Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Έβαλα ένα στικάκι Data Traveller 64GB USB 2. Το είχα βρει πολύ φτηνό πέρισυ (είναι ορατά αργό στο PC) και το είχα για εγγραφές στον δέκτη της Crystal Audio. Δούλεψε μια χαρά και για εγγραφές και για timeshift. Είναι αλήθεια ότι την ώρα που γράφει ο δέκτης πρακτικά δεν αποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο, αλλά δεν είδα κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής όταν δεν γράφει. Στο κάτω-κάτω όταν γράφει δεν είμαι εκεί για να αλλάζω κανάλια!

Στο κάτω-κάτω όταν γράφει δεν είμαι εκεί για να αλλάζω κανάλια!
Όταν γράφει ο δέκτης, έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να αλλάξεις κανάλι, γιατί δεν έχει διπλό tuner ώστε να σου δίνει τη δυνατότητα άλλο κανάλι να γράφεις και άλλο κανάλι να βλέπεις.

Έβαλα ένα στικάκι Data Traveller 64GB USB 2. Το είχα βρει πολύ φτηνό πέρισυ (είναι ορατά αργό στο PC) και το είχα για εγγραφές στον δέκτη της Crystal Audio. Δούλεψε μια χαρά και για εγγραφές και για timeshift. Είναι αλήθεια ότι την ώρα που γράφει ο δέκτης πρακτικά δεν αποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο, αλλά δεν είδα κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής όταν δεν γράφει. Στο κάτω-κάτω όταν γράφει δεν είμαι εκεί για να αλλάζω κανάλια!

Επειδή θέλω να αγοράσω 64αρι στικακι για εγγραφες μπορείς να μου πεις πόσες ώρες εγγραφης χωράει?

με τη βοήθεια σας και την αγορα εινος καινούριου hub καθώς κι ενός verbatim 750 Gb καταφερα να κάνω εγγραφες. Το πρόβλημα μου είναι ότι μερικές φορές δεν αναγνωρίζει τον σκληρό και πρέπει να κάνω επανεκίννηση του δέκτη για να τον αναγνωρίσει. Εχω κανει και επαναφορα στις αρχικές ρυθμίσεις και φυσικά φορμάρισμα στον σκληρό! το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος?

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Σχετικά με της εγγραφες παρατηρώ ότι, ενώ έχω ρυθμίσει να ξεκινάει η εγγραφη ένα λεπτό πριν ξεκινήσει το έργο, και να σταματάει ένα λεπτό αφού τελειώσει το έργο, η εγγραφη συνεχίζεται ενώ έχει τελειώσει το έργο για 12 λεπτά, δηλαδή σε τρία έργα που έχω γράψει και στα τρία έχει γράψει από 12 λεπτά παραπάνω, σύνολο 36 λεπτά, σε κάθε εγγραφη πιάνει και λίγο από την αρχή του επομενου έργου.
Aυτό πρέπει να συμβαίνει για τον εξής λόγο, μόλις τελειώσει η προγραμματισμένη εγγραφη πατώντας το info στο τηλεκοντρολ, στη καρτέλα που βγάζει δεν αφαιρεί το έργο που μόλις τελειωσε, και όσο γραφει στην καρτέλα τον τίτλο του έργου η εγγραφη συνεχίζεται κανονικά, όχι ότι είναι κάτι το σοβαρό μιας και ο δίσκος έχει αρκετό χωρο, απλός το αναφέρω
Σχετικά με τη χωρητικότητα σε 500αρι δισκο, είχε δεσμεύσει 5% με τη σύνδεση, και μέχρι τώρα που έχω κάνει 3 εγγραφες έχει πάει στο 8 % δηλαδή 3 ταινίες που έχω γράψει πιάσαν από 1% η κάθε μια

Αυτό γίνεται γιατί στο EPG δεν αναφέρεται ο πραγματικός χρόνος λήξης της ταινίας αλλά στην ουσία η ώρα έναρξης της επόμενης ταινίας ή της επόμενης εκπομπής.

καλημερα και χρονια πολλα , και εγω σημερα εβαλα ενα δισκο WD 500g και ενα hub 3.0 TURBOX η εγραφες γινονται κανονικα και η αποκρηση του τηλε/ου ειναι πλεον γρηγορη.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

....Ωστόσο αναρωτιέμαι αν οποιαδήποτε πηγή 5V, μέσω αντίστοιχης υποδοχής USB μπορεί εξίσου να παρέξει ρεύμα, στο δίσκο, σε περίπτωση λ.χ. που το USB hub δεν διαθέτει εξωτερική τροφοδοσία. Σκέφτομαι π.χ. ως πηγή τη χρήση ενός τροφοδοτικού κινητού smart, από αυτά που κυκλοφορούν ευρέως πλέον, κάτι σαν το παρακάτω:

New-2015-EU-plug-Adapter-5V-1A-EU-USB-Wall-Charger-Mobile-phone-charger-Galaxy-S5.jpg

Το συγκεκριμένο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τροφοδοτικό του δίσκου, θα πρέπει φυσικά να συνοδεύεται και από ένα καλώδιο-διχάλα USB, τύπου "Υ", κάτι σαν αυτό, ούτως ώστε αυτό να μπορεί να λαμβάνει σήμα από τον δέκτη με το ένα βύσμα του και ρεύμα από το τροφοδοτικό με το άλλο βύσμα.

V34528.png

Μπορεί να δουλέψει και μ' αυτό τον τρόπο;

Ευχαριστώ.

Αν το καλώδιο "Υ" δεν ζητά ενέργεια από την θύρα usb, θα δουλέψει. Αν δηλαδή το κόκκινο βύσμα διακινεί μόνο τα δεδομένα.

Καλημέρα σε όλους και πάλι.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να αναφέρω ότι δοκίμασα την προτεινόμενη από μένα παραπάνω λύση, αλλά δεν δούλεψε. Ο φίλος petasis είχε δίκιο τελικά. Μόνο με χρήση USB hub με εξωτερική τροφοδοσία δουλεύει. Έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω από το ΠΛΑΙΣΙΟ ένα τέτοιο με 7 θύρες στα 12,90 ευρώ, και η δουλειά γίνεται μια χαρά.

Καλημέρα σε όλους και πάλι.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να αναφέρω ότι δοκίμασα την προτεινόμενη από μένα παραπάνω λύση, αλλά δεν δούλεψε. Ο φίλος petasis είχε δίκιο τελικά. Μόνο με χρήση USB hub με εξωτερική τροφοδοσία δουλεύει. Έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω από το ΠΛΑΙΣΙΟ ένα τέτοιο με 7 θύρες στα 12,90 ευρώ, και η δουλειά γίνεται μια χαρά.
Το είχα δοκιμάσει αλλά ξέχασα να το ποστάρω, συγνώμη. Όντως δεν δουλεύει.
Να σε ρωτήσω, αν βγάλεις από το ρεύμα το δέκτη και τον βάλεις ξανά, αναγνωρίζει τον σκληρό αμέσως ;

Λοιόν, το πρόβλημα με το "κολλώδες" τηλεχειριστήριο συμβαίνει και σε μένα. Πατάς ένα κουμπί, ανάβει το λεντάκι στον δέκτη, και θέλει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να εκτελέση την εντολή. Υποψιάζομαι ότι κάτα συμβαίνει με τον buffer. Αν σβήσεις τον δέκτη (δεν χρειάζεται καν να τον βγάλεις από την μπρίζα) το πρόβλημα σταματά. Μετά από ώρες ξανασυμβαίνει. Προς το παρόν σβήνω τον δέκτη όταν δεν βλέπω ή δεν έχω προγραμματίσει κάτι.

...Να σε ρωτήσω, αν βγάλεις από το ρεύμα το δέκτη και τον βάλεις ξανά, αναγνωρίζει τον σκληρό αμέσως;

Καλησπέρα

Δεν έχω κάνει τέτοιου είδους δοκιμή, για τον απλούστατο λόγο ότι διατηρώ συνεχώς, μέρα-νύχτα, τον δέκτη ανοιχτό (στο ON), προκειμένου να μην έχω αυτή τη μακρά περίοδο μπουταρίσματος, που χρειάζεται όταν τον έχεις στο OFF, πολλώ δε μάλλον όταν τον έχεις εκτός ρεύματος. Εκεί θέλει ακόμα περισσότερο χρόνο.

Έτσι κι αλλιώς, μέσα σε όλες τις υπόλοιπες και ενίοτε περιττές καταναλώσεις, ας προστεθεί κι αυτή των 12W σ' αυτές. Ο λογαριασμός στη ΔΕΗ μας κάνει:
12 x 24 = 288W
και
288 x 30 = 8640 Wh ή 8,64 kWh το μήνα, δηλαδή 8.64 x 0.847 = 7.31 ευρώ το μήνα (0.847 = η μέση τιμή της κιλοβατώρας σε 24ωρη βάση, ημερήσιο και νυχτερινό τιμολόγιο μαζί).

Εντάξει, δεν κάνω το μπρούκλη, για άλλους τα 7 ευρώ το μήνα είναι το ψωμί των 10 ή 15 ημερών, αλλά με γλυτώνει από το πολύ εκνευριστικό "περίμενε", μέχρι να μπουτάρει ο δέκτης, κάθε φορά που θέλω να δω λίγη TV, και έχω αποφασίσει να υποστώ το έξοδο αυτό, έως ότου αντέχει το βαλάντιό μου φυσικά.

Καλό βράδυ
-

Εγώ προσωπικά όταν λείπω από το σπίτι κλείνω το πολύπριζο. Πάνω σε αυτό είναι πολλές συσκευές που κάποτε μου τις είχε ρημάξει η ΔΕΗ ...

Καλησπέρα

Δεν έχω κάνει τέτοιου είδους δοκιμή, για τον απλούστατο λόγο ότι διατηρώ συνεχώς, μέρα-νύχτα, τον δέκτη ανοιχτό (στο ON), προκειμένου να μην έχω αυτή τη μακρά περίοδο μπουταρίσματος, που χρειάζεται όταν τον έχεις στο OFF, πολλώ δε μάλλον όταν τον έχεις εκτός ρεύματος. Εκεί θέλει ακόμα περισσότερο χρόνο.

Έτσι κι αλλιώς, μέσα σε όλες τις υπόλοιπες και ενίοτε περιττές καταναλώσεις, ας προστεθεί κι αυτή των 12W σ' αυτές. Ο λογαριασμός στη ΔΕΗ μας κάνει:
12 x 24 = 288W
και
288 x 30 = 8640 Wh ή 8,64 kWh το μήνα, δηλαδή 8.64 x 0.847 = 7.31 ευρώ το μήνα (0.847 = η μέση τιμή της κιλοβατώρας σε 24ωρη βάση, ημερήσιο και νυχτερινό τιμολόγιο μαζί).

Εντάξει, δεν κάνω το μπρούκλη, για άλλους τα 7 ευρώ το μήνα είναι το ψωμί των 10 ή 15 ημερών, αλλά με γλυτώνει από το πολύ εκνευριστικό "περίμενε", μέχρι να μπουτάρει ο δέκτης, κάθε φορά που θέλω να δω λίγη TV, και έχω αποφασίσει να υποστώ το έξοδο αυτό, έως ότου αντέχει το βαλάντιό μου φυσικά.

Καλό βράδυ
-
Χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος,νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός σχετικά με το κόστος ανά μήνα.Αλλά,αν είναι να ¨ξοδεύει¨ περίπου 7μιση ευρώ τον μήνα κάθε δέκτης,πάει...καταστραφήκαμε!!!
Πάντως,στην υποτιθέμενη μέση τιμή της κιλοβατώρας,έχεις παραλείψει ένα μηδενικό.Οπότε το σωστό πρέπει να είναι 0,0847 ευρώ και όχι 0,847.

με τη βοήθεια σας και την αγορα εινος καινούριου hub καθώς κι ενός verbatim 750 Gb καταφερα να κάνω εγγραφες. Το πρόβλημα μου είναι ότι μερικές φορές δεν αναγνωρίζει τον σκληρό και πρέπει να κάνω επανεκίννηση του δέκτη για να τον αναγνωρίσει. Εχω κανει και επαναφορα στις αρχικές ρυθμίσεις και φυσικά φορμάρισμα στον σκληρό! το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος?
Καμία ιδέα?

Δεν είναι φυσιλογική συμπεριφορά.
Έλεγξε τις usb συνδέσεις,μήπως δεν κουμπώνουν καλά.

Μου τον αναγνωρίζει μόλις κάνω επανεκκίνηση και μετά από δέκα λεπτά τον χάνει

Χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος,νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός σχετικά με το κόστος ανά μήνα.Αλλά,αν είναι να ¨ξοδεύει¨ περίπου 7μιση ευρώ τον μήνα κάθε δέκτης,πάει...καταστραφήκαμε!!!
Πάντως,στην υποτιθέμενη μέση τιμή της κιλοβατώρας,έχεις παραλείψει ένα μηδενικό.Οπότε το σωστό πρέπει να είναι 0,0847 ευρώ και όχι 0,847.
Έχεις δίκιο, Χάρη, σε σχέση με το μηδενικό, ο υπολογισμός μου είναι λάθος, αλλά μόνο κατά το μηδενικό. Τα 12W κατανάλωσης, όμως δεν είναι λάθος, από τα χαρακτηριστικά του δέκτη στο manual τα πήρα.

Οπότε τα 7 και κάτι ευρώ το μήνα γίνονται 0,7+ το μήνα.

Η μέση τιμή της κιλοβατώρας πάντως προκύπτει από τον απλό μαθηματικό τύπο, που περιέχει την τιμή της ημερήσιας χρέωσης x2 + τη νυχτερινή χρέωση x1 και όλο αυτό δια 3.