Nikon D600

Re: Απάντηση: Nikon D600

λιγα πραματα,με φυσερο εισαι οκ

Καλά, εννοείται λίγα. Για την ακρίβεια αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το θέμα, δεν θα το ανέφερα καν. Βέβαια χρειάζεται κάτι παραπάνω από φυσερό, αλλά και πάλι...

Οποιος ενδιαφέρεται, τις κατεβάζει από τα λινκ

Full size χωρίς καμμία παρέμβαση
https://www.dropbox.com/s/2i8itjx70mpuc6r/20121229_Test_02361.jpg

Και crop από την πάνω αριστερη γωνία
https://www.dropbox.com/s/hrvjbmvtngcccms/20121229_Test_02361-2.jpg

Είναι με τον Micro 105 με f/36, έκθεση 20" και iso 100.

Την εχει την πλεμπα του παντως...
Ποσες φωτος εχεις βγαλει μεχρι στιγμης ?

Πανω κατω ετσι ειναι και η δικια μου.
Εγω εχω 3100κλικσ και οσο παει το φαινομενο βαινει μειουμενο.
Οταν φτασω στα 6500-7000 θα τις κανω και εναν υγρο καθαρισμο.
Παντος με φυσερο φευγει πανευκολα πραγμα που υποδηλωνει οτι ειναι στερεα-στεγνη 'σκονη' απο υλικο τριβης και οχι λαδια

ειναι στερεα-στεγνη 'σκονη' απο υλικο τριβης και οχι λαδια

Ουτε μπετονιερα να ητανε ετσι οπως τα λετε... τι μπορει να τριβετε βρε παιδια μεσα σε μια φωτογραφικη μηχανη? Πολυ περιεργο μου ακουγεται... και πολυ στο ντουκου εχει περασει, ακομα και ως απλη περιεργεια... μαθαμε τι τριβετε τελικα, γιατι τριβετε και αν υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει αλλου ειδους προβλημα στο μελλον, οταν πλεον δεν θα... τριβετε ??

Ουτε μπετονιερα να ητανε ετσι οπως τα λετε... τι μπορει να τριβετε βρε παιδια μεσα σε μια φωτογραφικη μηχανη? Πολυ περιεργο μου ακουγεται... και πολυ στο ντουκου εχει περασει, ακομα και ως απλη περιεργεια... μαθαμε τι τριβετε τελικα, γιατι τριβετε και αν υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει αλλου ειδους προβλημα στο μελλον, οταν πλεον δεν θα... τριβετε ??

Οχι όσο θα έπρεπε...

Προσωπικά, δε με απασχολεί καθόλου.

Να σου πω..ουτε και εμενα με ενοχλει για τον λογο οτι απο την στιγμη που περνω μηχανη με εναλλαξιμους φακους αυτο ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ αλλα ΝΑΙ η Νικον θα μπορουσε να τα ειχε παιε και καλυτερα...
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ που με ενοχλησε στην συμπεριφορα την Νικον ηταν η αστοχια που ειχε σε μερικα-τελικα ειναι αρκετα-κομματια D800 με τον αριστερο αισθητηρα. Η συμπεριφορα της ηταν επιοικως ΑΘΛΙΑ .
Αντι να αναγνωρισει το προβλημα ή τουλαχιστον να βγαλει μια επισημη ανακοινωση που να εξηγει τι εγινε απλα εκανε το θεμα γαργαρα για να ξεχαστει (και το πετυχε...) με αντιθεση με την canon που σε αντιστοιχα θεματα εδειξε πολυ καλυτερα αντανακλαστικα και συμπεριφορα.
Λαθη και αστοχιες θα γινονται παντα και μαλιστα σε τοσο πολυπλοκα μηχανηματα οπως τελικα εγιναν οι dslr ειναι και 'φυσιολογικο&αναμενωμενο'-στις επομενες παρτιδες εξαλειφονται-ΟΜΩΣ ειναι ντροπη οταν στα επισημενουν να κανεις τον 'κινεζο' και απλα να λες οτι ειναι....'εντος προδιαγραφων' (αλλαζοντας σαν λαστιχο τις 'προδιαγραφες')....:slapface:

θα λεγα να μην κανετε υγρο καθαρισμο, εκτος κι αν υπαρχει σοβαρο θεμα.
Γιατι μετα θα πρεπει να τηο κανετε συχνα, θα μαζευει πολυ περισσοτερη σκονη απ οτι πριν.

Περιεργως, η D4 ακομη δε χρειαζεται καθαρισμα.
Ιχνος σκονης ακομα, εχω κανει παρα πολλες ληψεις, δεν θυμαμαι ποσες, περ. 60,000 ? κ εννοειται απειρες αλλαγες φακου.
Κ χωρις να εχω χρησιμοποιησει τον καθαρισμο που εχει στο μενου.

Καλα, μπορει και να μην ειναι κατι σοβαρο, αλλα οπως εγραψα και παραπανω, διαβασατε εσεις πουθενα τι ακριβως ειναι αυτο που τριβεται (γιατι κατι τετοιο ειπωθηκε ως υπαιτιο της σκονης) ? Ποσα κινουμενα μερη εχει μια ψηφιακη μηχανη που μπορουν να τριβονται χωρις προβλημα? Η κουρτινα ειναι? Το κλειστρο? Μαθαμε ποιο εξαρτημα ακριβως ? Αυτο λεω περασε στο ντουκου...

Καλησπέρα σε όλους, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Σκοπεύω να αγοράσω την D600 και τις τελευταίες μέρες έψαχνα για αυτή τη μηχανή και πραγματικά με εντυπωσίασε. Είδα κάποιους χρήστες που είχαν αναφέρει το θέμα με τη σκόνη και τις πιτσιλιές λαδιού στον αισθητήρα. Δεν έδωσα και τόση σημασία ώσπου βρέθηκα σε αυτό το forum http://nikonrumors.com/2012/11/29/t...sor-seems-to-disappear-after-3000-shots.aspx/ και απογοητεύτικα λίγο. Επίσης είδα και αυτό: http://forums.dpreview.com/forums/post/50119071 που αναφέρεται σε απάντηση αντιπροσώπου της Nikon γι' αυτό το θέμα και συγκεκριμένα για ίχνη λαδιού. Ήμουν έτοιμος να την πάρω αλλά τώρα έχω κάποιους ενδοιασμούς. Τι προτείνετε εσείς που την έχετε και γενικότερα όσοι την έχουν δουλέψει. Υπάρχει σοβαρό θέμα όσον αφορά το λάδι; Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας

καλημερα!

Σκέφτομαι να παρω την D600 μιας και την βρίσκω 1500 ευρω στα γνωστα μαγαζια. Με ποιον φακό ομως? ο Nikkor 24-70 2.8 ειναι καλη επιλογή? η το VR μου ειναι απαραίτητο και μπορεί να το μετανιώσω?

Απάντηση: Re: Nikon D600

καλημερα!

Σκέφτομαι να παρω την D600 μιας και την βρίσκω 1500 ευρω στα γνωστα μαγαζια. Με ποιον φακό ομως? ο Nikkor 24-70 2.8 ειναι καλη επιλογή? η το VR μου ειναι απαραίτητο και μπορεί να το μετανιώσω?
O 24-70 ειναι ενας επαγγελματικου επιπέδου φακος, εξαιρετικός για midrange αλλά τεραστιος. Σκεψου πως θα χρησιμοποιεις τον περισσοτερο χρονο τη μηχανη, τί θεματα, σε τι συνθηκες κλπ κ αυτο θα σου υπαγορευσει το φακο.

καλημερα!

Τον ίδιο προβληματισμό είχα και εγω.
Κατέληξα στον tamron 24-70 2.8 με σταθεροποίηση.
Δεν μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα δεδομένου ότι δεν δοκίμασα τον νικον.
Το σίγουρο είναι πως η σταθεροποίηση κάνει δουλειά.

Έχω δουλέψει τον 24-70/2.8 στην d700.
Επειδή όμως είμαι συνηθισμένος στα σώματα με σταθεροποίηση (Ε-5 και 14-35/2 σώμα και αντίστοιχα εστιακά μήκη του 4/3), με δυσκόλεψε αρχικά η έλλειψη σταθεροποίησης του 24-70/2.8.
Είναι όμως κάτι που μετά από λίγο δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί αφενός, η d600 ανεβάζει (χρηστικά) iso πολύ περισσότερο από την Ε-5, αφετέρου τελειοποιείται και η τεχνική, ώστε η χρήση του φακού με τη d600 δεν νομίζω να προβληματίσει. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η επιλογή του αξιοπρεπέστατου tamron.

και μενουν και 400 ρεστα για αγορα ενος φλας, ή

με τα 180 απο τα 400 που μενουν για τον 50αρη 1.8

Τωρα με μπερδέψατε περισσότερο... Δηλαδή αν ήσασταν στην θέση μου και μπορούσατε να επιλέγατε μόνο εναν φακο ανάμεσα απο
1.Nikkor 24-70 2.8 ,
2.tamron 24-70 2.8 με σταθεροποίηση
3.Nikkor 24-120 F4 VR

ποιον θα επιλέγατε και γιατι?

Φυσικα ο Νικον ειναι η καλυτερη επιλογη, με τα καλυτερα οπτικα και την καλυτερη ποιοτητα εικονας.-

Ο Ταμρον αν κ δεν τον επιασα στα χερια μου, ειναι σιγουρα κατωτερος οπτικα, εστω κ λιγο, εχει μεν το stabilizer.

O 24-120 ειναι αρκετα κατωτερος οπτικα, αρκετα πιο σκοτεινος αλλα και φτηνοτερος.

Ποσα χρηματα θα δωσεις? Γιατι ευκολα μπορεις να απαντησεις μονο σου στην ερωτηση σου...

Αλλα και βεβαια ολοι αυτοι οι φακοι ξεπερνιουνται οπτικα απο τον ας πουμε νικον 50 1.4...

Το θέμα μου πιο πολύ ειναι οτι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει φακό χωρίς σταθεροποίηση και δεν ξερω πως θα μου φανεί η διαφορά... το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσω και στα βίντεο αλλα και στην φωτογραφία για αρχή ε?

Για λεφτά αρχικά έλεγα να δώσω κοντά στο 1000αρικο αλλα μετα σκέφτηκα αν ειναι τοσο μεγάλη η διαφορά ποιότητας να κάνω την υπέρβαση και μήπως παω για τον Nikkor 24-70 2.8 αλλα με κολλάει που δεν εχει σταθεροποιηση