NIKON Df Pure Photography

μερικες με τον fish-eye zenitar 16mm
δεν ειναι καποιος ιδιαιτερος φακος ,αλλα για τα λεφτα του ειναι μια χαρα ... ιδιος σε χαμηλο φωτισμο κανει φοβερη δουλεια, αλλα μετα το 4f...

με 5.6f

Nikon Df with MC ZENITAR 2.8 16MM FISH-EYE by fujitamam, on Flickr

με 2.8f

Ευχαριστώ Βλάση,
αν και ειχε ψοφοκρυο (η df ειναι μεταλλική), ειχε σκοτεινιάσει, και γω απροπόνητος εδω και 5 χρονια σε ορειβασίες, κατάφερα και πήρα καμια 10αρα καλες φωτογραφιες
Βλάση δεν έχω κάνει defish,

Τελικα partisan βρηκες την Αγια χαρα σου με την ευελιξια που εχεις στη μηχανη με ολους τους φακους της nikon,πολυ καλος ο 20αρης.Εξαιρετικα τα καδρα σου στο τοπιο που επισης διαπρεπεις...παντα καλα.

Re: Απάντηση: NIKON Df Pure Photography

Τελικα partisan βρηκες την Αγια χαρα σου με την ευελιξια που εχεις στη μηχανη με ολους τους φακους της nikon,πολυ καλος ο 20αρης.Εξαιρετικα τα καδρα σου στο τοπιο που επισης διαπρεπεις...παντα καλα.

ευχαριστω tim,
μα γιααυτο και αγοραστηκε... τωρα ψαχνω τον nikkor-n.c auto 35mm 1.4... με ραδιενεργα στοιχεια:flipout:

Κωστη-bye-

δεν ειναι το επιπεδο Κωστη, αλλα η αποδοση γενικα τον φακων... να πω την αληθεια ,ποτε δεν μου αρεσαν η sigma/nikon
ποτε δεν θα φτασουν την ποιοτητα της nikkor.....

Bασιλη, ασε... ενα χιλιαρικο κανει...:flipout:

Οι νέοι σίγμα δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι γνωρίζεις. Ειδικά ο 35ρης είναι απίστευτος:

http://www.the-digital-picture.com/...LensComp=750&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

(σύγκριση Σιγμα 35 πάνω σε Canon 1DsmkIII, με τον αντίστοιχο Νίκκορ πάνω σε D3x: υπόψιν ότι ο Σίγμα βγαίνει ακριβώς στα μισά χρήματα του Νίκκορ! Και από ποιότητα κατασκευής; Τανκ!)

Kαλά .. πρέπει να είσαι πολύ ιδιότροπος ;) για να μην σου αρέσουν οι Sigma της σειράς Art .. μπορεί να έχεις απωθημένα απο παλιότερα βέβαια.

ναι Ηλια ειμαι, οσες φορες αγορασα sigma ποτε δεν ημουν ευχαριστημενος...
το περιεργο ειναι οτι ακους καλα λογια απο cαnonακιδες και οχι απο nikonακιδες:slapface:
ο ξαδελφος στην Γερμανια που τον φορεσε σε d4 απογοητευτικε...
περσι μου ειχε στειλει τον 50mm 1.4 να τον δοκιμασω στην d700.... τον εστειλα πισω
τι να πω...γουστα

οι 35 1,4 και 18-35 είναι φακοί πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους των canon/nikon. Ορίζουν την κορυφή. Για να μην μιλήσουμε για τον 120-300 2.8.

καλοί φακοί η σειρά art, αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω στο ότι είναι καλύτεροι από του αντίστοιχους nikon/canon
μέχρι τώρα η sigma δεν μας έχει αποδείξει ότι έχει τεχνογνωσία τέτοια ώστε να μπορεί να χτυπά μεγάλες εταιρίες του χώρου
το "φιάσκο" με της φωτογραφικές της μηχανές αυτό λέει....
αν το δούμε από την σκοπιά τιμής/ποιότητας σίγουρα έχει μεγάλο αβαντάζ…

ναι Ηλια ειμαι, οσες φορες αγορασα sigma ποτε δεν ημουν ευχαριστημενος...
το περιεργο ειναι οτι ακους καλα λογια απο cαnonακιδες και οχι απο nikonακιδες:slapface:
ο ξαδελφος στην Γερμανια που τον φορεσε σε d4 απογοητευτικε...
περσι μου ειχε στειλει τον 50mm 1.4 να τον δοκιμασω στην d700.... τον εστειλα πισω
τι να πω...γουστα

Εγω διάβασα και απο τον Λεωνίδα πολύ καλά λόγια πάνω στην D3x ..

Mην επαναφέρεις του παλιούς Sigma, μιλάμε για τους καινούργιους art και όχι όλους τους art αλλά κυρίως τους 35/50/18-35/120-300

εγώ είχα φάει πριν από 4 χρόνια τρελό ξενέρωμα με έναν sigma 30/1.4 που είχα πάρει για την canon 600d. είχε πολύ εμφανές πρόβλημα backfocus. καμία φωτογραφία δεν έβγαινε εστιασμένη. Η sigma έχει φάει τρελό κράξιμο για το θέμα του focus και τα τελευταία δύο χρόνια όσους φακούς έχω δοκιμάσει σε διάφορα συστήματα (πχ. sigma 30/2.8 σε ΝΕΧ, sigma art 19/2.8 σε μ4/3, sigma art 60/2.8) είναι ξυράφια (τουλάχιστον στο κέντρο που με ενδιαφέρει) και πολύ καλοί οπτικά. Ο 50/1.4 art είναι ένας από αυτούς. Στα δικά μου μάτια δείχνει αισθητά καλύτερος από τον 50/1.8g της νίκον που συνόδευε την df. είναι όμως ογκώδης και βαρύς. Σήμερα παρέλαβα τον 55/2.8 micro-Nikkor, ελπίζω να βγει καλός κι αυτός.