Καλοθέατος και από εμένα, σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς. Εγώ πάντως συμφωνώ με τον jl_?, πολλά τα λεφτά για dlp, όταν μάλιστα με ένα χιλιάρικο λιγότερο που κοστίζει ο 1070+ έχεις την ίδια απόδοση.
Καλοθέατος Αντρέα. Να τον ευχαριστηθείς.
Να σαι καλα Γιαννη, και σ ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου!
Οταν με το καλο στηθει και τελειωσω με καποιες εργασιες του χωρου, κερναω πιτσα για οποιον ενδιαφερεται να τον δει απο κοντα!
Καλοθέατος και από εμένα, σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς. Εγώ πάντως συμφωνώ με τον jl_?, πολλά τα λεφτά για dlp, όταν μάλιστα με ένα χιλιάρικο λιγότερο που κοστίζει ο 1070+ έχεις την ίδια απόδοση.
Δηλώνω από τώρα ενδιαφέρον και εννοείται ανταποδίδω!!!!:ernaehrung004:
Έγραψες πουθενά στον Αντρέα να πάει να πάρει τον 7200 ή τον 6600? Δυο 9200 είναι χωρίς ίριδα και interpolation,
Μεγειά και καλοθέατος, Αντρέα !!! :ernaehrung004:
Είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις φοράνε τα ίδια πάνελ/οπτικά κι έχουν ίδιο native contrast; :chinscratch:
Βάζω στοίχημα ότι θα βλέπει χωρίς ίριδα, η οποία άλλωστε σύμφωνα με ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο ριβιού (χωρίς ίχνος ειρωνίας) ενός πολύ γνωστού σας ριβιούερ δεν βελτιώνει ιδιαίτερα το κοντράστ, "Για το τέλος άφησα την δυναμική ίριδα του προβολέα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν αυτής της τεχνολογίας και μου αρέσει να βλέπω χωρίς τη χρήση της. Παρόλο αυτά υπάρχουν υλοποιήσεις, όπως αυτή της Sony για παράδειγμα που οφείλω να ομολογήσω ότι ανήκουν στις λεγόμενες «αόρατες» ίριδες και που δεν ενοχλούν ακόμη και «παράξενους» σαν εμένα. Η ίριδα του W7500 δεν είναι επιθετική. Δεν κλείνει σε βαθμό που να βλέπεις τους υποτίτλους της ταινίας να σκοτεινιάζουν ή κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν λειτουργεί σαν «φωτορυθμικό» όπως στις υλοποιήσεις της Optoma (HD82-83, HD87).
Από την άλλη, η προσεκτική δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της BenQ ώστε η ίριδα να μην γίνεται αντιληπτή από το μάτι μας, δεν επιφέρει και σημαντική βελτίωση στο contrast. Tι να πω, η χρήση της ή μη είναι καθαρά προσωπικό θέμα του κατόχου".
Για το επίπεδο των τεχνικών γνώσεων που έχεις αυτά τα οποία γράφεις θέλωντας να συνεχίσεις μια διαμάχη και μια κόντρα που μόνο στο μυαλό σου υπάρχει είναι απίστευτα. Σε έχει τυφλώσει ο πληγωμένος εγωϊσμός του φιλάθλου.Είδες, και μετά μου λες γιατί σου την πέφτω...
Που την έχεις?
Στο παραπάνω φως?
Στο μεγαλύτερο κόντραστ λόγω ίριδας?
Στον καλύτερο φακό?
Στην άνετη τοποθέτηση λόγω μεγάλου lens shift?
Στο interpolation?
Κατά τα άλλα εγώ είμαι ο οπαδός ή φίλαθλος ή whatever...
Ο Γιάννης το γράφει διότι είναι ακραιφνής πολέμιος κάθε τύπου δυναμικής ίριδας και σιχαίνεται το interpolation. Εσύ την ίδια απόδοση που την είδες? Το έχεις δει το μηχάνημα να παίζει? Και ένα τελευταίο επειδή πριν ήσουν με τα χίλια υπέρ του 9200. Έγραψες πουθενά στον Αντρέα να πάει να πάρει τον 7200 ή τον 6600? Δυο 9200 είναι χωρίς ίριδα και interpolation, κοστίζουν δε αρκετά χαμηλότερα...ή μήπως του πρότεινες τον 9200 να βλέπει με ίριδα, η οποία κατά τα άλλα δεν έχει καμμία διαφορά στην εικόνα, όμως μόνο όσον αφορά τα DLP...
Τι να σου πω?
Βάζω στοίχημα ότι θα βλέπει χωρίς ίριδα, η οποία άλλωστε σύμφωνα με ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο ριβιού (χωρίς ίχνος ειρωνίας) ενός πολύ γνωστού σας ριβιούερ δεν βελτιώνει ιδιαίτερα το κοντράστ, "Για το τέλος άφησα την δυναμική ίριδα του προβολέα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν αυτής της τεχνολογίας και μου αρέσει να βλέπω χωρίς τη χρήση της. Παρόλο αυτά υπάρχουν υλοποιήσεις, όπως αυτή της Sony για παράδειγμα που οφείλω να ομολογήσω ότι ανήκουν στις λεγόμενες «αόρατες» ίριδες και που δεν ενοχλούν ακόμη και «παράξενους» σαν εμένα. Η ίριδα του W7500 δεν είναι επιθετική. Δεν κλείνει σε βαθμό που να βλέπεις τους υποτίτλους της ταινίας να σκοτεινιάζουν ή κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν λειτουργεί σαν «φωτορυθμικό» όπως στις υλοποιήσεις της Optoma (HD82-83, HD87).
Από την άλλη, η προσεκτική δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της BenQ ώστε η ίριδα να μην γίνεται αντιληπτή από το μάτι μας, δεν επιφέρει και σημαντική βελτίωση στο contrast. Tι να πω, η χρήση της ή μη είναι καθαρά προσωπικό θέμα του κατόχου".
Πες μου εσύ.
![]()
Για να μαθαινω και γω τιποτα, ενω ο epson 9200 δινει μεγαλυτερη ονομαστικη φωτεινοτητα 2400ansi εναντι του benq με 2000ansi, γιατι ζοριζεται στις πολλες ιντζες?
Για το επίπεδο των τεχνικών γνώσεων που έχεις αυτά τα οποία γράφεις θέλωντας να συνεχίσεις μια διαμάχη και μια κόντρα που μόνο στο μυαλό σου υπάρχει είναι απίστευτα. Σε έχει τυφλώσει ο πληγωμένος εγωϊσμός του φιλάθλου.
1. Ποιό παραπάνω φώς?, θα του χρειαστεί πουθενά το παραπάνω φως που έχει ο 7500 από τον ήδη πολύ φωτεινό 1070.
2. Για το κοντράστ μέσω ίριδας, εκτός του ότι έχει παρενέργεις ενοχλητικές, είναι ελάχιστη στην περίπτωση του 7500 , όπως λέει και ο νίκος, η βελτίωση που επιτυγχάνεται.
3. Ο φακός του 7500 σου θυμίζω ότι σύμφωνα με το ίδιο ριβιού είναι μέτριος, δεν αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση από τον 1070.
4. Ποιό ιντερπολέϊσον, ουδέποτε το έχω χρησιμοποιήσει, και πιστεύω το ίδιο κάνει και το 95% όσων έχουν προβολέα, η χρήση του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται ότι λύνει.
Το μόνο που μένει είναι το λενσ σιφτ, οκ ένα χιλιάρικο παραπάνω για το λενς σίφτ, χωρίς καμία βελτίωση στην εικώνα.
Αυτά έπρεπε να πεις στον αντρέα, ως γνώστης και ειδικός και όχι να θίγεσαι γιατί θεωρείς ότι σου κατηγόρησα τους dlp.
Όσο για τον 6600 και 7200 και τις συγκρίσεις με τον 9200 νομίζω ότι σου απάντησε ο j?_l, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.
Πραγματικα λυπάμαι γιατί έχεις κολλήσει σε μια αντιπαράθεση που σε εκθέτει ποικιλοτρόπως.
Σύμφωνα με το cine4home.de, τα calibrated native on/off contrast των προβολέων είναι:
Epson 9200 -> 7200:1
Epson 6600 -> 1300:1
Benq 1070+ -> 1400-1800:1 (BC off/on)
Για τον 7200 δεν ανακοινώνει νούμερο, αλλά αν κρίνω από άλλα sites, στα επίπεδα του 6600 πρέπει να βρίσκεται...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.