοίχημα ότι θα βλέπει χωρίς ίριδα, η οποία άλλωστε σύμφωνα με ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο ριβιού (χωρίς ίχνος ειρωνίας) ενός πολύ γνωστού σας ριβιούερ δεν βελτιώνει ιδιαίτερα το κοντράστ, "Για το τέλος άφησα την δυναμική ίριδα του προβολέα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν αυτής της τεχνολογίας και μου αρέσει να βλέπω χωρίς τη χρήση της. Παρόλο αυτά υπάρχουν υλοποιήσεις, όπως αυτή της Sony για παράδειγμα που οφείλω να ομολογήσω ότι ανήκουν στις λεγόμενες «αόρατες» ίριδες και που δεν ενοχλούν ακόμη και «παράξενους» σαν εμένα. Η ίριδα του W7500 δεν είναι επιθετική. Δεν κλείνει σε βαθμό που να βλέπεις τους υποτίτλους της ταινίας να σκοτεινιάζουν ή κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν λειτουργεί σαν «φωτορυθμικό» όπως στις υλοποιήσεις της Optoma (HD82-83, HD87).
Από την άλλη, η προσεκτική δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της BenQ ώστε η ίριδα να μην γίνεται αντιληπτή από το μάτι μας, δεν επιφέρει και σημαντική βελτίωση στο contrast. Tι να πω, η χρήση της ή μη είναι καθαρά προσωπικό θέμα του κατόχου".

Άλλο ένα Γιάννη...βόηθα εσύ γιατί ο Γερμαναράς με ζάλισε!! Άσε που δεν καταλαβαίνω και τίποτα...:D

https://www.youtube.com/watch?v=MkrYdDSeW6k

Βάζω στοίχημα ότι θα βλέπει χωρίς ίριδα, η οποία άλλωστε σύμφωνα με ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο ριβιού (χωρίς ίχνος ειρωνίας) ενός πολύ γνωστού σας ριβιούερ δεν βελτιώνει ιδιαίτερα το κοντράστ, "Για το τέλος άφησα την δυναμική ίριδα του προβολέα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν αυτής της τεχνολογίας και μου αρέσει να βλέπω χωρίς τη χρήση της. Παρόλο αυτά υπάρχουν υλοποιήσεις, όπως αυτή της Sony για παράδειγμα που οφείλω να ομολογήσω ότι ανήκουν στις λεγόμενες «αόρατες» ίριδες και που δεν ενοχλούν ακόμη και «παράξενους» σαν εμένα. Η ίριδα του W7500 δεν είναι επιθετική. Δεν κλείνει σε βαθμό που να βλέπεις τους υποτίτλους της ταινίας να σκοτεινιάζουν ή κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν λειτουργεί σαν «φωτορυθμικό» όπως στις υλοποιήσεις της Optoma (HD82-83, HD87).
Από την άλλη, η προσεκτική δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της BenQ ώστε η ίριδα να μην γίνεται αντιληπτή από το μάτι μας, δεν επιφέρει και σημαντική βελτίωση στο contrast. Tι να πω, η χρήση της ή μη είναι καθαρά προσωπικό θέμα του κατόχου".

Πέτα την μπάλα στην εξέδρα πάλι....το μάθαμε το παραμύθι σου.:guitarist:

Flame όσο και να χτυπιέσαι αποκλείεται να κάνεις διότι με ιεχωβίτικες πρακτικές δεν πρόκειται να μάθεις ούτε την αλφαβήτα της βιντεοπροβολής, ούτε ασφαλώς να βοηθήσεις τον οποιονδήποτε. Μόνο για κάτι τέτοιες φαιδρότητες είσαι...-bye-

Δεν είναι κακό να είσαι τρολ...live with it.

Re: Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Είδες, και μετά μου λες γιατί σου την πέφτω...

Που την έχεις?
Στο παραπάνω φως?
Στο μεγαλύτερο κόντραστ λόγω ίριδας?
Στον καλύτερο φακό?
Στην άνετη τοποθέτηση λόγω μεγάλου lens shift?
Στο interpolation?

Κατά τα άλλα εγώ είμαι ο οπαδός ή φίλαθλος ή whatever...

Ο Γιάννης το γράφει διότι είναι ακραιφνής πολέμιος κάθε τύπου δυναμικής ίριδας και σιχαίνεται το interpolation. Εσύ την ίδια απόδοση που την είδες? Το έχεις δει το μηχάνημα να παίζει? Και ένα τελευταίο επειδή πριν ήσουν με τα χίλια υπέρ του 9200. Έγραψες πουθενά στον Αντρέα να πάει να πάρει τον 7200 ή τον 6600? Δυο 9200 είναι χωρίς ίριδα και interpolation, κοστίζουν δε αρκετά χαμηλότερα...ή μήπως του πρότεινες τον 9200 να βλέπει με ίριδα, η οποία κατά τα άλλα δεν έχει καμμία διαφορά στην εικόνα, όμως μόνο όσον αφορά τα DLP...

Τι να σου πω?
Για το επίπεδο των τεχνικών γνώσεων που έχεις αυτά τα οποία γράφεις θέλωντας να συνεχίσεις μια διαμάχη και μια κόντρα που μόνο στο μυαλό σου υπάρχει είναι απίστευτα. Σε έχει τυφλώσει ο πληγωμένος εγωϊσμός του φιλάθλου.
1. Ποιό παραπάνω φώς?, θα του χρειαστεί πουθενά το παραπάνω φως που έχει ο 7500 από τον ήδη πολύ φωτεινό 1070.
2. Για το κοντράστ μέσω ίριδας, εκτός του ότι έχει παρενέργεις ενοχλητικές, είναι ελάχιστη στην περίπτωση του 7500 , όπως λέει και ο νίκος, η βελτίωση που επιτυγχάνεται.
3. Ο φακός του 7500 σου θυμίζω ότι σύμφωνα με το ίδιο ριβιού είναι μέτριος, δεν αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση από τον 1070.
4. Ποιό ιντερπολέϊσον, ουδέποτε το έχω χρησιμοποιήσει, και πιστεύω το ίδιο κάνει και το 95% όσων έχουν προβολέα, η χρήση του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται ότι λύνει.
Το μόνο που μένει είναι το λενσ σιφτ, οκ ένα χιλιάρικο παραπάνω για το λενς σίφτ, χωρίς καμία βελτίωση στην εικώνα.
Αυτά έπρεπε να πεις στον αντρέα, ως γνώστης και ειδικός και όχι να θίγεσαι γιατί θεωρείς ότι σου κατηγόρησα τους dlp.
Όσο για τον 6600 και 7200 και τις συγκρίσεις με τον 9200 νομίζω ότι σου απάντησε ο j?_l, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.
Πραγματικα λυπάμαι γιατί έχεις κολλήσει σε μια αντιπαράθεση που σε εκθέτει ποικιλοτρόπως.

Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Μιας και ειχα τον w7000 αλλα και τον w7500 τωρα να σου πω το εξης. Η δυναμικη ιριδα στον 7000 φαινοταν να γινεται πιο επιθετικη μιας και φορουσε το DC2.
Πιθανολογω οτι λογω του DC3 που φορα ο w7500 η ιριδα επεμβαινει λιγοτερο απο του w7000 αλλα με το κερδος του DC3 το κερδος εινε το ιδιο με του προκατοχου του. Η δυναμικη ιριδα ομως οντας λιγοτερο επιθετικη επηρρεαζει λιγοτερο τα χρωματα, gamma κλπ.

Παρ'ολα αυτα αν καποιος θελει να την κανει ακομα πιο επεμβατικη μπορει να το κανει αυτο αλλαζοντας της την τιμη απο το 12 οπου ειναι στο 10 ή και 8.
Ετσι, μπορεις να μειωσεις την φωτεινοτητα του μαυρου κι αλλου πουσαροντας ταυτοχρονα τα φωτεινα σημεια της εικονας.
Θεωρω οτι το τιουναρισμα που εγινε στον 7500 εγινε με γνωμονα σαν να θελει ο κατασκευαστης να την χρησιμοποιησεις. Οχι με δραματικα αποτελεσματα, αλλα και χωρις να ανησυχεις για διαφορες στην εικονα με την χρηση αυτης.

Η δυναμικη ιριδα οντως βοηθα, χωρις να επιφερει σημαντικες αλλοιωσεις στην εικονα , οσο τουλαχιστον οσο συνεβαινε στο παρελθον με τα παλαιοτερα μοντελα.

Ο reviewer λοιπον καλα εγραψε οτι δεν επιφερει δραματικες αλλαγες οπως οι δυναμικες ιριδες των περασμενων μοντελων. Τα παντα ομως ειναι και θεμα ερμηνειας και εχοντας και μια πιο σφαιρικη εικονα πως ηταν, πως ειναι τωρα, ποια τα οφελη και οι αντισταθμισεις. Δεν καταλαβαινω λοιπον πως σχηματισες αποψη οτι ΔΕΝ θα χρησιμοποιησει την ιριδα.
Καποιος με τον w 7500 κατα την δικη μου κριση λοιπον ειναι δυκολο να μην την χρησιμοποιησει. (εχουν ελαχιστοποιηθει οσο το δυνατον αυτες οι παραμετροι που κανουν μια δυναμικη ιριδα μη επιθυμητη)

Ειχαμε κανει και ενα σχετικο τεστ στον χωρο του ριβιουερ που αναφερεις και ειχαμε βαλει εναν 1070 vs 7000 και οταν ενεργοποιηθηκε η δυναμικη του 7000 τα πραγματα αλλαξαν υπερ του. Θεωρω οτι καποιος που θα επιλεξει τον 7500 εναντι του 1070 πολυ δυσκολα θα επιλεξει να την εχει απενεργοποιημενη.
Μιας και βεβαια καποια πραγματα ειναι και προσωπικου γουστου, ο Αντρεας και μονο ξερει αν αυτος θα την χρησιμοποιησει ή οχι.
Μιας και εχω ζησει ομως με τον προβολεα και τον ξερω καλα, εικαζω οτι τελικα η δυναμικη δεν θα τον χαλασει καθολου, το αντιθετο μαλιστα.

HHNAleA.jpg

Για να μαθαινω και γω τιποτα, ενω ο epson 9200 δινει μεγαλυτερη ονομαστικη φωτεινοτητα 2400ansi εναντι του benq με 2000ansi, γιατι ζοριζεται στις πολλες ιντζες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Πες μου εσύ.

Σύμφωνα με το cine4home.de, τα calibrated native on/off contrast των προβολέων είναι:

Epson 9200 -> 7200:1

Epson 6600 -> 1300:1

Benq 1070+ -> 1400-1800:1 (BC off/on)

Για τον 7200 δεν ανακοινώνει νούμερο, αλλά αν κρίνω από άλλα sites, στα επίπεδα του 6600 πρέπει να βρίσκεται...

HHNAleA.jpg

Για να μαθαινω και γω τιποτα, ενω ο epson 9200 δινει μεγαλυτερη ονομαστικη φωτεινοτητα 2400ansi εναντι του benq με 2000ansi, γιατι ζοριζεται στις πολλες ιντζες?

το θέμα είναι που παίζει καλιμπραρισμένος. μπορεί ένας προβολέας με ονομαστική 2000 lumens να παίζει στα 1000 καλιμπραρισμένος και ένας άλλος με την ίδια ονομαστική να παίζει στα 600 συνεπώς ο 1ος γεμίζει περισσότερες ίντσες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Για το επίπεδο των τεχνικών γνώσεων που έχεις αυτά τα οποία γράφεις θέλωντας να συνεχίσεις μια διαμάχη και μια κόντρα που μόνο στο μυαλό σου υπάρχει είναι απίστευτα. Σε έχει τυφλώσει ο πληγωμένος εγωϊσμός του φιλάθλου.
1. Ποιό παραπάνω φώς?, θα του χρειαστεί πουθενά το παραπάνω φως που έχει ο 7500 από τον ήδη πολύ φωτεινό 1070.
2. Για το κοντράστ μέσω ίριδας, εκτός του ότι έχει παρενέργεις ενοχλητικές, είναι ελάχιστη στην περίπτωση του 7500 , όπως λέει και ο νίκος, η βελτίωση που επιτυγχάνεται.
3. Ο φακός του 7500 σου θυμίζω ότι σύμφωνα με το ίδιο ριβιού είναι μέτριος, δεν αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση από τον 1070.
4. Ποιό ιντερπολέϊσον, ουδέποτε το έχω χρησιμοποιήσει, και πιστεύω το ίδιο κάνει και το 95% όσων έχουν προβολέα, η χρήση του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται ότι λύνει.
Το μόνο που μένει είναι το λενσ σιφτ, οκ ένα χιλιάρικο παραπάνω για το λενς σίφτ, χωρίς καμία βελτίωση στην εικώνα.
Αυτά έπρεπε να πεις στον αντρέα, ως γνώστης και ειδικός και όχι να θίγεσαι γιατί θεωρείς ότι σου κατηγόρησα τους dlp.
Όσο για τον 6600 και 7200 και τις συγκρίσεις με τον 9200 νομίζω ότι σου απάντησε ο j?_l, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.
Πραγματικα λυπάμαι γιατί έχεις κολλήσει σε μια αντιπαράθεση που σε εκθέτει ποικιλοτρόπως.

be07d916e940058f717a89ac749bce9b.jpg

Σύμφωνα με το cine4home.de, τα calibrated native on/off contrast των προβολέων είναι:

Epson 9200 -> 7200:1

Epson 6600 -> 1300:1

Benq 1070+ -> 1400-1800:1 (BC off/on)

Για τον 7200 δεν ανακοινώνει νούμερο, αλλά αν κρίνω από άλλα sites, στα επίπεδα του 6600 πρέπει να βρίσκεται...

Thanks John...είχα την αίσθηση ότι φόραγαν τα ίδια πάνελ. Δικό μου λάθος.

Καλορίζικος φίλε μου, έκανες πολύ καλή επιλογή!Αν τον πήρες και σε καλή τιμή, εύγε! Καλές θεάσεις, ο προβολέας είναι πολυβόλο, για εμένα άνοιξε όσο περισσότερες ίντσες μπορείς, τις έχει για πλάκα.

(Το 7200:1 στον 9200 σημαίνει ότι έχω χαλασμένο φωτόμετρο, έχω μετρήσει 4 ως σήμερα, ποτέ και πουθενά δε είδα πάνω από 4300:1).