Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

@Eki_13: Το loop through του 800ρη δε δουλεύει όπως φαντάζεσαι, αλλά σαν splitter. Χρειάζεσαι διακόπτη προτεραιότητας.

βλεπω mega και παταω pause. Και βγαζει καρτελα οτι δεν μπορω να γραψω αυτο το προγραμμα! τι παιζει? φανταζομαι δεν φταιει το οτι δεν εχω 2 lnb.
Και αν μπορουσε να μου πει καποιος πως γραφεις κατι, σταματας την εγγραφη και που το βλεπεις μετα θα το εκτιμουσα. Ξερω ακουγεται χαζη η ερωτηση, αλλα πατωντας το rec, μετα το στοπ, επιλεγω την εγγραφη που θελω να σταματησει, και αυτη μαλλον διαγραφεται τελειως. που τις βλεπεις μετα?

Εγώ φαντάζομαι ότι φταίει ότι δεν έχεις 2ο LNB.
Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει αυτό που έχει γραφτεί (από τον χρήστη malakudi νομίζω) να βρεις ένα splitter για δορυφορικό σήμα, που να αφήνει να περνά τάση μόνο από την μία διέλευση, και να βάλεις την έξοδο που *δεν περνά* τάση στο 2ο LNB του 865...

τελικα εφταιγε οτι το σαϊνι απο το τηλεφωνικο κεντρο δεν ειχε ενεργοποιήσει τις εγγραφες. Τωρα γραφει, κανει και pause live tv αλλα δεν μπορω να βρω πως βρισκω αυτα που εχω γραψει. Ουτε πως δουλευει τον ΝΟΒΑ+. Πως γινεται να μην εχει οδηγίες?!

Last edited by a moderator:
NOVA Pace 865 HD PVR

Δεξιά απο το mute έχει το κουμπί playlist. Εκεί βλέπεις τις εγγραφές σου

Επίσης menu-nova plus όλα τα υπολοιπα

@terryman σε ευχαριστω. θα τα δω.
στο playlist πηγαινα αλλα δεν υπηρχε τιποτα!
Απ ότι βλέπω στην αμεση εγγραφη μπορεις να ορισεις ποσα λεπτα θα διαρκεσει. για να την σταματησεις απο μονος σου τι πατας? το στοπ η το rec παλι? Μου εχει βάλει οτι έχω κανει rec στις μελλοντικες εγγραφες.
Επίσης το epg δεν ειναι εβδομαδιαίο? μονο για 1 μερα μου δείχνει.
Κι εχω και μια αναβάθμιση η οποία δεν γίνεται ποτε. Απλα κάνει reboot ο δεκτης και συνεχιζει να γραφει νεα αναβάθμιση. Είναι γνωστό πρόβλημα?

Αναβάθμιση και εγγραφές με ένα tuner δε μπορείς να κάνεις. timeshift μπορείς. Πρέπει να βάλεις έστω ένα splitter.

Αναβάθμιση και εγγραφές με ένα tuner δε μπορείς να κάνεις. timeshift μπορείς. Πρέπει να βάλεις έστω ένα splitter.
Μαλιστα. Εκπληκτικο. Παμε και για δευτερο καλωδιο μια και το splitter δεν ειναι αρκετο ακομα.. Με αναβάθμιση χαλαει το multiview? Πρεπει να ξαναπαρω παλι τηλεφωνο να το σεταρω?

Νικ... RTFM βρε..... :flipout:

θα με κανουν να διαβασω manual για πρωτη φορα στην ζωη μου.. Οχι οτι βγαζω ακρη αλλα οκ.. Λεει δηλαδη καπου οτι για αναβαθμιση θελει 2o lnb?!

Όχι δε χαλάει το multiview, και πρέπει να την κάνεις την αναβάθμιση για το ON Demand, το hybernation και κάποια ακόμα πραγματάκια. Το splitter είναι αρκετό αν αγνοήσεις τα κανάλια της 10930 όταν κάνεις εγγραφές. Θέλει προσοχή δηλαδή.

ας πουμε οτι γραφω κατι που δεν ειναι στην 10930. και παω να δω ενα καναλι που ειναι στην 10930. Η βλέπω κατι στην 10930 και ξεκιναει εκεινη την ωρα μια εγγραφη σε αλλη συχνότητα. Τι γίνεται? γραφει κάποιο error? στον dreambox πχ εδινε προτεραιότητα στις εγγραφες και απλα σου γκριζαρε τα καναλια που δεν ηταν σε αλλες συχνοτητες

Προτεραιότητα θα έχει το LNB 1 αφού αυτο θα δίνει την τάση. Απλα δεν θα γίνει η εγγραφή και μάλλον θα σου βγάλει "Αδύνατο η καθόλου σήμα"

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Καλησπέρα κι από μένα, είμαι νέος στο forum, χαιρετίζω όλη τη κοινότητα και περνώ αμέσως στις απορίες μου...
έβαλα λοιπόν κι εγώ Nova με τον PVR865 και από όσο κατάλαβα από τα παραπάνω με ένα LNB και ένα καλώδιο ο δέκτης υπολειτουργεί, κάτι που οι περισσότεροι δε το γνωρίζουν. Όπως κι εγώ είχα την εντύπωση πως το δεύτερο καλώδιο είναι προαιρετικό και είναι κυρίως για να μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις πρόγραμμα από ένα άλλο, το ότι δε θα κατάβαζε αναβαθμίσεις κλπ. δε το ήξερα.
Ο malakudi έγραψε για την ανάγκη χρήσης ενός splitter ως λύση για να μη κατέβει 2ο καλώδιο, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση splitter για να χρησιμοποιήσω; θα δουλέψει σίγουρα σωστά ο δέκτης μετά ή θα φάω τη ψυχρολουσία του δεύτερου καλωδίου;

Με το splitter θα λειτουργεί με περιορισμούς ο δέκτης. Αν μπορείς να "ζήσεις" με αυτούς είσαι οκ. Αν όχι τότε το δεύτερο καλώδιο είναι μονόδρομος, εκτός αν αντέχει η τσέπη σου ένα παραπάνω έξοδο για stacker-destacker

Εγώ θα έλεγα ότι έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο νήμα ποια η συμπεριφορά του δέκτη αν έχει μόνο 1 καλώδιο. Εγώ μόνο νομίζω το έχω αναφέρει 2-3 φορές.

Και αυτό με το splitter έχει αναφερθεί, είναι ημίμετρο, αλλά καλύτερο από το ένα μόνο καλώδιο. Ο δέκτης θα δουλέψει 100% σωστά, μόνο με 2 καλώδια από LNB. Για splitter (υποθέτω, δεν έχω δοκιμάσει) κάνει οποιοδήποτε που αφήνει τάση να περνά μόνο από 1 είσοδο/έξοδο.

Ένα εντελώς τυχαίο από google: http://ellink.eu/en/sat-ja-digi-tv-tooted/splitter/cat_id=57
4d5fcfd233fe0.jpg

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας, απλά κάτι που παρέλειψα να αναφέρω είναι πως έχω ήδη εγκατάσταση με κινητό πιάτο και επομένως με ένα LNB, δεν θα ήθελα λοιπόν να μπω στη διαδικασία εγκατάστασης και δεύτερου πιάτου, παρότι δωρεάν, για ευνόητους λόγους, καινούριες τρύπες κλπ. ίσως ένα twin LNB στην υπάρχουσα εγκατάσταση μου και πέρασμα του δεύτερου καλωδίου από το σημείο που περνά μέσα στο σπίτι και το πρώτο να είναι η καλύτερη μέση λύση ώστε να δουλεύει τέλεια ο δέκτης.

Όχι δε χαλάει το multiview, και πρέπει να την κάνεις την αναβάθμιση για το ON Demand, το hybernation και κάποια ακόμα πραγματάκια. Το splitter είναι αρκετό αν αγνοήσεις τα κανάλια της 10930 όταν κάνεις εγγραφές. Θέλει προσοχή δηλαδή.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εκτός από το θέμα των εγγραφών στη 10930 κατά τα άλλα δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα με τη χρήση splitter.
Θσ ήθελα όμως να ρωτήσω πια η διαφορά ενός splitter που είναι tow way power pass από ένα one way power pass και ποιό είναι προτιμότερο;

Last edited by a moderator:
NOVA Pace 865 HD PVR

Ναι το πρόβλημα ειναι με την 10930 και οτι συνεπάγεται. Δεν θες 2way power pass , αλλα 1 way. Μα το 2 way μπορει να κάψεις και τον δεκτή. Θα πάρεις αν το σποφασισεις one way και θα συνδέσεις το lnb1 στο power pass και το lnb2 στο power cut

Επίσης τι θα το κανεις το Κινητο πιάτο; Θα έχεις και άλλον δεκτή πάνω;

Last edited:
Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Ναι το πρόβλημα ειναι με την 10930 και οτι συνεπάγεται. Δεν θες 2way power pass , αλλα 1 way. Μα το 2 way μπορει να κάψεις και τον δεκτή. Θα πάρεις αν το σποφασισεις one way και θα συνδέσεις το lnb1 στο power pass και το lnb2 στο power cut
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, βέβαια επειδή όπως έγραψα πιο πάνω έχω κινητό πιάτο οπότε πρέπει να συνδέσω τον PVR865 με τον δέκτη που ήδη έχω, ένα V-tech Z6010, έχω ήδη προμηθευτεί κι ένα διακόπτη προτεραιότητας Johansson ώστε να μη βιδώνω – ξεβιδώνω το καλώδιο και να μπορούν να λειτουργούν και οι δύο, ένας τη φορά βέβαια, όχι ταυτόχρονα.
Πάντως δε καταλαβαίνω τι αλλάζει με το splitter και δε πρέπει να περνάει τάση και από τις δυο εξόδους, αν κατέβαζα δηλαδή δύο καλώδια από τη κεραία μου δε θα περνούσε τάση κι από τα δύο προς τον δέκτη;

Last edited: