NTR82 DVB-T tuner & media player

Λοιπόν, το έβαλα πριν από λίγο και το YouTube δουλεύει :smash:

Να δούμε για πόσο καιρό θα δουλεύει ?

Από θέμα σταθερότητας είναι πολύ νωρίς για να εκφέρω γνώμη.

Με το θέμα των γραμματοσειρών (arial narrow και ανάπτυξη σε όλο το πλάτος της οθόνης)? Με το aspect ratio σε κάποια κανάλια και το EPG?

Λοιπόν παίδες, σας έχω γλυκόπικρα νέα από το νέο fw. Θα το πάω αναλυτικά, σύμφωνα με το γράμμα που έστειλε ο Πέτρος - μακάρι να απαντούσε έτσι και ο Κορεάτης :(
1. Για το YouTube δεν εκφέρω άποψη καθώς δεν έχω δίκτυο στο σπίτι, οπότε κρατάμε την απάντηση του rivol.
2. Για το ανεμιστηράκι, αναμένεται η συμπεριφορά του με την πάροδο του χρόνου. Αλλωστε είναι κάτι που εμφανίζεται περαστασιακά.
3. Για τα κατά καιρούς παγώματα, πάλι πρέπει να το δούμε στο μέλλον. Θα επισημάνω πάντως ότι τόσο το πρόβλημα 2 όσο και το 3, κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στην ύπαρξη του εσωτερικού σκληρού δίσκου. Νομίζω ότι σε κάποιο post κάποιος έγραψε ότι η αφαίρεσή του έλυσε αυτά τα φαινόμενα.
4. Το EPG, ακούει στο όνομα Παντελής (δηλ. τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή! Δεν υπάρχει παρά μόνο υποτυπωδώς στα κρατικά!)
5. Το aspect ratio επιτέλους διορθώθηκε! Συγκεκριμένα προστέθηκαν επιλογές 16:9 Full Screen και κάποιες άλλες που δουλεύουν εντάξει.
6. Το μεγαλύτερο (για μένα τουλάχιστον) πρόβλημα του πλάτους των υποτίτλων, εξακολουθεί και υπάρχει και με εκνευρίζει αφάνταστα! Επιμένουν στα arial narrow και μόνο σε μέχρι 720p είναι σε όλο το πλάτος και κανονικά!
7. Το παίζω ... Κορεάτης

Αυτά από μένα και ... μήπως να ξαναενοχλούσαμε τον Κορεάτη?

Απο τα λεγομενα του Κορεατη εγω δεν περιμενα να φτιαξει τιποτα απο τα υπολοιπα. Για το Youtube απο οτι ειδα απο αλλο σχολιο παιζει κανονικα. Εγω δεν εχω βαλει το fw του Κορεατη γιατι ακομα χρησιμοποιω το Τσεχικο το οποιο ειναι πολυ καλο (να'ναι καλα και το google translator). Επαναλαμβανω την παρακληση μου. Οποιος ξερει απο προγραμματισμο αυτων των ρημαδομηχανων να το πει ετσι ωστε να βαλουμε ολοι ενα χερακι μπας και το φτιαξουμε λιγακι

Εσυ δεν ειχες πει περσυ οτι ειχες ερθει σε παφη με τους Τσεχους??? Αν ναι μηπως να στειλουμε σε αυτους το επομενο e-mail????

Παντως νομιζω οτι το 16/9 Full screen υπηρχε και στο προηγουμενο fw...

Το 16:9 Full όντως υπήρχε και στο προηγούμενο FW

Ένα κώλυμα το έφαγε εχτές και το έβγαλα από την πρίζα για να επανέλθει.

Αυτό με το θέμα του δίσκου δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν θα με βόλευε. Έχω ένα δίσκο 1 GB εσωτερικό.

Και ένα καινούργιο που παρατήρησα με το τελευταίο FW (δεν γινόταν να φτιάξουν κάτι χωρίς να χαλάσουν κάτι άλλο !!!), όταν είσαι στο DTV και βλέπεις κάποιο κανάλι

επιστρέφοντας στο κεντρικό menu το Dtv εξακολουθεί και παίζει στο Background.

Last edited:
Οχι, δεν ήμουν εγώ αυτός που επικοινώνησε με τους Τσέχους. Για το 16/9 είχα μείνει πίσω σε αναβαθμίσεις fw. Δεν υπήρχε λόγος να ξανασυντονίζω από την αρχή τα κανάλια αφού από ότι διάβαζα κανένα fw δεν είχε λύσει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, χωρίς να δημιουργεί κάποιο άλλο και από ότι λέιει και ο rivol, τα κωλήματα είναι ακόμη παρόντα.
Θα ψάξω πάντως στο forum να δω που μπορούμε να βρούμε αυτούς τους Τσέχους...

Πέτρο, στο post #855 (http://www.avclub.gr/forum/showthre...player?p=1055994274&viewfull=1#post1055994274) έγραψες ότι όλα τα μενού στο τσέχικο fw που χρησιμοποιείς είναι στα ελληνικά. Ιχύει αυτό? Και επίσης, πως εμφανίζονται οι υπότιτλοι στο το τσέχικο fw ?
Παρεπιπτρόντος, ο φίλος που εντόπισα να έχει επικοινωνία με τους Τσέχους, είναι μάλλον ο dusan7 (post 851)

Εαν εξαιρέσουμε το YouTube που παίζει σε όλα τα άλλα πήγαμε ένα βήμα πίσω.

Όταν το ανοίγεις στο κεντρικό μενού παίζει και το DTV από πίσω με αχνή εικόνα και ήχο
Όταν κάνεις εγγραφή δεν εμφανίζει πλέον το Recording στην οθόνη του NTR83
Και πετάει και ένα νέο φάκελο (REC) που αποθηκεύει τις εγγραφές ενώ ήδη υπάρχει το My Recordings.

Νικο εχεις δικιο. Ειναι ο dusan7 αυτος που μιλαγε με τους Τσεχους οποτε αν μας ακουει ας μιλησει παλι μαζι τους ή να μας δωσει ενα ονομα να μιλησουμε εμεις...

Σχετικα με το Τσεχικο το fw:
Τα παντα ειναι στα Ελληνικα εκτος απο το IMS. Οταν κανεις την εγκατασταση στο μηχανημα, η αρχικη σελιδα εμφανιζεται στα Αγγλικα και απο εκει πας και διαλεγεις χωρα, γλωσσα κτλ. (οτι δηλαδη κανεις και με τα δικα μας). Το μηχανημα λειτουργει κανονικα οπως οταν εχεις βαλει ενα απο τα δικα μας τα fw. Μονο το IMS (youtube κλπ) ειναι στα Τσεχικα. Στο youtube στην αρχη σου παιζει μονο το region της Τσεχιας αλλα εχει μια ρυθμιση που το κανεις global. Εχει και αλλα πολλα καλουδια αμα το εξερευνησεις λιγο.
Μπορεις επισης να δημιουργησεις movie jukebox με το yamj ή το tvxie. Με το tvxie εκανα ολη την προεργασια, περασε ολες τις πληροφοριες των ταινιων αλλα δεν μου παιζει το jukebox. Πρεπει να κανεις μια ρυθμιση στο telnet το οποιο δεν το κατεχω. Δεν με πειραζει ομως αφου τωρα εχω ολες τις πληροφοριες μεσα στον φακελο της καθε ταινιας
Οι υποτιτλοι εμφανιζονται narrow οποτε εχουν και αυτοι το ιδιο προβλημα (αλλα μαλλον δεν τους νοιαζει)
Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι ουτε με αυτο το fw δουλευει το EPG. Δεν ξερω αν αυτο ειναι προβλημα του μηχανηματος ή του region.
Και Κατι τελευταιο... Μπορεις να αλλαξεις την σειρα των καναλιων στο DTV αλλα δεν αλλαζουν τα νουμερα τους. Δηλαδη αν εχεις τωρα
1 Alpha
2 ANT1
3 Mega
4 ET1

μπορεις κανεις την σειρα

3 Mega
1 Alpha
4 ET1
2 ANT1

Αυτα μεχρι στιγμης...

@drspiros
που ακριβως ειναι το fw γιατι χαθηκα λιγο...???? Το εχεις δοκιμασει????

Ευχαριστώ Πέτρο.

Υποθέτω ότι FW NTR 82 είναι αυτό που παίζει στα δικά μας NTR 82 και NTR 83 και το NTR 83 D είναι για τα τελευταία μοντέλα.

Παιδια υπαρχει διαφορα με ntr83 και ntr83 D? ειναι διαφορετικα μοντελα? πως μπορω να γνωριζω ποιο ntr 83 εχω? Το ειχα αγορασει Σεπτεμβριο 2010 απο o2media ισπανιας. Το ρωταω για να δοκιμασουμε τα κανουργια τσεχικα firmwares μηπως δουμε και λιγο youtube γιατι με ολα τα προηγουμενα τιποτα και δεν ειναι σταθερα. ευχαριστω

@rivol
ναι, αουτο που παιζει στο δικο μας ειναι το fw ntr82

@kosmour
δεν εχω ιδεα ποια ειναι η διαφορα τους. Ισως θα πρεπει να ψαξεις λιγο τα manual.
Προσοχη λιγο στο youtube. Οπως εγραψα και παραπανω, αρχικα ειναι ρυθμισμενο να βρισκει video στο Τσεχικο region. Υπαρχει μια ρυθμιση μεσα που μπορεις να κανεις το region global. Θελει λιγο ψαξιμο... Καλο θα ηταν να εχετε και το google translator κοντα σας γιατι θα φανει χρησιμο.

Εαν οι Τσεχοι ειχαν βγαλει το IMS τουλαχιστον στα Αγγλικα τοτε θα ειχαμε περασει σε αλλο επιπεδο........

Παιδια υπαρχει διαφορα με ntr83 και ntr83 D? ειναι διαφορετικα μοντελα? πως μπορω να γνωριζω ποιο ntr 83 εχω? Το ειχα αγορασει Σεπτεμβριο 2010 απο o2media ισπανιας. Το ρωταω για να δοκιμασουμε τα κανουργια τσεχικα firmwares μηπως δουμε και λιγο youtube γιατι με ολα τα προηγουμενα τιποτα και δεν ειναι σταθερα. ευχαριστω

Και εγώ εκείνη την περίοδο το αγόρασα οπότε και το δικό σου πρέπει να είναι NTR 83.

Ψάξε στο κουτί η στο ταμπελακι επάνω στο μηχάνημα εάν υπάρχει.

παιδια δοκιμασα το τσεχικο fw ntr82 (σε media player ntr83) αλλα δυστυχως και εκει δεν επαιζε τα video απο you tube. ενω κανει αναζητηση και τα βρισκει βγαζει για αλλη μια φορα cannot play media. επισης μου εκανε πολλα pixels στα καναλια Dtv και φριζαρε...τι να πω. Ωστοσο η πλατφορμα πολυ αξιολογη και για πρωτη φορα μετα απο καιρο ανταποκρινεται το δικτυο, βλεπει αμεσα τους υπολογιστες και ολα τα share αρχεια. εχει και καποιος αλλος το ιδιο προβλημα? εχει αρχιζει και μου τη σπαει το μηχανημα...

Για δοκιμασε το fw για το ntr83D. Ισως λειτουργησει καλυτερα.... Εαν δεν παιξει ουτε αυτο τοτε προσπαθησε να ξαναπερασεις το fw του ntr82.

Πες μου σε παρακαλω τι ρυθμισεις εχεις κανει για να βλεπει τα αρχεια στο PC. Προσπαθω εδω και καιρο να το φτιαξω και δεν μπορω. Απο το PC βλεπω το μηχανημα αλλα απο το μηχανημα δεν μπορω να δω το PC!!!