NTR82 DVB-T tuner & media player

Νίκο και Πέτρο κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι και των δυό σας οι τηλεοράσεις είναι 720 και HD ready. Μπορείτε να δείτε μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο mode της τηλεόρασης για βελτίωση της εικόνας όπως έχουν οι περισσότερες και να το απενεργοποιείστε? Swisstec η δική σου τηλεόραση τι είναι?
Επίσης θα ήθελα αν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε και με το component καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία να μου πείτε αν αλλάζει κάτι στις διαθέσιμες επιλογές του TV out.
swisstec(εχω samsung A656 FULL HD 1080p):2thumb22sup:

Ναι. Αν υπάρχει HDMI ειδική για σύνδεση PC και ρύθμιση στην TV ότι έχει συνδεθεί PC.

Φίλε xrthammp ευχαριστούμε για τη συνεχή βοήθεια.
Σε κάποιο διαφημιστικό αναφέρεται ότι μπορούμε να απολαύσουμε υψηλής ποιότητας γραμματοσειρές True Type. Η μόνη γραμματοσειρά που βρίσκω στα μενού και στους υπότιτλους είναι η Arial.
Ερωτήσεις:
1. Έχει άλλες γραμματοσειρές εγκαταστημένες το NTR83; και αν ναι, πώς μπορούμε να αλλάξουμε την default?
2. Μπορούμε με κάποιο τρόπο να περάσουμε και άλλες γραμματοσειρές στο NTR83;

Ευχαριστώ.

Καλημέρα, βγήκε η ver71 στο www.majar.gr. Φίλος που την εγκατέστησε του έλυσε το πρόβλημα με το κόλημα του ανεμιστήρα ,λεπτομέρειες μόλις την εγκαταστήσω σήμερα .

Και μόνο για την ποιότητα της υποστήριξεις του προϊόντος θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη αγορά τότε.Μπράβο σου Σπύρο(xrthammp) και συνέχισε το ίδιο δυνατά. Σε έχω αφήσει ήσυχο για λίγο καιρό αλλά ξέρεις μόλις έρθουν τα ψηφιακά και κατα εδώ Κρήτη θα σε ξανατρελάνω στις ερώτήσεις.

Νίκο και Πέτρο κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι και των δυό σας οι τηλεοράσεις είναι 720 και HD ready. Μπορείτε να δείτε μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο mode της τηλεόρασης για βελτίωση της εικόνας όπως έχουν οι περισσότερες και να το απενεργοποιείστε? Swisstec η δική σου τηλεόραση τι είναι?
Επίσης θα ήθελα αν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε και με το component καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία να μου πείτε αν αλλάζει κάτι στις διαθέσιμες επιλογές του TV out.

@xrthammp
δοκιμασα αυτο που μου ειπες σχετικα με το καλωδιο. Συνδεσα λοιπον το μηχανημα με το RGB καλωδιο του με την τηλεοραση και δουλεψε!!!!!!!!! Η επιλογη HDMI auto ηταν κοκκινη (λογικο, αφου ειχα βγαλει το HDMI καλωδιο) και οι επιλογες PAL/NTSC ηταν ...κατασπρες!! οποτε διαλεξα την PAL και ολα τα ψηφιακα εμφανιστηκαν σε 16:9. :SFGSFGSF:
Εδω ομως υπαρχει ενα "αλλά"!!! Η ποιοτητα της εικονας δεν ειναι ιδια και η εικονα γενικα δεν ειναι τοσο δυνατη και εντονη. Να υποθεσω οτι ειναι επειδη η συνδεση δεν γινεται με HDMI??????

Παρεπιπτοντως, γυρισα και το fw απο 68 σε 64 και το EPG σουλουπωθηκε σε μεγαλο βαθμο. Το θεμα αγγλικα / ελληνικα παραμενει (ελαχιστα με απασχολει) αλλα τουλαχιστον οι ωρες ειναι σωστες. Ας ελπισουμε οτι στα επομενα fw θα φτιαχτει και αυτο.

Παντως εχω να πω οτι η υποστηριξη που υπαρχει στο forum ειδικα για αυτο το μηχανημα ειναι ΑΠΑΙΧΤΗ!!!! Keep up the good work!!!

Πράγματι, με σύνδεση component οι επιλογές PAL και NTSC ζωντάνεψαν. Οπότε, δίνοντας έξοδο TV NTSC δεν είχα το άλλο πρόβλημα που ανέφερα (πηδηματάκια στην εικόνα σε κάποιες σκηνές σε αρχεία με 23,976 fps.)
Το ίδιο έγινε και με σύνδεση στην HDMI2 και ορισμό για PC (σε τηλεόραση Samsung), όμως η εικόνα είχε απαράδεκτα χρώματα (ξεπλυμένα) οπότε δεν θα το συνιστούσα.
Στη σύνδεση component ωστόσο, η εικόνα μπορεί να μην έχει την ποιότητα του HDMI, αλλά μάλλον οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες.

Το μόνο που έμεινε επι του παρόντος, είναι κάποια κολλήματα που έχει το μηχάνημα που και που και θέλει βγάλσιμο από την πρίζα, αλλά μέσα στη βδομάδα μάλλον θα αλλαχτεί η πλακέτα και ελπίζω να τελειώνουμε και με αυτό.
Α, και σκοπεύω να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία της Samsung, μήπως υπάρχει λύση στο πρόβληα ασυμβατότητας του HDMI γενικότερα και θα σας ενημερώσω.
Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω ότι, όπως είπε και ο φίλος petrosp, "η υποστηριξη που υπαρχει στο forum ειδικα για αυτο το μηχανημα ειναι ΑΠΑΙΧΤΗ!!!!".
Ευχαριστούμε πολύ, ειδικά τον Σπύρο(xrthammp)!:SFGSFGSF:

Πληροφορικά: Επικοινώνησα με Samsung οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία επίλυψης της ασυμβατότητας του HDMI και λίγο πολύ το έριξαν ότι φταίει το NTR. Αυτά για ενημέρωση.

Παιδία καλημέρα,

χρειάζομαι την βοήθεια σας. Στην προσπάθεια να βάλω το 64 firmware είχα διακοπή ρεύματος. Τώρα το μηχάνημα δεν ξεκινάει. Τι πρέπει να κάνω; Πως μπορώ να συνεχίσω την διαδικασία αναβάθμισης;

Παιδία καλημέρα,

χρειάζομαι την βοήθεια σας. Στην προσπάθεια να βάλω το 64 firmware είχα διακοπή ρεύματος. Τώρα το μηχάνημα δεν ξεκινάει. Τι πρέπει να κάνω; Πως μπορώ να συνεχίσω την διαδικασία αναβάθμισης;

Άκυρο. Το βρήκα μέσα από τα posts

Πληροφορικά: Επικοινώνησα με Samsung οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία επίλυψης της ασυμβατότητας του HDMI και λίγο πολύ το έριξαν ότι φταίει το NTR. Αυτά για ενημέρωση.
Έ δεν το ξέρεις πάντα οι άλλοι φταίνε όταν έχουμε αδυναμία να λύσουμε εμείς κάτι(s):fahne90:

Για σας παιδια, είμαι νέος στο forum και έχω την εξής ερώτηση,
μπορώ να κάνω τελνετ στο NTR83, γιατί δοκίμασα και δεν ανταποκρίνεται. Επίσης με το καλώδιο για σύνδεση σε PC τι σύνδεση κάνει και για ποιο σκοπό; σου εγκαθιστά κάποιο δικό του interface πρόγραμμα;

Επειδή ακόμη την ψάχνω τη δουλειά, μου ήρθε μια ιδέα. Tα αποτελέσματά της δεν ήταν αναμενόμενα, για αυτό το θέτω προς προβληματισμό:

Σκέφτηκα, ότι εφόσον η ρύθμιση για έξοδο σε TV αφορά το NTR, να κάνω σύνδεση component που δουλεύει το PAL, να δηλώσω έξοδο PAL (να κλειδώσω δηλαδή την μορφή της εξόδου στο μηχάνημα) και στη συνέχεια να το γυρίσω στο HDMI. Ολα αυτά έχοντας ταυτόχρονα τα καλώδια για τις δύο συνδέσεις τοποθετημένα. Καλό?

Δυστυχώς όμως, έχοντας και τα καλώδια component και το HDMI συνδεδεμένα, αντί να είναι ενεργή η επιλογή PAL στο component (όπως δηλαδή ήταν με το καλώδιο HDMI ξεσυνδεμένο), συνέβη το αντίθετο: και στο component και στο HDMI τα PAL και NTSC ήταν ανενεργά! Και γυρίζει αυτόματα στο HDMI auto!

Κάθε παρατήρηση και πρόταση δεκτές.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον petrosp για το pm που μου έστειλε

Επειδή ακόμη την ψάχνω τη δουλειά, μου ήρθε μια ιδέα. Tα αποτελέσματά της δεν ήταν αναμενόμενα, για αυτό το θέτω προς προβληματισμό:

Σκέφτηκα, ότι εφόσον η ρύθμιση για έξοδο σε TV αφορά το NTR, να κάνω σύνδεση component που δουλεύει το PAL, να δηλώσω έξοδο PAL (να κλειδώσω δηλαδή την μορφή της εξόδου στο μηχάνημα) και στη συνέχεια να το γυρίσω στο HDMI. Ολα αυτά έχοντας ταυτόχρονα τα καλώδια για τις δύο συνδέσεις τοποθετημένα. Καλό?

Δυστυχώς όμως, έχοντας και τα καλώδια component και το HDMI συνδεδεμένα, αντί να είναι ενεργή η επιλογή PAL στο component (όπως δηλαδή ήταν με το καλώδιο HDMI ξεσυνδεμένο), συνέβη το αντίθετο: και στο component και στο HDMI τα PAL και NTSC ήταν ανενεργά! Και γυρίζει αυτόματα στο HDMI auto!

Κάθε παρατήρηση και πρόταση δεκτές.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον petrosp για το pm που μου έστειλε

Νικο αυτο που εκανες ηταν ενα απο τα πραγματα που δοκιμασα οταν συνδεσα το component καλωδιο. Προφανως οταν εχεις συνδεμενα και το component και το HDMI το μηχανημα απο μονο του οριζει το HDMI σαν το "default" καλωδιο και σου απενεργοποιει παλι τα PAL/NTSC με τα γνωστα αποτελεσματα.

Να ρωτησω και κατι αλλο που ισως φανει χαζο??? Οσες εγγραφες εχω κανει με το μηχανημα τις αποθηκευει στον δισκο και τα βλεπω οποτε θελω. Χθες εγραψα μια σειρα και ηταν η πρωτη φορα που ηθελα να την περασω απο τον δισκο σε ενα USB stick. Παρατηρησα (μετα απο τοσο καιρο!!!) οτι η εγγραφη εχει γινει σε .ts, ενα format το οποιο δεν υποστηριζουν πολλα απλα μηχανηματα. Υπαρχει καποια ρυθμιση που να διαλεγεις σε τι format θα σου το γραψει ή θα πρεπει μετα να το μετατρεψεις μονο σου σε .avi, .wmv, κλπ???? Απο οσο εχω ψαξει δεν υπαρχει η επιλογη, εκτος αν μου εχει ξεφυγει κατι...

Για σας παιδια, είμαι νέος στο forum και έχω την εξής ερώτηση,
μπορώ να κάνω τελνετ στο NTR83, γιατί δοκίμασα και δεν ανταποκρίνεται. Επίσης με το καλώδιο για σύνδεση σε PC τι σύνδεση κάνει και για ποιο σκοπό; σου εγκαθιστά κάποιο δικό του interface πρόγραμμα;

Έχω γράψει σχετικά http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1164909&highlight=root#post1164909
Δες αν σε βοηθήσει.

Last edited: