Nitecore

Re: NITECORE

...και παντα το λουρακι του φακου περασμενο στο χερι, ετσι ωστε αν, χτυπα ξυλο, γλυστρισει ενας ανθρωπος στη χαραδρα, να μπορουν να τον εντοπισουν ευκολα!

Λιγο απαισιοδοξο σε βρισκω σημερα, Flashlight :))
Γιατι το λες? :p

Ε, παντα δυο φακοι μη τυχει τιποτα... αλλα και να μη τυχει τιποτα μπορει να πεσει ο φακος στη χαραδρα... :)))

Γελουσα μονος μου, να'σαι καλα!! :ernaehrung004:

Μαλλον δεν εχεις περπατήσει ποτέ σε κατσάβραχα γι'αυτο γελας.
Χαρομαι παντως που σε διασκεδαζω:firstprize:

χε,χε, ολη η βορειος Χιος οπου μεγαλωσα, ενα απεραντο κατσαβραχο ειναι ουσιαστικα, η νοτια Χιος ειναι η προικισμενη :))

Για εφεδρικό εξοπλισμό έχουμε 2 μικρούς φακούς κεφαλης + τον olight που χρησιμοποιεί η κοπέλα μου σαν βασικό με 2 χ 18650 και μια έχτρα 4αδα ΑΑ για τον ΕΑ4. Το ζητούμενο όμως είναι να μην είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς μισό κιλό επιπλέον μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσεις την αναξιοπιστία του φακού.

Και το αστείο είναι ότι το 2008 είχα πάρει έναν aurora p7 από το dealextreme με 20 δολάρια και τον έχω πάει στο εξοχικό για τον πάτερα μου. Από την χρήση έχει φύγει σχεδόν όλη η ανοδιωση αλλά δεν μασαει.

καμμια φορα τα lada niva.....

χα,χα..αυτο το 'καμμια φορα' ειναι το ανησυχητκο.

Για να πω ομως τη μαυρη αληθεια, εχω εναν Small Sun ZY T13 που κερδισα απο το DX, μακραν ο καλυτερος budget super thrower στη πιατσα (που τον βρισκεις και με κατω απο $20!).
Toν χρησιμοποιω λοιπον για ολες τις βρωμοδουλειες (η τελευταια ηταν αλλαγη θερμοσιφωνα σε παταρι) και δεν τον προσεχω ιδιαιτερα, περισσοτερο απο περιεργεια για την αντοχη του.

Εχει πεσει ηδη 1 φορα απο τραπεζακι επειδη δεν εχει αντιολισθητικο παξιμαδι. Στα μαστορεματα τον αφηνω στο πατωμα οπως αφηνω ενα γαλλικο κλειδι. Μπαταριες ΔΕΝ εχω αλλαξει
εδω και ενα εξαμηνο (δεν τον χρησιμοποιω ποτε στην ψηλη σκαλα βεβαια αλλα αλλοι budget φακοι ψοφανε απο το battery drain) και γενικοτερα εχει παρει με το σπαθι του την θεση του σαν αξιοπιστο εργαλειο φακος.

καμμια φορα τα lada niva... :))

Trustfire Z3! Βουτιά από το αυτοκίνητο με 50-60χλμ και μόνο κάτι χτύπηματα στην ουρά και μπροστά.

Για να δουμε ομως το θεμα σφαιρικα, πρεπει να γνωριζουμε οτι τα τεστ αντοχης των κατασκευαστων που δηλωνουν impact resistance δυο μετρα πχ., εμπεριεχουν επαναλαμβανομενες πτωσεις με διαφορες γωνιες κρουσης.

Αμφιβαλλω αν μπορουν τα περισσοτερα budget φακουδακια μας να αντεξουν παραπανω απο ενα-δυο γυρους τετοιων δοκιμων. Και οσα αντεξουν λιγο παραπανω, μαλλον θα ειναι τα απλα αυτα με την 1 σκαλα.

πάντως χτες για πρώτη φορά άφησα τον ΕΑ1 με αναμένο το κόκκινο led τη νύχτα (δηλαδη 5 ώρες) και η μπαταρία από 1.4 πήγε στο 1.1...
και υποτίθεται είναι 0.2 lumen

Mπορει να ηταν η ωρα της μπαταριας, να ηταν δηλαδη κοντα στο cut off time, και οχι της καταναλωσης του κοκκινου led. Μπορει και λανθασμενη ενδειξη?

Αν κανεις μια δοκιμη σημερα, με φρεσκια μπαταρια, τα αποτελεσματα θα ειναι διαφορετικα.

Η ένδειξη είναι η δική του με τις φλασιές.
Η μπαταρία είναι αλκαλική ΙΚΕΑ σχεδόν καινούργια με γύρω στο τέταρτο ανάματα στο 1.4
Ο φακός πάντα απενεργοποιείται εντελώς και χρησιμοποιείται λίγο κάθε βράδυ, το πολύ δίλεπτο τρίλεπτο διακεκομμένα όταν βγάζω βόλτα το σκύλο.

αα..αλκαλικη μπαταρια χρησιμοποιησες, οκ, τωρα εξηγειται.

Αν δεις το διαγραμμα που εβαλε ο kospap παραπισω, θα δεις οτι οι αλκαλικες δουλευουν μεν, αλλα τελειωνουν γρηγορα...δες τη διαφορα με την Ενελουπ, και θα καταλαβεις.

H απορία μου όμως με τις eneloop και τις ΝΙΜΗ γενικά είναι ότι δίνουν 1.2
Αυτό δεν σημαίνει λιγότερη ένταση στο φως?
Ποιά θα ήταν μια καλή πηγή για αγορά eneloop?

λοιπον θα πας πισω καμμια δεκαρια ποστ στο νημα με τυος φορτιστες να δεις τον πινακα που ανεβασα για την χρηση των μπαατριων, και εκει το εξηγω
nknon.nl

Οπως γραφει ο kospap παραπανω http://eu.nkon.nl/sanyo-eneloop-aa-aaa-batteries.html
Ειναι το μερος για τις εγγυημενα νεωτερες και πιο φρεσκες eneloop στις καλυτερες τιμες (και με τα μεταφορικα).

Μια συντομη 'ερασιτεχνικη ερμηνεια' για τις Αλκαλικες και τις NiMH, ειναι οτι αφ'ενος οι ΝιΜΗ φορτιζουν στο 1.4v, αφετερου οι Αλκαλικες κρατανε το 1.5v για ελαχιστα λεπτα,
ιδιαιτερα αν χρησιμοποιουνται σε high drain devices, oπως ορισμενοι φακοι, και χανουν την δυναμη τους πολυ γρηγοροτερα. Σε μεσο ορο, οι ΝιΜΗ δινουν σαφως υψηλοτερη ταση.

Αυτο που ειπες αρχικα για την φωτεινοτητα δεν ειναι λαθος.
Αν μπορουσαν οι Αλκαλικες να κρατησουν ψηλα και να διατηρησουν το φορτιο τους οπως οι ΝιΜΗ ο φακος θα ηταν φωτεινοτερος. Στα 1.5βολτ ο φακος ειναι οντως φωτεινοτερος.

Υπαρχει ομως λυση αν θελει καποιος υψηλοτερο voltaz.
Yπαρχουν οι επαναφορτιζομενες μπαταριες (ΑΑ και ΑΑΑ) ΝιΖn, κοντα στα 2000μαω, που δινουν 1.6 βολτ αλλα θελουν ειδικο φορτιστη επειδη ειναι διαφορετικη χημεια.
Δεν ειμαι ομως σιγουρος για την αποφορτιση τους, δεν εχω δει καποιο σχετικο διαγραμμα.

Η καλυτερη και πιο σιγουρη λυση ομως, ειναι απλα οι Ενελουπ.

ΥΓ
Το θεμα των μπαταριων δεν ειναι καθολου απλο οπως αρχικα νομιζα. Αν δεν ηταν ο kospap τριγυρω με τους οδηγους του και τα πινακακια του, ακομα θα ειχα τις ιδιες αποριες με τα περισσοτερα παιδια εδω.

Μικρη στο ματι αλλα μεγαλη στη...μαστιχα, τα μανταρινια και στους καπεταναιους :))
Οποτε οπως θα γνωρίζεις, το πιο πιθανο πράγμα που μπορει να σου τυχει οταν περματάς νυχτα σε δυσβατα σημεία-κατσαβραχα ειναι ειτε να γλυστρήσεις ή να σκοντάψεις και να πέσεις. Εκτος βέβαια αν μασας τσιχλα αφου έχεις φαει πρώτα ένα μανταρινι και εισαι μεγάλος καπετάνιος οπότε δε σε πιανουν αυτα χαχα

Φιλε flashlight, αμα το'χει η μοιρα μας, δεν πα να'χουμε πανω μας σαρανταδωδεκα φακους και εξηντα μαντζαφλαρια, αμα ειναι να'ρθει το κακο, θα'´ρθει.

Απλα εχουμε παντα το νου μας και κανουμε που και που το σταυρο μας, μηπως υπαρχει τελικα εκει πανω καποιος που μας προστευει :))