Προφανώς, αλλά μπορείς να το κάνεις από το PC ευκολότερα και όχι από το ρούτερ
Το μεγαλύτερο μέγεθος έχει ο φάκελος thumbnails που μπορείς να τον μεταφέρεις ακόμη και σε Nas αν έχεις, ή και σε USBΠω-πω, αυτό το Κodi πολύ γρήγορα γεμίζει με ΜΒ... έκανα εγκατάσταση και σε 3 μέρες έβαλα 2 addons μονάχα και έφτασε τα 1.2 GB.... και επειδή το γέμισα και emulators (εννοείται τα roms σε άλλο δίσκο) μάλλον θα πάω για έξτρα storage. Έχω ένα samsung evo 250 gb και ένα patriot supersonic rage 2 250GB επίσης. Ποιο προτείνετε μεταξύ των;
Ευκολότερα ναι, αλλά αν γίνεται από το router είναι πάντα καλύτερα, ίσως και το ίδιο γρήγορα, γιατί θα παίρνει από τον DHCP και DNS και IP.
από ρουτερ όταν λέω εννοώ μέσα από το σαιτ του 192.168...... δίνω καρφωτη ενώ εάν δώσω από το πισι (ρυθμίσεις adapter κλπ) πρέπει να του δώσω έξω από dhcp έτσι;Προφανώς, αλλά μπορείς να το κάνεις απο το PC ευκολότερα και όχι από το ρούτερ
Το καλύτερο απ' όλα είναι static IPs στις συσκευές μας. Αφήστε το DHCP για τα κινητά κ τους επισκέπτες. Κράτα ένα range για τις static (πχ έως 192.168.1.30) και ρύθμισε να δίνει από εκεί κ πάνω.
Εναλλακτικά αύξησε το lease time στο DHCP.
εσύ λες δηλαδή ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΈΣ να δίνω στατικές στην καθεμία. όχι από το ρουτερ στις συσκευές;
από το σαιτ του ρουτερ το dhcp πχ ειναι από 2 έως 50.για να δώσω στατική από εκεί με αφήνει να δώσω ΜΌΝΟ μέσα από αυτό το εύρος! εκτός από αυτό όχι. άρα εκτός από αυτό το εύρος θα δώσω στατική ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΆΘΕ ΣΥΣΚΕΥΉ σωστά;
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Ναι να δώσεις σε κάθε σταθερή συσκευή στο σπίτι σου στατική IP και να μην την δίνει το router. Ακόμη και σε TV, ενισχυτή, υπολογιστή κλπ. Ετσι έχεις καλύτερο ελέγχο και ότι ρύθμιση γίνεται που απαιτεί και IP δεν θα σε απασχολεί αν αλλάξει.
Θα πεις στο router σου να δίνει πχ από το 192.168.1.31 έως το 192.168.1.254. Τις IPs από το 192.168.1.2 έως το 192.168.1.30 θα τις χρησιμοποιήσεις για static (την 192.168.1.1 την έχει το router). Φτιάξε σε ένα χαρτί ένα πλάνο και πες πχ για το laptop δίνω 192.168.1.11 και 1.12 για LAN ή wireless.
Τα κινητά και οι επισκέπτες θα παίρνουν αυτόματα από DHCP.
στο παράδειγμα σου το dhcp είναι από 31 έως 254?
και μια τελευταία ερώτηση στο ρουτερ που σε αφήνει να δώσεις μέσα στο dhcp στατική σε συσκευη τι νόημα έχει;
Ναι, έχω πει στο router να δίνει IP addresses από 192.168.1.31 έως 1.254. Τις υπόλοιπες τις έχω δεσμεύσει στο μυαλό μου ή σε χαρτί για να τις δώσω καρφωτά (static) στις συσκευές.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "να δώσεις μέσα στο dhcp στατική σε συσκευη" ή είναι κάτι που δεν το έχω δει εγώ; Δεν ξέρω. Αυτό που σίγουρα κάνει το DHCP είναι να μοιράζει ελεύθερες IP διευθύνσεις στις συσκευές που συνδέονται και ζητάνε (έχουν δλδ την IP address στο automatic). Εμένα πχ ξεκινάει και δίνει από το 192.168.1.31 και πάνω με τη σειρά πρακτικά. Το lease time το έχω 2 μέρες (δλδ δεν θα δεσμεύσει προσωρινά μια IP σε άλλη συσκευή αν δεν περάσουν 2 μέρες από την τελευταία σύνδεση της συσκευής που την χρησιμοποιούσε). Μπορείς να το ανεβάσεις το lease time.
εννοώ ότι μέσα από το μενού των ρουτερ μπορείς να δίνεις στατική ip σε συσκευές αλλά σε αφήνει ΜΌΝΟ μέσα στο range του dhcp. αυτό που ρωτάω είναι πιο το νόημα να δώσεις στατική από το ρουτερ για συσκευές και αυτές οι στατικές να είναι μέσα στο dhcp range. απλα έτσι για παίρνει μια συγκεκριμένη στατική μια συσκευή και να μη χρειάζεται να της την δώσεις αντίστροφα; (από το μενού ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ που θα πρέπει να δώσεις μια στατική ΈΞΩ από το dhcp range)
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
γιατί η συσκευή σεταρισμένη για dhcp ζητάει από το ρούτερ να πάρει μία ελεύθερη ip από το dhcp pool.
Πω-πω, αυτό το Κodi πολύ γρήγορα γεμίζει με ΜΒ... έκανα εγκατάσταση και σε 3 μέρες έβαλα 2 addons μονάχα και έφτασε τα 1.2 GB.... και επειδή το γέμισα και emulators (εννοείται τα roms σε άλλο δίσκο) μάλλον θα πάω για έξτρα storage. Έχω ένα samsung evo 250 gb και ένα patriot supersonic rage 2 250GB επίσης. Ποιο προτείνετε μεταξύ των;
Για να μην γίνει καμία λαλακια...Σβήνουμε όλο το φάκελο ή μπαίνουμε μέσα και σβήνουμε μόνο τα περιεχόμενα?
Same Sh1t... Different Day
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.