NovaGO

Status
Not open for further replies.
30 κανάλια στα 5 Mbps με 48 ώρες εγγραφή είναι:
30 * 5 * 48 * 60 * 60 = 25920000 Μbit / 8 = 3240000 ΜΒ / 1024 = 3164 GB / 1024 = 3,08 TB. Ε δε το λες και τεράστιο storage, όταν για στο σπίτι μου έχω ένα RAID-5 με 6 * 2 ΤΒ δίσκους με 10 ΤΒ ενεργή χωρητικότητα.

Δεν δουλεύουν έτσι οι σταθμοί φίλε malakudi. Το storage ειναι uncompressed ή κοντά σε αυτο. Ετσι που τα λες ειναι οι οικιακού χρήστες.
Ετσι θα είχαν λύσει όλα τους τα προβλήματα όλο οι σταθμοί και δεν θα δαπανούσαν πολλα λεφτά για storage και ακομα περισσότερα για την διαχείρηση τους.

Last edited:
Εγώ για άλλη μια φορά τους τόνισα πόσο χρήσιμο θα ήταν να μπορούσαμε να βάλουμε στον χορό και τον δέκτη μας μέσω της ethernet και να γίνει ενα videoclub ωστε να μπορούμε να βλέπουμε και κατι νεότερο απο τίτλους. Πάντως παιδιά λυπάμαι που το λέω αλλά και τον Αύγουστο οι επαναλήψεις ειναι τραγικές. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Ακούστηκε εν τω μεταξύ πως ο ΟΤΕ απο Σεπτεμβριο ενεργοποιεί νέες συμφωνίες με στούντιο ταινιών.

uncompressed storage για χρήση σε streaming; Δε νομίζω πως ισχύει αυτό που λες. Σαν μηχανικός Η/Υ δε θα πρότεινα ποτέ να σώζονται οι ring buffers ενός IPTV streaming uncompressed!!! Αλλά και 50Μbps να το σώζανε και reencode μετά, 30 TB για επαγγελματική χρήση δεν είναι τεράστια χωρητικότητα.

edit: 50 Mbps είναι lossless (LZO) compression σε SD video 720*576 4:4:2 25 fps.

Last edited:
Το υλικό που παει στο streaming ειναι απο το storage του σταθμού. Υπάρχει μια διαδικασία για να φτάσει στο σπίτι σου. Το "streaming" ζητάει απο το σταθμό υλικό και ο σταθμός με τη σειρά του του το προωθεί.

Last edited by a moderator:
Και γιατί αυτό απαγορεύει την ενδιάμεση χρήση ring buffers με compressed περιεχόμενο; Η On telecoms που έδινε 3 μέρες replay tv σε πολλά κανάλια, τι storage server είχε πριν τόσα χρόνια;

Γιατι η ON ήταν καθαρά IPTV και δομημένη πάνω σε αυτή την φιλοσοφία. Η Νοβα ειναι ένας broadcaster και δομημένος στην ανάλογη βάση, απλα με το NovaGO σου δίνει μια δυνατότητα παρακολούθησης,, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες της Forthnet, μέσω Ίντερνετ. Ειναι τελείως διαφορετικά πράγματα.

Τι σημασία έχει η δόμηση; Είναι καθαρά θέμα εφαρμογής. Τώρα έχει 2 ώρες ring buffer, μπορεί εύκολα να το κάνει 48 ώρες. Δε νομίζω πως όταν πηγαίνω το Mad Greekz στο live δύο ώρες πίσω πως από κάπου διαβάζεται uncompressed video και ξαναγίνεται compress. Αν κάποιος πρότεινε τέτοια λύση, δεν είναι καλός μηχανικός. Κατά τη γνώμη μου είναι ήδη compressed, απλώς ο ring buffer είναι μικρός.

Εννοείται ότι δεν διαβάζεται το uncompressed. Η δόμηση έχει να κάνει με το στήσιμο του NovaGO ως εξτρα υπηρεσία τησ Nova, να βλέπεις όπου θέλεις το προγραμμα και όχι ως video club.
Edit: Την υπηρεσία video club στην δίνει απο τις ταινίες και τα υπόλοιπα και όχι απο το live

Last edited:
Δε μίλησα πουθενά εγώ για video club, μίλησα για τον ring buffer στα live. Αν δε το έχεις προσέξει, μπορείς να πας πίσω ως δύο ώρες στα live κανάλια. Αυτές οι δύο ώρες κατά τη γνώμη μου μπορούν να γίνουν 2 μέρες αν το θέλουν και δε με πείθεις πως υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο να γίνει αυτό.

Και το έχω προσέξει το 2 ώρες buffer και δεν φελω, ουτε πρόκειται να σε πείσω για κάτι.

Αν δε θες να με πείσεις γιατί επιχειρηματολογείς; Δε με πείθεις γιατί δεν απαντάς ουσιαστικά αλλά γενικόλογα. Λες πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που έχει να κάνει με τις δομές του NovaGo αλλά δε διευκρινίζεις τι ακριβώς. Εξήγησέ μου λοιπόν πως υλοποιείται ο δίωρος ring buffer, γιατί αν υλοποιείται με compressed video δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να γίνει 48ωρος.

Επιχειρηματολογώ για να στηρίξω τα γραφόμενα μου και όχι για να σε πείσω.. Ο καθένας έχει μια άποψη που ειναι σεβαστή.

Δε μου αρέσει το politically correct "ο καθένας έχει μία άποψη που είναι σεβαστή". Εδώ ψάχνουμε την αλήθεια σε ένα θέμα, το αν γίνεται ή όχι ο ring buffer των live να είναι μεγαλύτερος. Δε με ενδιαφέρει η άποψη, με ενδιαφέρει η επιστημονική τεκμηρίωση. Μπορείς να τεκμηριώσεις το "δεν γίνεται" που υποστηρίζεις; Εγώ τεκμηρίωσα με αριθμούς το "γίνεται". Τεχνικά είναι εφικτό να δώσεις 2 και 3 μέρες ring buffer σε 30+ live κανάλια. Αν τα μηχανήματα που έχει αγοράσει η Forthnet δε το κάνουν αυτό είναι ένα άλλο θέμα, αν έχεις πληροφόρηση ως προς αυτό τεκμηρίωσέ την (πχ ο τάδε xxx εξοπλισμός από τα specs του δε το επιτρέπει).

Δεν ψάχνουμε καμία αλήθεια ή ψέματα. Κάνουμε μια ακαδημαϊκή κουβέντα. Αν σου αρέσει ή όχι, το " ο καθένας πρέπει να σέβεται την άποψη του αλλού" ειναι δικό σου θέμα. Αν επίσης το πρόβλημα σου ειναι να σου πω , οκ έχεις δίκιο, να στο πω .
Αυτα που είπα τα υποστήριξα όπως πιστεύω εγω. Αν δεν σου αρέσει ειναι δικό σου θέμα. Και δτο τέλος της ημέρας, μπορείς να απευθυνθείς στην Forthnet και να ζητήσεις τα specs για ότι χρησιμοποιεί.

Δε θέλω να μου πεις ότι έχω δίκιο αλλά γιατί έχω άδικο ... Τέλος πάντων.

εγω παντως που εκανα μετρηση (internet on the go) καταναλωνε 30 mb/min περιπου...αρκετα για ποδοσφαιρικο αγωνα...!!!!

Καλησπερα σε ολους !! Προσπαθησα να χρησιμοποιησω το Nova Go μεσω ενος android media Tv stick που εχω ,αλλα δεν καταφερα να δω stream. Αυτη η συσκευη τωρα θεωρειται μια απο τις δυο εγγεγραμμενες?

Το plugin που χρειάζεται δεν είναι συμβατό με Android για την ώρα. Πιστεύω ότι μελλοντικά θα βγάλουν app.

Status
Not open for further replies.