Novabox+ Pace 865 HD PVR

Kαλησπερα παιδια.Εχω αποκτησει προσφατα δυο αποκωδικοποιητες NOVA Pace 865 HD PVR για δυο τηλεορασεις.Η κεντρικη ειναi η TOSHIBA REGZA 40LV733G FULL HD και η δευτερη μια samsung 32'' HD ready.Απο την αρχη της ενεργοποιησης η πρωτη tv εμφανισε καποια προβληματα με τα hd καναλια.Στην αρχη οταν ο δεκτης εμενε αχρησιμοποιητος(π.χ. ολη την νυχτα),και μετα ξεκινουσα ζαπινγκ,με το που εφτανα σε hd καναλι,κολλαγε και με εβγαζε απο την εισοδο(hdmi 1)και επρεπε να ξαναπατησω hdmi1> για να εμφανιστει παλι εικονα. Μετα λειτουργουσε κανονικα.Την επομενη μερα λοιπον το προβλημα μεγαλωσε. Καθε φορα που εφτανα σε hd καναλι με πεταγε εξω.Δηλαδη εκανα την ιδια διαδικασια και με το που πετυχαινα hd με πεταγε.-ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ-.Αφου μιλησα με την τεχνικη υποστηριξη,και απο τηλεφωνου εκαναν καποιες ρυθμισεις,μου ειπαν, αν συνεχιστει το προβλημα να ζητησω αντικατασταση.Μετα που εκλεισα το τηλεφωνο με το που αλλαζα καναλι με πεταγε εξω.Σε ολα τα καναλια πλεον και οχι μονο στα hd. :rifle:
Εδωσα το pvr για τσεκαρισμα και μου ειπαν οτι δουλευει κανονικα και μου εστειλαν τεχνικο.Το παλεψε περιπου μιαμιση ωρα χωρις να καταφερει κατι και κατεληξε οτι φταιει η τηλεοραση.
Να αναφερω οτι η tv εχει 3 εισοδους hdmi οι οποιες λειτουργουνε κανονικα(εχω PS3-ΗΟΜΕ CINEMA).Εχω δοκιμασει με διαφορετικα καλωδια σε ολες τις εισοδους,το pvr τωρα το εχω συνδεσει με scart και παιζει κανονικα,εβαλα την δευτερη τηλεοραση στο ιδιο μηχανημα και δουλευουν ολα κανονικα οποτε κατι παιζει με την tv.
Εχετε ακουσει κατι παρομοιο?Υπαρχει περιπτωση ασυμβατοτητας?Προσωπικα μου φαινεται κουφο.Ειμαι ετοιμος για :hanged:

Καλησπέρα, δοκιμασε να βάλεις τον δεύτερο δεκτή στην Toshiba να δεις αν συμπεριφέρεται το ίδιο.
Τα περνάς μέσα απο το home theater ή κατευθείαν?

Δεν έχει ακουστεί πάντως κάποια ασυμβατοτητα.

Δοκιμασα οταν ειχα δωσει τον πρωτο για τσεκαρισμα,ομως ο δευτερος δεν λειτουργουσε καθολου οταν ελειπε ο πρωτος.Ισως να δοκιμασω να παω τον πρωτο στην SAMSUNG ωστε να ειναι συνδεδεμενος και να βαλω τον δευτερο στην TOSHIBA.Αν καταλαβες τι εννοω.Το hdmi καλωδιο παει κατευθειαν στην τηλεοραση παντως.Την Δευτερα θα παρω τηλ.την αντιπροσωπεια της TOSHIBA μηπως μαθω κατι,αν και αμφιβαλλω.

καλησπερα κιόλας...

Last edited by a moderator:
Ναι κατάλαβα τι λες. Εχεις multiview για αυτό μάλλον δεν λειτουργούσε, απλα αν κάνεις την αλλαγή στους δέκετς, προσεχε να αλλάξεις και την συνδεσμολογία στην μεταξύ τους σύνδεση.

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Μπερδεμα μου φαινεται.Σαν κεντρικος φαινεται αυτος που ειναι με την TOSHIBA οποτε δεν ξερω αν μπορω να τον συνδεσω με τα καλωδια του αλλου.Μαλλον θα μεταφερω την τηλεοραση για να δοκιμασω.

Δεν ειναι μπέρδεμα, αλλα αν έχεις οποιονδήποτε ενδοιασμό, κανε οτι νομίζεις ποιο εφικτό για σένα.
Πες μας όμως τα αποτελέσματα της δοκιμής όπως και το τι σου απάντησε η Toshiba, θα εχει ενδιαφέρον.

Εδω και κανα 2 μερες το tuner 2 μενει στην 10930... Συμβαινει και σε αλλους;

Λοιπον..Εβαλα το δευτερο μηχανημα στην TOSHIBA και αλλαζε καναλια κανονικα.Οποτε σκεφτηκα οτι φταιει ο πρωτος αποκωδικοποιητης.Ομως με το που αλλαξα το hdmi καλωδιο να το βαλω σε αλλη υποδοχη της τηλεορασης,εκανε παλι τα ιδια.....Για να μην τα πολυλογω,ανακαλυψα οτι βγαζοντας το βυσμα του ρευματος απο το pvr και ξαναβαζοντας το,μετα την εκκινηση που κανει,ολα λειτουργουν κανονικα.Αν ομως βγαλω το καλωδιο hdmi και το βαλω σε αλλη υποδοχη με πεταει εξω και το ιδιο κανει αν κλεισω την τηλεοραση και την ξανανοιξω.Αρα ειναι 100% προβλημα της τηλεορασης που για καποιο λογο δεν αναγνωριζει σωστα τον αποκωδικοποιητη μεσω hdmi θυρας.

Υ.Γ. TO TMHMA τεχνικης υποστηριξης της TOSHIBA,απλα αφαντο.:damnyou:

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Οκ, εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε Samsung με ένα media player (HDMI), πολλά χρόνια πίσω. Θυμάμαι ότι έψαξα και βρήκα το update για την συγκεκριμένη και το έκανα και μετά λύθηκε το πρόβλημα .
Μίλα με την Toshiba, όποτε τους βρεις, τουλάχιστον να σου δώσουν το τελευταίο update (δεν χάνεις τίποτα)

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Τελικα και με μια ή δυο φορες να πατησω on-off δουλευει,οποτε θα ζησει περισσοτερο το pvr.
Aπο τηνTOSHIBA καμια απαντηση ακομα.Παντως στο ιντερνετ δεν βρισκω καμια πληροφορια σχετικα με update για το συγκεκριμενο μοντελο.Μπορει και να μην εχει.

Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Τελικά ο δίσκος είναι 320GB. Έχει ένα partition FAT32 και ένα Linux (type 83). Περισσότερα αύριο όταν θα ολοκληρώσω την εγχείρηση.

Τελικά φίλε, πως πήγε το εγχείρημα; έζησε ο ασθενής; Ψήνομαι κι εγώ να δοκιμάσω...

Πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι η χωρητικότητα του δίσκου κλειδωμένη από το υλικολογισμικό, και να βλέπει μέχρι κάποια χωρητικότητα, αν μπει μεγαλύτερος δίσκος.
Θα είναι ενδιαφέρον αν πετύχει η δοκιμή...

Να ρωτησω κατι ισως χαζο...; Ο pvr με diseqc πως συνδεεται; Εννοω το 2 καλωδιο...

Υποθέτοντας πως έχεις twin lnb σε όλους τους δορυφόρους του diseqc και όχι μόνο στον hotbird, τότε θες και 2 diseqc.

Επεξεργασία:
Τελικά δουλεύει το diseqc και στον 865. Πριν 15-20 μέρες δε δούλευε, το είχα δοκιμάσει όταν πρωτοξεκίνησα να κάνω πειράματα με το multiview.

Μια χαρά δουλεύει και στον 865 (1.25.2.106, DR0021R 10 NP0060R, Loader 3.3.21)…

Τουλάχιστον στη θέση "input LNB 1" (δεξιά πίσω εξωτερική διασύνδεση του 865), που σύνδεσα σήμερα (αλλά και στο παρελθόν), λειτουργεί κανονικότατα μέσω Diseqc 1.0 (Johansson), στη θέση C (Hotbird 13E) και μια χαρά σκανάρει το δορυφόρο στις 13Ε (αλλά και το επίγειο tuner)…

Στις άλλες θέσεις υπάρχουν οι δορυφόροι: "Astra/Eutelsat 28.5E" - θέση Α", "Astra 19.2E - θέση Β" και "Eutelsat 9E" - θέση D" (η εγκατάσταση Diseqc προορίζεται για τον επερχόμενο PVR ΟΤΕ TV), μια και κανονικά τον 865, τον δουλεύω με έξτρα καλώδιο πρόσβασης μόνο Hotbird 13E (χωρίς Diseqc) …

Στη θέση input LNB 2 (αριστερά πίσω εξωτερική διασύνδεση του 865), σε μένα κατεβαίνει απευθείας καλώδιο πρόσβασης Hotbird 13E, εκεί δεν ξέρω τι γίνεται…
Αλλά φαντάζομαι εάν κατέβαινε και εκεί καλώδιο με ταυτόσημες ρυθμίσεις Diseqc 1.0 (με την "input LNB 1"), στη προκειμένη στη θέση C (Hotbird 13E), πιστεύω δεν θα υπήρχε πρόβλημα... Eκτός και αν η θέση "input LNB 2" (που είναι για τις εγγραφές), πρέπει να παίρνει αποκλειστικά και μόνο τις 13Ε (χωρίς Diseqc)…

Φοβερες εξελιξεις!

Δηλαδη στα 2 disecq ο hotbird να ειναι και στα 2 πχ στη θεση 2;

Ναι, αλλά δεν βλέπω τι το φοβερό έχει αυτό. Ποιος εγκαταστάτης στην Ελλάδα δεν θα βάλει τον hotbird στην 1η θέση;