NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ πολύ! με μπέρδεψε το άρθρο που διάβασα! :a0210:

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

παιδιά καλησπέρα. Σήμερα έχω ένα Dreambox 800HD (γνήσιο). Με πλησίασαν από την Nova για να προμηθευτώ τον δικό τους. Σήμερα λοιπόν "βλέπω" 4 δορυφόρους. Επιπλέον δεν έχω δυνατότητα να κατεβασω δεύτερο καλώδιο. Η ερώτηση μου είναι η εξής: αν προμηθευτώ τον 831, και συνδέσω εκεί το καλώδιο από το πιάτο, μπορώ να πάρω σήμα από την έξοδό του (εχει?) και να συνδέσω "εν σειρά" κατα κάποιο τρόπο τον Dreambox, ώστε να βλέπω τους υπόλοιπους δορυφόρους / κανάλια?
Ευχαριστώ

Δες εδω μήπως σε βολέψει: http://www.sdtv.gr/smf/index.php/topic,35056.0.html
Συγγνώμη από τους διαχειριστές αν δεν πρέπει να βάλουμε τέτοιους δεσμούς, ας το μετατρέψουν το μήνυμα μου να μην είναι τόσο εμφανές τότε.

Last edited by a moderator:
Καλημερα
Θα κανω αιτηση στην Forthnet για το 3play και θα ηελα να ρωτησω αν ο δεκτης που δινουν (831 HD) ειναι 1080ρ ή 1080i
Στο εγχειρίδιο που βρηκα αναφέρει μεχρι 1080i αλλα ηθελα να σιγουρευτω γιατι θα συνδεθει σε τηλεοραση που υποστηρίζει 1080p.

Ευχαριστω

Κανένα HD κανάλι της Nova δεν είναι 1080p. Γενικότερα όλα τα HD κανάλια στην Ευρώπη είναι 1080i (εξαίρεση μόνο το MyZen που είναι 1080p25).

Ο δέκτης βγάζει μέχρι 1080i, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να το συνδέσεις σε τηλεόραση 1080p.

Καλημερα
Θα κανω αιτηση στην Forthnet για το 3play και θα ηελα να ρωτησω αν ο δεκτης που δινουν (831 HD) ειναι 1080ρ ή 1080i
Στο εγχειρίδιο που βρηκα αναφέρει μεχρι 1080i αλλα ηθελα να σιγουρευτω γιατι θα συνδεθει σε τηλεοραση που υποστηρίζει 1080p.

Η τηλεόραση θα λαμβάνει 1080i και με μια διαδικασία που λέγεται deinterlacing θα το μετατρέπει σε 1080p πριν το απεικονίσει στην οθόνη.

Έτσι και αλλιώς όπως λένε και οι προλαλήσαντες μέχρι 1080i φτάνουν οι δορυφορικές εκπομπές προς το παρόν.

@malakudi , ουσιαστικά με 1080p25 κερδίζεις σε διπλάσιες γραμμές πληροφορίας αλλά χάνεις τα μισά frames.

@malakudi , ουσιαστικά με 1080p25 κερδίζεις σε διπλάσιες γραμμές πληροφορίας αλλά χάνεις τα μισά frames.

Ε, το myzen δεν επηρεάζεται και πολύ από την έλλειψη frames (τοπία δείχνει, δεν έχει γρήγορα pan και zoom κτλ). Απορώ πάντως που δεν εκπέμπουν κάποια κανάλια ταινιών σε 1080p24

Μα οι περισσότερες ταινίες σε bluray είναι σε 1080p24, γιατί να μη μεταδίδονται έτσι και στη δορυφορική είναι το θέμα ...

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Σωστά γιατί τα bluray είναι αυτόνομο, δεν έχει να κάνει με εκπομπή και λειτουργία σταθμών

Edit: Οι σταθμοί μπορούν να διαχειριστούν υλικό video σε 25 ή 30 καρέ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Ενα ακομη ερωτημα μου ειναι, πως τα παει στην αναπαραγωγη αρχειων VIDEO απο την USB που εχει?
Υποστηριζει μεγαλη γκαμα φορματ, η θα πρεπει να εχω παραλληλα και τον mpeg4 που εχω τωρα για αυτην την δουλεια?

Η θύρα usb υποστηρίζει μόνο το usb mpeg4 tuner που δίνει η νόβα για επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Μα οι περισσότερες ταινίες σε bluray είναι σε 1080p24, γιατί να μη μεταδίδονται έτσι και στη δορυφορική είναι το θέμα ...

H κίνηση με 24 frames είναι προβληματική. Απλά οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον έχουν παρεμβολή καρέ (motion interpolation) και καλύπτεται κάπως το πρόβλημα.

Βέβαια και η μετατροπή 24 σε 50 (για την αναμετάδοση από τον σταθμό) μπορεί και αυτή να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν γίνει σωστά.

Απλά, για την ώρα δεν υπάρχει στάνταρ τηλεοπτικής μετάδοσης στα 24 καρέ...

Στις χώρες του NTSC, τα 24 αυτά καρέ μοιράζονται σε 60 πεδία ή καρέ, με μία αλληλουχία επανάληψης τύπου 3:2, που έχει ως αποτέλεσμα χειρότερη απόδοση της κίνησης από την πρωτογενή του υλικού.

Για τις χώρες του PAL, κατά κανόνα κατασκευάζονται άλλες μήτρες για τηλεοπτική μετάδοση, όπου το πρωτογενές υλικό έχει επιταχυνθεί κατά 4% στα 25 καρέ και αυτά μοιράζονται σε 50 πεδία ή καρέ με αλληλουχία επανάληψης 2:2. Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση της κίνησης είναι πανομοιότυπη με του πρωτογενούς υλικού, αλλά η ταινία αποκτά ελαφρώς μικρότερη διάρκεια ενώ είναι δυνατόν να ανακύψουν και θέματα pitch με τον ήχο.

Σε κάποιες περιπτώσεις που η εταιρεία παραγωγής έχει μικρό budget, υπάρχει και η πιθανότητα να μην κατασκευαστεί ειδική μήτρα 25 καρέ, αλλά να γίνει κάποιο απλοϊκό frame conversion με χρήση τεχνικών frame repetition/blending με αποτελέσματα για την κίνηση που κυμαίνονται από απλά προβληματική έως τραγική (ευτυχώς στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιο το να καταφύγει μια εταιρεία σε τέτοια λύση για ταινία, αλλά χρησιμοποιείται ακόμα σχετικά συχνά για ντοκυμαντέρ και λιγότερο συχνά για σειρές).

H κίνηση με 24 frames είναι προβληματική. Απλά οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον έχουν παρεμβολή καρέ (motion interpolation) και καλύπτεται κάπως το πρόβλημα.

Βέβαια και η μετατροπή 24 σε 50 (για την αναμετάδοση από τον σταθμό) μπορεί και αυτή να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν γίνει σωστά.

Άσχετο, αλλά μια που το είδα στο αναφέρω, ότι έχει βγει και το The Killing s03e02... (Κόλαση θα είναι η τρίτη σεζόν)

Ξέρει κανένας αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dvb-t usb dongle με τον Pace 831 για θέαση των ελεύθερων επίγειων ψηφιακών αν δεν έχουμε (ή είχαμε) nova επίγεια; Γιατί στο κατάστημα δεν ήξεραν και μετά από τηλεφώνημα στα κεντρικά μου είπαν οτί είναι κλειδωμένη η usb και δεν θα δουλέψει το φλασάκι χωρίς τη nova επίγεια!
Ισχύει ή μου πούλησαν παραμύθι για να μου πλασάρουν τη nova επίγεια;

Status
Not open for further replies.