O2media HMR-600W

Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

[μου ζητά “Net User ID & Password”. Παρεμπίπτοντος κάθε φορά που μου εμφανίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να δώσω το “Net User ID & Password” τα πεδία είναι πάντα συμπληρωμένα με τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζω από πού προέρχονται.
Net User ID: Realtek_guest
Password: *************

και έμενα το ίδιο μου κάνει αλλά εκεί που έχει το net yser id και το password δεν είναι συμπληρωμένα

Τα πεδία αυτά είναι συμπηρωμένα ως έχουν, από τον αρχικό σετάρισμα της εταιρίας.
Στην περίπτωση που έχετε δημιουργήσει νέο λογαριασμό χρήστη (για το HMR-600) στο λειτουργικό που θα συνδεθείτε , να συμπληρώσετε τα στοιχεία που έχετε δώσει στο λογαριασμό του υπολογιστή σας.

Γνωρίζει κανείς αν τελικά μπορεί να αποδώσει υπότιτλους σε μορφή idx/sub??
Στις τεχνικές προδιαγραφές αναφέρει ότι μπορεί αλλά όλες οι προσπάθειες μου μέχρι τώρα έχουν αποτύχει.
Θα εκτιμούσα κάθε πληροφορία.

Ναι τους αναπαράγει κανονικά, αλλά δίχως δυνατότητα μορφοποίησης.

Τουλάχιστον αυτό είδα σε ένα φορητό δίσκο που έχω για το αυτοκίνητο και εκεί - εξαιτίας αδυναμίας του dvb-t δέκτη - όλους τους υπότιτλους τους έχω σε idx/sub.

Μάλιστα τους έδειχνε στη μορφή που τους είχα κωδικοποιήσει, δηλ. κίτρινους με μαύρο περίγραμμα και πλάγια γραφή.

Μήπως έχεις αφήσει παλαιότερο fw. Έχω πάνω το τελευταίο (750) από Ellion.
Επίσης κοίτα και να ταιριάζει το όνομα αρχείου βίντεο με αρχείο υπότιτλων, γιατί εάν θυμάμαι καλά έτσι πρέπει να τους είχα στο σκληρό του αυτοκινήτου.

ρε παιδιά προσπαθώ πόσο καιρό να το συνδέσω σε δίκτυο και δεν ξέρω τι πάει στραβά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Θυμάμαι ότι προσπαθούσες ενσύρματα και ασύρματα.
Και με τους δύο δεν τα κατάφερες ή μιλάμε μόνο για ασύρματα;

Σημ.= Θα προσπαθήσω να βοηθήσω από Δευτέρα που θα είμαι και πάλι στο σπίτι για να δω τις ρυθμίσεις.

Θυμάμαι ότι προσπαθούσες ενσύρματα και ασύρματα.
Και με τους δύο δεν τα κατάφερες ή μιλάμε μόνο για ασύρματα;

Σημ.= Θα προσπαθήσω να βοηθήσω από Δευτέρα που θα είμαι και πάλι στο σπίτι για να δω τις ρυθμίσεις.

ασύρματα : βλέπω τους φακέλους αλλά όταν πάω να μπω μου ζητάει net user και κωδικό

ενσύρματα ούτε τους κοινούς φακέλους δεν βλέπω

περιμένω από δευτέρα τότε τα λέμε

Λοιπόν ξεκινάμε με τη δική μου διαμόρφωση στο ενσύρματο δίκτυο:

Ρυθμίσεις στη συσκευή

Network->Wired Lan Set->fix IP αλλά προτείνω, για αρχή, εάν το έχεις στο αυτόματο (DHCP) να το αφήσεις ως έχει και αργότερα το γυρνάμε σε σταθερή IP, εάν δεν δουλέψει.

Samba Server->Setup και όπου name δώσε HMB ενώ για workgroup δώσε home (με μικρά γράμματα) - ΠΡΟΣΕΞΕ να γράφεις μόνο στα λατινικά όχι στα ελληνικά γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα.

Πάμε στα XP τώρα.

Πήγαινε Control Panel->User Accounts-> και φτιάξε έναν νέο χρήστη με το Create an new account
Δώσε για όνομα το HMB και εκεί που θα σε ρωτήσει τι τύπο λογαριασμό θα έχει ο χρήστης HMB, θα του δώσεις Limited (με τίποτα Administrator).

Μόλις το δημιουργήσεις, το επιλέγεις και θέτεις έναν κωδικό εισόδου, με το Create a password.

Πας στο Control Panel->System->Computer Name->Change και δώσε στο Workgroup για όνομα home (μάλλον θα γράφει μόνο κεφαλαία...δεν μας πειράζει).

Πας Start->My Computer->Tools (πάνω στο οριζόντιο μενού)->Folder Options->View και ξεμαρκάρεις το Use Simple File Sharing (δεν θέλουμε να είναι ενεργοποιημένο).

Πηγαίνεις σε κάθε φάκελο που θέλεις να τον έχεις κοινό στο δίκτυο.
Για παράδειγμα φτιάξε ένα φάκελο MyVideos όπου μέσα σε αυτό βάλε τα βίντεο σου: πατάς δεξί κλικ και Properties, στην 2η καρτέλα Sharing και επιλέγεις to Share this Folder δίνοντας όνομα το My Videos.
Από κάτω γράφει Permissions, το ανοίγεις και στο Share Permissions στα groups or names θα πρέπει να έχεις μόνο το Everyone, με τσεκαρισμένα στο Allow τα πεδία Full Control, Change, Read. Στο Deny να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.

Πατάς ΟΚ και γυρνάς στην καρτέλα Properties. Επιλέγεις την 3η καρτέλα Security.
Και εδώ στα groups or names θα πρέπει να έχεις τα:
Administrator
Everyone
To δικό σου λογαριασμό που συνδέεσαι (εάν συνδέεσαι) &
ΗΜΒ

Εάν δεν υπάρχουν πας στο Add->Advanced->Find Now-> και από τη λίστα βρίσκεις αυτό που θέλεις (πατάς δύο φορές το ΟΚ για να το φέρει μέσα στη λίστα).

Στους Administrators θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένα τα πάντα στο Αllow, ενώ στο Deny τίποτα.
Στο λογαριασμό σου, θα πρέπει να είναι ότι και στο Administrator εάν χρησιμοποιείς λογαριασμό τύπου Διαχειριστή, διαφορετικά θα πρέπει να είναι περιορισμένο ανάλογα.
Στο Everyone θα πρέπει στο Allow, να είναι τσεκαρισμένα τα: Read & Execute, List Folder Contents, Read,
Στο HMB θα πρέπει να είναι στο Allow, τσεκαρισμένα τα: Read & Execute, List Folder Contents, Read, Write.

Σε όλα τα παραπάνω στο Deny να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.

Κάνε επανεκκίνηση στα XPκαι κοίτα εάν κάτω από το φάκελο που έδωσες ως κοινόχρηστο, έχει ένα χεράκι.

Ξεκίνα το O2mediaκαι πήγαινε στο Browser->NET και κάτω από το MyShortcats θα δεις το HOME (είναι το όνομα του workgroup που έχουμε δώσει), μπες μέσα σε αυτό και στη λίστα θα δεις το όνομα του υπολογιστή που έχει τα XP (θα το καταλάβεις), μπες μέσα σε αυτό και αμέσως θα σου ζητήσει:
Net User ID = εδώ θα γράψεις το HMB (λατινικά)
Password = ότι κωδικό είχες δώσει για το χρήστη HMB στα XP.

Στη συνέχεια πάτα στο OK & Save to MyShortcats και εάν όλα πάνε καλά (δηλ. έχει πετυχημένο Login) θα στο αποθηκεύσει ως συντόμευση που θα το βρεις στο Browser->NET.
Θα πρέπει ήδη να σε έχει βάλει μέσα και να βλέπεις τους κοινόχρηστους φακέλους που έχεις δώσει στα XP.

Σημ.= Προτείνω τη διαδικασία να την κάνεις μόνο σε ένα φάκελο στα XP και εάν γίνει επιτυχής, βάζεις και τους λοιπούς.

καλησπερα αλλα επειδή με τα αγγλικά καπου χάθηκα υπάρχει δυνατότητα για ελληνικά? έχω ελληνικά xp

Σου γράφω το πιθανότερο λεκτικό που μπορεί να έχουν τα Ελληνικά XP, δυστυχώς δεν έχω κοντά μου ελληνικά XP, για να σου πω με ακρίβεια.
Οι όροι έχουν αποδοθεί κατά δοκούν και κατά την εμπειρία μου.

Πιστεύω να βοήθησα...

Λοιπόν ξεκινάμε με τη δική μου διαμόρφωση στο ενσύρματο δίκτυο:

Πάμε στα XP τώρα.

Πήγαινε Πίνακας Ελέγχου->Λογαριασμοί Χρηστών-> και φτιάξε έναν νέο χρήστη με το Δημιουργία ενός νέου χρήστη
Δώσε για όνομα το HMB και εκεί που θα σε ρωτήσει τι τύπο λογαριασμό θα έχει ο χρήστης HMB, θα του δώσεις Περιορισμένο (με τίποτα Administrator).

Μόλις το δημιουργήσεις, το επιλέγεις και θέτεις έναν κωδικό εισόδου, με το Δημιούργησε έναν νέο κωδικό εισόδου ή έναν κωδικό εισόδου.

Πας στο Πίνακας Ελέγχου->Σύστημα->Όνομα Υπολογιστή->Αλλαγή και δώσε στο Ομάδα Εργασίας (Workgroup) για όνομα home (μάλλον θα γράφει μόνο κεφαλαία...δεν μας πειράζει).

Πας Έναρξη->Ο Υπολογιστής μου->Εργαλεία (πάνω στο οριζόντιο μενού)->Επιλογές Φακέλων (?)->Προεπισκόπηση? (View) και ξεμαρκάρεις το Απλή Προβολή Κοινόχρηστων Αρχείων (Use Simple File Sharing) (δεν θέλουμε να είναι ενεργοποιημένο).

Πηγαίνεις σε κάθε φάκελο που θέλεις να τον έχεις κοινό στο δίκτυο.
Για παράδειγμα φτιάξε ένα φάκελο MyVideos όπου μέσα σε αυτό βάλε τα βίντεο σου: πατάς δεξί κλικ και Ιδιότητες (Properties), στην 2η καρτέλα Κοινόχρηστο (Sharing) και επιλέγεις to Μοίρασε αυτό το φάκελο (Share this Folder) δίνοντας όνομα το My Videos.
Από κάτω γράφει Άδειες? (Permissions), το ανοίγεις και στο Κοινόχρηστες Άδειες? (Share Permissions) στα ομάδες ή ονόματα (groups or names) θα πρέπει να έχεις μόνο το Everyone, με τσεκαρισμένα στο Επιτρέπεται (Allow) τα πεδία Full Control, Change, Read. Στο Δεν επιτρέπεται ή Αποκλεισμός (Deny) να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.

Πατάς ΟΚ και γυρνάς στην καρτέλα Ιδιότητες (Properties). Επιλέγεις την 3η καρτέλα Ασφάλεια (Security).
Και εδώ στα Ομάδες ή ονόματα (groups or names) θα πρέπει να έχεις τα:
Administrator (Διαχειριστής)
Everyone (Οποιοσδήποτε)
To δικό σου λογαριασμό που συνδέεσαι (εάν συνδέεσαι) &
ΗΜΒ

Εάν δεν υπάρχουν πας στο Προσθήκη->Προχωρημένους->Ψάξε Τώρα (Add->Advanced->Find Now->) και από τη λίστα βρίσκεις αυτό που θέλεις (πατάς δύο φορές το ΟΚ για να το φέρει μέσα στη λίστα).

Στους Administrators (Διαχειριστές) θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένα τα πάντα στο Αllow, ενώ στο Deny τίποτα.
Στο λογαριασμό σου, θα πρέπει να είναι ότι και στο Administrator εάν χρησιμοποιείς λογαριασμό τύπου Διαχειριστή, διαφορετικά θα πρέπει να είναι περιορισμένο ανάλογα.
Στο Everyone θα πρέπει στο Επιτρέπεται (Allow), να είναι τσεκαρισμένα τα: Ανάγνωση & Εκτέλεση (Read & Execute), Προβολή Λίστας Φακέλων (List Folder Contents), Ανάγνωση (Read),
Στο HMB θα πρέπει να είναι στο Allow, τσεκαρισμένα τα: (Ανάγνωση & Εκτέλεση (Read & Execute), Προβολή Λίστας Φακέλων (List Folder Contents), Ανάγνωση (Read), Εγγραφή (Write).

Σε όλα τα παραπάνω στο Deny να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.

Κάνε επανεκκίνηση στα XPκαι κοίτα εάν κάτω από το φάκελο που έδωσες ως κοινόχρηστο, έχει ένα χεράκι.

υπαρχουν καποιες επιλογες απο αυτες που γραφεις που δεν τις βρισκω
Πας Έναρξη->Ο Υπολογιστής μου->Εργαλεία (πάνω στο οριζόντιο μενού)->Επιλογές Φακέλων (?)->Προεπισκόπηση? (View) και ξεμαρκάρεις το Απλή Προβολή Κοινόχρηστων Αρχείων (Use Simple File Sharing) (δεν θέλουμε να είναι ενεργοποιημένο).

Από κάτω γράφει Άδειες? (Permissions), το ανοίγεις και στο Κοινόχρηστες Άδειες? (Share Permissions) στα ομάδες ή ονόματα (groups or names) θα πρέπει να έχεις μόνο το Everyone, με τσεκαρισμένα στο Επιτρέπεται (Allow) τα πεδία Full Control, Change, Read. Στο Δεν επιτρέπεται ή Αποκλεισμός (Deny) να μην είναι μαρκαρισμένο τίποτα.

οταν θα μπαινω απο το μηχανημα θα πρεπει στον υπολογιστη να ειμαι συνδεδεμενος ως HMB?

Last edited:
φιλος το βρηκα τελικα ηταν ποιο απλο απλα ανοιξα στον υπολογιστη τις συνδεσεις δυκτιου πεταξα εκει μεσα οτι φακελο ηθελα και ολα οκ. τωρα μενει να δω γιατι δεν μπαινει ενσυρματα

να ρωτησω κατι υπαρχει περιπτωση να μπω ytube? και το iradio που εχει τι ειναι?

οταν θα μπαινω απο το μηχανημα θα πρεπει στον υπολογιστη να ειμαι συνδεδεμενος ως HMB?

- Όχι δεν έχει σχέση. Μπορείς να έχεις κάνει login όπως έκανες όπως τώρα. Απλά όταν θα επικοινωνήσει το O2 με τα XP θα επικοινωνήσει μόνο του μέσω του λογαριασμού HMB.

φιλος το βρηκα τελικα ηταν ποιο απλο απλα ανοιξα στον υπολογιστη τις συνδεσεις δυκτιου πεταξα εκει μεσα οτι φακελο ηθελα και ολα οκ. τωρα μενει να δω γιατι δεν μπαινει ενσυρματα

να ρωτησω κατι υπαρχει περιπτωση να μπω ytube? και το iradio που εχει τι ειναι?

- An κατάλαβα σωστά τα κατάφερες να συνδεθείς ενσύρματα, έτσι; Οπότε σου μένει να βρεις και το τι πταίει για το ασύρματα. Δυστυχώς εδώ δεν έχω εμπειρία εγκατάστασής του.
Το youtube λειτουργούσε μέχρι και το καλοκαίρι. Από Σεπτέμβριο και μετά κάτι έχει αλλάξει και υπάρχει αδυναμία σύνδεσης με το youtube. Διάβασε και το άλλο νήμα περί Ο2media MR5000 (αναφέρεται στο ίδιο θέμα).
Το iradio είναι διαδικτυακό ραδιόφωνο, δηλ. να ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλον τον κόσμο που εκπέπμπουν μέσω διαδικτύου.

- Όχι δεν έχει σχέση. Μπορείς να έχεις κάνει login όπως έκανες όπως τώρα. Απλά όταν θα επικοινωνήσει το O2 με τα XP θα επικοινωνήσει μόνο του μέσω του λογαριασμού HMB.

- An κατάλαβα σωστά τα κατάφερες να συνδεθείς ενσύρματα, έτσι; Οπότε σου μένει να βρεις και το τι πταίει για το ασύρματα. Δυστυχώς εδώ δεν έχω εμπειρία εγκατάστασής του.
Το youtube λειτουργούσε μέχρι και το καλοκαίρι. Από Σεπτέμβριο και μετά κάτι έχει αλλάξει και υπάρχει αδυναμία σύνδεσης με το youtube. Διάβασε και το άλλο νήμα περί Ο2media MR5000 (αναφέρεται στο ίδιο θέμα).
Το iradio είναι διαδικτυακό ραδιόφωνο, δηλ. να ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλον τον κόσμο που εκπέπμπουν μέσω διαδικτύου.

δεν χρειάστηκε να κανω δευτερο λογαριασμο στα xp. ασυρματα συνδέθηκα και τωρα καταφερα το ενσυρματο.

να σε ρωτησω στα κρατικα καναλια που δειχνει τις πληροφοριες με κινεζικα παιζει κανενα update? καπου ειδα οτι ειχες γραψει κατι αλλα δεν μπορω να βρω τι σελιδα.

Ο τρόπος εμφάνισης των χαρακτήρων είναι αρκετά περίεργος και πιθανώς έχει να κάνει με τις διαφορετικές κωδικοσελίδες εκπομπής αυτών.
Ενώ στην info bar εμφανίζει ελληνικά στα κρατικά και αγγλικά ή greeklish στα μη κρατικά (γιατί έτσι εκπέμπουν), δεν γίνεται το ίδιο στο epg, όπου εμφανίζονται "κινέζικα" στα κρατικά και αγγλικά ή greeklish στα μη κρατικά.

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ποτέ και μάλλον δεν πρόκειται να διορθωθεί, γιατί μάλλον για αυτές τις συσκευές είμαστε ως αγορά "εκτός".

Ναι, η τελευταία έκδοση fw είναι η 750, εσύ από ότι βλέπω έχεις την 557. Προσοχή όμως πριν αναβαθμίσεις, να κρατήσεις σε σημειώσεις ότι έχεις περάσει στο ΝΕΤ, διότι μετά θα γυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και θα χάσεις ότι είχες σετάρει...

Να πω ελάχιστα λεπτά, χωρίς φυσικά να ενδιαφερθώ για χρονομέτρηση.
Έχει μια μπάρα προόδου και με το τέλος αυτής, επανεκκίνηση και αρχίζει να σε ρωτά για Region, γλώσσα και κάνει σάρωση (αργή) για τα κανάλια.