Night photography στη Θεσσαλονίκη;

Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά :HTEHETH63: δείγματα της ....δουλειάς μου :award:

Αριστερά με τη Fuji F40 και δεξιά με την Panasonic FX01

Attachments

• f1.jpg
    f1.jpg
    100.4 KB · Views: 45
  • p1.jpg
    p1.jpg
    124.2 KB · Views: 45
  • f2.jpg
    f2.jpg
    76.3 KB · Views: 42
  • p2.jpg
    p2.jpg
    66.4 KB · Views: 27
Οντως πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά. Οργανωμένη αψογα απο τον Βλάση. Χαλάλι και το κρύο και το ξεποδάριασμα.

Χάρηκα που γνώρισα απο κοντα τόσους συνφορουμίτες.

Υλικό για ανέβασμα υπάρχει αρκετό αλλά δεν μπορώ τώρα ... με κυνηγάνε κατι UFO ...
attachment.php

Ηλία, εάν ισχύει το τελευταίο θα είσαι ο μόνος που θα έχεις βγάλει κάτι οικονομικώς αξιοποιήσιμο από την εξόρμηση

:flipout::flipout:

Πολύ το κρύο εκεί που στηθήκαμε στο Επταπύργιο βρε παιδιά, τον δαγκώσαμε που λένε κανονικά.

Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά :HTEHETH63: δείγματα της ....δουλειάς μου :award:

Αριστερά με τη Fuji F40 και δεξιά με την Panasonic FX01

μια χαρά είναι, δεν θα πιστέψεις τι τρελό flare μου έβγαζαν οι υπερευρυγώνιοι από το συγκεκριμένο σημείο με αυτόν τον αναθεματισμένο προβολέα. Μόνο ένα ευρυγώνιο πλάνο από το σημείο μου βγήκε τζάμι, αλλά όταν το είδα καλύτερα, μέσα είναι και ο μισός Βλάσης :BDGBGDB55:

Λοιπόν στο θέμα του flare σε νυκτερινές εκθέσεις με έντονες φωτιστικές πηγές στο κάδρο, ορισμένες κόμπακτ, και δη οι μικρούτσικες, τα πάνε πολύ καλά τελικά...

Βρεθήκαμε γύρω στις 21.30 στα Κάστρα ο send, ο Ilias, ο Ηλίας ο Γιαρίμης, ο Φώτης από την Αθήνα, ο Jimpan (για πολύ λίγο, διότι σήμερα έχει πρόγραμμα από τις 7.00 μέχρι τις 23.00 χωρίς διακοπή) και ο υποφαινόμενος. Ο Κακαλιός έμεινε στο κρεβάτι από .... (δεν λέμε) και ο Μάριος στο σπίτι για να φροντίζει τους γιους του που βγάζου δοντάκια. Ελπίζουμε την επόμενη φορά... να είναι μαζί μας.

Να λέμε την αλήθεια οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και κακές για φωτογράφηση. Είχε δηλ. διαύγεια και τα μνημεία φωτισμένα. Όμως το κρύο ήταν αρκετό. Κι εγώ θα προτιμούσα να πάμε όλοι μαζί μια ταβερνούλα, άλλωστε στην περιοχή έχει πολλές, αλλά μετά θα γινόμασταν ρόμπες... εδώ μέσα από όλους εσάς που περιμένετε με περιέργεια τα αποτελέσματα της πρώτης εξόρμησης στη Θεσσαλονίκη.

Προσωπικά δεν φωτογράφισα σοβαρά, διότι με ενδιέφερε πολύ περισσότερο να γνωρίσω τα παιδιά (μόνο τον Φώτη είχα γνωρίσει στην Αθήνα και τον Πανούση που είμαστε γνωστοί από παλιά). Και για μένα αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Ότι οι 6 μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλή παρέα και φωτογραφική, αλλά και κάτι παραπάνω.

Τέλος πάντων....

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η διάθεση, η υπομονή και η επιμονή όλων.... Κρύο, κάπου κάπου και ψιλόβροχο, λασπίτσα και μερικά σκυλιά, κοπέλες γύρω να χαμογελούν (στην Αριστοτέλους μας έβγαλε και φωτογραφία μια κοπέλα έτσι όπως είμασταν με τα τρίποδα, ενώ διάφορες παρεούλες κοριτσιών παραάλεσαν να ασχοληθούμε μαζί τους φωτογραφικά αντί για τα κτήρια της Αριστοτέλους)... κι όμως,, εκεί, στημένο τρίποδο, καδράρισμα και shot, shot, shot.

Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σιγά σιγά.

Πάντως Ηλία δεν έχασες και πολλά, διότι στη 01.30 χτύπησε το κινητό μου (κλήση από το σπίτι). Τουτέστιν game over!!!!

Εγώ προτείνω να το ξανακάνουμε μετά την Πρωτοχρονιά και πριν τα Φώτα. Τότε η πόλη θα είναι φωτισμένη και στολισμένη, τα ψώνια θα έχουν τελειώσει το φαγητό θα έχει χωνέψει στο στομάχι μας. Έτσι θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε μια καλή βόλτα φωτογραφική με τσίπουρο.... Λέτε;;;

.......
Έφυγα νωρίς, στα μισά της βραδιάς και μαλλον έχασα τα καλύτερα μια και μετα τα Καστρα (βραχια, φυλακές, σκυλιά κτλ) θα πηγαιναν Λευκό Πύργο (πολιτισμός, περατζάδα κτλ).

Ελπίζω να το ξανακάνουμε σύντομα...

Ελα ρε .. σιγά τι έχασες.
Μόνο στην Αριστοτέλους πήγαμε ... κάτι γιαγιάδες είχε μόνο.... εκτός απο την δεσποινίδα που μας φωτογράφησε ... και τις "το όνειρό μου είναι να γίνω μοντέλο" που θέλαν να τις φωτογραφήσουμε ...-bye-

Ηλία, εάν ισχύει το τελευταίο θα είσαι ο μόνος που θα έχεις βγάλει κάτι οικονομικώς αξιοποιήσιμο από την εξόρμηση

:flipout::flipout:

Πολύ το κρύο εκεί που στηθήκαμε στο Επταπύργιο βρε παιδιά, τον δαγκώσαμε που λένε κανονικά.

Τί να διαλέξω .... Λιακόπουλο ή Χαρδαβέλα..:chinscratch:

Εγώ πάλι χάρηκα που γνώρισα τα παιδιά (δεν ήξερα κανένα εκτός του Βλάσση) και είχα και την ευκαιρία να πάω μια βόλτα στην πόλη. Έχετε πράγματι μια πανέμορφη πόλη. Και η πλευρά προς το κάστρο αλλά και η περιοχή της αριστοτέλους όπου χτύπαγε και η καρδιά του Φεστιβάλ είναι όνειρο. Δεν χορταίνεται.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την βόλτα, τη φωτογράφιση, τις συμβουλές, και τελικά για μια πολύ πολύ όμορφη βραδιά.

Ελα ρε .. σιγά τι έχασες.
Μόνο στην Αριστοτέλους πήγαμε ... κάτι γιαγιάδες είχε μόνο.... εκτός απο την δεσποινίδα που μας φωτογράφησε ... και τις "το όνειρό μου είναι να γίνω μοντέλο" που θέλαν να τις φωτογραφήσουμε ...-bye-

Καλά, τα παραπανω ουτε που τα δινω σημασια.... :bigcry: ενα ποτο ομως μετα απο τοσο κρυο και μια σούπα αργότερα... -bye- την ειχαμε...

Οποτε την επομενη φορά, χρωσταμε 2 ποτά τουλάχιστον.. και για τις σουπες βλεπουμε...:drummer:

Μπραβο παιδια, μπραβο Ηλια. Οι φωτο πολυ καλες. Εντυπωση μου εκανε οτι ακομα και η μικρη πανασονικ δεν φαινεται να εβγαλε "θορυβο".

περιμενουμε κι αλλες παιδια.

"Καλά, τα παραπανω ουτε που τα δινω σημασια.... ενα ποτο ομως μετα απο τοσο κρυο και μια σούπα αργότερα... την ειχαμε...

Οποτε την επομενη φορά, χρωσταμε 2 ποτά τουλάχιστον.. και για τις σουπες βλεπουμε..."

Μα αφού σου λέω είχε ζέστη κατω στην παραλία ... δεν τραβιότανε.
Εξάλου νομίζω ο Βλάσσης το έθεσε σωστά. Τσιπουρομικίνη λέγεται το φάρμακο.;)

Πέρα από την πλάκα, ΩΡΑΙΕΣ οι φωτό.

Και μου άρεσε που συνοδεύονται και με exif.

H Πανασόνικ είναι έκπληξη και για μένα. Για να φανεί ο θόρυβος πρέπει να τις τουμπανιάσεις στο κοντραστ (βέβαια εδώ που τα λέμε στην φούτζι απλά δεν υπάρχει θόρυβος). Και η φωταύγεια στις λάμπες πολύ καλύτερη απο το άχαρο εξάκτινο των Φούτζι.
Αλήθεια, η ίδια αναλογία (οσον αφορά το θόρυβο) ισχύει και για το πλήρες μέγεθος ή ευνοείται η πανασόνικ απο το ρεσάμπλινκ.

Εγώ θα αργήσω λιγάκι γιατί τράβηξα σε RAW.

Last edited:
Λοιπόν και μερικές από τις δικές μου. Ως γνωστόν χρησιμοποίησα (τι άλλο) κάποιους από τους ρετρό μου, και τον Sigma 15-30ΕΧ.

Έξω από τα Κάστρα ("Πορτάρα"), με τον Mir20M.
Ο Βλάσης μου έκοβε το φως από έναν ενοχλητικότατο προβολέα, και δικαιωματικώς κατέλαβε το 1/5 του κάδρου. Αλλά για αισθητικούς λόγους κροπαρίστηκε!
588815

Από το ίδιο σημείο, τα φώτα της πόλης από κάτω, με τον Pentax Super Takumar 135/2.5 εντελώς ανοικτό. Ναι, ξέρω, τεχνικώς οι σημερινοί φακοί είναι αρτιότεροι, τα φώτα μοιάζουν με ντόνατς κλπ. Εμένα όμως μου αρέσει το ρετρό bokeh!
588816

Η συνέχεια μέσα στο Επταπύργιο, έξω από το τρομερό Γεντί Κουλέ (η περίφημη φυλακή μας μέχρι πρόσφατα). Μπρρρρρ πολύ κρύο!
Με τον Mir20M
588817

Είπαμε, έκανε κρύο! Και φυσούσε! Ιδού τα πειστήρια.
Όμως η ομάδα δεν καταλάβαινε τίποτα!

(Ανατολικό Τείχος, Με τον Sigma 15-30EX)
588818