Νισαφι πια με τους πωλητες.

Διάβασα κάπου για 500 μηνύματα σε 3 μήνες, ώστε κάποιος να μπορεί να βάλει αγγελία. Δλδ. 5,5 μηνύματα την ημέρα για 3 μήνες.
Μου φαίνεται το λιγότερο αστείο.
Θεωρώ λίγο ρατσιστικό ακόμα και το όριο των 10 μηνυμάτων.
Κάποιος μπορεί να θέλει να παρακολουθεί και να ποστάρει 1-2 μηνύματα το μήνα.
Επίσης, διακρίνω μια τάση, παλιών και νέων. Δεν μου αρέσει.
Η πρότασή μου: Έλεγχος από την διαχείριση, όταν κάποιος ποστάρει μόνο αγγελίες, ιδιαίτερα συγκεκριμένων ειδών ή αντιπροσώπων.
ΥΓ 1 Όταν είχα ανοίξει θέμα για συγκεκριμένο χρήστη (που δήλωνε ιδιώτης) που πούλαγε συγκεκριμένου αντιπροσώπου προϊόντα, είχαν βγει πολλοί υπερασπιστές του και δεν έβρισκαν τίποτα κακό.
ΥΓ 2 Πωλείται Ρενό πετρέλαιο (απ το γνωστό ανέκδοτο με τον Εβραίο :D)

Δεν υπαρχει καμμια διακριση παλαιων και νεων. Υπαρχει η πολυ λογικη διακριση μελων και περαστικων . Που το περιεργο?

Οσο για την αστειοτητα Δημητρη , μπορουσε και να λειπει. Σε αυτο το θεμα λεμε την αποψη μας , δεν χαρακτηριζουμε των αλλων. Να τις σχολιασουμε ναι, δεκτο και ζητουμενο ισως, αλλα οι χαρακτηρισμοι καλο ειναι να λειπουν.....

ΚΆλλωστε η εμπιστοσύνη του αγοραστή στον πωλητή δεν έγκειται στα πόσα μηνύματα έχει στείλει ο δεύτερος αλλά στο πόσο καιρό είναι μέλος.

Aπό που κι ως πού? Δε μου εξηγεί κανείς ρε παιδιά. Δηλαδή πώς είστε σίγουροι ότι όλα τα μέλη του avclub είναι αξιόπιστα? Επειδή έχουν πατήσει Sign in σε ένα Site????????????

Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Aπό που κι ως πού? Δε μου εξηγεί κανείς ρε παιδιά. Δηλαδή πώς είστε σίγουροι ότι όλα τα μέλη του avclub είναι αξιόπιστα? Επειδή έχουν πατήσει Sign in σε ένα Site????????????

Maestro, αν δε γραφει καποιος να παρει θεση σε διαφορα θεματα και να πει τη γνωμη του , δεν ξερεις με ποιον εχεις να κανεις.
Αντιθετα καποια μελη με αυτα που γραφουν και τον τροπο που γραφουν , σου δινουν "στιγμα" για το τι παιζεται.
Σιγουρια δεν υπαρχει για τιποτα , αλλα εφοσον ο χωρος δεν φερει ευθυνη για τις αγοραπωλησιες, και πως θα μπορουσε αλλωστε, τουλαχιστον ας μας δωσει τη δυνατοτητα να κρινουμε μονοι μας.
Εγω με 10 μυνηματα δεν μπορω να καταλαβω τι ρολο "βαραει" ο αλλος .
Με 500 , ισως παρω γραμμη τι γινεται.
Οπως και να'χει παντως ειμαι υπευθυνος για το τι θα κανω.

Σιγουρος δεν ειναι κανενας. Και ουτε προκειται να ειναι !

Re: Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Maestro, αν δε γραφει καποιος να παρει θεση σε διαφορα θεματα και να πει τη γνωμη του , δεν ξερεις με ποιον εχεις να κανεις.
Αντιθετα καποια μελη με αυτα που γραφουν και τον τροπο που γραφουν , σου δινουν "στιγμα" για το τι παιζεται.
Σιγουρια δεν υπαρχει για τιποτα , αλλα εφοσον ο χωρος δεν φερει ευθυνη για τις αγοραπωλησιες, και πως θα μπορουσε αλλωστε, τουλαχιστον ας μας δωσει τη δυνατοτητα να κρινουμε μονοι μας.
Εγω με 10 μυνηματα δεν μπορω να καταλαβω τι ρολο "βαραει" ο αλλος .
Με 500 , ισως παρω γραμμη τι γινεται.
Οπως και να'χει παντως ειμαι υπευθυνος για το τι θα κανω.

Σιγουρος δεν ειναι κανενας. Και ουτε προκειται να ειναι !

Mην μπερδευεις τις αγγελιες Χρηστο με την παρουσια καποιου στο σαιτ.Δεν μπορεις να καταλαβεις τι ρολο τραβαει ο αλλος ουτε με την παρουσια του στο σαιτ/χρονικο οριο ουτε με τα ποστ του.

Και σιγουρα δεν θα βγει απο εκει συμπερασμα για την κατασταση των προιοντων που πουλαει .Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο? Οχι η γνωριμια , οχι η παρεα (ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ)...αλλα μια συναλλαγη που θα βοηθησει ενα μελος να αγορασει ενα προιον μεταχειρισμενο (τις περισσοτερες φορες) πραγμα που θα τον βοηθησει αφανταστα μια και προφανως τη δεδομενη στιγμη αυτο του επιτρεπουν τα οικονομικα του.

Για κανε μια εκτιμηση για τα προιοντα που πουλαω εγω...απο την παρουσια μου στο σαιτ...ειναι οπως τα περιγραφω η οχι ?

Ειπαμε οτι τα γραφομενα καποιων δειχνουν μια Α αγαπη για το αθλημα πραγμα που διασφαλιζει ως ενα βαθμο μια προσεκτικη χρηση και και μια καλη κατασταση και μεχρι εκει...

Εγω ομως θελω να εχω ΕΠΙΛΟΓΕΣ στις αγγελιες , δεν μπορω να περιμενω να αγορασω μονο απο το ταδε πολυγραφοτατο μελος που εχει δωσει ενα στιγμα και μου προσεφερει την εγγυηση οτι αν '' δεν θα μου δωσει σκαρτο πραγμα γιατι δεν θα ηθελε να τον ξεφωνισω στο σαιτ και να το μαθουν ολοι''..γιατι στο βαθος του μυαλου αυτο παιζει.Γιατι δεν συμφωνουμε με ολων τα γραφομενα και οι λογομαχιες δεν ειναι και λιγες κατα καιρους. Αρα τι ποστ και πα@ριες (σορυ ) ??? Εγω αντι για αυτη την ''διασφαλιση '' να πω την αληθεια προτιμω την διασφαλιση της εγγυηση του προιοντος.Αλλιως δεχομαι να παρω το ροισκο..που ειναι ολο ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Δες μερικες σελιδες στις αγγελιες πχ στους ενισχυτες.Στην πρωτη σελιδα πχ νομιζω οτι μονο δυο μελη εχουν πανω απο 500 ποστ...οποτε ολες οι αλλες αγγελιες στο βροντο....το ιδιο θα ισχυουν και στις αλλες κατηγοριες υποθετω.

Και τελός 500 ποστ για καποιον που δραστηριοποιειται μονο στις τεχνικες κατηγοριες δεν ειναι και οτι πιο ευκολο .

Last edited:
500 post... εγω ρε παιδια είμαι από την αρχή στο avclub 2 χρονια τώρα και έχω κάνει 500κατι... Ειναι δυνατόν να υποχρεώνουμε τον αλλο να γραφει 2 χρόνια πριν βάλει αγγελία?

Εκτός αν για μια ακόμη φορά του ζητάμε: "Γράψε λαλακίες σε όλα τα θέματα ώστε να μπορέσεις να βάλεις αγγελία", όπως γίνεται και τώρα.

Απο κει και πέρα, θα αναφέρω ότι δεν έτυχε ακόμα να αγοράσω κάτι απο αγγελία εδώ, ωστόσο έφτασα 1-2 φορές στο τσακ να το κάνω:

Την πρώτη φορά, επισκεύτηκα τον φίλο σπίτι του, είδα τον προβολέα που με ενδιέφερε ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ, συζητήσαμε, από τη μισή ώρα που έκατσα σπίτι του σχημάτισα μια πολύ θετική άποψη γι'αυτόν, και ο μόνος λόγος που τελικά δεν προχώρησε η αγορά είναι ότι την επόμενη κιόλας μέρα, φθήνυνε ο Panasonic, τον οποίο τελικά αγόρασα καινούριο.
Γιατί τα λέω αυτά? Γιατί το μέλος εκείνο ήταν τελείως άγνωστο, με λιγότερο από 30 ποστ τότε αν θυμάμαι καλά. Γιατί λοιπόν να μη του δινόταν η ευκαιρία να πουλήσει τον προβολέα του εδώ και να τον αναγκάζαμε να τη χωσει ανάμεσα σε αποχυμωτές και ζυγαριές στην Χρυση Ευκαιρία??? (Με αποτέλεσμα να ζημιωθούν και τα μέλη μας που θα έχαναν την ευκαιρία).

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η δεύτερη εμπειρία μου ήταν με γνωστό άτομο που παίζει στις αγγελίες (απ'αυτούς που πουλάνε μέσα σε μια βδομάδα 10 ζευγάρια ηχείων και 20 ενισχυτές) - ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΤΟΤΕ, δεν το ειχα υποψιαστεί. Ο τύπος είχε πολλά ποστ (αφού εχει 200+ αγγελίες) και συμπεριφέρθηκε ΤΕΛΕΙΩΣ αντιεπαγγελματικά:Μ'εστησε να τον περιμένω μια ολόκληρη μέρα σπίτι μου, μετά με τη δικαιολογία βλάβης στ'αμάξι είπε ότι δε θα έρθει (το βράδυ αυτό) και στη συνέχεια χάθηκε από προσώπου γης. Και τι σημαίνει που είναι μέλος?? Ήταν απαράδεκτος σε σχέση με το μη μέλος.

Μετά λύπης μου βλέπω ότι κάποιοι όχι μόνο δεν έμειναν στο θέμα, αλλά συνέχισαν κάποια προσωπικά και ξέφυγαν σε εξαιρετικά λυπηρούς χαρακτηρισμούς. Τα σχετικά μηνύματα θα σβηστούν και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες συνέπειες.

Ευχαριστώ τα μέλη που δεν ανακατεύτηκαν στα παρατράγουδα και έμειναν στο θέμα.

@ Μeletov περιμένω να ολοκληρωθούν οι προτάσεις και να ζητηθούν από τα μέλη του σωματείου.
Βεβαία επειδή είναι αδύνατον να είναι όλοι ικανοποιημένοι θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση.

@ Maestro Oi κανονισμοί μπορούν να αλλάξουν γιαυτο και όλη αυτή η συζήτηση.
Όπως σου εξήγησα έγινε ΑΡΧΙΚΑ για να ενισχυση την συμμετοχή.

@Βrowser Ρε Χρήστο πως γίνετε ενώ απανταώ σε όλους με ενδιαφέρον, εσύ να το βλέπεις ότι σου κουνάω το δάκτυλο ?
Επισημαίνω κάποια πράγματα με bold, αν σε ενοχλούν τα γραφόμενα μου η νοιώθεις ότι εξηγώντας κάποια πράγματα σε όλους, κουνάω σε εσένα το δάκτυλο μην διαβάζεις τις απαντήσεις μου, τι να πω, λες και δεν με γνωριζεις.

@Κοsh, Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις και να προλάβουμε την κατάσταση.
Έτσι θα είχαμε μπει πιο ομαλά στις προτάσεις.

Πάντως, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά προϊόντων ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει μεγαλύτερη γκάμα επιλογής.
Το ποιο προϊόν θεωρεί ο κάθε αγοραστής αξιόπιστο και ποιο όχι είναι στην δικιά του κρίση.

Μια χαρα ειναι κι ετσι τα μηνυματα Ακη , χωρις τα μπολντ. Αν θες να καταλαβεις τι γραφει καποιος διαβαζεις προσεκτικα, αν δε θες, οσο μπολντ και τεραστια να τα κανεις, δεν βγαινει τιποτα ;)

Πάντως, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά προϊόντων ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει μεγαλύτερη γκάμα επιλογής.
Το ποιο προϊόν θεωρεί ο κάθε αγοραστής αξιόπιστο και ποιο όχι είναι στην δικιά του κρίση.

+10^n Με κάλυψες πλήρως.

Και εμενα....

Το θεμα που ανεφερε ο Παναγιωτιδης για τον αλλο διαδικτυακο χωρο θα μπορουσε να δωσει μια ιδεα.

Γιατι δεν θα ηθελα αντι για 10 κοτσανες να δω 100 η 500 για να μπορεσει να πουλησει καποιος.
Ουτε ειναι σωστο να κανει ο διαχειριστης Η η ΔΟ το χωροφυλακα ποιος ειναι τι συνεχως. Και δεν ξερω αν ειναι και εφικτο.

Αναρωτιεμαι λοιπον αν μπορει μεσω της πλατφορμας να υπαρξει για το θεμα των αγγελιων μια αξιολογηση και σχολια ( οπως στο Εbay) τυχων αγοραστων ωστε να υπαρχει και ενα επιπλεον οπλο στην προσπαθεια εκτιμησης του πωλητη απο τον αγοραστη.

Και κατι αλλο.
Προτεινω να ειναι υποχρεωτικη -αν το ζητησει ο αγοραστης - η δηλωση του πωλητη σε δημοσιο επιπεδο και οχι σε πμ για το θεμα της προελευσης.

Φυσικα αυτο επιφερει τον κινδυνο να φερεται ως λογος οτι "ειναι φιλου μου" κατι που επισης πρεπει να απαγορευτει.
Οποιος θελει ας γραφτει και να βαλει αγγελια απ'ευθειας.

Το θεμα της προελευσης δεν σημαινει και τιποτα αλλα αλλιως καποια μελη αγοραζουν συσκευες απο μελη και αλλιως αντιδρουν ισως σε "αλλες" προελευσεις.

Κι εγω δεν εχω αντιρηση για το συγκεκριμενο. Καμμια μαλιστα και δινει τα πλεονεκτηματα που αναφερονται.

Απο την αλλη ομως, θα χρειαστει μια καποια διασφαλιση απο την ΔΟ για τυχων "επιδοξους" και "κρυφους εμπορους".

Συχνα βλεπω συμβουλευτικα ποστ απο γνωστους ανθρωπους του κλαδου που δινουν συμβουλες που εντελως τυχαια συμπιπτουν με τα μηχανηματα που εμπορευονται. Ασχετως αν πολλοι απο αυτους ειναι γνωστοι στη ΔΟ, εξακολουθουν να μην το δηλωνουν δημοσια σε μια υπογραφη, σε κατι.

Last edited:
Το θεμα που ανεφερε ο Παναγιωτιδης για τον αλλο διαδικτυακο χωρο θα μπορουσε να δωσει μια ιδεα.

Γιατι δεν θα ηθελα αντι για 10 κοτσανες να δω 100 η 500 για να μπορεσει να πουλησει καποιος.
Ουτε ειναι σωστο να κανει ο διαχειριστης Η η ΔΟ το χωροφυλακα ποιος ειναι τι συνεχως. Και δεν ξερω αν ειναι και εφικτο.

Αναρωτιεμαι λοιπον αν μπορει μεσω της πλατφορμας να υπαρξει για το θεμα των αγγελιων μια αξιολογηση και σχολια ( οπως στο Εbay) τυχων αγοραστων ωστε να υπαρχει και ενα επιπλεον οπλο στην προσπαθεια εκτιμησης του πωλητη απο τον αγοραστη.

Και κατι αλλο.
Προτεινω να ειναι υποχρεωτικη -αν το ζητησει ο αγοραστης - η δηλωση του πωλητη σε δημοσιο επιπεδο και οχι σε πμ για το θεμα της προελευσης.

Φυσικα αυτο επιφερει τον κινδυνο να φερεται ως λογος οτι "ειναι φιλου μου" κατι που επισης πρεπει να απαγορευτει.
Οποιος θελει ας γραφτει και να βαλει αγγελια απ'ευθειας.

Το θεμα της προελευσης δεν σημαινει και τιποτα αλλα αλλιως καποια μελη αγοραζουν συσκευες απο μελη και αλλιως αντιδρουν ισως σε "αλλες" προελευσεις.

Τι εννοεις προελευση ακριβως ? Απου που αγοραστηκε ? Η ποιανου ειναι ?

Δεν ειναι κακη ιδεα αυτο με την αξιολογηση.Αν λειτουργησει σωστα..αν..

Απ'οσο γνωριζω η πλατφορμα εχει μονο αξιολογηση στα θεματα και reputation στους χρηστες.
Δεν ξερω αν ο τροπος που λειτουργουν βοηθα σε αυτο που προτεινε ο Ναθ.

Όπως είπα πιστεύω ότι ο κάθε αγοραστής θέτει τα δικά του προσωπικά κριτήρια στο τι είναι καλό και τι όχι.

Το τι μπορεί να κάνει η πλατφόρμα δεν μπορώ να γνωρίζω.

Τι εννοεις προελευση ακριβως ? Απου που αγοραστηκε ? Η ποιανου ειναι ?

Δεν ειναι κακη ιδεα αυτο με την αξιολογηση.Αν λειτουργησει σωστα..αν..

Κοιτα καταλαβαινω οτι αυτο ειναι περιπλοκο.

Το απο που αγοραστηκε ειναι σημαντικο.
Το αν πρεπει να μπορει και να αποδειχτει ειναι δυσκολο...

Ας βασιστουμε στο λογο του καθενος για αρχη. Οι αξιολογησεις θα εδιναν λυση στην αξιοπιστια του καθενα.

Εγώ πιστεύω πως προσπαθείτε να το κάνετε πολύ επαγγελματικό και σγχρόνως, πολύ περίπλοκο, για απλούς users και μη.

Μία λύση είναι να γίνουν οι μικρές αγγελίες "ελεύθερο" thread. Να γράφει όποιος θέλει, ό,τι θέλει, αλλά δυστυχώς θα γίνει ΤΟ μπάχαλο. Οπότε...

Προτείνω να μην υπάρχει όριο μηνυμάτων και χρόνου, και εξηγούμαι. Ήρθα στο AVClub για να δω για μια τηλεόραση που με ενδιέφερε και τελικά είμαι αρκετούς μήνες εδώ. Αν κάποιος έχει πρόβλημα και θέλει να πουλήσει άμεσα, γιατί τον περιορίζουμε; Συνέβη με έναν φίλο μου αυτό και ήθελε να σπρώξει το σύστημα του (τελικά το αποτρέψαμε). Τί θα γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις; Σίγουρα, δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι, δε ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο, αλλά πρέπει να απλοποιούμε τα πράγματα και όχι να τα μπερδεύουμε.

Η λύση είναι μία, και αυτή θα επιβαρύνει τους διαχειριστές. Συνεχής παρακολούθηση των αγγελιών (δε γίνεται να ποστάρει κάποιος ΜΟΝΟ στις αγγελίες...), των χρηστών (μέσω ip) και καταγγελιών από άλλα μέλη. Επίσης, αυτό που γράφτηκε στην αρχή για τους τίτλους των αγγελιών ΠΡΕΠΕΙ να μπει σαν κανόνας, στον τίτλο αυστηρά ΜΟΝΟ περιγραφή του προϊόντος και τίποτε άλλο, για διευκόλυνση και του πωλητή και των τυχόντων αγοραστών.

ΥΓ: ένα απλό μέλος είμαι, ίσως να μην έχει βαρύτητα η γνώμη μου, απλώς την εξέφρασα με αγνή αγάπη και σεβασμό στο φόρουμ.

Εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά. Το AVClub δεν μπορεί να είναι χώρος αγοραπωλησιών. Ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, η κατηγορία των αγγελιών υπάρχει για να εξυπηρετεί τα μέλη του. Αυτό σημαίνει πως τα ενεργά μέλη του έχουν το δικαίωμα να πωλούν και να αγοράζουν πράγματα σχετικά με το αντικείμενο μεταξύ τους αλλά και να φιλοξενεί προσφορές όποιων μελών έχουν συγκεκριμένα καταστήματα εν γνώση μας.

Η δική μου θέση είναι πως δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερα εκλεπτισμένο σύστημα στην κατηγορία αγγελιών. Μέλη τα οποία βρίσκονται στο AVClub με μοναδικό σκοπό να πωλούν δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού δεν είμαστε εμπορική ιστοσελίδα. Ο σκοπός ύπαρξης της συγκεκριμένης κατηγορίας πρέπει να παρέχεται μόνον ώς μέσον διευκόλυνσης των μελών μας και τίποτε περισσότερο.