Λοιπόν ξεκινάμε με τη δική μου διαμόρφωση στο ενσύρματο δίκτυο:
Πάμε στα XP τώρα.
Πήγαινε Πίνακας Ελέγχου->Λογαριασμοί Χρηστών-> και φτιάξε έναν νέο χρήστη με το Δημιουργία ενός νέου χρήστη
Δώσε για όνομα το HMB και εκεί που θα σε ρωτήσει τι τύπο λογαριασμό θα έχει ο χρήστης HMB, θα του δώσεις Περιορισμένο (με τίποτα Administrator).
Μόλις το δημιουργήσεις, το επιλέγεις και θέτεις έναν κωδικό εισόδου, με το Δημιούργησε έναν νέο κωδικό εισόδου ή έναν κωδικό εισόδου.
Πας στο Πίνακας Ελέγχου->Σύστημα->Όνομα Υπολογιστή->Αλλαγή και δώσε στο Ομάδα Εργασίας (Workgroup) για όνομα home (μάλλον θα γράφει μόνο κεφαλαία...δεν μας πειράζει).
Πας Έναρξη->Ο Υπολογιστής μου->Εργαλεία (πάνω στο οριζόντιο μενού)->Επιλογές Φακέλων (?)->Προεπισκόπηση? (View) και ξεμαρκάρεις το Απλή Προβολή Κοινόχρηστων Αρχείων (Use Simple File Sharing) (δεν θέλουμε να είναι ενεργοποιημένο).
Πηγαίνεις σε κάθε φάκελο που θέλεις να τον έχεις κοινό στο δίκτυο.
Για παράδειγμα φτιάξε ένα φάκελο MyVideos όπου μέσα σε αυτό βάλε τα βίντεο σου: πατάς δεξί κλικ και Ιδιότητες (Properties), στην 2η καρτέλα Κοινόχρηστο (Sharing) και επιλέγεις to Μοίρασε αυτό το φάκελο (Share this Folder) δίνοντας όνομα το My Videos.
Από κάτω γράφει Άδειες? (Permissions), το ανοίγεις και στο Κοινόχρηστες Άδειες? (Share Permissions) στα ομάδες ή ονόματα (groups or names) θα πρέπει να έχεις μόνο το Everyone, με τσεκαρισμένα στο Επιτρέπεται (Allow) τα πεδία Full Control, Change, Read. Στο Δεν επιτρέπεται ή Αποκλεισμός (Deny) να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.
Πατάς ΟΚ και γυρνάς στην καρτέλα Ιδιότητες (Properties). Επιλέγεις την 3η καρτέλα Ασφάλεια (Security).
Και εδώ στα Ομάδες ή ονόματα (groups or names) θα πρέπει να έχεις τα:
Administrator (Διαχειριστής)
Everyone (Οποιοσδήποτε)
To δικό σου λογαριασμό που συνδέεσαι (εάν συνδέεσαι) &
ΗΜΒ
Εάν δεν υπάρχουν πας στο Προσθήκη->Προχωρημένους->Ψάξε Τώρα (Add->Advanced->Find Now->) και από τη λίστα βρίσκεις αυτό που θέλεις (πατάς δύο φορές το ΟΚ για να το φέρει μέσα στη λίστα).
Στους Administrators (Διαχειριστές) θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένα τα πάντα στο Αllow, ενώ στο Deny τίποτα.
Στο λογαριασμό σου, θα πρέπει να είναι ότι και στο Administrator εάν χρησιμοποιείς λογαριασμό τύπου Διαχειριστή, διαφορετικά θα πρέπει να είναι περιορισμένο ανάλογα.
Στο Everyone θα πρέπει στο Επιτρέπεται (Allow), να είναι τσεκαρισμένα τα: Ανάγνωση & Εκτέλεση (Read & Execute), Προβολή Λίστας Φακέλων (List Folder Contents), Ανάγνωση (Read),
Στο HMB θα πρέπει να είναι στο Allow, τσεκαρισμένα τα: (Ανάγνωση & Εκτέλεση (Read & Execute), Προβολή Λίστας Φακέλων (List Folder Contents), Ανάγνωση (Read), Εγγραφή (Write).
Σε όλα τα παραπάνω στο Deny να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.
Κάνε επανεκκίνηση στα XPκαι κοίτα εάν κάτω από το φάκελο που έδωσες ως κοινόχρηστο, έχει ένα χεράκι.