Nitecore

Re: NITECORE

Εδώ στο Illumination supply και τον έχουν ΜΟΝΟ αυτοί αποκλειστικά. Δεν θα τον έχουν άλλοι γιατί το μαγαζί έδωσε και τα LED στην Nitecore.

Αν τον θες βάλε και το coupon code: "iscrazy" όπου σου δίνει 26% έκπτωση στους Nitecore και στην ουσία αν και τον έχει $74 + μεταφορικά σου έρχεται $73.21 με την έκτπωση. Σίγουρα ακριβότερα από τον κανονικό στο Fasttech αλλά αν θες και κάτι άλλο από το μαγαζί που δεν βρίσκεις αλλού το παίρνεις με τα ίδια μεταφορικά.

Kατα τη γνωμη μου η διαφορα στη φωτεινοτητα ειναι τοση που μονο ενα φωτομετρο θα την καταλαβει..

Όχι, εγώ κατάλαβα διαφορά πριν και μετά, πήγα 200+ λούμεν παραπάνω, ίσως και λόγω βάσης χαλκού. Εστιάζει και πολύ καλύτερα πλέον!Τώρα ο φακός πραγματικά πετάει!

200+ λουμενς (και πιο συγκεντρωτικη δεσμη) κανουν ουσιαστικη διαφορα και δεν συγκρινονται βεβαια με την σχετικα μικρη, εως αμελητεα στο ματι, διαφορα των ~90 λουμενς (860 vs 950) μεταξυ του ΧΜ-L και του XM-L2.

Αλλο το χειροποιητο αλλο το ετοιμο :))

Καλά δεν είπα ότι αξίζει γι'αυτούς που τον έχουν είδη να τρέξουν να τον πάρουν. Απλά αφού τον πήρα τώρα είπα να πάω σε αυτόν. Έχει 10% περισσότερο output και 10% περισσότερο throw τίποτα συνταρακτικό.

Επίσης περιμένω και 2 diffuser + ένα κόκκινο φίλτρο για τον ΕΑ4. Το τελευταίο θέλω να το δοκιμάσω σαν πίσω φως ποδηλάτου!

Προσπαθώ να καταλήξω σε μικρό φακό για μέσα στο σπίτι κυρίως για τη γυναίκα μεταξύ των Nitecore SENS που μάλλον δεν θα της αρέσουν με τα κόλπα τους και της σειράς MT.

Είμαι μεταξύ MT1A και ΜΤ1C και μάλλον στον MT1A θα πάω που έχει και το πολύ χαμηλό mode των 5 lumens και με βλέπω αργότερα να παίρνω και τον ΜΤ1C για μένα.

Mια χαρα ειναι ο ΜΤ1Α αλλα oλιγον μεγαλος για τσαντα και λιγο tactical για γυναικα.
Τα κολπα με τους sens ειναι ευκολα και ο διακριτικος και μινιατουρα φακος Sens Mini που παιρνει 1χCR2 ισως να ειναι καλυτερος. Και ο 1χΑΑ sens καλος ειναι και αρκετα μικροτερος απο τον ΜΤ1Α

Εγω θα ελεγα να ρωτησεις πριν αγορασεις.. :))

Ουφ τελείωσα επιτέλους με τις πασχαλινές αγορές! Με ξενύχτισαν τα ρημάδια.

Τελικά της πήρα τον ΕΑ1 με δυο eneloop xxx αλλά έχω πάρει κι άλλους 2! Τον Trustfire Mini 02 και τον Tank007 E09 με διάφορες μπαταρίες γι´αυτούς οπότε θα υπάρχει και επιλογή. Από τη σειρά Explorer πάντως της Nitecore αν μείνω ευχαριστημένος θέλω και τον EC1 γιατί τα σπάει το πόσο μικρός είναι και τον EC2 που επίσης είναι δυνατός για το μέγεθός του και με καλή αυτονομία.

Βασικά πολλούς θέλω αλλά πρέπει να μπει φρένο γιατί τελευταίο μήνα το έχω ξεσκίσει και ούτε ξέρω τι περιμένω από πράγματα. Ε ρε αρώστεια οι φακοί και τα φώτα!

Παιδιά το τι μετράμε στο σπίτι δεν λέει και πολλά και το έχω ξαναπέι. Ακόμα και με όργανα του χιλιάρικου μη περιμένετε μετρήσεις ανάλογες αυτών που κάνουν 100.000 και φυσικά δεν είναι μόνο το φωτόμετρο. Είτε έχουμε σφαίρα για μετρήσεις ή τα υπόλοιπα είναι απλά στο περίπου, σε τυχαία ταβάνια με τυχαίες ανακλάσεις, τυχαίες γωνίες κτλ κτλ. Δηλαδή για προσωπική κατανάλωση. Αυτό που βλέπεις με το οικιακό φωτόμετρο οι "σχετικές" διαφορές μεταξύ φακών και όχι οι απόλυτες τιμές. Δεν γίνεται να πάρεις απόλυτες τιμές ούτε γίνονται έτσι οι μετρήσεις.

Δείτε εδώ εξοπλισμό σωστό για μετρήσεις που έχουν νόημα. http://reviews.mtbr.com/2013-bike-lights-shootout-mtbr-lumen-tests

Αν γινόταν να μετράμε με αξιοπιστία στο σπίτι τα εργαστήρια μετρήσεων και καλιμπραρίσματος θα είχαν κλείσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα SPL meters όπου ναι αγοράζεις και με $60 αλλά δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν αυτά των $8,000+ και έχουν και σοβαρούς λόγους όσοι τα παίρνουν ενώ πολλές φορές απαιτούνται από το νόμο αν θέλουν να υπάρχει οποιαδήποτε νομική υπόσταση στις μετρήσεις. Επίσης σοβαρότατο ρόλο παίζουν και οι συνθήκες μέτρησεις που επίσης είναι εντελώς τυχαίες στο σπίτι και χωρίς κανένα σημείο αναφοράς βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Με άλλα λόγια τα 740 λούμενς μπορεί να είναι 680 αλλά και 900. Με άλλα λόγια αν πάρετε δεκα φωτόμετρα θα πάρετε δεκα διαφορετικές τιμές και κάθε μέρα άλλες. Σίγουρα η βάση χαλκού είναι καλύτερη όπως και το XM-L2 σε σχέση με τον προκατοχό του ενώ και αυτό θα υποσκελιστεί από το επόμενο. Αλλά ως συμπέρασμα μέχρι εκεί.

Το ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός με το θέμα μετρήσεων αλλά δυστυχώς έτσι είναι.

ναι μεν αλλα...
μετρωντας στο κουτι εχεις επαναλληψιμη "ακριβεια". Με μεγαλο αριθμο μετρησεων εχω καταφερει να κανω την καμπυλη του κουτιου μου, ειδικα αν το "καλιμπραρω" με φακους που αξιοπιστα δινουν συγκεκριμενα λουμενς. Ετσι μπορω να υπολογιζω με 5-10% αποκλιση.
Η οποια ειναι μια χαρα για εμας ειδικα να σκεφτεις οτι τοση περιπου ειναι η αποκλιση μεσα σε μια παρτιδα LED (για να μην μιλήσουμε για την επίδραση των μπαταριών στις περιπτώσεις που οι φακοί είναι direct drive).
Ακομα και στην περιπτωση που εχουμε αθροισμα αποκλισεων ή συγκριση με άλλους φακούς μας δίνει μια ιδέα του τι παίζει.
υπάρχει μια επιστημονική βάση, αυτή της έννοιας του πληθυσμού στη γενετικη, αλλα δεν γίνεται απλά να εξηγηθεί.

Με παρομοιο τροπο και ο selfbuilt αλλα και ο παλιος κατοχος του flashlightreviews.com πριν απο αυτον, πετυχαν μια αξιοπιστη συσχετιση στις μετρησεις τους. Εξαλλου οι ιδιες οι εταιριες μεχρι να εφαρμοσουν τα ANSΙ μετρουσαν οπως ηθελαν.

πολλα χρονια πριν στο cpf φτιαχτηκε μια ομαδα που εστελνε ο ενας στον αλλον σε ρολοι εναν φακό HDS Luxeon III (πολυ μεγαλη αξιοπιστια στο bin) για να καλιμπραρουν τα "κουτια" τους. Μπορει αν ειναι ερασιτεχνικο αλλα κανεις μας δεν χρειαζεται να υποβαλει report στο ΔΣ της εταιριας, και δουλευει στην πραξη.

Εγω βρισκω απολυτες τιμες κατα προσεγγιση και πεφτω μεσα :))

Περαν της πλακας, ειναι γεγονος οτι ακριβεις μετρησεις δεν μπορει να κανει ο καθενας ο,τι εξοπλισμο και κολπα να χρησιμοποιει.

Απο την αλλη πιστευω ακραδαντα οτι ανθρωποι με πολυετη εμπειρια στους φακους μπορουν να υπολογιζουν, με τις δικες τους πρακτικες μεθοδους και με αρκετα μεγαλη ακριβεια, +/- 5%, τα λουμενς ενος φακου.

Εγω που ασχολουμαι λιγο μονο καιρο με φακους πιστευω οτι ειμαι σε καλο δρομο για να υπολογισω ικανοποιητικα τα λουμενς ενος κινεζικου φακου που δηλωνει πχ. 2500 λουμενς.
Εχω τις μεθοδους μου, τα οποια εργαλεια, την μικρη εμπειρια μου μεχρι τωρα και καποια standards για συσχετισμο που μου επιτρεπουν να δινω εκτιμησεις και να αισθανομαι ανετα για να τις υποστηριξω αν χρειαστει.
Ποσο μαλλον αν καποιος ασχολειται χρονια ολοκληρα με λουμενς.

Ειδικα για τον ΕΑ4 ΧΜ-L, νομιζω οτι εχω γραψει καπου στο φορουμ οτι τον εχω υπολογισει κατω απο 800 λουμενς, δεν θυμαμαι ακριβως ποσα διοτι δεν κρατω σημειωσεις των μετρησεων μου. Παντως τον ειχα μετρησει.

Και παρεμπιπτοντως, κουραστικος δεν γινεσαι καθολου, αυτες οι συζητησεις ειναι χρησιμες οπως και να'χει.

εχεις το πλεονεκτημα να διαθετεις μεγαλοα ριθμο φακο με ΑΝΣΙ λουμενς και με πολλαπλες σκαλες...Συστηματοποιησε τις μετρησεις σου (κατα προτιμηση σε κουτι) και μετα περνα τις αντιστοιχιες στο excel για να βγαλεις την γραφικη παρασταση...

Δεν διαφωνώ και σίγουρα όσοι προσπαθούν να κάνουν μετρήσεις και μάλιστα ενδιαφέρονται και για την ακρίβεια τους προσφέρουν πολύ στον κάθε υποψήφιο αγοραστή που αλλιώς θα ήταν στο έλεος της κάθε εταιρείας. Απλά κοιτούσα αυτές της σφαίρες τις επαγγελματικές και τα φωτόμετρα που διαθέτουν και έτσι το έφερε η κουβέντα. Εμπειρία δεν έχω στους φακούς αλλά ξεκίνησα κι εγώ μια συλλογή κυριώς λόγω αναγκών δεξιά αριστερά από τα ποδήλατα μέχρι κάποιες φορές που χρειάζομαι στη δουλειά και στον κήπο. Επίσης χρόνια τώρα είχα φώτα ασφαλείας στο σπίτι με Pb μπαταρίες και τώρα με τα LED και τους φακούς θέλω να κάνω αλλαγές όπως και άλλαξα όλες τις λάμπες στο σπίτι με LED.

Πάντως αν θέλει να μετρήσει κανείς τον EA4 με το L2 που θα παραλάβω ευχαρίστως. Κι εγώ κατόπιν των δικών σας σχολίων τον έψαξα και τον πήρα πάντως κι ας αρνούμουν να πάω σε ΑΑ αλλά το ξανασκέφτηκα και είδα ότι δεν είναι πλέον καθόλου κακή λύση.

εχεις το πλεονεκτημα να διαθετεις μεγαλοα ριθμο φακο με ΑΝΣΙ λουμενς και με πολλαπλες σκαλες...Συστηματοποιησε τις μετρησεις σου (κατα προτιμηση σε κουτι) και μετα περνα τις αντιστοιχιες στο excel για να βγαλεις την γραφικη παρασταση...

Ηδη κανω μετρησεις μεσα σε softbox/lightbox που χρησιμοποιω και στη φωτογραφια μικρων αντικειμενων.
Αν και εχεις δικιο για το πλεονεκτημα, δεν θελω να εμπλακω συστηματικα με το θεμα μετρησεων γιατι δεν με ενθουσιαζει.
Μου αρεσει ομως πολυ να το κανω για συγκεκριμενους φακους, ειτε οποτε χρειαζεται.

Δεν διαφωνώ και σίγουρα όσοι προσπαθούν να κάνουν μετρήσεις και μάλιστα ενδιαφέρονται και για την ακρίβεια τους προσφέρουν πολύ στον κάθε υποψήφιο αγοραστή που αλλιώς θα ήταν στο έλεος της κάθε εταιρείας. Απλά κοιτούσα αυτές της σφαίρες τις επαγγελματικές και τα φωτόμετρα που διαθέτουν και έτσι το έφερε η κουβέντα. Εμπειρία δεν έχω στους φακούς αλλά ξεκίνησα κι εγώ μια συλλογή κυριώς λόγω αναγκών δεξιά αριστερά από τα ποδήλατα μέχρι κάποιες φορές που χρειάζομαι στη δουλειά και στον κήπο. Επίσης χρόνια τώρα είχα φώτα ασφαλείας στο σπίτι με Pb μπαταρίες και τώρα με τα LED και τους φακούς θέλω να κάνω αλλαγές όπως και άλλαξα όλες τις λάμπες στο σπίτι με LED.

Πάντως αν θέλει να μετρήσει κανείς τον EA4 με το L2 που θα παραλάβω ευχαρίστως. Κι εγώ κατόπιν των δικών σας σχολίων τον έψαξα και τον πήρα πάντως κι ας αρνούμουν να πάω σε ΑΑ αλλά το ξανασκέφτηκα και είδα ότι δεν είναι πλέον καθόλου κακή λύση.

Kαι πολυ καλα εκανες. Οι ΑΑ (ΝιΜΗ) ειναι το παρον αλλα και το μελλον. Δεν με πειθει η νεα χημεια οτι θα μπορεσει να ειναι το ιδιο ασφαλης με τις ΝιΜΗ.
Εγω πλεον σταματω να επενδυω σε επαναφορτιζομενες λιθιου και αντιστοιχους φακους. Οτι πηρα πηρα, με καποιες εξαιρεσεις στο μελλον βεβαια, στο ονομα του συλλεκτισμου και της περιεργειας :)

Βασικά και αυτόν και τον EA1 που περιμένω θα τους έχουμε στο κομοδίνο δίπλα από τα κεφάλια μας και θέλω να πάρω και στα παιδιά οπότε δεν διακινδυνεύω ούτε 1 στο 1.000.000 κάποιο ατύχημα με λιθίου. Έξω στο δρόμο και σε άλλες εφαρμογές (φως ποδηλάτου) ή μεγάλους φακούς οι 18650 είναι άπιαστες και ασχέτου φακών μέσα στη ζωή μας σε κινητά, λαπτοπ κτλ. Να τις αποφύγεις δεν μπορείς. Αυτό που κάνω είναι να παίρνω τα μέτρα μου και ΜΟΝΟ επώνυμες και καλές μπαταρίες καθώς και έλεγχο / φόρτιση με ψηφιακό φορτιστή. Επίσης τις φορτίζω μέσα σε ειδικό μεταλλικό μπάνκερ ασφαλείας. Είναι σημαντικό να προσέξει κανείς το χειρισμό τους και γι'αυτό δεν τις προτείνω σε φίλους που δεν πρόκειται ν'ασχοληθούν σοβαρά.

Επίσης χτυπιέμαι για το balancing τους σε εφαρμογές με πολλές 18650 γιατί μια χαλασμένη από ένα pack μπορεί να κάνει τη ζημιά! Και αργά ή γρήγορα κάποιο cell θα βγει out of balance ειδικά μετά τους 50 κύκλους. Συνήθως το πρόβλημα είναι στα μεγάλα packs βέβαια αλλά και στις 4Χ το ίδιο εφαρμόζω και φορτίζω με balancing. Δεν είναι όμως κάτι βολικό για τον απλό χρήστη που στο κάτω κάτω γιατί να θέλει τέτοιο μπελά. Καλύτερα λοιπόν να τις αλλάζει λίγο συχνότερα αν δεν θέλει περίεργη συντήρηση και μπελαλίδικους φορτιστές.

Οι λιθίου δεν πρόκειται να πάνε πουθενά πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική σε πολλές εφαρμογές. Π.χ. ηλεκτρονικό τσιγάρο που ούτε για πλάκα δεν θα δούλευαν οι NiMhH. Απλά κι εκεί πάλι σε κατασκευή από ανοξείδοτο ατσάλι έχω πάει με διπλά protection, οπές εξαερισμού κτλ. Επίσης οι IMR είναι και δυνατές σε υψηλά φορτία (τέτοιες βάζω στο η/τ) και σαφώς πιο ασφαλούς χημείας διότι δεν κάνουν έκρηξη αν κάτι πάει στραβά αλλά βγάζουν αέρια.

Στους φακούς κι εκτός αν θες θηριώδη Lumens, που οι περισσότεροι για πλάκα τα θέλουν, οι ΑΑ και ειδικά οι Eneloop είναι πλέον σε άριστο επίπεδο και θα ικανοποιήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

ξεχασες το σημαντικοτερο παραγιντα ασφαλειας, το βολτομετρο......καμμια λιθιου δεν θα σου δημιουργησει προβλημα οσο βρισκεται μασα στα ορια του βολταζ λειτουργιας (και της θερμοκρασιας). οποτε εχεις διαγνωση πριν χρειαστει οτιδηποτε αλλο μετρο ασφαλειας

Επίσης τις φορτίζω μέσα σε ειδικό μεταλλικό μπάνκερ ασφαλείας.
και που να δεις πως με κοιτουσαν καποιοι φιλοι οταν τους ζητησα κουτι πυρομαχικων γαι να φορτισω καποιες μπαταριες.

με αυτο τι εννοεις?
Οι λιθίου δεν πρόκειται να πάνε πουθενά πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική σε πολλές εφαρμογές.

Βολτομετρο έχω αλλά ο φορτιστής που χρησιμοποιώ (iCharger 106B+) έχει οθόνη και βλέπω συνεχώς τα βολτ καθώς και thermal probe που ορίζεις εσύ σε τι θερμοκρασία θέλεις να κόψει. Το βάζω μέσα στο bunker μαζί με τις μπαταρίες αν θέλω.

Το πρόβλημα είναι με τις φθηνιάρικες κινέζικες χωρίς προστασία σε συνδυασμό με φθηνιάρικους φακούς (π.χ. τον Ultraifire C8 μου) επίσης χωρίς προστασία και τέλος επίσης φορτιστές της πλάκας με $5. Δηλαδή κάποιος που δεν γνωρίζει ή δεν έχει ενημερωθεί μπορεί να έχει πρόβλημα με τον παραπάνω συνδιασμό.

Το bunker.

lipobunker-main.jpg

Με το τελευταίο εννοώ ότι θα παραμείνουν στην αγορά διότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές σε πολλές χρήσεις. Από ηλεκτρικά εργαλεία, λαπτοπς, τηλέφωνα και γενικά ότι απαιτεί υψηλά αμπερ καμία NiMH δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ανάλογα.