Nova EON TV / EON+

Καλημέρα, έχω δύο θεωρητικές ερωτήσεις (προς το παρόν είμαι σε δορυφόρο):

1) Αν είχα EON μέσω internet θα μπορούσα να διαγράψω τον αποκωδικοποιητή τους ως μεγάλη οθόνη προκειμένου να μην "καίω" ένα HDMI port της τηλεόρασης; Και να βλέπω σε δύο μεγάλες οθόνες από τα app των τηλεοράσεων; Αν ναι, σε ποιο τμήμα θα έπρεπε να απευθυνθώ; Ρωτάω γιατί από το τεχνικό τους τμήμα μου είπαν πως "αυτό δεν γίνεται" αλλά νομίζω πως είχα διαβάσει κάτι τέτοιο εδώ.
2) Σε αυτή την περίπτωση (IPTV μόνο, χωρίς δορυφορικό) αθλητικά παίζουν σε δύο "μεγάλες" οθόνες ταυτόχρονα χωρίς τη χρήση του αποκωδικοποιητή τους;

1) Αν είχα EON μέσω internet θα μπορούσα να διαγράψω τον αποκωδικοποιητή τους ως μεγάλη οθόνη προκειμένου να μην "καίω" ένα HDMI port της τηλεόρασης; Και να βλέπω σε δύο μεγάλες οθόνες από τα app των τηλεοράσεων; Αν ναι, σε ποιο τμήμα θα έπρεπε να απευθυνθώ; Ρωτάω γιατί από το τεχνικό τους τμήμα μου είπαν πως "αυτό δεν γίνεται" αλλά νομίζω πως είχα διαβάσει κάτι τέτοιο εδώ.
2) Σε αυτή την περίπτωση (IPTV μόνο, χωρίς δορυφορικό) αθλητικά παίζουν σε δύο "μεγάλες" οθόνες ταυτόχρονα χωρίς τη χρήση του αποκωδικοποιητή τους;
Απο οσο θυμαμαι, αφου πλεον εχω κρατησει μονο cosmote, η μια θεαση ηταν υποχρεωτικα απο δορυφορικο δεκτη ή το box τουϛ. Οποτε αν θεϛ το απ σε δυο τηλεορασειϛ ισωϛ χρειαζεται πληρωμη πακετου εξτρα συσκευων.

Απο οσο θυμαμαι, αφου πλεον εχω κρατησει μονο cosmote, η μια θεαση ηταν υποχρεωτικα απο δορυφορικο δεκτη ή το box τουϛ. Οποτε αν θεϛ το απ σε δυο τηλεορασειϛ ισωϛ χρειαζεται πληρωμη πακετου εξτρα συσκευων.
Ευχαριστώ

• Like
Reactions: thiseas

1) Όχι.
2) Όχι, πρέπει να έχεις τη μια εφαρμογή σε αποκωδικοποιητή και την άλλη σε smart tv. Ταυτόχρονα δεν παίζουν. Η μία θα κολλάει.

Και εγώ την ίδια απορία-ελπίδα έχω, να μπορούν από εξυπηρέτηση να ενεργοποιήσουν συσκευή λέγοντας τους τον κωδικό. Αφού μπορούν να καταργήσουν μια συσκευή, δεν θα μπορούν και να την ενεργοποιήσουν? Αλλιώς είμαστε "καταδικασμενοι" να μην μπορούμε να ενεργοποιησουμε.
Από το chat με ενημέρωσαν ότι μπορούν την επιπλέον οθόνη να την ενεργοποιήσουν και αυτοί.

• Like
Reactions: costantinos2007
Σημερα προσεξα οτι υπαρχουν κοληματα σε live μεταδοσεις απο τα καναλια του Novasports , στο μπασκετ σημερα για 2 δευτερολεπτα , το βλεπω μεσα στο δωματιο εχω βαλει καλωδιο ethernet στο router εχω 1000 fiber cosmote το βλεπω μεσο υπολογιστη απο την εφαρμογη eon tv , μεσα στο σαλονι εχει δεκτη iptv της eon εκει τα κοληματα δεν ειναι καθημερινα , τι μπορει να ειναι ; .

Σημερα προσεξα οτι υπαρχουν κοληματα σε live μεταδοσεις απο τα καναλια του Novasports , στο μπασκετ σημερα για 2 δευτερολεπτα , το βλεπω μεσα στο δωματιο εχω βαλει καλωδιο ethernet στο router εχω 1000 fiber cosmote το βλεπω μεσο υπολογιστη απο την εφαρμογη eon tv , μεσα στο σαλονι εχει δεκτη iptv της eon εκει τα κοληματα δεν ειναι καθημερινα , τι μπορει να ειναι ; .
Βάλε δορυφορικό eon sat..κατάλληλο για κανάλια live εδώ κ 25 χρόνια.
Ουδέν πρόβλημα!!!
Το ίντερνετ είναι ακόμη πίσω...,σε live κανάλια.!!!!
Σε on demand εκεί ποντάρει το ίντερνετ.
Ακόμη κ το netflix live μεταδόσεις πάτωσε... φαντάσου δηλ.

Βάλε δορυφορικό eon sat..κατάλληλο για κανάλια live εδώ κ 25 χρόνια.
Ουδέν πρόβλημα!!!
Το ίντερνετ είναι ακόμη πίσω...,σε live κανάλια.!!!!
Σε on demand εκεί ποντάρει το ίντερνετ.
Ακόμη κ το netflix live μεταδόσεις πάτωσε... φαντάσου δηλ.
Φιλε καλησπερα, οσο αναφορά για αυτο που λες, έλεγα απο eon box να παω σε δορυφορικο, κ ελεγα να παω το απόγευμα σήμερα να το αλλαξω, εσυ π εχεις αξιζει; 1080p μαλλον θα χεις.

• Like
Reactions: Slayer38
Φιλε καλησπερα, οσο αναφορά για αυτο που λες, έλεγα απο eon box να παω σε δορυφορικο, κ ελεγα να παω το απόγευμα σήμερα να το αλλαξω, εσυ π εχεις αξιζει; 1080p μαλλον θα χεις.
Καλημέρα φυσικά κ αξίζει να πας σε δορυφορικό...εγώ με 43 TCL QLED 4k...με τον δέκτη eon sat έχω πολύ ανώτερη εικόνα του 1080 ειδικά στα nova sports k nova cinema κ φαίνεται η διαφορά στην σύγκριση στο apo nova tο έχω ενεργοποιήσει στην συγκεκριμένη τηλεόραση εκεί βλέπω τα on demand που δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρά μόνον στα κανάλια live μετάδοσης που δεν έχει καμία σχέση με το δορυφορικό μεταξύ τούς.
Θα πεις δεν είμαι ικανοποιημένος ζητώ αλλαγή προγράμματος.... πιθανόν να χρεωθείς την εγκατάσταση του δορυφορικού από τεχνικό νομίζω 70 ευρώ τα υλικά είναι δωρεάν όλα.
Όμως θα ησυχάσες... σκέψου ότι όλα τα ΠΡΟΠΟ κ καφετέριες είναι με δορυφορικο κ όλοι σε μεγάλες τηλεοράσεις σε ποιότητα διότι με το ίντερνετ σε μεγάλη οθόνη ποδόσφαιρο άστο καλύτερα. Eon sat HEVC θα πάει σύντομα σε πιο ανώτερη εικόνα από το απλό 1080 δηλ σε 1265 HEVC από 1264 που είναι στους novabox που αποσύρονται όλοι τέλος του 2025 υποχρεωτικά.

• Like
Reactions: Scorpio15
Καλημέρα φυσικά κ αξίζει να πας σε δορυφορικό...εγώ με 43 TCL QLED 4k...με τον δέκτη eon sat έχω πολύ ανώτερη εικόνα του 1080 ειδικά στα nova sports k nova cinema κ φαίνεται η διαφορά στην σύγκριση στο apo nova tο έχω ενεργοποιήσει στην συγκεκριμένη τηλεόραση εκεί βλέπω τα on demand που δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρά μόνον στα κανάλια live μετάδοσης που δεν έχει καμία σχέση με το δορυφορικό μεταξύ τούς.
Θα πεις δεν είμαι ικανοποιημένος ζητώ αλλαγή προγράμματος.... πιθανόν να χρεωθείς την εγκατάσταση του δορυφορικού από τεχνικό νομίζω 70 ευρώ τα υλικά είναι δωρεάν όλα.
Όμως θα ησυχάσες... σκέψου ότι όλα τα ΠΡΟΠΟ κ καφετέριες είναι με δορυφορικο κ όλοι σε μεγάλες τηλεοράσεις σε ποιότητα διότι με το ίντερνετ σε μεγάλη οθόνη ποδόσφαιρο άστο καλύτερα. Eon sat HEVC θα πάει σύντομα σε πιο ανώτερη εικόνα από το απλό 1080 δηλ σε 1265 HEVC από 1264 που είναι στους novabox που αποσύρονται όλοι τέλος του 2025 υποχρεωτικά.
Και υποστηρίζει εικόνα 1080 p (ενώ στα πρώτα χρόνια αν θυμάμαι καλά έφτανε έως 1080i. ) Και εγώ πάντως συμφωνώ φίλε ότι αξίζει. Παρότι πολλές φορές έχω πιο καθαρή εικόνα στο app από το δορυφορικό (ειδικά όταν έχει ταυτόχρονα πολλούς αγώνες) το δορυφορικό είναι εγγύηση . Και αν γίνει και αυτό που γράφεις με την αναβάθμιση θα είναι super

Αντιμετωπιζει κανείς πρόβλημα σύνδεσης σε φορητή συσκευή ; Εγώ βάζω username και κωδικούς και μου εμφανίζει μήνυμα ότι τα στοιχεία είναι λάθος (τα βασικά επανεκκινήσεις , επαναγκαταστασεις, δοκιμή σε άλλη συσκευή τα έχω κάνει ) καμία ιδέα;;;

• Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Αντιμετωπιζει κανείς πρόβλημα σύνδεσης σε φορητή συσκευή ; Εγώ βάζω username και κωδικούς και μου εμφανίζει μήνυμα ότι τα στοιχεία είναι λάθος (τα βασικά επανεκκινήσεις , επαναγκαταστασεις, δοκιμή σε άλλη συσκευή τα έχω κάνει ) καμία ιδέα;;;
Πρέπει να υπήρχε γενική βλάβη . Είχα αδυναμία πρόσβασης σε ίντερνετ από το κινητό είτε με data είτε με το wifi ( nova σταθερη ) και δεν άνοιγε η εφαρμογή της nova ούτε με Hotspot από άλλο κινητό με αλλο παροχο.

• Wow
Μερικές απορίες.
Το box μπορώ να το πάρω στο εξοχικό και να παίζει με ίντερνετ από κινητό?
Δοκίμασα στο σπίτι με hotspot και έλεγε σφάλμα
Όταν κλείνω το box από το τηλεκοντρόλ του σβήνει και η τηλεόραση. Όταν ανάβω την τιβι ανάβει και το box.
Γιατί γίνεται αυτό?
Όλα τα on demand είναι δωρεάν έτσι?

• Wow
Μερικές απορίες.
Το box μπορώ να το πάρω στο εξοχικό και να παίζει με ίντερνετ από κινητό? ΝΑΙ
Δοκίμασα στο σπίτι με hotspot και έλεγε σφάλμα
Όταν κλείνω το box από το τηλεκοντρόλ του σβήνει και η τηλεόραση. Όταν ανάβω την τιβι ανάβει και το box.
Γιατί γίνεται αυτό? ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ
Όλα τα on demand είναι δωρεάν έτσι? ΝΑΙ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ

απο που βγαινει αυτο ?

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ

απο που βγαινει αυτο ?
Λογικά στις Ρυθμίσεις του HDMI...κάπου θα αναφέρει για χειρισμό απο τηλεκοντρολ εξωτερικής πηγής ή κάτι παρόμοιο

• Like
Λογικά στις Ρυθμίσεις του HDMI...κάπου θα αναφέρει για χειρισμό απο τηλεκοντρολ εξωτερικής πηγής ή κάτι παρόμοιο
Ωραιος το βρηκα στις ρυθμισεις της TCL

Σχετικα με τη συνδεση του box μεσω δεδομενων κινητου μου βγαζει Σφαλμα αναπαραγωγης
Αναγνωριζει τη συνδεση που εχεις στη νοβα ? Γιατι εγω οπως ηρθε το εβαλα και επαιξε χωρις να βαλω ουτε user name ουτε password

Σχετικα με τις συσκευες μπορω μια φορα το μηνα να τις ανανεωνω ολες ή μονο μια?

Καλημερίζω την παρέα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η άψογη εικόνα στο ματς της Εθνικής χθες (από Novasports λόγω καλύτερης περιγραφής από αυτή της ΕΡΤ). Είδα τον αγώνα από το μποξάκι τους και δεν πίστευα πως έβλεπα Γόβα.

• Like
Reactions: Scorpio15
Γενικά έχουν βελτιώσει πολύ την εικόνα τους στο app. Το έχω γράψει και σε άλλα post ,αν και έχω δορυφορικό , πολλές φορές βλέπω από εκεί και όχι από το δορυφόρο . Γενικά βλέπω από όπου έχω πιο καθαρή εικόνα . Και το απροσδόκητο : πήγα να κόψω τη nova και να προσθέσω τα αθλητικά στην cosmote και όταν είδα την εικόνα της cosmote έκανα υπαναχώρηση και γύρισα στη nova . (Ίσως έφταιξε που συνέπεσε με βλάβη σε κάποια κανάλια cosmote sport αλλά και με τα υπόλοιπα που δεν είχαν βλάβη δεν ήμουν ικανοποιημένος ) . Θυμάμαι που πριν από χρόνια πολλοί από εδώ (και εγώ μέσα σ' αυτούς) διαμαρτυρομασταν για την εικόνα της eon και απορώ : πώς αντιστράφηκαν οι ρόλοι ; Σημ. Το app της eon το έχω περάσει στο box της cosmote με ενσύρματη σύνδεση. Πολύ ικανοποιημένος