Nitecore

Re: NITECORE

Με τους surefire αυτο που με χαλάει περισσοτερο ειναι ότι δεν παιρνουν 18650. Πολλοί δε στεκονται στην ουρά τους.
Και τέλος δε νομίζω να αξίζει να δώσει κανείς τοσα χρήματα για κατι που δε θα του χρειαστει. Τι να το κανεις το τανκς στην πολη:flipout:
Με ένα ένα C8 για παραδειγμα και αλλο ένα ρεζέρβα μια χαρα μπορει να κανει καποιος τη δουλεια του. Αναλογα τη χρήση και τις ανάγκες του καθένα βεβαια οταν μιλάμε για χρήση σε εργασια..
Στα λεφτα του surefire θα προτιμούσα τώρα ενα TK75 και θα μεινουν και ρεστα :operator:

Δεν διαφωνω, αλλα οταν μιλαμε για φακους επαγγελματικης χρησης με ιδιαιτερη αντοχη στις κακουχιες λιγα κομματια σου ερχονται στο μυαλο και ακομα λιγοτερες εταιρειες.
Μια απο αυτες ειναι και αυτη που αναφερεις. Δεν αγοραζει κανεις τετοιο φακο εκτος αν εχει ειδικο λογο.

Ο C8 που ανεφερες ειναι ενας απλος και φτηνος φακος και αμα εχεις δυο, για ρεζερβα οπως λες, κανεις τη δουλεια σου μια χαρα με μηδαμινο σχετικα κοστος. Αλλα πρεπει να κουβαλας δυο..:))

Παντα πρέπει να κουβαλάς δύο κατα τη γνώμη μου ότι και αν ειναι ο πρώτος. Ολα χαλάνε...

Ε μη σκάτε! Σήμερα ανέβηκα ψηλά στην Πεντέλη για να δουν φεγγάρι τα μικρά και είχα μαζί μου 4! Τους EC1, EA1, EA4 και έναν zoomie Rysoon πιο πολύ για να δω τι κάνουν γιατί είχε καλά σκοτάδια.

Δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμώ τον EA1 με λιθίου από τον EC1. Έχει διαφορετικό tint πιο θερμό από τον EC1 και είναι και πιο φωτεινός! Αναρωτιέμαι αν είναι νορμάλ?

Χιώτη ο δικός σου ΕΑ1 σε σχέση με τον EC1 κάνει το ίδιο?

O EA1 και ο ΕC1 φορουν ακριβως το ιδιο λεντακι (XP-G R5/coolwhite). Eχουν επισης ακριβως την ιδια κεφαλη. Αρα και το ιδιο beam αμα τροφοδοτηθουν με τα ιδια βολτ.

Οταν τροφοδοτουνται λοιπον με τα ιδια volt (πχ. 3,7) πρεπει θεωρητικα να εκπεμπουν ιδιας εντασης φως αλλα και ιδιου χρωματος (cool white).

Τωρα μια πιθανη εξηγηση το τι συμβαινει στον ΕΑ1 σου σε σχεση με τον ΕC1 σου:

Για την ενταση του φωτος
H Cree δινει περιθωριο λαθους στην ενταση του λεντ, +/- 7%. Οποτε ειναι πιθανο το ενα λεντ να πεφτει στην κατηγορια του +7% και το αλλο στο -7%.
Μανι μανι η διαφορα γινεται 14% η οποια διαφορα, στα λιγα λουμενς που βγαζουν αυτοι οι φακοι, μπορει να φανει, να γινει αισθητη στο ματι.

Για το χρωμα του φωτος
Παλι εδω εχουμε ενα range. To ψυχρο φως ειναι απο 5000-8000κελβιν. Δεν γνωριζω το ποσοστο σφαλματος σε σχεση με το χρωματικη αποκλιση. Δεν το δινει η Cree. Παντως σιγουρα ειναι καποιο.
Λεντακι με λεντακι τυπου R5 πρεπει να εχει διαφορα ΚΑΙ στο χρωμα οχι μονο στην ενταση που η Cree την δινει -/+ 7%.

Oι δικοι μου ΕΑ1 και ΕC1, μου φαινονται ιδιοι χρωματικα. Ο ΕC1 μου φαινεται οτι υπερτερει λιγο στην φωτεινοτητα.

Αμα θελεις κανεις επαγγελματικους φακους, δηλαδη την μαξιμουμ αξιοπιστια, πρεπει να σκασει.

Nitecore, sunwayman, thrunite, klarus, Olight, Ζεβρα, jetbeam,Xeno και καποιες που ξεχνω ειναι καλες μαρκες αλλα οχι για παρα πολυ παιδεμα με εξαιρεση καποια μοντελα αυτων (πχ. Thrunite catapult, Xeno EA6, Ζebra sc600).
H Χeno και η Ζεβρα στεκονται λιγο καλυτερα γενικοτερα απο τους παραπανω, αναφορικα με την αντοχη, συμφωνα παντα με την εμπειρια μου.

Απο κει και περα σιγουρα η Fenix και 1-2 αμερικανικες μαρκες (πχ Armytek) ξεχωριζουν για την διαχρονικη αξιοπιστια τους.

Αρα αν εισαι επαγγελματιας, ειτε αγοραζεις Fenix και Αrmytek με κλειστα τα ματια, ειτε επιλεγεις συγκεκριμενο μοντελο για τις αναγκες σου, με αποδεδειγμενη αξιοπιστια, απο τις παραπανω μαρκες.
Απ'ολα εχει η πιατσα αν αντεχει το βαλαντιο:))

το θεμα το εχουμe ξαναπιασει....ολες αυτες οι εταιριες ειναι ΚΑΛΕΣ....αλλα οχι ΠΟΛΥ καλες
(Επισης προβληματα εβγαζε παντα και η Fenix με τους διακοπτες της και η Armytek τωρα πια)

οποιος θελει φακο με 100% αξιοπιστια και στον Αρη αγοραζει Surefire, streamlight & fox fury κτλ...
Αλλη τιμη ομως ο SR7 αλλη ο Surefire Kroma.

Αλλα μην νομιζετε οτι και αυτοι δεν βγαζουν καποια ψιλοπροβληματα εστω και πολυ σπανια...Μηχανες ειναι
(πχ η Surefire αναγκαστηκε να ξανασχεδιασει μια σειρα ολοκληρη απο τους διακοπτες της (Ζ58, Ζ59) γιατι χαλουσαν πιο συχνα και απο τους φθηνοκινεζικους....Στο μεταξυ ο McGizmo εκανε περιουσια πουλωντας τους ανταλλακτικους διακοπτες του)

Oι λιθιου που εχει βαλει ο kospap παραπανω ειναι μη επαναφορτιζομενες των 1.5βολτ. Αυτες οι nice from fasttech. Εχουν περισσοτερη διαρκεια στον φακο αλλα η φωτεινοτητα παραμενει η ιδια, βλεπε διαγραμμα.

Οι επαναφορτιζομενες ΑΑ λιθιου (14500) ειναι 3.7 volt, και αν ενας φακος ΑΑ μπορει να τις σηκωσει και αυτες τοτε η φωτεινοτητα του led ειναι πολυ μεγαλυτερη μεγαλυτερη απο οταν χρησιμοποιει ΑΑ ΝιμΗ η Αλκαλικες.

Λιγων ΑΑ φακων το κυκλωμα δεχεται βολταζ απο 1 εως 4.2 volt, ωστε να χρησιμοποιουν και ΑΑ (14500) λιθιου και ΑΑ Αλκαλικες η ΝιΜΗ. O EA1 ειναι ενας απο αυτους και με λιθιου (14500) η φωτεινοτητα σχεδον διπλασιαζεται.

Προσωπικα εχω τον ΕΑ1 με ΝιΜΗ ΑΑ (Εneloop XXX). Δεν βαζω λιθιου γιατι το φως του μου ειναι αρκετο αλλα κυριως η διαρκεια ειναι μεγαλυτερη απο το να χρησιμοποιουσα 14500 που εχει λιγοτερα μΑω.
Αν θα ηθελα ακομα μεγαλυτερη διαρκεια θα χρησιμοποιουσα, αντι Ενελουπ, τις Λιθιου 1.5βολτ, σαν αυτες που προτεινει ο kospap. Τις μη επαναφορτιζομενες nice με τα 3000μαω.

Μπερδεμα ε? :))

αυτα λιγο πολυ και απο εμενα.....γραφημα με συγκριση των αλλων μπαταριων με 14500 δυστυχως δεν βρηκα

Ο EA4 ταξιδεύει από σήμερα για την Nitecore. Μου είπαν ότι θα βάλουν σιλικονουχο κουμπί και δεν θα έχει πρόβλημα. Αχ ρε jetbeam γιατί σε πούλησα…

Βέβαια όταν έχεις ένα κοινό που στο μεγαλύτερο ποσοστό του έχει τους φακούς για αναλώσιμο gadget δεν κάθεσαι να σκάσεις να τους κάνεις και super αξιόπιστους, αρκεί να είναι γεμάτοι μπιχλιμπίδια για να κάνουν πωλήσεις.

Το πρόβλημα είναι για όσους από εμάς που κάνουμε κάποιες outdoor δραστηριότητες και ο φακός μπορεί να είναι το εργαλείο που θα σου φωτίσει το μονοπάτι, όπως φέτος για παράδειγμα στο φαράγγι του φονιά (δικαιολογημένη ονομασία) στην Σαμοθράκη από την τρίτη βάθρα μέχρι τον ασφαλτόδρομο. Η διαδρομή περνούσε από σημεία, οπου αν για κάποιο λόγο ο φακός σε πρόδιδε θα έπρεπε να περίμενες να ξημερώσει αλλιώς θα σε μάζευαν τα εμακ από καμία χαράδρα 40+ μέτρων.
:smash:

Ωραιες διαδρομες!

Ομως, εδω που τα λεμε Κωστα, αν θελεις φακο αξιοπιστο μπορεις να τον βρεις ανετα. Λιγο ψαξιμο θελει και καμμια γνωμη απο χρηστες.
Αν εξαρταται η ζωη σου απο τον φακο, δεν τσιμπας με τα μπιχλιμπιδια που λες, ουτε με φτηνες τιμες. Φακοι ομως πρεπει να υπαρχουν για ολα τα γουστα.

Mπορεις να αναφερεις το email επικοινωνιας με την Νιτεcore που θα σου αλλαξει το κουμπι? Eχει το ιδιο προβλημα ενα μελος και δεν ξερει που να τον στειλει.

Τι θα σου κοστισει η ολη ιστορια?

Απάντηση: NITECORE

καλημερα.

τελικα εμενα μου εκανε προσφορα η fasttech για 10% εκπτωση σε αγορες απο το καταστημα..

να θυμησω οτι η προσφορα εγινε λογω που μου χαλασε ο διακοπτης απο τον ΕΑ4 και αφου δεν μπορουσε να γινει αλλαγη του διακοπτη απο το fasttech κατοπιν συννενοησεως(με την πολυτιμη βοηθεια του φιλου χιωτη) προτειναν αυτη την εκπτωση...

θα δουμε...

Ειχε και ο Κωστας, ενα ποστ παραπανω, το ιδιο προβλημα και βρηκε ακρη με την Νιτεcore. Toν ρωτησα το email επικοινωνιας, οπως ειδες, για να κανουμε και εκει μια προσπαθεια.

Απάντηση: NITECORE

ναι το ειδα!κωστα για δωσε λεπτομερειες αν μπορεις...

ευχαριστω..

Χιώτη δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τον ευχαριστήθηκα φέτος. Η εικόνα του ποταμού με τα πλατάνια από πάνω που δεν άφηναν ούτε το φως του φεγγαριού να περάσει είναι μοναδική!!
Ειχα και τον bc40 και τον bc10 που ήταν πραγματικά σκυλιά του πολέμου, αλλά μου έλειπαν κάποια modes και έτσι κατέληξα στον 40αρη
Το διάβασα το θέμα με τον φίλο που έχει παρόμοιο πρόβλημα
Σου παραθέτω την επικοινωνία και εύχομαι να βοηθήσει την κατάσταση
1
Hi Κonstantinos,

Thank you for your choosing NITECORE products. Would you please send a picture regarding to the scratch of the EA4 boot?

If you need to make a replacement of the EA4 booth, I am afraid you need to send it back to us, then we can replace the EA4 boot.

What's the serial number of your light?

2

Hi Κonstantinos,

Thank you for your information. HKequipment is not our authorised dealer, and they are sneekly selling our products without doing a correct service. Please next time, buy from our local distributor/dealers. Thank you.

As to the EA4 button replacement, it is better than you can send back the light to us for replacement. Thank you.

3
Hi Κonstantinos,
Thank you for your information.
As to the switch cover, we are now using silicone cover instead of the rubber cover. That would become more reliable. Thank you.
Regards,
Service

Το κόστος είναι μόνο τα έξοδα αποστολής 9 και κάτι ευρώ

DSCF7024.jpg

Last edited:

Γι'αυτο λέω ότι παντα πρέπει να εχει καποιoς ένα φακό ρεζέρβα ειδικά σε δυσκολες περιπτώσεις. Ακομα και να μη σου χαλάσει ή να μη σου ξεμεινει απο μπαταρίες,
μπορει να τύχει να πέσει απο καμια χαραδρα..

Last edited:

Κωστα ευχαριστω. Δωσε ομως και το email address του ανθρωπου που μιλησες στην Νιτεcore.

Σε τετοιες διαδρομες πιστευω οτι ειναι ιδανικoς ο ΕΑ4 και αυτου του τυπου οι φακοι.
Καλο throw και flood ταυτοχρονα καθως και επαρκεστατος φωτισμος (τα ~800 λουμενς ειναι ιδανικα) σε μικρο σωμα.

Γι'αυτο λέω ότι παντα πρέπει να εχει καποιoς ένα φακό ρεζέρβα ειδικά σε δυσκολες περιπτώσεις. Ακομα και να μη σου χαλάσει ή να μη σου ξεμεινει απο μπαταρίες,
μπορει να τύχει να πέσει απο καμια χαραδρα..

...και παντα το λουρακι του φακου περασμενο στο χερι, ετσι ωστε αν, χτυπα ξυλο, γλυστρισει ενας ανθρωπος στη χαραδρα, να μπορουν να τον εντοπισουν ευκολα!

Λιγο απαισιοδοξο σε βρισκω σημερα, Flashlight :))

Με το support επικοινώνησα

SYSMAX Industry Co., Ltd.
Add: Rm1407-08, Glorious Tower, 850 East Dongfeng Road, Guangzhou, Guangdong 510600 China
Tel: +86 20 8386 2000
Fax: +86 20 8388 2723
Web: www.nitecore.com ;